Crema de zahar ars
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Am doar un sfat: NU-l puneti in vas cu fund detasabil Ca va curge
Cu cat topiti mai mult zahar, cu atat iese mai insiropat. Dupa ce e gata copt, il lasati sa se raceasca si rasturnati oala pe o farfurie si asa le puneti in frigider pana a doua zi Atentie sa nu fie farfuria prea mica, poate curge pe langa
In blat pun coaja rasa de lamaie, ii da o aroma deosebita.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
ANITA75 spune:
mai fetelor,da cine crezi ca asteapta pina a doua zi sa se manince din el? eu una NU,dupa ce scot crema din cuptor,o las putiin apoi cu o lg o degust sa vad cum a iesit ,si cite o lg cite o lg ,scade cantitatea
apropo de tort ,eu stiam ca trebuie mai siropos sa fie blatul,nu asa uscat
mireluta39 spune:
Ai dreptate Anita,blatul trebuie sa fie insiropat.Am tot citit mai multe retete si am decis sa ve-o dau si eu pe-a mea.O fac de ani de zile si pot spune cu mandrie ca mi-am incintat si colegele de la cofetarie cu aceasta reteta:
8oua,200g zahar tos,1litru lapte dulce,zahar vanilat,1lingura faina si separat 200g zahar ptr.caramel.
Intr-o cratita de 2-3l se pun cele 200g de zahar sa se caramelizeze pe foc mic.Apoi se tapeteaza peretii vasului si se lasa la rece 2ore,pina incepe sa crape caramelul.
Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si vanilia si se freaca cu lingura de faina 2-3min,dupa care se dilueaza cu laptele putin caldut.Se toarna totul in vasul cu caramel si se introduce in cuptorul bine incins,iar dupa 20-30min se reduce focul si se mai tine 30-40min.
Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa la rece,apoi se rastoarna.
Tortul se face astfel: cand crema este aproape gata,se scoate din cuptor si,calda,se toarna peste ea un aluat de blat din 8oua,8lg zahar,8lg faina.(De retinut ca,daca ne hotarim de la inceput sa facem tort,atunci nu mai punem in crema si lingura de faina.)Se baga din nou in cuptor si cand e gata se scoate(stiti cum e gata:scobitoarea sa fie curata cand o scoti din blat).
Rece se rastoarna,se lasa asa cateva ore,apoi se imbraca in frisca si ciocolata rasa.Veti avea blatul imbibat de siropul cremei caramel.Daca vreti mai puteti face putin sirop stropit cu rom,in vasul in care a fost crema,si turnati peste tort inainte de-a pune frisca,dar mie imi place mai mult gustul simplu de caramel.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
angelynna82 spune:
moama ce mi-ati facut cu tortul de zahar ars, sper sa imi iasa si mie
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
bobocel_07 spune:
Am facut crema de zahar ars de dimineata si a iesit super.Urmeaza sa incerc sa fac tortul sa vedem ce imi iese.Multumesc pentru retete.
alexia_07
szivarvany spune:
Gataaa
Uitati aici si aici cum arata tortul, cu 200 g zahar pus la caramelizat. Daca nici asta nu e insiropat, inseamna ca nu vad eu bine Reteta este cea prezentata de fetele de pe culinar.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
mireluta39 spune:
Ba arata destul de bine si este insiropat blatul.Se vede clar.Mie imi place.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com