Sfatul vostru conteaza pt.mine

Sfatul vostru conteaza pt.mine | Autor: ionica

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Acum ca totul a luat "sfarsit" pot sa vorbesc si sa va cer sfatul vostru a comunitatii DC deoarece voi imi sunteti apropiati.

Cu cateva luni in urma plecam in vacanta,primim un telefon in a 3 zi de la politie si ne anunta ca ne-au spart casa.
Va imaginati cum au fost cele 2 saptamani de vacanta ramase.....
Ajungem acasa, constatam da ni s-au furat toate lucrurile de valoare ,dar cel mai important a fost computerul in care aveam TOATE pozele fetelor mele de la nastere pana in prezent,asta a fost de fapt pentru noi cea mai mare pierdere,din nefericire nu ne gandim niciodata sa facem copii pe CD-uri.

Cheile masinii se aflau la cutia chei la intrarea in casa si cum hotilor le-a fost greu sa plece pe jos cu prada s-au gandit sa ia si o masina,pe a sotului ca era in fata curtii a mea era in garaj.
Bun, ne suna politia si ne anunta ca s-au recuperat bunurile cu exceptia masinii,am fost foarte bucuroasa ca vom recupera PC-ul chiar nu-mi mai pasa de perle ,diamante sau tv plasma si alte obiecte.
Dupa o alta saptamana trecuta ,aflam ca cei care au spart casa sunt din familia menajerei care este angajata la noi de 1 an de zile cu contract de munca evident.
Ea, o doamna decenta de 45 de ani mama a 4 copii mari ,de origine germana , recasatorita ,sotul ei de al doilea la randul lui are copii ,unul dintre ei se numeste Stefan are 23 de ani .

Stefan a facut parte din banda de hoti dar s-a predat la politie,ceilalti sunt in libertate dar in urmarire generala,de fapt au fost prinsi si intre timp ne-au gasit si masina.

Stefan face parte din anturajul doamnei decente care lucreaza in continuare la noi,ea ,spune ca nu are nicio vina si ca el ar fi urmarit-o ,a vazut unde locuim si a urmat ce a urmat.
Stefan acum este in libertate dar va fi judecat,poate va face puscarie 3-4 ani nu stiu si nici nu ma intereseaza,in schimb sotul meu doreste sa-i dea o sansa sa-i deschida ochii in viata.
Acum doua saptamani Stefan ne-a trimis o scrisoare cu scuzele de rigoare,un scris de mana naiv ca si scrisul unui copil de clasa a 4a,imi este mila de el dar .....

Doamna decenta stia ca este de fapt un recidivist,a mai fost chiar si in inchisoare 1 an ,ea, nu a fost atenta si a vorbit de fata cu el lucruri din viata noastra personala, Stefan stia ca sunem plecati in vacanta,stia ca mama lui vitrega are cheile casei si stia unde locuim,deci era o prada grasa si usoara.

Dilema mea:
NU mai am incredere in spusele doamnei decente, nu stiu ce sa fac ,este minunata ,se comporta extraordinar cu copiii mei dar...inca un dar, sotul meu spune ca sunt exagerata ca de fapt nu-i vina ei si nu are rost sa o dam afara.

Voi ce ati face in locul meu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cu tot regretul pentru doamna respectiva, pentru linistea mea si siguranta copiilor mei as schimba menajera, sisteme de alarma, chei...tot ce se poate!
De obicei dupa astfel de evenimente ramanem cu un sentiment acut de nesiguranta, de frica, de violare a spatiului intim vital! Eu am trait asta dupa ce mi s-a spart masina... Nu vreau sa ma gandesc ce as simti daca mi s-ar sparge casa!

Stii ca exista o vorba: "better safe than sorry!" (mai bine in siguranta decat sa-ti para rau!)

Imi pare rau ca ati trecut prin asta si sper sa va reveniti la normal cat mai repede. Ati recuperat si fotografiile?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Imi pare rau pentru acea doamna, dar si eu as schimba-o. Aparentele pot insela din pacate.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Multumesc pentru raspunsul tau Alina,

Da asa este ,m-am simtit "violata" desi sotul meu spunea ca noi femeile exageram oricum,nu am reusit sa dorm in camera mea vreo 2 luni ,de fapt pe acolo au intrat.

Pozele leam recuperat evident,acum avem un aparat foto clasic sper sa nu dispara de pe piata filmele de developat.

Am schimbat si sistemul de alarma si incuietorile,si ramele de la geamuri unde au fost sparte,asigurarea s-a acupat de acest aspect foarte amnuntit.
In masina sotului nu voi mai urca niciodata, i-am propus sa o vanda el spune ca nu are nici un re-sentiment,sa fie oare barbatii ata de insensibili ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Sincer mi-ar pare rau de doamna decenta dar m-as gandi in primul rand la mine.Si eu as schimba-o.Totusi daca ea stia cum este acest Stefan de ce vorbeste in fata lui de lucruri din viata voastra personala.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

concediaz-o!
si noi am patit-o ani de zile in urma cu cineva apropiat si am fost cei ce am insistat la politie sa ne cerceteze si ruda implicata!

e confidential tot ce vede la voi, tot ce face la voi, miscarile voastre. Ar trebui sa stie f bine asta, si nu sa aiba gura sparta cu elemente dubioase!

si zici ca aia nu au stiut coduri la alarma? au avut timp sa rascoleasca in voie dupa bunuri si politia nu i-a prins iin fapt?

daca maine poimine gura ei sparta are ca urmare rapirea unuia din copii tai pentru rascumparare!

Mergi la inceput

Maru,
am recuperat toate bunurile,se politia ne-a spus ca a sunat cineva anonim si a denuntat unde se afla hotii,i-au luat din pat.
Pentru mine este clar ca anoniml a fost menajera mea,ea stiind ca a facut o greseala a intuit bine si a avut dreptate,de fapt datorita ei am recuperat absolut totul iar hotii au fost prinsi(asta este partea non oficiala).

Sa nu mergem chiar asa de departe cu rapiri si rascumparari,suntem totusi intr-o tara civilizata ,cred eu daca eram in Nicaragua sau Columbia as fi eliminat-o direct.

Ce ma deranjeaza cel mai tare este ca sotul meu spune ca ea de fapt este "eroul"nostru si ca datorta ei hotii au fost prinsi ,ma enerveaza ca inchide ochii la un aspect foarte important,hotul se vede cu doamna care inca lucreaza la mine.

Mergi la inceput

Mda,ma gandeam eu ca va veni o doamna modernatoare si-mi va schimba subiectul fara sa ma anunte..
da,da, stiu este scris in regulament.
Nu are rost sa-mi raspunzi la acest mesaj fiindca nu se cere,poate un sut in cur pardon in fund ca sa invatam si noi pe unde a aterizat subiectul madame .

Mergi la inceput

mai,eu nu am vrut decat sa fiu prapastioasa si sa exagerez un pic!
ca asa cine sa gandea, ca in tara aia civilizata hotii se vor folosi de un inside man sa afle tot, de la schedule, coduri de alarma si alte celea (banuiesc ca bijuurile le aveai in safe box, cu key si toate alea, deci nu tocmai usor de gasit si de luat)

Eu personal nu as tine-o deloc, nici o secunda! ( aici se pune mare accent pe confidentialitatea informatiei, si pe buna dreptate!)

Mergi la inceput

Ai banuit gresit, totul era pus intr-o cutie de bijuterii pusa la mine in dressing,in safe box avem alte alea mai imortantede care nu s-au apropiat fiindca nu l-au gasit.

Oricum sfatul vostrul conteaza ,eu am luat deja decizia dar am nevoie de impuls.
O voi anunta cu o luna inainte de concediere,stiu ca trebuie sa-i dau o scrisoare de recomandare,ce voi scrie ,ca fiiul ei vitreg a fost implicat in furtul de la mine de acasa?sau mai bine nu-i dau scrisoare iar asta inseamna ca-si va gasi foarte greu de lucru.

Mergi la inceput

Trebuie sa fii corecta si cu ea si cu viitorul angajator. Sa scrii ca e o buna menajera, ca ati fost multumiti de ea, dar ca ii recomanzi sa puna pret pe confdentialitatea informatiilor cu care vine accross

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Ai banuit gresit, totul era pus intr-o cutie de bijuterii pusa la mine in dressing,in safe box avem alte alea mai imortantede care nu s-au apropiat fiindca nu l-au gasit.

Oricum sfatul vostrul conteaza ,eu am luat deja decizia dar am nevoie de impuls.
O voi anunta cu o luna inainte de concediere,stiu ca trebuie sa-i dau o scrisoare de recomandare,ce voi scrie ,ca fiiul ei vitreg a fost implicat in furtul de la mine de acasa?sau mai bine nu-i dau scrisoare iar asta inseamna ca-si va gasi foarte greu de lucru.

http://picasaweb.google.com/home

Mergi la inceput