nastere la Caritas
Raspunsuri - Pagina 3
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha_iv Am nascut si eu la Caritas, in martie 2009. Pot sa va spun ca nu e asa groaznic cum se mai spune. Toata lumea, de la infirmiere la medici, se comporta ok, ba chiar peste asteptari. In sala de pretravaliu este in permanenta cineva (moasa, asistenta)si esti preluata oricum de o moasa a ta, care vine mereu si te monitorizeaza. La alte spitale esti lasata singura. Medicul venea la 45 min, eram dusa in sala de nasteri, unde vedea la ce dilatie am ajuns. Cu aproape o ora inainte sa nasc am ramas in sala de nasteri, unde mi-au explicat cum trebuie sa imping. Cu 15-20 min inainte de nastere esti mutata pe masa de nastere, unde, pe langa medic, mai e moasa si inca o asistenta. Tot atunci este chemat medicul neonatolog si asistenta de la copii, pentru a prelua bebelusul. Despre saloane... sunt 4 paturi in camera, si puteti avea norocul sa aveti o colega mai colorata. Eu am avut noroc sa fie un loc liber in rezerva. Rezervele nu mai sunt cu bani, ca altadata. Toate sunt gratis, se numesc "mama si copilul", si ca atare trebuie sa stati cu micutul. In rezerva sunt 2 paturi (alaturi de care sunt patuturile pt bebelusi), 2 chivete, 2 noptiere, o masa de infasat bebelusul,un frigider, un tv si un radiator. Aveti si cheie. Sunt curate si f calduroase. Dejavantajul e ca nu va odihniti bine cu bebe, mai ales daca mai si plange (al vostru sau al vecinei), cu toate ca noaptea sunt luati bebelusii, intre 23-05. Avantajul e ca invatati tot despre copil...cum sa il schimbati, cum sa curatati ochisorii, nasul, buricul, cu sa il alaptati, etc. La orice problema, chemam mereu o asistenta. Seara, la ora 21, bebelusii sunt luati la baita. Rugati o asistenta sa va cheme sa vedeti cum se spala. Daca nu aveti lapte, biberoanele sunt aduse din 3 in 3 ore. Alaptatul se face tot la 3 ore. Au pompa electrica, pe care o puteti cere. E mult mai eficienta decat cele manuale. Au salon pt prematuri, unde au incubatoare performante si e o asistenta in permanenta acolo. Nu cred ca sunt multe spitale in care personalul se poarta frumos, ca aici, fara sa comenteze daca ii rogi ceva. Nimeni nu mi-a cerut bani pt nimic, e la latitudinea ta daca dai si cat dai. Mai mult, o asistenta de la bebelusi nu a vrut sa-mi primeasca banii. Va doresc nastere usoara! Mamica lui Cristian |
Sunt si rezerve cu plata. Au in plus baie (chiuveta, wc, dus, 2 cosuri de gunoi-prietenii stiu de ce).
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
miha_iv spune:
Poate ca sunt si rezerve cu bani, Cristies, daca zici tu. Eu nu stiam de ele. Si in astea cum stai....singura sau cu bebe?
Stiu doar ca cele de care ziceam eu, "mama si copilul", sunt gratis sigur. Sunt patru la numar, daca nu ma insel, si sunt chiar langa salonul de prematuri. Toaleta e comuna pentru toate, iar langa toaleta e un dus tinut sub cheie. Pt cele interesate, cereti cheia de la infirmiere.
Imi spunea o asistenta ca statul cu bebe in camera e un fel de pedeapsa pt mamici instituita de medicul sef de la neonatologie...daca tot stai gratis, macar sa ai grija de copil.
Eu nu am simtit ca o pedeapsa faptul ca pot sa-mi admir bebelusul cum doarme si sa-l tin in brate cand vreau. A fost mai mult o placere. In plus, cred ca te scapa de depresie postnatala cand ajungi acasa cu bebe...ma refer la mamicile aflate la prima nastere. Cele cu mai multi copii....sunt experte.
Mai mult, chiar si taticii isi pot admira odraslele cateva ore pe zi.
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha_iv Poate ca sunt si rezerve cu bani, Cristies, daca zici tu. Eu nu stiam de ele. Si in astea cum stai....singura sau cu bebe? Stiu doar ca cele de care ziceam eu, "mama si copilul", sunt gratis sigur. Sunt patru la numar, daca nu ma insel, si sunt chiar langa salonul de prematuri. Toaleta e comuna pentru toate, iar langa toaleta e un dus tinut sub cheie. Pt cele interesate, cereti cheia de la infirmiere. Imi spunea o asistenta ca statul cu bebe in camera e un fel de pedeapsa pt mamici instituita de medicul sef de la neonatologie...daca tot stai gratis, macar sa ai grija de copil. Eu nu am simtit ca o pedeapsa faptul ca pot sa-mi admir bebelusul cum doarme si sa-l tin in brate cand vreau. A fost mai mult o placere. In plus, cred ca te scapa de depresie postnatala cand ajungi acasa cu bebe...ma refer la mamicile aflate la prima nastere. Cele cu mai multi copii....sunt experte. Mai mult, chiar si taticii isi pot admira odraslele cateva ore pe zi. Mamica lui Cristian |
Nu scumpa, nici nu poate fi vorba de pedeapsa. Eu cred ca-ti face un favor. Si in rezervele cu plata stai cu bebe. Ii multumesc lui DD pentru asta, ca m-am invatat cu el (desi n-am stat decat o zi cu el, ca in prima a stat la incubator), i-am dat sa pape cand a vrut el, am invatat sa-l schim, spal, ingrijesc. Plus ca tati era topit, nu se mai dadea dus decat cand il goneau aia de la paza.
Rezervele sunt cu doua paturi. Eu am stat o zi singura si in a doua s-au perindat trei fete pana a ramas una.
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
buburuza1979 spune:
si eu tot in cele cu plata am stat pt ca am avut piticul cu dusul
dar nici vorba de pedeapsa... eu am cerut sa stau in rezerva iar medicul chiar m-a intrebat daca sunt sigura ca vreau asta avand in vedere ca sunt la primul bebel si nu stiu ce si cum... i-am zis ca vreau sa invat sa il ingrijesc cat timp sunt acolo si pot cere ajutor si nu sa ma soc acasa cand ajung cu el.
si sunt de acord cu ce ai zis tu... si eu citisem numai povesti horror despre spitalul asta si eram oarecum ingrozita, dar am ramas placut surprinsa de tot ce am intalnit acolo. sunt si cateva "uscaturi" dar le numeri pe degete. in rest toata lume isi face treaba iar daca vrei sa le dai ceva, ok, daca nu nu e nici o problema si nu isi schimba comportamentul fata de tine sau bebel.
eu am fost foarte multumita!
mami de pic
primul craciun in trei
De la doua liniute, la doi ochisori mari...