nastere la Caritas

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cireshka spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Revin la tema aceasta cu o intrebare poate prosteasca dar nu ma pot abtine. Care este stilul de "toaletare" la Caritas? Am auzit niste povesti de ma infior.

Puteti sa ma ajutati?

Cireska, nu stiu de doctorul tau nimic, dar din ce am auzit e unul din spitalele unde daca ajungi nu ai sanse sa nu gasesti un doctor bun.

Merci de ajutor.

29+

Despre ce toaletare este vorba? Sunt la prima sarcina si nu prea cunosc ...procedura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Nici mie nu prea mi-e clar.
Dar am auzit ca sunt spitale unde toaletarea se face cu un irigator si o solutie de albumina - altele unde nu...
De-aia intreb poate isi amintesc mamicile de aceasta.
Toaletarea inainte de nastere nu am nici cea mai vaga idee in ce consta...

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicuratze spune:

CRISTIES,eu am nascut in vara la Caritas.

Stai linistita,ca poti sa nasti cu drul de garda,am vazut si dr tineri,si dr mai in varsta,cu totii isi faceau treaba (mi-au facut si eco,cu 1 ora inainte sa nasc).

Asistente de la travaliu ok,terapie intensiva f dragute,copii asa si asa.

Sunt si saloane fara plata,cu 2 paturi in camera,se cheama mama si copilul,trebuie sa vezi dupa ce nasti ce noroc ai...daca e ceva liber.

Aaa,din cate am inteles nu se practica in spital epidurala.

Toaletarea se face cu apa calduta "pe deasupra" si betdina,apoi tampon cu vata sterila de la ei.

Daca mai ai intrebari,da-mi PM.

Elena,mama Andrei (11.06.2009 ) si a lui Radu (21.10.2005)

Mergi la inceput

Multumesc Nicuratze pentru raspuns.

M-ai linistit cu toaletarea. Auzisem niste povesti infioratoare. Eu deocamdata nu ma gandesc decat la nastere naturala, asa ca epidurala sau peridurala... nici nu le deosebesc.

Daca nu cer prea mult (desi o sa-ti dau si PM) o sa te rog sa-mi spui ce-ai avut in bagajul de spital.

Sa-ti traiasca printesa mica si marele print si sa te bucuri de ei!

Multumesc din nou.

31+

Mergi la inceput

Readuc eu subiectul in actualitate poate mai sunt persoane interesate.

Spitalul a fost o.k. Am avut noroc sa gasesc rezerva libera si a fost foarte bine. Si tratamentul asistentelor a fost o.k., foarte putine cu privirea "aceea".

Oricum cei 500lei pentru rezerva m-au scutit de depresia post-partum.

Nasteri usoare celor care cauta informatii despre spital!

Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Si eu voi naste la Caritas in august. Dr meu este Sorin Ionescu. Cu el am nascut si acum 2 ani. Totul a fost perfect. Am stat in rezerva platita, si asta m-a scutit de tupeul asistentelor de la copii. Cea mai scorpie mi s-a parut asistenta sefa de la copii.
Despre Dr. Said, stiu de la o verisoara ca este ok ca medic. Nu stiu daca vine la nastere cand este chemat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariana_flo

Si eu voi naste la Caritas in august. Dr meu este Sorin Ionescu. Cu el am nascut si acum 2 ani. Totul a fost perfect. Am stat in rezerva platita, si asta m-a scutit de tupeul asistentelor de la copii. Cea mai scorpie mi s-a parut asistenta sefa de la copii.
Despre Dr. Said, stiu de la o verisoara ca este ok ca medic. Nu stiu daca vine la nastere cand este chemat.

http://family.webshots.com/photo/2131921170104344787BlsfCF

Intamplator tot cu dumnealui am nascut si eu. e un om extraordinar! Si un medic la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

nu am mai intrat de mult pe forum si imi cer scuze ca nu am mai raspuns! intre timp vad ca esti mamica Cristies... felicitari!!!

da... intr-adevar asistenta sefa de la copii e cu ochii dupa bani dar eu nu i-am dat nimic. m-a enervat teribil cand mi-a venit in rezerva in prima zi sa se prezinte: "Buna ziua! eu sunt asistenta copilului!" m-a umflat rasul ca am inteles aluzia mai ales ca cerea bani din privri si era si foarte artagoasa (doar doar o inbunez cu ceva spaga) si am intins mana la ea si m-am prezentat ... a stat 2 minute si s-a uitat la mine luuuung, am intrebat-o daca e vreo problema cu copilul pt ca medicul ma asigurase ca e totul ok. a raspuns "NU" pe un ton foarte iritat si a iesit val vartej din camera... nici nu am mai vazut-o din ziua aia...
oricum m-a distrat faza!

cu rezerva "mama si copilul" si eu am stat tot acolo dar mi s-au cerut 500 RON pt cele 5 zile de spitalizare... desi au fost doar 4 ca una am stat la terapie intensiva. mi s-a dat si chitanta, deci banii nu s-au bagat in buzunar (cred).

si da, vorba lui Cristies, banii pe rezerva te scutesc de depresia post-partum.

eu am nascut cu Dr. Florin Isopescu caruia am sa ii aduc numai cuvinte de lauda! un medic exceptional!

mami de pic
primul craciun in trei
De la doua liniute, la doi ochisori mari...

Mergi la inceput

Eu n-am intalnit-o pe asistenta sefa. Nici nu stiam ca exista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Am nascut si eu la Caritas, in martie 2009. Pot sa va spun ca nu e asa groaznic cum se mai spune.
Toata lumea, de la infirmiere la medici, se comporta ok, ba chiar peste asteptari.
In sala de pretravaliu este in permanenta cineva (moasa, asistenta)si esti preluata oricum de o moasa a ta, care vine mereu si te monitorizeaza. La alte spitale esti lasata singura. Medicul venea la 45 min, eram dusa in sala de nasteri, unde vedea la ce dilatie am ajuns. Cu aproape o ora inainte sa nasc am ramas in sala de nasteri, unde mi-au explicat cum trebuie sa imping. Cu 15-20 min inainte de nastere esti mutata pe masa de nastere, unde, pe langa medic, mai e moasa si inca o asistenta. Tot atunci este chemat medicul neonatolog si asistenta de la copii, pentru a prelua bebelusul.
Despre saloane... sunt 4 paturi in camera, si puteti avea norocul sa aveti o colega mai colorata. Eu am avut noroc sa fie un loc liber in rezerva. Rezervele nu mai sunt cu bani, ca altadata. Toate sunt gratis, se numesc "mama si copilul", si ca atare trebuie sa stati cu micutul. In rezerva sunt 2 paturi (alaturi de care sunt patuturile pt bebelusi), 2 chivete, 2 noptiere, o masa de infasat bebelusul,un frigider, un tv si un radiator. Aveti si cheie. Sunt curate si f calduroase. Dejavantajul e ca nu va odihniti bine cu bebe, mai ales daca mai si plange (al vostru sau al vecinei), cu toate ca noaptea sunt luati bebelusii, intre 23-05. Avantajul e ca invatati tot despre copil...cum sa il schimbati, cum sa curatati ochisorii, nasul, buricul, cu sa il alaptati, etc. La orice problema, chemam mereu o asistenta. Seara, la ora 21, bebelusii sunt luati la baita. Rugati o asistenta sa va cheme sa vedeti cum se spala. Daca nu aveti lapte, biberoanele sunt aduse din 3 in 3 ore. Alaptatul se face tot la 3 ore. Au pompa electrica, pe care o puteti cere. E mult mai eficienta decat cele manuale. Au salon pt prematuri, unde au incubatoare performante si e o asistenta in permanenta acolo.
Nu cred ca sunt multe spitale in care personalul se poarta frumos, ca aici, fara sa comenteze daca ii rogi ceva. Nimeni nu mi-a cerut bani pt nimic, e la latitudinea ta daca dai si cat dai. Mai mult, o asistenta de la bebelusi nu a vrut sa-mi primeasca banii.
Va doresc nastere usoara!

Mergi la inceput