Proba hainelor
![](images/user_woman.png)
Voi v-ati intrebat vreodata cine a probat haina inaintea voastra cand sunteti intr-un magazin? Ma refer mai ales la pantaloni, bluze..camasi..
Eram saptamana trecuta la cumparaturi, cautam pantaloni...si vad iesind din cabina de proba o domnisoara care mirosea de-ti muta nasul
Imaginatia mea a luat-o razna...
A fost pentru prima oara cand m-am intrebat la modul cel mai serios cat este de igienic sa probez haine care vin direct pe piele, in magazine, inalte de a le spala. Si descopar ca eu chiar am o problema cu asta
Voi ce spuneti, cum procedati? Exista vreun pericol..oridecare, de a lua ceva de pe hainele din cabina de proba? Mai ales de pe pantaloni..brrrr...
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Exclus nu este!
tu dai exemplul pantalonilor,dar te-ai gindit ca probatul unei bluze,sacou te poate cadorisi cu o pereche de paduchi?Si personal cred ca asta e cea mai raspindita forma de contaminare prin probat!
Nu stiu exact daca bolile de piele se transmit asa repede,sau alte boli(vezi exemplul pantalonilor)!
oricum se recomanda spalatul hainelor noi inainte de a le imbraca!
Dana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ladyJ spune:
Paduchi??
Sigur ca inainte de a imbraca hainele se spala, fara exceptie! Dar ce naiba facem la proba? Eu nu imi pot cumpara pantaloni daca nu ii probez...nici camasi.
La bluze mai risc asa, dupa ochi dar cam asta e singurul obiect vestimentar unde ´´imi iese´´.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Da,da...paduchi!
Tu le nimeresti din ochi,eu insa trebuie sa le probez ca sunt siliconata natural!
Eu personal nu cred ca probatul pantalonilor reprezinta un pericol,dar...astept si eu pareri avizate!Eu nu cred ca vreo boala sexuala de exemplu s epoate lua asa,sau o boala dermatologica dar asa cum am spus,astept sa vad pareri avizarte!
Dana
editez ca am scris o prostie!Evident ma refeream la o boala ginecologica nu sexuala,ca doar nu faci sex cu pantalonul!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Teoretic nu este exclus sa culegi vreun pui de micoza, vreo infectie a pielii sau chiar scabia, Doamne fereste.
Practic insa..nu cred ca asa ceva e posibil, cat se poate fatai o persoana in fata oglinzii cand probeaza o haina?
E altceva cand aceasi haina e purtata de mai multe persoane, atunci da, riscurile sunt mari,pot exista oute de paduchi in cusatura materialului, dar cand se pune problema probatului....
ma rog, eu de fel nu probez, ptr ca urasc operatiunea dezbraca-imbracat, ma iau toate caldurile, mi se pare pierdere de timp.
Aleg din ochi, si pana acum nu am dat gres niciodata.
Cu pantalonul e altceva, mereu probez,insa nu mi-am pus niciodata problema ca as putea contacta vreu pui de microb...mai frica mi-ar fi de bluze, sutiene...pe astea din urma chiar ca nu le pot lua la ghici, si deci le incerc innainte, constienta de riscurile pe care mi le asum...si cu cat ma gandesc mai intens cu atat ma mananca mai rau pielea cand ies din magazin
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 13+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
alevin spune:
OFF- TOPIC:Pai da, ca n-avem suficiente fobii, mai bagati-mi inca una in cap!
1. Pana acu' nu probam decat pantofii noi scosi din cutie, pe motiv ca , vezi Doamne, am monturi la picioare si vreau sa fiu sigura ca-mi vin, fiindca perechea care este la stand este deja largita de cei care au probat inainte . In realitate, ma simt ciudat sa-mi bag...soseta/ciorapul acolo unde a mai fost alta soseta/ciorap. Noroc ca nu-s barbat
!
2. Nu pot merge la toaleta decat la un wc spalat si dezinfectat de mine, din aceasta cauza printre bagajele din concediu iau si domestos, manusi, perii. Si mergem totusi numai la hoteluri de 3 sau 4 stele. Evident, asta e si motivul pentru care nu merg in vizite prelungite in locuri care presupun toaleta in fundul curtii!'
Si mai am si altele, la care am adaugat cu succes fobia de probat ! Stiu, sunt cu capu', da' asta e!
ON_TOPIC: Acu ca ma gandesc mai bine, cred ca paduchi poti lua in felul asta, dar altele, nu cred. Da' mai stii? Poate vine careva cu o parere avizata
ANITA75 spune:
ce am auzit eu de la voi in leg. cu "outele de paduchi" m-a luat cu frig
dar nu poti sti niciodata cu ce "chiriasi"venim de prin magazine
blue eyes spune:
Mie mi se pare ca sunteti exagerate. Daca am gandi asa legat de orice situatie in care venim contact cu obiecte atinse de altii inaintea noastra, am avea toti diagnosticul paranoia. Sa ne gandim intai la alimentatia publica: vi se face sila sa mancati in restaurante cu tacamurile folosite de altii? Sau va ganditi ca bucatarul s-a scurmat in fund (scuzati vulgaritatea) inainte sa sparga oul vostru in tigaie? Va rezemati linistite, va lasati capetele pe spatar in avion si in taxi?
Legat de imbracaminte: o probez mereu inainte de a cumpara si niciodata nu am luat boli sau paduchi di cabine, respectiv de pe imbracaminte.
Asa ca, the shopping must go on!
ladyJ spune:
Blue, tu exagerezi
Nu, nu e vorba de a veni in contact cu obiecte atinse de altii, asta ai inteles tu? E vorba despre noua mea preocupare,..si cred ca nu doar a mea, asta dupa ce am simtit cu nasul meu cum poate mirosi o clienta care a iesit din cabina de proba. Clienta care..apropos, tot pantaloni vroia sa cumpere
Nici eu nu am luat vreodata ceva de pe imbracamintea probata. Dar acum, pot eu sa nu ma gandesc ca poate vreo nespalata si imputita a probat x articol vestimentar inaintea mea?
Mai, eu le-as amenda pe astea care nu se spala.Atata nesimtire! Din cauza uneia ca astea stau eu acum sa ma gandesc la paduchi si boli
Liliana82 spune:
Eu cred ca depinde mult din ce magazin cumperi si ce haine cumperi...
azi de exemplu m-am dus la cumparaturi ca iar am schimbat masura... de data asta in minus.... Si am probat 2 costume.. si tare ciuda mi-a fost ca 1 dintre ele nu mi venea bine... ca era 44.. Dar..poate..o sami vina bine peste o luna... doar ca deh... asta este.. mi-am luat altul..46
de ce conteaza magazinul... pentru ca in magazinul asta hainele sunt "aburite" regulat.. ( asta am observat si eu azi.ca am prins moment fara clienti si primeau marfa.. )
personal pana acum chiar nu mi-am facut probleme de ce haine probez sau cine a mai probat inaintea mea.. sau.. cine stie ce nespalata o fi fost...( ma gandesc ca nespalatele alea nu au gusturile mele...)
La proba. ma intereseaza sami vina bine...
dar.. spun din nou... conteaza magazinul si hainele...
Annie80 spune:
moama, la asta nu m-am gandit si nici nu vreau, mie imposibi; sa cred ca poti contacta vreo boala de piele de pe haine.
Aici de obicei hanele probate si nevandute ajung la raft inapoi mai tarziu, greu sa iei ceva.
Eu sutiene nu probez, de fel, stiu marimea si masura , si restul ochi, bluze tricouri rar le probez, la puntuloni, haine e ata poveste.
cat despre igiena, depinde totul de buna noastra crestere, mie mia venit o viitoare mireasa sa-si cumpere rochia de mireasa,, mirosea teribil, dar nu puteam sai spun, "hei, trebuia sa te speli inainte"
Nu probez pantofi daca nus curata pe picioare, nu radeti, dar aici e pplin de praf/ nisip, etc