Citim impreuna (organizatorice 5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

ce tema frumoasa
eu nu propun nimic fiindca ori n-am gasit traducerea cartii in romana ori autorii nu sunt orientali dar recomand citeva carti pe care le-am citit/recitit de curind: "The Good Earth" (Pamint Bun) de Pearl S. Buck-despre China dinainte de revolutie (cred ca autoarea a primit si pulitzerul pentru cartea asta); "Shantaram" de Gregory David Roberts-un fel de Papillon modern ; "The Source" de James Michener-istoria evreilor de la inceputuri pina in zilele noastre-superba carte din pricina careia am ramas nitel in urma cu Rushdie...

oricum eu votez cu Leo Africanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Am promis ca propun ceva oriental asta am sa fac acum.
Asa ca uitam de Pamuk si de Kadare si il scoatem la inaintare pe Tash Aw cu www.humanitas.ro/humanitas-fiction/fabrica-de-matase" target="_blank">Fabrica de matase.
As fi propus un roman sexos: Nedjma si www.bookblog.ro/x-woodisor/fructul-interzis-%E2%80%93-romanul-erotic-al-unei-femei-din-lumea-araba/" target="_blank"> Fructul interzis dar tanti este din Maroc adica Africa (cu toate ca la nord are Marea Mediterana) insa chiar nu stiu daca intra in categoria scriitori orientali.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 28+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina
As fi propus un roman sexos: Nedjma si www.bookblog.ro/x-woodisor/fructul-interzis-%E2%80%93-romanul-erotic-al-unei-femei-din-lumea-araba/" target="_blank"> Fructul interzis dar tanti este din Maroc adica Africa (cu toate ca la nord are Marea Mediterana) insa chiar nu stiu daca intra in categoria scriitori orientali.

Oh ! uite ce se intampla daca nu imi pot tine gura, pierdem frumusete de roman . Eu zic sa facem o exceptie daca e sexos, macar asa sa citim si noi cum fac orientalii astia sex ca de aratat nici fatza nu vor sa ne-o arate duduile lor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Carmina am inlocuit.
Incepem votarea?
Eu votez cu Dai Sijie - Complexul lui Di.
Speed, te-am notat cu Maalouf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Ingrid, unde esti? Lasa chiulu' si fa-te 'ncoa!

Trouve avant de chercher

Prezinte!
M-am ascuns, speram sa ma uitati o perioada, pentru ca n-am citit cartea de Rushdie , o am in biblioteca dar a inceput fii-mea gradinita si n-am putut, pur si simplu.
Saptamana asta sper sa treaca fara evenimente notabile si sa-mi dispara din stres, recuperez. Pana atunci, ma uit cu cine sa votez, de propus iar stau pe tusa. Scuze!

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

O Doamne! Intre Leon Africanul si Splendida cetate.....care s-o aleg? Amandoua par la fel de interesante. Cred ca merg pe Leon Africanul, iar pe Khaled Hosseini il citesc in afara cercului.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina

Oh ! uite ce se intampla daca nu imi pot tine gura, pierdem frumusete de roman . Eu zic sa facem o exceptie daca e sexos, macar asa sa citim si noi cum fac orientalii astia sex ca de aratat nici fatza nu vor sa ne-o arate duduile lor ...

Stai linistita ca nu ai nici o (sau nicio ca tot nu am inteles cand se scrie legat si cand nu) vina. este tema scriitori orientali? este. Asa ca ce treaba sa avem cu Europa si Africa?! Acum pe bune!
Dar sa stii ca fac sex nu gluma .

Mergi la inceput

Votez si eu cu Dai Sijie - Complexul lui Di.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

eu imi votez propunerea : Khalil Gibran - Darul iubirii...si inca citesc Rushdie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Votez "Buddha din suburbie" - multiculturalism, emigratie, adaptare, spiritualitatea la batranete ... asta numai un emigrant ca mine poate intelege si simti cu adevarat.

Baiii, si clubul de lectura devine "made in China" ? (bag strambe, ca de obicei, ca vreau sa iasa asta cu emigrantii)

Mergi la inceput