LMA-Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(334)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Ramine sa trimit diseara pe e-mailul comun exemplele. Am uitat ca nu am cititor de card.

Papanash, frumos cadoul de la sot! Anul trecut si eu am primit masina. Din pacate nu am curaj sa ma bag in traficul din Bucuresi si nici nu sunt foarte atrasa sau inzestrata.

Mai scrisesem despre teama de a conduce o masina noua si avantajele clare ale unei masini mai mici mai ales daca detineti deja un mai mare dar ma rezum doarla atit!!!

Go for iot si multa bafta!!!

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)
14+

Fericirea este o optiune. Alege-o!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei,sanatate si mult noroc !

Mada, felicitari, o sarcina usoara si un bb sanatos iti doresc !

Bernix, job usor pentru tine! Pupici pentru Venus !

Cecilia, mai lasa hartoagele, fa acomodarea treptat , e spre binele tuturor .

Adimercedes, tre'sa caut si eu ursitoarele alea, sa fie pregatite pentru marea intalnire. O sa fie bine, o sa vezi!

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Si eu votez pentru petrecere in Bucuresti, e foarte complicat la munte.

eu astept un nene instalator, sa-mi puna un calorifer pe balcon ( fostul balcon, acu face parte din sufra), asa ca o sa am santier aici .

Nana, pai e criza, dar cred ca suportam un leasing, mai ales ca din octombrie incep si eu jobul si facand un calcul, m-ar costa taxiul pe luna cam tot atat cat e rata de leasing (avansul il avem). Asa ca avantajul e sa platim masina noastra, iar in plus cu ea putem iesi oricand din tara, spre deosebire de asta de-o are sotul de la job, pentru care-i trebuie 10 referate aprobate ( ei,exagerez, dar sunt cateva ) pentru asta. De-aia nu am optat pentru una mica, sa fie buna si pentru concedii si drumuri lungi.
Ce mai face fluturasul dragalas ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Erina, imi pare rau ca nu-ti gasesti linistea in privinta gradinitei, eu zic ca totul se va rezolva, mai ales ca Daria e foarte receptiva la tot ce este nou.

Papanash, felicitari si ptr reacomodare la servici!

Eu azi am sedinta cu parintii, si pe urma ma duc la coafor, sa-mi fac niste suvite blonde, nu ca as fi si asa prea blonda, dar m-am mai facut o data si a iesit frumos.

Pe maine!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Gabriela, eu is mai nauca azi, n-ai scris tu mai devreme ca e tot fetita ? Orice ar fi, mai e un pic, multa sanatate si bb sanatos, printesa gradinara o sa fie o surioara super, are deja experienta de viata ...

Mergi la inceput

Devylla, am vazut pozele ( vad albumele picassa), sunteti niste frumoase ! Tu esti slabanoaga rau, parca nici n-ai nascut vreodata.

Roxana, esti in focuri ? Cumatra ce mai face , si ea-i tot asa prinsa ? S-au reparat copilasii ?

Danuta, nu ne-ai zis cum e la job, in afara de bine. In ce domeniu esti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Erina, eu am vrut sa spun cu totul altceva.
Si anume ca nu se intampla nimic rau daca nu merge la masa la gradi, atata tot.
Am citit si eu o groaza si rezultatul e ca nu gradinita e cea care ajuta copilul sa fie sociabil, ci cu totul si cu totul alti factori, cel mai important fiind increderea in sine, care se realizeza strict in relatia cu parintii.Aia insemna "are nevoie de mama si de tata", nu altceva.
Restul vine adiacent, secundar.
Nu decizia de a o da la gradi era pusa in discutie aici, pt ca in fond si cele cateva ore pe zi pt mama sunt extrem de importante, de aia m dat-o si eu pe Sofia la 3 ani, pt ca trebuia sa am un pic de timp pentru mine, ci chestia asta cu socializarea care e exagerata si nefondata dpdv stiintific...

Vroiam sa sar in apararea acelor copii care se adapteaza greu la gradinita, si sa subliniez ca NU e vina lor, ca e perfect normal, ca de fapt ei sunt norma, cei care plang, protesteaza etc.
pentru ca pana la 3-4 ani nu se formeaza eu-l, personalitatea, increderea....abia DUPA aceea vorbim despre adevarata socializare.

In plus, am avut mereu senzatia ca oscilezi intre ceea ce crezi ca e bine pt Daria, si realitatea de pe teren, adica o gradi unde tipa la copii....

repet, nu decizia de a o duce la gradinita o discut, fiecare le stie pe ale lui,
ci ideea asta cu socializarea la 2 ani o combat. Asta e, raman categorica, Nu e esentiala pt dezvoltarea armonioasa a unui individ socializarea intitutionalizata, la varsta doi ani:)))

Acu, serios, voi chiar credeti ca ii e mai bine unui copil la gradi decat cu mama acasa? (la 2 ani, si nu cu bona...ci cu mama)
as fi chiar interesata sa stiu argumentele.fara patimi:)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Io fug, tre'sa pun folie prin casa, altfel mi-ar fi facut mare placere sa am un schimb de argumente cu Sabina.
Sabina, ce mai face scolarita, tot asa entuziasmata este ?
Gabitz, Stefan tot asa ?

pa, pa,pa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicamaries spune:

buna fetelor

in primul rand multa sanatatea bolnaviorilor.

dupa cum se simte, nu prea am timp, si cred ca ma intelegeti si cele care sunteti cu un copil, apoi care sunteti cu doi.
pentru ca ma intreba Yaia cum e cu doi copii, va zic una alta. uneori e Raiul pe pamant, Emanuel e foarte cumintel(comparandu-l cu Darius de cand era mic) adica, mananca si doarme, iar cand sta treaz nu plange, asta si pentru ca inca nu a avut colici, inca de cand am sosit din spital el stie ca noaptea se doarme, deci ne culcam seara la 10-11 si ne trezim dimineata la 6-7 ceea ce pentu mine e ceva de vis, inca nu-mi vine sa cred (la darius din 2 in 2ore trezirea + muls+ formula+plans+leganat) o diferenta foarte mare. inca il alaptez, dar nu-i ajunge lapticul si ii dau si putina completare. in general Darius isi vede de treaba lui, el se joaca in general singur si nu te bazaie, dar uneori se precipita lucrurile, stau si alaptez si tocmai atunci vrea ceva de pe dulap(spre ex) si vine ma pupa, si face tot posibilul sa primeasca. sau tot asa cand alaptez, vrea la caca, si bineinteles ca merge la baie si incepe sa se desbrace. trebe sa las pe micu sa fug la maarele. dar oricum greutatile nu se compara cu frumusetea NICIODATA. cand il vad cum merge la el si-l pupa pe manuta, apoi pe frunte, apoi pe obraz, apoi nu se rabda si-l pupa si pe gurita, iar daca Ema e treaz, da cu gurita dupa el(crede ca-i sanul) iar el vine foarte incantat ca Ema "muca" adica musca.
ieri se trezise Ema si ii zic lui Darius sa mearga sa-i dea suzeta,(io trageam cu ochiul) merge i-o baga in gurita, Ema o scuipa ca ii era foame, la care Darius "nu bibi, apte" si ia bibi(suzeta) se mufeaza pe el, ia sticluta cu laptele ce-i ramase si io baga in gurita. am crezut ca-l mananc, asa dulce o fost.
incercam dupa ce vine sotul de la serv cat timp doarme Ema sa ne jucam cu el, sa-l mai rasfatam, oricum dupa ce vine tat-su io nu prea mai am treaba cu el, e lipit de el, eu ma ocup de micu

hai ca m-am lungit

ps. da, tortul e facut de mine, ar fi absurd sa cumpar, cand primesc de la tara de toate(oua, lapte, faina) proaspete, si daca mai imi si ies cat de cat doar gazonul cu fotbalisti l-am cumparat

va pup.

.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)
si de Emanuel(24 aug 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Am o zi de cacao la servici. Si urmatoarele se intrevad la fel.

Sabina, in lumea asta reala si kkcioasa in care traim cred ca mai mult de 90% din mame nu-si permit sa stea cu copilul acasa dupa 2 ani. Argument mai fara patimi pentru "incartiruire" la gradi nu cred ca gasesti. Eu mi-am dus copilul la gradi la 2 ani cu convingerea ca-i fac mai mult bine decat sa-l las acasa cu cine stie ce bona psihopata. Si n-as schimba nimic din ce s-a intamplat pana in momentul asta, exceptand poate slujba.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput