perdele prea scurte
![](images/user_woman.png)
Fetelor, am si eu o mica mare problema. Am luat eu masuratorile geamului si distantei de la podea pana la pervaz si am comandat perdele pentru 2 camere. Eu m-am gandit ca stiu ei sa adauge cam cat ar trebui la masuratorile facute de mine astfel incat perdelele sa ajunga pana in podea.
Si asa eram furioasa ca am platit o gramada de bani de parca erau perdele facute de cine stie ce creator de moda, pentru ca finalul sa fie complet, azi au venit sa mi le monteze, eu nu eram acasa, dar la intoarce m-a asteptat o "frumoasa" surpriza...perdelele sunt cu 10 cm mai scurte, deci atarna asa intr-un mare fel la 10 cm de podea, plus ca nu le-au pus pe partea pe care am ales-o eu. Ma rog, asta n-ar fi asa grav, ca ma obisnuiesc...dar cum naiba sa fac cu lungimea?? Stiu, unii ar spune ca nici lungimea nu conteaza
, dar uite ca la perdele chiar conteaza. Ca nici nu pot sa desfac tivul, pentru ca au doar o margine festonata.
Voi aveti ceva idei cum sa le lungesc? Ca nici sa trag de ele nu-mi convine. Ma gandeam sa cumpar ceva material sa fac eu o prelungire..ca nici sa ma mahalagesc cu aia de la magazin nu vreau...ca ei or sa zica ca deh, n-am masurat eu bine, eu o sa zic, ca geamul a fost masurat bine si ca ei puteau, printr-o simpla socoteala matematica, sa aduge restul de cm necesari...
Raspunsuri
b.nica spune:
Draperii te-ai dandit sa-ti pui?Daca da, poti sa improvizezi o combinatie.Acum imi vin in minte numai modelele din Quelle;intra pe site-ul lor si cauta la sectiunea "Accesorii pt. locuinta".
Banuiesc ca nu am gresit mentionand firma din moment ce are prezentari aici.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_n/oana_n.jpg)
oana_n spune:
Exact acelasi lucru am si eu in dotare in dormitor. La mine e alta cauza. Am avut inainte o galerie sus si acum am pus direct pe tavan sina si mi-a rezultat o diferenta de 20-25 cm .
Drept pt care m-am gandit sa o rezolv cum ai zis tu. O sa iau o bucata de material asemanator cu ceva ce se gaseste pe perdea (daca nu chiar cred ca o sa iau acelasi material de la draperia ce e pe langa perdea) si o sa i-o aplic jos, si cred ca o sa arate oarecum interesant. Am mai vazut o chestie de genul asta si era palcuta la vedere. Nu iti dadeai seama din prima care e skepsisul
b.nica spune:
Cred ca daca nu-ti pui draperii poti compensa diferenta de lungime cu acest mod de agatare din acelasi material sau poti folosii modelul de mai sus combinand cu un material asortat din care mai poti sa faci,sa zicem niste perne decorative pe care le arunci pe canapea.
ADRIANKA spune:
Fetelor, dar ce s-a latit pagina asta.....
Multumesc mult de sfaturi. Draperie nu mai pun pentru ca eu am optat pentru rulouri orizontale din material textil, semitransparente si perdelele astea deasupra, care sunt ca niste draperii de fapt...sunt cu dungi verticale in culorile portocaliu si maro, dar au si portiuni mici transparente...Lasa sa patrunda lumina, dar mai difuz, asa...
Ma mai gandesc ce fac cu prelungirea de luni incolo, ca azi e ziua mea si nu ma mai gandesc la perdele, ca-mi fac sange rau.
b.nica spune:
La multi ani,Adrianka!Imi pare rau ca-ti spun cu intarziere.
Eu sunt de vina cu latirea paginii;am sters din raspuns.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ADRIANKA Fetelor, dar ce s-a latit pagina asta..... Multumesc mult de sfaturi. Draperie nu mai pun pentru ca eu am optat pentru rulouri orizontale din material textil, semitransparente si perdelele astea deasupra, care sunt ca niste draperii de fapt...sunt cu dungi verticale in culorile portocaliu si maro, dar au si portiuni mici transparente...Lasa sa patrunda lumina, dar mai difuz, asa... Ma mai gandesc ce fac cu prelungirea de luni incolo, ca azi e ziua mea ![]() .................................................................. Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007) www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici Iti trebuie o secunda pentru a te indragosti si ani buni pentru a intelege ce e iubirea... |
Adriana, daca perdelele le pui pe deasupra rulourilor de la care spui, in mod normal perdelele tale stau mai mult deschise. Cauta deci un snur frumos (adica 2) si prinde-le artistic sa stea mai tot timpul deschise. Nu, nu cred ca e grav, da' ca sa ai inima impacata masoara ceea ce ti-a facut si verifica cu ceea ce e scris pe bonul de comanda.