*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (75)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu ascult o melodie care-mi place mult, v-o pun si voua:

Andy, am scris eu la capitolul trecut ca am furat info de la fetele de ianuarie-februarie, despre cantitatiaici mai intai. Dar mai bine copiez.
Meniu pentru 6-7 luni:

Iata minunatele sugestii de meniu pt copilasii intre 8 luni si 12 luni:

Mic dejun:

240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)

Un pic de apa sau suc de fructe fara adaos de zahar in cursul dimi

Pranz:

180-200 g legume fara adaos de sare
+ 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna
+ 4 lingurite rase de carne sau peste sau 1/2 galbenus ou fiert

(sau un borcanas de legume si carnita de 230-250 g, fara a mai adauga ulei sau unt)

+ un desert de fructe crude sau coapte 130 g (sau un borcanas)

+ un pic de apa

Gustare:

fie 240 ml lapte varsta a doua

fie un iaurt bebe + un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat

fie un iaurt bebe + un biscuit (sau un piscot sau o coaja de paine)...!!!in fc de capacitatea bebelusului de a mesteca

Cina:

fie 180-200 g legume fara sare + eventual un pic de cascaval ras + 150 ml lapte varsta a doua + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna

fie 150 ml supa + 5 masuri de lapte praf + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna

fie 240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)

+ un desert lactat/iaurt bebe sau un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat

Trebuie tinut cont de cantitatea minima de lapte / zi, adica ideal este sa primeasca minimum 500 ml / zi.....

Alternati meniurile pentru a-i obisnui sa manance variat....

Dimineata primeste lapte oricum.....daca la gustare papa iaurt si fructe, atunci seara e preferabil sa i se dea inca un bibe cu lapte.....sau daca i se da altceva seara, ca desert se va prefera iaurtul si nu fructele (ca sa iasa cat de cat 500 ml lapte pe zi/ sau aproape de 500 ml lapte si restul iaurt).....no nu stiu daca ati inteles ce am vrut sa zic:)

Meniu pentru 8-12 luni:

Iata minunatele sugestii de meniu pt copilasii intre 8 luni si 12 luni:

Mic dejun:

240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)

Un pic de apa sau suc de fructe fara adaos de zahar in cursul dimi

Pranz:

180-200 g legume fara adaos de sare
+ 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna
+ 4 lingurite rase de carne sau peste sau 1/2 galbenus ou fiert

(sau un borcanas de legume si carnita de 230-250 g, fara a mai adauga ulei sau unt)

+ un desert de fructe crude sau coapte 130 g (sau un borcanas)

+ un pic de apa

Gustare:

fie 240 ml lapte varsta a doua

fie un iaurt bebe + un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat

fie un iaurt bebe + un biscuit (sau un piscot sau o coaja de paine)...!!!in fc de capacitatea bebelusului de a mesteca

Cina:

fie 180-200 g legume fara sare + eventual un pic de cascaval ras + 150 ml lapte varsta a doua + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna

fie 150 ml supa + 5 masuri de lapte praf + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna

fie 240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)

+ un desert lactat/iaurt bebe sau un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat

Trebuie tinut cont de cantitatea minima de lapte / zi, adica ideal este sa primeasca minimum 500 ml / zi.....

Alternati meniurile pentru a-i obisnui sa manance variat....

Dimineata primeste lapte oricum.....daca la gustare papa iaurt si fructe, atunci seara e preferabil sa i se dea inca un bibe cu lapte.....sau daca i se da altceva seara, ca desert se va prefera iaurtul si nu fructele (ca sa iasa cat de cat 500 ml lapte pe zi/ sau aproape de 500 ml lapte si restul iaurt).....no nu stiu daca ati inteles ce am vrut sa zic:)

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Olivia, Hera, si cine mai este interesata de inarcare. Cred ca deja la vasrta lor va fi decizia mamei daca mai sunt sau nu alaptati. Mie 1 an mi se pare o perioada optima si pentru mama si pentru copil.
Eu deocamdata rezist cu 3-4 treziri pe noapte pentru ca e si sotul si dimineata o ia in primire. Nu stiu insa cum ma vi sa merg la munca dupa o noapte asa. Ana era intarcata cand eu am inceput serviciul. Culmea este ca am mult lapte, chiar prea mult. Ziua nu-i dau sa suga decat de 2-3 ori iar seara sunt plina de lapte, asa ca suge la 9 seara un san, goleste, ea se satura mai ales ca mananca inainte de baie si se mai trezeste pe la 12 si-l suge pe celalalt. De cand doarme bine in patut nu pot sa ma plang, suge si o pun in patut chiar si daca nu scoate aerul. Aici rasuflu tare usurata ca de multe ori nici macar un leganat in brate sau un shashait nu e necesar.
Am citit ca lor la fiecare etapa noua in dezvoltarea lor motrica se poate reseta tot programul lor de somn si masa, nu mai spun de pusee de crestere si de dureri de dinti. Si evident ca e de ajuns se se suprapuna doua din ele si noi sa fim zombie.
Si cam asa a fost si cu Ana. La 7 luni a inceput rostogolirea, la 8 luni dintii si in acelasi timp a inceput sa se ridice sa mearga pe langa canapea/masa. Si de atunci nu a mai dormit in patut si nici noptile pana nu s-a intarcat. Ca prin minune cand s-a intarcat nu s-a mai trezit deloc noaptea, din momentul in care a inceput sa doarma cu mama mea ea a trecut la un program ideal, somn 10 seara - 8 dimineata. Cand am venit eu in tara dupa 3 luni iar a inceput cu treziri noaptea si la fel cand a venit ea in Norvegia. In concluzie eu eram de vina, pentru mine se trezea in timpul noptii, brusc i se facea sete noaptea cand dormea cu mine. Pana i-am pus apa in pahar normal si ii era greu sa bea asa si nu din canuta cu cioc. Deci rafat cat cuprinde.
Acum am trecut hopul de la 9 luni cu Elisa, mai vedem la puseul de un an plus ca da sa mearga. De ieri sta si cate 30 de secunde in picioare.
Iar am deviat.
Ideea era ca auto-intarcarea are la baza si scaderea productiei. Musai sa reducem mesele din timpul zilei si asa in timp scade productia incetisor pana cand bb simte ca se chinuie cam degeaba si renunta. Eu asa sper sa mearga treaba, nu mi-am impus insa o varsta anume dar sper sa nu ajung la pastile.
Voi doua insa daca dormiti in pat cu ei e mai greu ca sug fara numar, cum se trezesc putin si simt miros de mami hop si ei la tata. Aici iar trebuie sa o pup bine pe fimea ca doarme in patut asa bine mai nou. Ca sincer dupa experienta cu Ana, credeam ca insist degeaba cu Elisa. Am vrut de multe ori sa renunt la pusul in patut insa faptul ca Ana da din craci si o lovea cateodata m-a determinat sa insist in continuare ca-ispre binele ei sa doarma acolo. Nu mai spun cat de usor poate sa cada din pat un copil care merge de-a busilea in toiul noptii.
Anca, ti-am zis eu ca azi dai de baut .

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Vai Oti, iar vii cu meniuri cu 200g per portie ...

Malinas, cam asa si la noi, mai pot adauga,
e. daca sunt in bucatarie, sa gatesc ceva in fuga si cu risc de afumat, adus covoras cauciucat, pus jos, zibe pe, dat la mana tot ce e in sertare si nu se sparge si nu taie...
f. la baie, un spalat rapid pe unde-apuc acum, pe unde nu mai tarziu, ma costa scoicile din aranjamentul ce n-o sa mai fie si hartia igienica...

si nu-mi mai vine

Imi vine sa-mi dau foc, am luat cu soata niste meniuri de tradus pt cineva, in engl, fr si germ, ne luptam de zor si eu una, imi rup urechile. El cu engl, germ, eu cu fr. Deci fetele din belgia, canada, s.a., heeeelp, ciorba de burta, ciocanele de pui, ceva pe PAT de legume(sa zic `sur` sau `a`?)....si nu-mi mai vine....n-am avut de lucru.... sau ceea ce se cheama `lucru manual`

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Andy, nu stiu ce sa zic de legatura intre complexul lui Oedip si alaptat, parerea mea e ca depinde mult de comportamentul mamei, de gradul de implicare a tatalui mai mult decat de

Oti, la mine depinde mai mult de copil, sincer. Si nu merge nici cu scazutul productiei, la un moment dat il alaptam aproape exclusiv dintr-un san ca era mai comod si de vreo luna am zis hai sa i-l dau si pe celalalt care era aproape gol daca nu chiar complet gol, erau zile in care uitam sa-i dau din el si tot nu se intarea...ei bine, acum se umple si ala ceva de speriat si crede-ma ca a tzocait la greu cat a fost gol de a ajuns acum sa produca atat...cred ca intre un bibe plin si o tz goala alege lejer tz goala Cu dormitul, si noi incercam sa-l punem in patut cat mai mult, adica tati dar uneori adoarme si el, se si trezeste fff des, nici n-apucam uneori sa adormim dupa ce-l pune ca iar se trezeste, e ceva de speriat iar cu cazutul nu a cazut niciodata ca doarme intre noi si dormim ca iepurii, cum se misca un pic cum suntem amandoi cu ochii deschisi deci iti dai seama ce somn e ala
Na ca iar urla.

de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Oliv, daca m-ai vedea. Eu pe jos ma sprijin de canapea, Elisa a supt si e cu fundul pe masa, burtica pe umarul meu si mainile mele in jurul ei. O astept sa scoata aerul sa pot dormi 3 ore legate.
Ai incercat sa-l lasi sa doarma doar cu tati? Asta ca sa suga si el la 2-3 ore macar.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Otilia: Multumesc de info legata de carne. Acum, cum oi masura eu cele 4 linguritze rase de carne...nu stiu. Ochiometric, asa, cred ca e ok cum ii dau. Eu ii dau cam la 2 zile, nu in fiecare zi.

Anca: Eu iti pot spune in quebecoasa, daca vrei : pilons de poulet aux legumes (pune tu accentul, ca n-am tastaura fr.). Stiu ca profa mea de fr. mi-a repetat f. mult (pana mi-a intrat in cap), ca trebuie sa traduc in spiritul limbii respective (fr./engl.), adica sa sune bine in limba aia, nu sa traduc mot a mot.

Otilia: Mai trebuie sa stai sa scoata aerul? Ai incercat sa o lasi fara sa ragaie? Se foieste dupa aia? Andrei nu mai scoate aerul de mult timp. Adoarme, se intoarce pe burtica si gata. Uneori il vad ca isi ridica putin capul si ragaie in somn

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Neata

Oti, mi-am si imaginat , 3 ore ha? Norocoaso...nici noi nu-i mai scoatem aerul de mult timp ca si Andy dar baga niste gaze de lesinam cu totii...aproape de fiecare data incearca intai tat'su sa-l puna langa el sa adoarma, s-a intamplat de cateva ori sa adoarma dar fff rar, aseara i-am luat n suzete, bibe de toate formele si culorile, am incercat cu formula, Aptamil 2, oare n-o fi bun la gust ca miroase cam yuck sau asa sunt toate, habar n-am, apoi am incercat cu ceai de musetel, il impinge cu mana si nu vrea deloc bibe, urla ca din gura de sarpe pana vede tz si tace imediat. Nu mai merge nici plimbat, nici leganat, nici mangaiat, nici cantat, nimic nimic. Cred ca nici nu mai incerc nimic si astept in continuare sa-si regleze el singur candva...cred ca daca ar suge seara si dimineata cum ar fi normal la varsta asta, ma rog si noaptea de vreo 2 ori...vise, vise...l-as alapta pana la nunta cand i-l predau direct lu' nevasta-sa Eh, o viata am si pe aia s-o dorm?

Wow, monicus si la salsa? Pai pregatim galerie serioasa pt printesa

Flowers, mi-e dor de voi

Flori, cuma fost la ?

Cherie, ma da si tu vren semn de viata, o pozica cu italianul dulce?

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Oti, uite ca tot uit sa te felicit pt Elisa cea fortoasa, in cateva zile nici n-o mai prinzi Bravooo, ambitioasa dulce si ochioasa!

Mergi la inceput

Neata!
Cred ca m-a supt de 4 ori noaptea aceasta, asa ca-s cheaunica. La 5 am venit cu ea in living ca avea chef de glume, a supt si am adormit langa ea pe canapea. Dar am dormit alea 3 ore legate fara de care nu pot sa ma trezesc la 8 dimineata.
Andy, Oliv, e sensibiloasa rau, daca are aer in stomac sigur se trezeste intr-o ora. Asa eu tot incerc. Aseara a supt la 8:30 si am pus-o in patut pe burta. I-am citit povestea Anei si la 9:30 s-a trezit, a scos aerul si a supt iar. Ce ma supara este ca se arunca pe spate de nervisori ca nu reuseste sa scoata aerul. Si in toiul noptii mi s-a intamplat sa fim gata gata sa cadem pe jos in caz ca o tineam doar cu o mana la spatele ei in momentul lansarii.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Andy, am tot cautat dar nu prea e mare lucru, am gasit ceva de genul: there is no evidence whatsoever to suggest that children who are breastfed for extended periods develop Oedipus complexes, become gay or develop an abnormal fixation with breasts. If that were the case, then a huge proportion of the world's po****tion would fall into these categories, thereby redefining the parameters of "normal".

Mergi la inceput