*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (75)*
Raspunsuri - Pagina 15
monicus spune:
Multumim frumos draga mamica.. stiu ca este un moment unic sa o vezi concurand. Sper sa fie bine.
santate multa cozanacelutzei..si sa aud vesti ca s-a facut bine. Pupici.
Citat: |
citat din mesajul lui bertha Monicus, tinem pumnii stransi micutei! Naparat sa filmati, nu pt noi, ci pt ea in viitor, numai acum poate participa la un asemenea concurs. |
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii
monicus spune:
multumim frumos
Citat: |
citat din mesajul lui aleinad.g Monicus, tinem pumnii la deplasare |
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii
bertha spune:
Otilia, teoria zice ca nu e recomandat sa faci comparatie intre copii. Ca fiecare e diferit si trebuie luat ca atare. Da' e omeneste sa faci si nu cred ca un parinte care mai are un copil isi poate opri gandul care o ia inapoi sa vada ce facea "celalalt" la varsta asta. Si eu sunt altfel decat la Darius, atunci vroiam sa fac totul cat mai bine, ma zbateam si ma stresam pt orice nimic, vroiam sa faca baiatul totul cat mai repede, nu sa ma mandresc, ci sa-l vad eu ca o face si pe-aia. Nu ca n-as fi fost mandra daca reusea. Asa e la primul copil. De-aia le zic fetelor cu un singur copil sa se bucure acum de tot, rareori esti la fel de exuberant la al 2-lea.
Si eu o vreau bebelus cat mai mult, uneori mi se pare mare, dar cateodata e atat de mititicaaaaa, mai ales cand o vad langa golanu' de frate-su...si cand ma gandesc ca acum un an mi se parea Darius mic si neajutorat...
Olivia, am uitat sa-ti spun ca asa e, ai dreptate, nu mai pot de drag ca am si eu o fetita. Si pt ca n-avem inca par pt clame si elastice, compensam cu imbracaminte adecvata: rochii, palariute, colanti. Tati zicea zilele trecute ca o sa fie baietoaica, asa ca mine si mi-am amintit de tine cum povesteai de volanul cu blanita roz.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Olivia26 spune:
M-ati pus pe ganduri cu cracaneala Noi nu ne-am facut probl pana acum ca mereu mi-am imaginat bebelusii un pic cracanatei si mi-au fost dragi tare cum merg ei asa ca ratzele, am crezut ca asa e normal, mai e si pampi care-i incurca, nu mi-am dat seama ca e mult mai cracanatel decat alti bebei incat sa ma gandesc ca are probleme, noroc ca mi-ati deschis ochii Pediatra l-a vazut chiar sapt trecuta si il intoarce pe toate partile de obicei, ii verifica fontanela de fiecare data, l-a vazut si mergand dar poate tb sa-i ia sange ca sa-si dea seama, ii spun cand mergem data viitoare sa-i verifice calcemia pt ca sunt realmente ingrijorata. Asa e, nu a luat fixator dar aici e soare mai tot timpul si cred ca de aceea, am inteles ca prea multa vit D poate fi nociva.
Legat de comparatie, cand ai mai multi copii e altceva, cred ca fara sa vrei ii compari intre ei ca nu ai cum altfel. De fapt, daca ma gandesc bine si noi il comparam dar cu el insusi cand era mai mic, ne tot uitam cu nostalgie la poze
Va pup, ma asteapta dentistul la 17, brrrrrrrrr, macar e ultima data.
de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
bertha spune:
Olivia, stai, mami, usurel, nu te speria asa! Nu cred ca mersul ca rata are de-a face cu cracaneala, e dat mai degraba de senzatia de nesiguranta, asa se echilibreaza mai bine. Eu am zis ca daca medicul considera ca-i cracanici, o sa ia masuri. Daca l-a vazut sapt trecuta, sigur e ok copilu', nu facea paranteze intr-o sapt! Bafta la dentist!
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Olivia26 spune:
Am scapaaaaat de dentist mi-am tras coroana, de-acum imi puteti spune "Maiestate"
Ce usurareee, altfel e viata, tanananaam, parca si picioarele lu' fiu'miu par mai drepte
Bertha, si tu golanoi, ha?...asa mi-ai facut o pofta de fetita lasa ca ii creste si perisorul, atunci sa vezi ocupatie, vaaai ce supeeer....cu analizele, am eu asa o ingrijorare nu numai din cauza cracanelii ci si pt ca mananca destul de prost...desi acum ceva timp o tineam sus si tare ca daca totul pare ok nu i-as face analize, de cand am vazut ca multor cozonacei le-a iesit anemie, as vrea sa-i fac mai multe analize la un an, asa pt linistea mea.
Imi pare mie sau o puneti de-o incuscreala tu si Otilia, se potrivesc, el brunet, ea blonda, amandoi frumooosi de pica
Carmen, Laura , cozonaceii bolnaviori, sper ca sunteti mai bine.
Il intreb mai inainte pe tat'su "Auzi, tie ti se pare dav cracanat tare?" Zice: "Aaa, nu, acum nu mai e asa cracanat, era si mai tare" Deci e clar...acum ca am scapat cu dentistul, imi fac programare la oftalmolog
de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
cameliam spune:
Parerea mea e ca vrei/nu vrei, tot faci comparatii intre bebei. De genul, ma intalnesc pe strada cu o cunostinta ce are fetita cu 2 saptamani mai mica decat a mea si incepem: umbla? nu! a mea da! zice mama-tata-papa-gaga...? da! a mea inca nu! etc etc. Si comparatiile astea nu-s neaparat in sensul de "concurs", ci mai mult de verificare unde se afla copilul tau comparativ cu ceilalti copii din punct de vedere al dezvoltarii. Eu cel putin asa le iau. Sau de conversatie... si asta se poate, ce altceva sa vorbesti cu o mamica care are copil de-o seama cu al tau. Cine ia chestiile astea drept "concurs" isi face rost singur de o sursa de stres inutila, fara nici un apropos la nimeni.
Comparatiile intre frati cred ca vin cat se poate de natural si nu mi se pare ca ar putea dauna cu ceva atata timp cat nu se ajunge la: "la varsta ta, frate-tau stia sa numere pana la 100, tu de ce nu vrei sa numeri decat pana la 10?" Parere de amator, nu-s nici psiholog, nici parinte de 2 prunci.
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
cameliam spune:
Olivia nu-i cracanel deloc, David. Mie mi se pare ca tine picioarele departate, nu ca ar fi picioarele strambe. Si ma gandesc ca le tine asa pentru un echilibru mai bun. E un scump, nush' ce-l tot analizezi atata bietul de el!
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
anes spune:
monicus, felicitari pt. Ana si bafta la concurs! Sa avem si noi o reprezentanta acolo, nu? Daca mai este si castigatoaree!
Fetelor, sa va povestesc o mica istorioara a unui copilas (baietelul unor amici), care in urma unor analize de rutina la varsta de 6 luni a fost descoperit cu talasemie severa (este o boala legata de absorbtia Fe in cantitate f. mare dar cu hemoglobina mica, anemie severa). V-am mai spus despre el, este Stefan, un baietel care a participat la teledonul organizat de Antena 1si Fundatia "Mereu Aproape" impreuna cu alti trei copii, pt. ca avea nevoie de 150.000 de euro ca sa poata face transplant de maduva in strainatate. Banii au fost stransi.
Parintii au fost la un control de rutina si in urma unor simple analize (copilul avea Hb mica) a fost trimis la Bucuresti pt. investigatii suplimentare. Stupoare, diagnosticul, Beta talasemie majora. Boala fatala fara transfuzii de sange. Copilul ala, de la cateva luni face transfuzii si sta cu lunile internat in spital cu tubulete infipte in el.
Acum se afla in Italia, dar nu s-a gasit un donator compatibil. Doar mama lui are compatibilitate 75% si se incearca transplantul cu maduva ei.
Departe de mine sa va "moralizez" Doamne fereste, dar niste analize de rutina ii poate salva viata unui copil! Credeti-ma, pe mine experientele acestea (inclusiv cea cu displazia de sold bilaterala severa a fetitei prietenilor nostri) m-au determinat sa ii fac ecografie de sold si principalele analize (din vena) lui Remus, cu riscul de a parea mama "istericoasa"!
Va pun aici linkul site-lui pe care l-au facut parintii lui si care contione povestea cu mai multe detalii. http://www.augs.ro/
Edit: transplantul a fost facut acum cateva zile si in termen de 20 de zile vor afla daca "lucreaza" celulele, adica daca transplantul a fost reusit.
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)
Mirtha spune:
Off...de cand vreau sa mai intru sa va mai scriu. Am o reteta pentru supa ...fff. buna pentru supele cu galusti , supele de perisoare.Sper sa v-o pot scrie maine.
Si Eva merge cracanici : http://good-times.webshots.com/video/3038186700104281140xzulQs
Deocamdata nu imi fac probleme .Cel putin nu acum.
Va pup.
Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.