despre carii
buna.sunt mamica unui baietel de 4 ani.si am o problema.baietelul meu are carii.4 la nr.mai exacat maselutele.dr meu mi-a spus ca premolarii se schimba abia la 11 ani si ca ar trebui sa merg la dentist sa i le curete.imi e cam mila de el voi ce spuneti?????
Raspunsuri
sirimie spune:
ca trebuie neaparat sa mergi la dentist cu el, sa il spreli de 2 ori pe zi, sa ii dai fluor. altfel va avea probleme cu dintii definitivi
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
buli spune:
cu cit mergi mai repede cu atit se rezolva mai usor si e mai putin traumatizant pt copil.
daca sint carii superficiale se lucreaza foarte usor si e aproape o distractie.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Hakimela spune:
De ce ti-e mila de el? Daca il duci acum, cand inca nimic nu doare, se va obisnui cu dentistul. Unul dintre motivele pentru care ii multumesc mamei mele e ca m-a dus constant la dentist si acum nu am fobie de scaunul ala. In plus, nu am avut niciodata probleme majore cu dintii, tot datorita controalelor dese si rezolvarii din timp a problemelor care au mai aparut.
Poate ca ar fi bine sa ii explici copilului ca nu pateste nimic rau, ca merge la cineva care ii face dintii frumosi, eventual sa ii spui cate ceva si despre freza (obiectul in sine nu e terifiant, dar zgomotul, da, si nu toti dentistii au freze silentioase), iar in final sunt convinsa ca va fi bine. Din pacate, cariile avanseaza rapid pe dintii de lapte, asa ca nu mai astepta!
makydenis spune:
Si noi avem vreo doua carii, dar avem abia 3 ani, nu prea stim sa scuipam. I-am zis ca are la maselute niste samburei si ca trebuiesc scosi, ca daca nu ii vor cadea dintisorii. L-am convins usor, doar ca a inceput gradi si l-a cam bulversat. Asteptam putin sa-si revina iar la normal si intram in actiune!!!
roxa_mami spune:
da aveti dreptate.cred ca mi-e frica mai mult mie.eu nu am avut niciodata probleme cu dintii.probabil il mosteneste pe sotul meu.am auzit ca la trident au dentisti buni.
Alizee spune:
Cel mai bine este sa mearga copilul la dentist chiar de la primul semn de carie. Este foarte usor de pus plomba si nu il va durea absolut deloc. Daca mama va fi relaxata si copilul va fi la fel.
Cu cat este lasata caria sa se extinda, cu atat va fi va dificil si, poate, dureros de tratat.
allinta
lilib72 spune:
Eu am dus-o pe fetita mea tot la 4 ani, avea 3 carii dar doamna dentist le-a rezolvat imediat, a plans putin dar i-a trecut.
Cred ca este bine sa gasesti un dentist care are experienta in lucru cu copii
Mariana_47 spune:
Pe baietelul meu il duc la RECLAMA la doctorita Despina Miciulica medic pentru copii si suntem fff multumiti, asa ca nu vrem sa ne mai schimbam medicul, nu stiu exact in ce zile are noi am mers doar miercurea si vinerea ca asa puteam, clinica este RECLAMA
Stiu ca micutii fac carii, eu am citit blogul de la clinica stomatologica RECLAMA ca pentru copii este indicata sigilarea dintilor si nu va mai face cariute, am fost acolo cu copilul si i-m facut… o sa merg cu el la control periodic
Am gasit in final un medic stomatolog de copii bun, pe unde am mai fost nu am reusit sa i facem nimic copilului, se pare ca acum a fost cooperant, noi mergem la Dr Despina Miciulica este medic pedodont si lucreaza la clinica RECLAMA
Eu i-am facut fluorizare la dintisori copilului meu la doamna doctor Despina Miciulica si a fost foarte bine, dansa lucreaza la RECLAMA