Pensia alimentara

Pensia alimentara | Autor: sorinsonia

Link direct la acest mesaj

Nu stiu unde sa incadrez acaest subiect....
Am pensia alimentara pt baiat, de 100 Ron stabilita prin tribunal, dar de primit o primesc, mai nou, o data la doua luni.
Anul acesta nu am primit in ianuarie, iunie, august.
Nu sunt bani multi, dar sunt ai copilului si pe criza asta, m-ar ajuta cu cheltuielile pentru carti si alte lucruri necesare pt scoala.
Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca nu am nici o legatura cu tatal copilui.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorinsonia

Nu stiu unde sa incadrez acaest subiect....
Am pensia alimentara pt baiat, de 100 Ron stabilita prin tribunal, dar de primit o primesc, mai nou, o data la doua luni.
Anul acesta nu am primit in ianuarie, iunie, august.
Nu sunt bani multi, dar sunt ai copilului si pe criza asta, m-ar ajuta cu cheltuielile pentru carti si alte lucruri necesare pt scoala.
Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca nu am nici o legatura cu tatal copilui.

Conform Codului de procedura civila, art. 453, instanta trebuia sa dispuna din oficiu infiintarea popririi pe leafa, si s-o comunice la firma. Daca n-a facut-o, atunci infiintezi tu poprirea, prin executor judecatoresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Nu a facut-o instanta, i-am comunicat eu acasa, trimitandu-i o copie dupa hotararea judecatoreasca.
De urmarit cu executor judecatoresc, banuiesc ca inseamna timp si bani, ceea ce eu nu am, plus ca el se muta de la o firma la alta.
Of, am ajuns la concluzia ca daca omul nu are caracter nu ai ce sa-i faci....ca legile in Romania sunt ......

Mergi la inceput

Citat:

Nu a facut-o instanta, i-am comunicat eu acasa, trimitandu-i o copie dupa hotararea judecatoreasca.
De urmarit cu executor judecatoresc, banuiesc ca inseamna timp si bani, ceea ce eu nu am, plus ca el se muta de la o firma la alta.
Of, am ajuns la concluzia ca daca omul nu are caracter nu ai ce sa-i faci....ca legile in Romania sunt ......

Pentru neplata cu rea-credinta a doua luni consecutive, ii poti face plangere penala pentru abandon de familie, art. 305 CP.
Cat priveste executorul judecatoresc, nu trebuie sa-l "urmaresti", ci doar sa comunice firmei hotararea judecatoreasca. Apoi, aceasta datorie ar trebui sa-l urmareasca la toate noile slujbe pe care le va avea, pentru ca se va inscrie in decizia de suspendare a CIM.

Mergi la inceput

Da, pentru neplata a doua luni consecutive pot face plangere penala, dar el cred ca stie, asa ca trimite banii o luna da si una nu.

Mergi la inceput

Citat:

Da, pentru neplata a doua luni consecutive pot face plangere penala, dar el cred ca stie, asa ca trimite banii o luna da si una nu.

Da, ata-i practica. Incearca sa comunici hotararea prin executor la firma.

Mergi la inceput

multumesc

Mergi la inceput

Gata: au trecut 2 luni consecutive si nu am primit pensia alimetara.
As vrea sa-l actionez in justitie, dar nu am bani de avocat (cu inceperea scolii si cu criza asta).
Luminati-ma cum ar trebui sa sune plangerea penala sau ce sa fac.
Mentionez ca "domnul" e si revolutionar, si mai primeste ceva bani, dar pensia nu si-o plateste.
Multumesc si apreciez orice sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subsemnata ..............................., cu domiciliul in ................, str. .............., nr ........., sect ........., formulez prezenta

PLANGERE PENALA

impotriva numitului ...................., fiul lui ......... si .............., nascut la data de xx.xx.xxxx in .............., str ...................., nr .........., solicitandu-se ca in urma cercetarilor sa se constate ca acesta se face vinovat de infractiunea de abandon de familiei, prevazuta si sanctionata de art. 305 C.o, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere a minorei .....................

In fapt, impotriva numitului ...............a fost data sentinta civila nr xxx/xx.xx.xxxx pronuntata de ............, definitiva si irevocabila, prin care a fost obligat la palata pensiei de intretinere pentru minorul ............

Mentionez ca in perioada .........., numitul ......................nu s-a indeplinit obligatia stabilita prin sentinta civila, prin care a fost obligat prin sentinta civila sus mentionata.

.... ..... (detalii cote si plati, mentiuni tipuri probe si motivare in drept)

Va multumesc
...............

Mergi la inceput

Multumesc
Intrebare: daca aflu ca dl. nu mai are servici ce fac?
Mai are rost vreo actiune in justitie.....
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Se considera infractiune daca nu plateste cu rea-intentie. Deci, daca dovedeste ca chiar nu are cu ce plati, nu pateste nimic.

Mergi la inceput