Copii din 1995-1998(33)
Raspunsuri - Pagina 14
agho spune:
Sanca, bravooo pt. premiu! Si eu sunt curioasa sa ne spui in ce-a constat. Baietii cum au primit vestea? ei, scuza-l si tu pe Elliot. Are si el pase mai proaste sau poate esti tu mai exigenta?!... Costumele baietilor sunt interesante, dar halatul alb mi-ar trebui mai mult la fizica. Inca n-am luat unul si de marimea lui fi-miu si l-a folosit tot pe cel vechi. Ai mei nu sunt pasionati sa se costumeze in medici. Lor li se par haioase costumele hidoase cred.
Flower, Ana68, multumesc pt. idei! Mai avem putin timp sa le punem in practica. Inca n-am luat nicio decizie in privinta costumatiilor. Nici n-am chef sa cheltuiesc bani aiurea.
Ana68, sanatate Luanei! Eu m-am trezit azi intepenita d emijloc. Abia m-am carat pana la serv. Inca si p-aici merg aplecata ca o mamaitza. Nu-i de ras, dar asta e. M-am uns cu diclofenac de dimineata, am inghitit si niste pastile, da' asa-mi trebuie daca umblu creanga dupa una, dupa alta prin frig.
Mai au cate ceva de facut la proiectelul cu Abba. Ieri s-a dus la colega cu care l-a lucrat. O sa i-l trimita si-o sa-l vad si eu, apoi sa-l mai aranjam cumva si cu poze si sa-l printam.
Maine are test la fizica; e o materie unde profesoara este exigenta. Parc-ar fi o borna fizica asta! E clar ca are o sapt. incarcata.
mQQm, wowww, cata agitatie! Oliver se pare c-a iesit cel mai putin obosit din toata distractia! Si sa mai zici ca baietii nu sunt orgoliosi! Bietii francezi! Sper c-au gustat gluma. Asteptam poze cu interes maxim.
And a negociat cu noi ca sa vina de la petrecerea colegei sa ajunga acasa pe la 12. Unii cica mai ramasesera si dupa 12.
Ana a sta vreo 4 ore, adica pe la 18.30 era deja acasa. Si imediat ce-a venit s-a apucat de lucrat temele la mate.
mihaela_s spune:
Happy monday! La noi e vacanta , in caz ca va mirati ce fac eu acasa pe vremea asta .
mQQm, toata admiratia mea . Diana a fost la 2 sleepover party acum in toamna dar eu nu am de gand sa fac asa ceva...desi startul a fost dat . Una la mana noi nu avem unde sa culcam 8 fete(atatea sunt in clasa, inca nu e vorba de baieti ). Si doi: zau daca as rezista cu atata galagie in casa...te admir, sincer! Astept pozele .
Sanca, felicitari pentru premiu. Anul trecut de Halloween, la petrecerea cu laboratorul, am castigat si eu la tombola un premiu, nici eu nu castig de obicei. A fost surpriza si pentru mine si la fel m-au felicitat cu totii . Asadar cunosc sentimentul!
Cu scoala, nu stiu ce sa zic...poate Elliot ar trebui sa se pronunte, nu?
Ana, imi pare rau de neintelegerile de la camin, de Luana ca a fost pusa la mijloc asa nevinovata si ca ea saracuta a tras totul...te inteleg perfect. O saptamana fara probleme iti doresc!'
agho, ce m-am distrat de copii cum au urmat-o pe Ana si au alergat in sosete! E un bun exemplu se pare. Ah si e o silitoare...auzi sa vina de la petrecere si sa lucreze la mate! Bafta si la proiectul cu Abba si la cel de fizica...chiar ca e ocupata micutza ta.
Sanatate multa tie, mai patesc si eu asa cu mijlocul, diclofenacul m-a ajutat de fiecare data, tabletele.
Spor la costumat de Halloween, sa ne arati poze.
Si Silvia mea vrea costum de Halloween pentru ca s-au inteles fetele mele sa mearga pe la case la bus-eller-godis(adica ceea ce pe engleza e trick-or-treat). Diana nu vrea costum, cica un cearceaf pe cap ei ii ajunge .
Si daca tot am ajuns la fete, trebuie sa va spun ca sunt disperata cum nu se inteleg deloc! Desi incerc sa le explic fiecareia pe rand ca trebuie sa se inteleaga una pe cealalta, ca e clar diferenta de varsta dintre ele e o prapastie(imi amintesc cum eram eu cu sora mea, tot 7 ani sunt si intre noi) insa trebuie sa treaca peste ea. Normal ca de la Diana am asteptari mai mari si ea e frustrata pentru asta. Dar am impresia ca ea isi aminteste cum era acum 7 ani, insa se pare ca nu...si nu isi poate intelege sora mai mica de ce e inca fricoasa, plangacioasa si alintata. A uitat ca si ea a dormit pana la 10 ani cu lumina aprinsa pe hol(era un gemuletz deasupra usii camerei si intra lumina), ca ii era frica de monstri si de intuneric, de camere in care nu e nimeni, etc. Ca Silvia nu are indemanarea ei in a face unele lucruri si e ca o mama uneori, o mama din aceea care ii reproseaza copilului ca "uite ce ai facut", "nu vezi ca nu ai facut bine" si altele din astea. Da, recunosc ca e posibil ca astea sa i se traga din copilarie, cred... adica stiu ca ccc cu ea am fost mai stresata, a crescut 5 ani in certuri si contraziceri, apoi a fost divortul, mutarea in alt oras, un tata nou, o sora mica, probabil ca astea au afectat-o. Si acum e cicalitoare cu Silvia, asa cum eu nu sunt. Incerc sa-i explic de fiecare data ca eu nu vorbesc asa cu ele, nici cu Silvia nici cu Diana(da, nu acum, dar am vorbit in copilaria mica a ei) si sa isi revizuiasca ccc comportamentul fata de sora ei mica. Dar si Silvia e artagoasa uneori, Diana nu sta sa inteleaga de ce, se ratoieste si ea si uite asa mai mereu se cearta. Deja am ajuns sa nu mai intevin, am zis ca m-am saturat. sa-si rezolve conflictele singure. Uneori pun punct tv-ului si compului si le trimit la ele in camera sa sa calmeze. Sunt sadica, nu? Le trimit in aceeasi camera pe amandoua . Sa vedeti ce frumos si liniste e in casa....
Altfel, luate separat sunt niste minuni de copii, amandoua. Numai sa nu stea impreuna .
Cu Diana a fost OK, a respectat pedeapsa fara nici un comentariu, va ziceam ca e un copil cuminte .
Am fugit, mai viu zilele astea, cat sunt mai libera.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
flower-power spune:
Happy Monday intr-o zi mohoraaaata
Buna idee cu costumatiaAnca . Eu am apucat sa-i cumpar lui TB ceva din Selgros. Erau si pentru fete...Nu va spun preturi... Dar e de retinut
Cu scoala chiar nu stiu ce sa zic. Daca e sa ma intrebi pe mine as opta pt mixt dar asta daca in rest ar fi conditii identice ceea ce nu cred...
Si zi, cu ce te-ai ales, ne lasi asa cu ochii-n soare? frumos iti shade?
Miha, zic si eu ca poate Di are nevoie de niste extraconfirmari, e la varsta la care se cauta,se descopera, poate ca si compara putin inconstient faptul ca la Silvia totul a fost lin si frumos, in timp ce la ea nu...Tu trebuie sa fii supermagiciana sa obtii un echilibru aici. Pt ea e clar mai greu. Ar fi bine sa afli ce o determina sa se poarte asa cu S. Astea toate puse peste faptul ca oricum intre frati exista competitie...Dar clar celor mari nu le place sa aiba grija de cei mici.
Cred ca faci bine ca le lasi uneori sa-si rez conflictele singure.
Agho, primit pm, sper sa reusesc curand sa raspund.In we n-am mai avut incotro si a trebuit sa prestez negresa, ca de cand imi tot cere TB. Am tot dat-o eu cotita ca n-am nuci, ca una ca alta, de vreo 2 sapt, dar acu s-a implinit. Sambata si duminica dimineata il livram la ale lui, noi dupa ale noastre ..., dupamasa mai la o pizza ,....
Saracii copii, traumatizati mai sunt. auzi, si-n somn saracuta cu mana sus
mQQm, parca vad ca de sweet 16 faceti cu toata scoala. Iti trece pana atunci.Bine ca Pepit s-a distrat si a fost in centrul atentiei. Nu ne-ai zis de DJ. Pai si cine sa sufle la directiune?
Si-au luat-o frantujii daca n-au bagat destul fetele in seama si le-au luat caimacul celor loco. Cred ca de fapt greseala lor a fost ca au adormit primiiNu vreau sa ma gandesc cum e sa strangi in urma...
corespondentului de la fata locului si mamei de sarbatorita.
Urmeaza imediat Andra cu Robert.
Ana, deci sa inteleg ca o vor mai schimba o data? Pe diriga?
Luana sa-i treaca cat mai repede. Ar fi bine sa incerci s-o imunizezi cat mai natural.Echinaceea, catina, spirulina, SOD, bronhovaxom.
Fug ca arde, maine trebuie predat desnul "Doamna cu cartea" si trebuie sa-mi musc buzele sa nu izbucnesc in ras la ce opere face talentatul meu. Au asa niste maini contorsionate personajele lui .Acuma ,bine, daca-mi aduc aminte ca pe vremea cand altii mergeau la gradi si desenau noi ne ocupam cu altele...
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
Ana68 spune:
Salut fetele,
Agho,multa sananate!Sper ca ti-ai revenit cu spatele...urate sunt intepenelile astea...Spor la treaba Anei!Mare aglomeratie cu scoala lor!Multumesc de urari!
Miha,multumesc...Va tzuc cu drag!M-ai nnebunit cu muffinsii aia!
Mara,nuuuu....asta ramane pana in a opta,profa de engleza.Alta nu mai vine,eu asa sper si asa am inteles.Ziceam numai ca imi pare rau ca nu a fost asta de la clasa aV-a....Ii dau Luanei diverse...tocmai de aceea pana la momentul excursiei aerport nu am avut treaba cu ea,chit ca ceilalti colegi de grupa au fost bolnavi...insa aeroportul a fost cireasa de pe tort.Succes lui Tibi la desenul acela...Doamna cu cartea?!Uau,suna interesant si taaaare complicat!Bafta maxima!
Vineri plec la Danes,iara....intalneala toyotista...yes,yes,yes...
Va tzuc si sa aveti o zi formidabila!
agho spune:
Mihaela, copiii mari nu prea accepta mofturile fratilor mai mici. Buna treaba ca le-ai trimis sa-si rezolve singure conflictele. Insa cred ca e nevoie sa impui niste reguli si pt fiica cea mica, la nivelul varstei. Si ea trebuie sa fie intelegatoare, sa aiba rabdare pana va putea si sora cea mare sa mearga sus cu ea samd. Stiu ca e greu, dar intotdeauna copilul mic va profita de acest statut ca sa i se faca pe plac. Spun asta pt. ca si la noi e vorba de doi ani diferenta si tot sunt conflicte. Ori nu pot sa-mi permit sa-l pedepsesc numai pe And si doar lui sa-i cer sa fie intelegator. La urma urmei si el are niste drepturi si nu-i corect ca sora mai mica sa-l plictiseasca doar ca n-are ea ce face sau ca i-a cashunat nu stiu ce sa joace sau sa faca. Si daca Ana se “miauna” iti imaginezi ce iese. And cedeaza de obicei. Sapt. trecuta am insistat sa-i arate el un joc pe care de fapt il stia el, si-i aratase si Anei. La vremea respectiva, Ana era chiar incantata ca incepuse sa se inteleaga mai bn cu And. Cum a fost pedepsita cu calc. vreo sapt., acum vroia sa joace respectivul joc, iar fi-miu nu vroia sa-i mai arate. S-a pus pe plans, (exista si alt cuvant mai plastic, dar sa nu fiu asa de expresiva) si l-am bombanit pe fi-miu sa-i arate si-n final s-au jucat impreuna si-a fost totul OK. Si And are pretentia ca Ana sa nu se mai comporte copilareste. Chiar si la varsta asta Ana mai are temeri de intuneric. Desi suntem acasa, cum am inceput sa mai inchidem usile ca sa fie mai cald in camere, isi aprinde luminile pe hol, lasa usile deschise... Ei! Asa cresc copiii.
Flower, e de-nteles ca nu avem prea mult timp la dispozitie ca sa ne ocupam cum vrem de familie si sa mai facem si alte treburi. Chiar sufar ca nu am suficient timp sa ma ocup de toate. Trece timpul asa de repede!
Lasa, ca Tb are alte aptitudini, asa ca desenul e de umplutura. Pe mine ma doare ca treb sa conteze desenul si alte materii la media finala de admitere.
Ana, v-ati mai revenit din raceli si suparari? Noroc cu blogul Mihaelei, ca “sar” in al tau si-asa mai aflu/ pricep si eu ce ai pe sufletel. Deja vad c-ai mai scris cate ceva p-aici. Deci iar o-ntindeti la Danes?! Frumos va shade!!!
In seara asta, And se duce la Teatrul National cu un coleg (la invitatia acestuia) sa vada o piesa de teatru – “Eduard al III-lea”. El nu intelesese care Eduard este. Hahaha! Zicea ca e de la ora 19 pana pe la ora 21. Dar cum am studiat problema, de fapt se termina pe la ora 22.
P.S. Nu prea merge forumul azi...
Sanca spune:
Buna fetelor,
mama Mia ce petrecere la MqqM... Pai la sweet 16 ti-l trimit si pe Elliot la petrecere, in felul asta, ai reprezentanti din toata lumea . Dar cum i-a depilat pe baieti pe picioare?? cu wax? Super tare petrecerea.
Mihaela eu nu am pomenit de frati, surori (siblings) fara cearta. Eu am crescut singura la parinti, si vedeam lucrurile tare roze, dar mi-au trebuit ani sa accept aceste conflicte. Si cum zice Agho, atentie mare, ca avem tendinta naturala sa iertam si sa trecem cu vederea ce fac cei mai mici, si sa punem greul pe ai mai mari.
Ana azi trebe sa intru pe blog sa citesc mai pe indelete ca nu am prea inteles ce se intampla.
Mara si ce o sa fie TB de Halloween? Eu dupa ce m-am agitat cu costumatia, Matei e tare entuziasmat de pantalonii si bluza lui bleomarin de scrubs, Elliot mi-a zis ieri ca el nu se imbraca de Halloween Sa vedem, mai e o saptamana +.
A, marele premiu? O excursie in Caraibe. Dar cred ca e pana in mia de dollari. Prea multe detalii nu scrie pe hartia cu pricina, trebuie sa sun si sa aflu detalii. Oricum, e buna si mia aia, acopera 2 bilete de avion. Asa ca vara viitoare va trimit poze din Caraibe. Elliot vrea in croaziera. Fiecare cu pretentiile lui...
Maine decolez spre New Orleans. Ha, ha, ha, las baietii sa se descurce cu tatal lor, o rad de pe acuma. Socrella m-a intrebat ce sa ne gateasca saptamana asta, i-am zis ca eu o sa am cajun food, restul sa se descurce.
Asta seara ma ocup de bagage, ca pana acuma nu am avut inspiratie.
Duminica cand Matei era la o zi onomastica, am stat cu Elliot si mai l-am testat ptr examenul din iarna. La sectiunea de citire a raspuns la toate intrebarile corect. La mate, din 50 a gresit 2 exercitii (si pe cele mai usoare). La gramatica e unde o stalceste, si face cam 75% corect. Oare cum o sa-l conving sa lucram mai cu sarg la ortografie, si altele legate de gramatica? Ca daca face si la sectia de gramatica ca la celelalte, bursa e garantata.
Elliot vrea la Maitre Dei, ca au club de paintball Asa ca nu ma pot lua dupa el si sa-l las sa aleaga prea mult. Trebuiesc multe, multe sugestii, si impins mult de la spate.
si revin cand ma intorc din sud.
CriPOD spune:
Ana, sanatate Luanei! Sper ca merge spre bine!
Agho, e o scumpa Ana ta! Andrei vad ca a stat si el tarziu. Doar ca a pus cornu-n perna acasa pana la urma.
Flower, stii ce m-a socat? Dupa toate sleepover cu fetele astea (puturoase ), asta a fost prima data cand am gasit totul impaturat si stivuit la plecare: baietii (adica ei au impaturit, nu ca erau ei stivuiti!). Io i-am si zis fetii sa-si ia un barbat de-acolo!!! Nu a mai fost caz de dj, ca doar s-au rasturnat pe-acolo si s-au jucat cu sticla si truth or dare. Trebuia sa ma astept. DJ a fost folosit la pusul mesei, administrari de sucuri si altele. Plus ca a vazut el pe toti Jonas brothers in cafenea si a fost ocupat sa le explice ce si cum fetelor care numai ca nu-i cereau autograf si-i sorbeau cuvintele.
Sanca, wow, excursie in caraibe! Ala da premiu! Nu inteleg de ce le dau asemenea premii celor din California, nu-i fair! Ce zici ce criterii au copiii astia la alesul scolii. Pai trimite-l cand vrei tu pe Elliot, si-asa are fata o colega grade skipped, i-o assign pe aia. Te risti sa ti-l trimit epilat? Cum i-au epilat? Pai si-a pus fie-mea (ca nu-i nici ea sfantul pe perete) o lama noua la chestia aia de ras si da-i bate. Se hlizea, ca cica nu i-a iritat ca are aloe sa "smooth the skin after". A avut grija de ei. Drum bun!
Mihaela, ai mei sunt asa de cand lumea si n-au avut nicio problema, trauma, explicatie pentru comportament. Nu privi lucrurile prin prisma asta. Pur si simplu ai 2 copii care in momentul asta au interese diferite, plus ca una e pre-teen. Ce vrei mai mult? Nu cred ca-i vorba de nimic ascuns decat ca pur si simplu are alte prioritati. Eu ce incerc cu cel mic e sa nu ma ajute cu nimic. Vin, se joaca cu el cand au chef, cat au chef (asta chiar daca big brother il bazaie cand el sta cuminte si linistit), dar nu il dau in grija niciunuia si nu le cer nimic. Pt ca sunt sigura ca i-ar deranja si poate ar incepe sa gandeasca... io-te si la zgaiba asta mica, a aparut sa ne complice viata, ce simplu era fara el. La tine e diferit, dar intelegi tu ce vreau sa spun. La varsta asta a Dianei e bine sa-i dai o pauza poate de la Silvia si sa o lasi sa se apropie de ea din proprie initiativa. Pe de alta parte si Silvia trebuie sa inteleaga si sa-i dea spatiul ei. Eu asa as incerca, dar nu inseamna ca e bine. Tu le cunosti cel mai bine, sigur gasesti tu o solutie!
Mai viu... acu' treb sa fug...
Ana68 spune:
Salutare!
Agho,cum s-a distrat Andrei la teatru?I-a placut?ce ti-a povestit?
Ne-am mai revenit din raceli si suparari...ce sa facem?Dap,mergem iarasi la Danes,abia astept...Sa ai sanatate multa si bafta la copii la scoala!
Anca,te-ai lamurit cu treaba ???Zbor placut si safe si spor la treburi.Hai ca Elliot e bun la invatatura,chiar tu scri ca are performanta la citire,scriere,gramatica pentru examenul din iarna...Nu pot decat sa ii tin pumnii!Il lasi pe Matei la paintball??Te pup!
Mqqm,multumesc....e bine Luana acum!Trebuie sa termine cura de antibiotic,n-am ce face...trebuie macar 5 zile si indicat e sa ia 7,ca sa facem profilaxie...Ce mai face pepitzel?Dar copilasii mari?
No...aici e frig de numa'...dar e bine!Miroase a iarna!Sa aveti o zi excelenta si va tzuc!
mihaela_s spune:
fetelor, multumesc mult. Ati scris frumos si lucruri bune, unele sunt chiar aplicabile. Nu ca as fi responsabilizat-o pe Diana vreodata cu ingrijirea Silviei, dar de cand am venit aici si am nevoie de timp pentru citit/invatat nu am incotro. Momentele cand Ovi nu e acasa nu sunt multe, dar se intampla si atunci ies scantei, pentru ca e clar ca Dianei nu-i place sa fie mamica decat cu gura. Adica e sfatoasa pana in panzele albe, dar atat. La fapte e invers. Am sa incerc sa nu o mai responsabilizez cu Silvia, pentru ca nici mie nu-mi placea sa am eu grija de sora mea si o inteleg. Ati punctat foarte bine. Si neintelegerile am sa ma fac ca nu le vad, pentru ca asa e...si eu cu sora mea ne certam, cand nu se mai putea mama punea punct dar fara a lua apararea cuiva. Iar acum ne intelegem bine...nu ca nu ne contrazicem, pentru ca suntem diferite in multe puncte de vedere, dar nu ne certam.
Cu spatiul...ieri ne-am apucat cu Diana de camera, am pus hartie pe jos si ne vom apuca de pereti, sa zugravim. Stiu ca e esential acum sa aiba fiecare camera ei...incepe si Silvia sa inteleaga si chiar daca ii e frica, a mai dormit ea singura cand Diana a fost in Ro. Atat ca trebuie eu sa stau cu ea pana adoarme, dar si acum stau, nu ii e de ajuns Diana, o vrea pe mama...asta e.
pe toate, ma grabesc acum ca mergem in oras, dar revin.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
agho spune:
Sanca, cred ca Matei e asa mandru de costumatia lui! Haios foc!
And n-o sa mearga la serbarea de Halloween, fiindca acum au reprogramat-o pt. sambata asta, iar el merge in excursie. Nu era oricum prea entuziasmat de proiect.
Cu Ana nici n-am mai apucat sa discut despre asta.
Inseamna ca Elliot merge super cu scoala. Iar cu gramatica, vedeti voi cum acoperiti si cei 20-25%. Drum bun!
mQQm, uite un pt. Oliver, care vad ca te lasa-n pace si ai mai mult timp pt. scris. Nu e de mirare ca mr P a starnit pasiuni printre colegele Dedelinei! Insa e amuzant... si...magulitor! Iar petrecerea Dedelinei a fost o reusita, se va vorbi mult despre ea, cel putin pana va creste parul la loc.
Ana68, mi-am bagat iar nasul in blogul tau prin "portita lasata deschisa" de Mihaela si-am aflat vestile bune, cum c-ai slabit vreo 13 kg! E foarte bun rezultatul. Am si eu nevoie de dat vreo 10 ....insa n-am inceput inca sa dau niciun gram. Dar tu continua si poate se ia si la mine.
Ma bucur ca Luana e mai bn, ca ti-au trecut si “pitpalacii” si ca intri in forta in we.Nimic nou despre Alex...Ce mai face??? De And o sa scriu mai jos.
Mihaela, de-asta suntem aici, sa ne spune oful si sa gasim intelegerea necesara unele la altele. Cred ca asa treb. sa fie o familie normala, si cu galcevi copilaresti, cu nesupuneri si alte mofturi de copil sau adolescent. Atunci unde-ar fi sarea si piperul?! Doamne, pai n-ar mai exista forumuri! Nici nu ne-am fi cunoscut...Ah! Nici nu vreau sa-mi imaginez. Glumesc un pic...ma amuz. Azi e senin si am o dispozitie mai buna.
Ieri a dat Ana testul la fizica in 40 de min. Ana mi-a zis ca 5 min sa mai fi avut ca sa aiba timp sa se gandeasca mai bn, ca i-au ramas niste cerinte nefacute.
Lui And i-a placut piesa de teatru. Mi-a spus-o si mie pe scurt. Ma temeam sa nu dureze mult, dar intr-un minut-doua cred c-a rezumat totul. A fost cu colegul lui, dar si cu alte 3 pers. Colegul are un var nevazator si-avea invitatii in randul 2. La intoarcere i-a adus sotul, inghesuiti in masinuta noastra.