Copii din 1995-1998(33)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Valeu Ana, ca bine zici, ia sa ma indemn si io cu omu ca avem si noi anuntata pe 26. Sedinta.
Eu le fac cu placere si prefer sa stiu ca le-am pus cu mana mea. Tare ma bucur cand vad ca le place .

Miha, sigur iti iese varza , imi amintesc ca te pricepi, doar s-o pui din timp sa se acreasca. Poti s-o tii undeva mai la caldura pt inceput ca sa fii sigura .

Si la noi e frig si se mai face. Vine din vest. In Cluj a nins azi-noapte. Cica o tine asa si maine, speram ca dupa aia sa-si revina ca
bine era la 25*.

Asta-i cuvantul magic Agho...cu interes . Da ai vazut tu baba frumoasa si copil cuminte? daca vrei niste teste PISA, baga si tu o adresa de mail.

Chiar asa Dana, ce bucataresti tu acolo bun? Poate ne mai inspiram si noi . Eu azi fac dovleceii cu ciuperci si mozzarela.

"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Ana si la echipa lui Robert esti titular numai daca ai medii peste 6 ceea ce mi se pare f corect,avand in vedere ca scoala trebuie sa fie pe primul loc.

Tu si Mara negociati cu jumatatile care sa mearga la sedintza,Isusee la noi nici nu incape discutie se intelege din start ca merg EU,am incercat sa-l pacalesc cu sedintza de la gradinitza Mariei spunandu-i sa se duca ca-s toate mamicile acolo,tinere,frumoase,nici n-a vrut sa auda

Mihaela eu am pus deja varza si abia astept sa se acreasca bine bine,pt ca in beci e f frig vreo 2 -3 zile am tinut-o in bucatarie,azi am suflat-o pt prima data.

Mara si mie imi place tare mult sa robotesc toamna si sa vad camara plina,adevarul este ca nici un produs din comert nu se compara cu cel facut de mana ta,parerea mea si a hoardei de mancai

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salut fete,

hahaha...Andra,zici ca nici n-a vrut sa auda ursu tau de mamici tinerele?!hahahahahahaha....

Mah fetelor,am intrat rapidus sa va spun ca Alex are o diriginta de care chiar imi place...mah fetelor,tipa e scurta si la obiect,nu ingite faze de genul "is fete...deh!",toti elevii sunt la fel,chiar daca unul e premiant si celalat repetent...iar sedinta cu parintii a durat jumatate de ora.Va vine sa credeti?!uau....pe bune,UAU!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ano, uite ca ai si tu noroc!

flower, da, fac poze daca reusesc sa plasez pepitu la cineva. Caz de ma las in baza lu tac-su, meh, ori n-are baterie, ori uita aparatu, ori cardu, ceva gaseste...

Eu am venit sa barfesc consoarta! Azi dimineata a pus omu' meu mancare pt el si fie-sa. Doar ca a inversat "sandwichurile", asa ca el s-a trezit ca mananca paine cu sunca si branza pe langa friptura si bietei fete i-a pus 3 felii de paine... GOALE! Dedilica a concluzionat mucalita ca tac-su i-a pus "sandwich cu paine", adica o felie intre altele doo si nici macar nu s-a mirat prea mult.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Ziua buna fete dragi,

cine ma suna in prima pauza de m-am si speriat ca s-a-ntamplat ceva? TB sa ma anunte c-a invins sistemul . A luat 10 la romana. Luase el si ieri la mate inca unul, la geogra, desen, da la romana e "o data-n viata ".
Nu va spun ce ne-a tzatzait fundu la desen ca le-a venit profesor nou si la cum il stiu de indemanatec pe-am meu copil ...,plus ca asta, tanar venit din scoala la care a invatat TB, cica s-ar fi dat la o eleva pe-acolo si l-au facut pachet. I-au pus funda rosie si ni l-au trimis noua........

La mine nici nu-i asa roboteala Andra, ca nu fac nimic singura, eu is mai mult cu dozarile, know how-ul, intr-un cuvant am ajutor. Si ca orice lucru pe care-l faci cu placere, iese. Daca e corvoada, si nici nu prea iese chiar ca n-are rost.

Sa mai zic ca mai am in congelator o varza pe care-o fac sarmale we asta? Cand am auzit o prietena ca primavara varza ce-i ramane o pune in congelator am zis ca nu-i toata . Apoi primavara asta imi mai ramaseasera si mie vreo 5-6. Cum era f buna(nu stiu dar la mine nu miroase zeama rau) am zis ca de ce s-o arunc? Si uite-asa cand ramaneam in pana de idei mai bagam o varza a la Cluj, o sarma, calita...

Deci Ana ati schimbat diriginta ? Si nu zici nimic? Bine ca-i de bine.

mQQm, pe Pepitul il tii unde-i place lui mai mult(in cuib,adica wrap). In felul asta participa si el la petrecere .

Ca lumea faza sandwich cu paine .Uite-asa cred ca se inventeaza lucrurile .

Aseara am dat drumul la caldura chiar de erau 23 in casa cand ma uitam pe fereastra parca simteam nevoia de caldura.

"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Gata inca un test! Mai am 2 la fel-istoria literaturii-si unul mare si lat in 18 nov. Ala va fi horor! Brrrr...

Mara, felicitari multe multe pentru nota unica a lui TB.

Ana, sper sa imi iasa varza, cred ca in we o comit. Dar am sa pun numai frunze, nu capatani. Sa vad cum iese asa...
Mama nu a vrut anu trecut sa imi aduca cand a venit la noi, desi i0am dat o solutie super meseriasa. Dar ea e ghinionista si de majoritatea datilor au verificat-o la bagaj, in sensul ca i-au deschis valiza mare si nu voia sa primeasca amenda pentru varza mea murata. Asa ca de2 ani salivez de Craciun dupa niste sarmale cu varza murata. Am mancat la prietenii nostri anul trecut, dar nu erau asa cum le fac eu. El cumpara varza murata din piata din Stockholm, de la unguri. E foarte buna, ambalata in vid...Dar noi nu ajungem pe acolo pana de Craciun, iar prietenul nostru nu stiu daca mai merge.
Cu semineul...nu mai invarti si tu cutitul in rana ca de cand ne-am luat casa asta visam. Dar pe lista de prioritati sunt destule inaintea semineului, asa ca poate la batranetea lui Morgan, va prinde si el caldura focului in soba .

mQQm am ras in hohote. NU de greseala sotului ci de concluzia Dedelinei, e totala! Pai cum zice Mara, cu pepit in wrap si la pozat te rog frumos!

agho, ce ocuparta e Ana! Pe de o parte e bine, ca nu se plictiseste, dar pe de alta nu mai are timp de relaxare. Sau ea se relaxeaza si lucrand poate...Si ai dreptate, interesul poarta fesul. Cam asa si la noi!

Dana, spor la bucatarit! Io m-am pus pe gatit mancare orientala-chinezeasca, japoneza si thai- care se face in max 30 de minute si e suuuuuper gustoasa!

Si sa las la sfarsit plangerea mea. Diana e pedepsita saptamana asta, e privata de computer. M-a suparat tare de tot duminica. Ovi nu era acasa, lucra. Eu voiam sa citesc ceva la suedeza, un text destul de greu si trebuia sa ma concentrez. Ele ca de obicei...mama in sus, mama in jos. Le-am rugat sa ma lase o ora, atat doar, sa imi vad si eu de lectiile mele. Ei bine, Diana vorbea la telefon cu prietena ei, in bucatarie, unde citeam eu. Silvia voia nu stiu ce din camera, ea nu urca singura sus si am rugat-o pe Diana sa o ajute, sa nu ma intrerup eu. Si ce sa vezi, domnisoara are alta treaba importanata, nu are chef de sora ei, asta mica miorlaia ca *vreeeeeaaaaaau acuuuumaaaaa*, asta mare ca *eu nu!* si uite asa m-am enervat pe Diana, ca stie ce inseamna sa inveti, ce pretentii are de la noi toti cand ea invata, sa ne miscam in varful picioarelor, ca speram sa ma inteleaga fiindca a fost si ea in aceeasi situatie dar ea nu! Asa ca am pedepsit-o, oricum nu o mai primise demult. Na ca m-am descarcat.

pe toate!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Sanca, mQQm, si eu am remarcat parul negru ca pana corbului. Sanca, m-ai amuzat cu stradania ta de-a gasi ceva argintiu. Iar cu incurcatul pachetelor de mancare, fara comentarii... mQQm, atunci distractie faina si in we urmator!

Ana68, ai scapat repede de la sedinta. Si aici e frig, foarte frig! Pai, Alex e ocupat cu sportul, asa ca sesinuini de comunicari ii mai trebuie. Ieri mi-a venit Ana cu alta chestiune, au sesiune de comunicari si la muzica. Ea vrea sa faca despre ABBA in echipa cu alta colega. Alte echipe si-au ales Beethoven, Vivaldi, insa ea deja are in cap referatul, plus Cd cu muzica, plus faptul ca a vazut si filmul "Mama mia" inspirat de muzica lor.

Mihaela, Andra, Flower, voi sunteti harnicute cu pregatitul. Noua inca ne pregateste mama toate bunatatile pt. iarna.
Andra, barbatii si sedintele! Si nu-l intereseaza pe ursul tau alte “mure”. Are langa el tot ce-i trebuie.

Mhldvrc, ai copii minunati, te mostenesc, asa ca ai pt. ce sa lupti. Iti doresc sa se linisteasca apele in familia voastra!

Mihaela, cum sa nu te superi daca erai suprasolicitata la maxim. Si mie mi se intampla sa ma mai razboiesc cu ai mei. Pe Ana am tinut-o in sah pana aseara, daca o las la ziua unei colege, sambata asta. Si tot sambata asta si And e invitat la ziua unei colege de-a lui, evident. Si cum am fost suparata pe-amandoi din motive diferite (teme, insitat pt.invatat corespunzator, interesul aferent, sa nu mai sufere de "uitucism"), mooama, asa-mi venea sa-i pedepsesc si sa nu-i las la petreceri. Insa tot noi ne-am revenit si-am zis ca astea sunt putinele momente cand se mai distreaza unii cu altii, socializeaza, petrec altcumva timpul. Uite, un , sa-ti treaca, desi cred ca deja ti-a trecut.
Da, si-asa e, nu e obligatoriu sa participe la aceste sesiuni, dar ii place sa faca mai mult astfel de activitati. Iar la fizica, in functie de rezultatul obtinut la sesiune, poate obtine 10 in carnetul profesoarei sau 9, iar daca ia premiu la sesiune, poate lua un 10 direct in catalog. Adica, vise marete! E asa, cuprinsa de frenezie, iar mie imi vine sa fac asa... De ce? Pentru ca intr-un anume fel atenteaza si la timpul meu liber. Daca treb. sa faca experimentul, musai cineva treb. sa fie p-acolo. Oricum, la fizica, taica-su treb sa-i aduca materialele, baterii, magneti, sarma de cupru samd. Ma rog, eu asa cred, sper sa nu cada tot in carca mea. Ea vrea sa lucreze si cu alta prietena si propusese initial sa mearga la colega ei. Asta si din cauza ca una din pedepse era si ca-i mai interzic sa mai vina acasa cu prietenele ei pt. diverse activitati. Iti dai seama...Eram furioasa cum nu se poate. De ex. , si-a uitat tenesii acasa si cand au dat proba de alergat, si-a scos incaltamintea care numai de alergat nu era, si-a dat proba in sosete. profu' a vazut-o dupa ce-a dat proba,d ar n-a comentat. Alta colega care avea echipamentul adecvat, dac-a vazut ca Ana a reusit un timp bun, si-a dat adidasii jos si-a alergat si ea tot in sosete. Ca profu' incepuse sa se mire ca ce-au in ziua aia copiii?! Acum spuse, toate par amuzante, insa m-a scos din sarite faptul c-a uitat sa se ocupe de ce are de luat cu ea la scoala.

Ei, Flower, cred si eu ca "o data-n viata" e minunat ce s-a-ntamplat! Insa daca insistati asa, s-ar putea sa devina "de doua, 3...samd ...in viata" Felicitari lui Tb! Bravoo lui!O mandrete de baiat!

Mergi la inceput

Agho, si-au alergat asa desculte in curtea scolii? Al meu e taman invers cica n-are chef sa-si mai care pantofii de sport ca are si desenul in aceeasi zi cu bloc mare, jdemii de tempera, pensule+ghiozdanul full, asa ca se duce direct echipat . Cum treningul e bleumarin c-un pic de rosu nu-i zice nimeni nimic. Doar ca in sala n-ar trebui sa intre cu adidasii de-afara ceea ce el face. Pana i s-o-nfunda.

Deci a venit scadenta pe la voi, adevaru-i ca uneori o cer si-o tot cer pan-o si primesc. Acu doua seri daca nu-l intrebam la romana se ducea cu tema facuta... pe alocuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Flower, ti-am dat PM. Firesc ca se aduna 'nspe mii de lucruri de carat la scoala la atatea materii. La desen, trusa, blocul de desen, la fizica - halatul alb (apropo, treb. musai sa-i iau halat lui And, ca cel vechi e mic si l-a laut Ana - alta problema de rezolvat!) , la sport - treningul, adidasii. Iar anul asta e cu mai multe restrictii in privinta costumatie de elev, asa ca nici vorba sa mearga in echipament sportiv la scoala. Nu indeplinesti conditiile, esti trimis acasa sa-ti schimbi camasa/ bluza, in caz ca nu e alba samd. Si chiar s-a intamplat asta.
Ai nostri nu au o sala mare de sport, ci doar o sala de clasa pt. asa ceva. N-au cum sa construiasca sala din cauza tevilor existente in subteran de la centrala termica etc. Iar terenul de sport de-afara a fost si el refacut, in sensul ca are un asfalt ca-n palma, ingradit cu gard nou, ff inalt samd. Au facut o proba de alergari pe o distanta de 30 metri si cei care n-au scos un timp bun au fost dezamagiti, ca profu' pune note in functie de rezultatele obtinute la probe. Si de-asta s-au mobilizat sa scoata un timp bun (in sosete).
Si cu privire la nr. mare de materii, eu, una, as elimina din start niste ore si-as pune in locul lor educatia fizica.
Ma uitam pe orar si la cls. a VI-a au asa:
4 ore – matematica
4 – lb. Romana
3 (2 h plus 1 h optional) – lb. Engleza
2 - franceza
2 fizica
2 – educatia fizica
2 biologie
2 istorie
1 geografie
1 tehnologie
1 muzica
1 religie
1 tehnologie
1 desen
1 dirigentie
TOTAL – 27 ore saptamanal
Ca merge si la cor + 2 h
Total 29 ore

La sedinta, mama unui copil era ff. suparata ca noi, parintii lucram 40 ore la serviciu, pai copiii mai au un pic si ne-ajung din urma!!!

Personal as renunta la cate o ora de biologie, istorie, as elimina tehnologia sau as uni unele materiia sa cum povestea Mihaela ca e in Suedia, as alterna la 2 sapt. muzica si desenul. As adauga 2 ore de educatie fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Buna fetelor!

MqqM Dedelina, a fost de nota 10, cum a interpretat ea lunch-ul. Dar sa vezi ca baietii mei au stat nemancati o zi intreaga la scoala, din cauza ca si-au inversat lunch-urile, iar Matei nu mananca sunca, si Elliot nu mananca peanutbutter- Jelly... Si parca erau in scoli diferite, dar la nici unul nu i-a trecut prin cap sa mearga la office si sa ceara ajutor.
Si ai vazut ca nu am fost singura care nu a depistat nici un fir alb la sotul tau?

Agho nu te plange cu orele de scoala. Aici e la fel - 6 ore pe zi - 30 pe saptamana. Dar partea proasta e ca tot 6 ore sant si la cei de K si clasa 1 si la liceu. Si orele astea nu includ activitatile extra-scolare.
Vad ca Ana a ta creaza un trend alergatul in sosete.

Mara felicitari baiatului de 10 la romana. Bravo lui, ca a spart gheata si a demonstrat ca poate.
La inceput de Oct. Matei a avut de scris un rezumat la o carte care a citit-o in Sept. - la alegere. Ei bine, baiatul meu copia paragrafe din carte noroc ca m-a rugat copilul sa o transfer in word pe calculator. Eu la un momentat dat, imi pierdusem rabdarea cu el, si spumegam de furie la ce varza facuse el. L-am transferat la sot sa rezolve el, ca eu nu aveam rabdare. Au lucrat ei impreuna, si a venit copilul mandru acasa cu 10. L-am felicitat si eu pe sot... si lui Matei i-am zis ca luna asta singur isi face rezumatul la carte, si din timp, adica - un mic rezumat pe fiecare capitol.

Mihaela parca ai scris o sceneta de la noi din casa... Si baietii mei, asa isi aleg si ei, momentele cele mai bune sa ma scoata din sarite. Ieri l-am pedepsit pe Elliot si nu l-am luat cu noi la mama. A stat pe calculator si a avut grija de fermele de pe Farville si Farm town. In perioada de testari nu primesc teme de la scoala, asa ca el e iara intr-o mini vacanta, ca suplimentar, D-ne fereste, cum sa faca el exercitii si teme in plus.

Ana ce bine e sa ai o asa diriginta, cu picioarele pe pamant si la subiect, fara fluff cum zic americanii. Dar ea ce preda?

Andra m-ai amuzat copios cum iti trimiti tu sotul macar la sedinta de la gradinita. Taaaarrreeee. Dar zau ca ai imaginatie cum il tentezi tu. Acuma, nu s-a dus la sedinta, ca sa nu zici tu ca s-a dus sa se uite la mamici... Anul asta sotul meu s-a dus la teatru cu Elliot, si eu la sedinta, cu toate ca tare mult as fi vrut sa inversam rolurile...Dar el are urechile mari, si nu aude mai nimica... Mi-a promis ca-mi inregistreaza, dar am zis ca e mai bine sa ma duc eu, si sa pun intrebarile de rigoare.

Sant in dilema fetelor. In ianuarie, vreau ca Elliot sa dea examen la un liceu catolic, sa vedem ce mare branza o sa faca. Unul e Saints - care e numa de baieti, si e mai aproape de casa. Problema nu e distanta, ca oricum nu merge pe jos sau cu transportul in comun. Ma gandesc, oare o scoala, si mai ales liceu cu numa baieti, o fi bine? Ca nu au distractii... Asta o fi un plus sau un minus? Voi ce ziceti? Ca vorba aia, nu trebe sa se obisnuiasca si el cu distractiile, si mai ales cum sa interactioneze cu sexul opus?

O zi buna la toti.

Mergi la inceput