Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
discordia spune:
anamariam79, mie mi se vedeau acele vene pe tot corpul, mai putin pe fata. Erau mai accentuate pe sani si pe picioare, si am ramas cu ele chiar si dupa nastere. Acum la a doua sarcina vad ca s-au mai pronuntat pe sani si picioare, dar eu am si pe maini, pe burta, nush pe spate, o sa il pun pe sot sa se uite
Eu am zis ca venele de pe corp mi-su aparut din cauza ca slabisem f mult in sarcina si nu m-am stresat prea tare cu ele, nu o voi face nici acum.
lauriciu bine ca esti bine.
Si eu am sangerat la prima sarcina pana la 3 luni si totul a fost bine pana la urma.
Vei vedea ca si la tine va fi la fel.
Pup toate burticile!
mamica de fetita si 5s+
taty_ana spune:
buna fetelor, ma primiti si pe mine?sunt o proaspata graviduta de 4 saptamani, sarcina obtinuta prin fertilizare in vitro si sunt fff fericita....dupa calcul voi naste pe 27 mai 2010,sper din tot sufletul sa fie totul bine pana la capat...simptome inafara de somn si sani umflati nu am dar cred ca e prea devreme
burticile
4+
moni81 spune:
Buna burticilor
Salut noilor venite va doresc sarcina usoara si bb sanatosi.
Laura ma bucur ca nu s-a intamplat nimic rau m-am speriat cand am citit primul mesaj cu sangerarea. Sa aveti grija de voi.
Eu ieri am fost groaznic mancam ceva si peste un minut vomitam inclusiv apa . Azi e mai bine.
Azi in sfarsit ma duc la ginecolog abia astept am multe intrebari poate ma ajuta si cu greturile.
Numai bine va doresc la toate.
Monika 8+
anamariam79 spune:
taty_ana, welcome!!!
Burtici, vad ca anti vergeturi ar fi: crema/balsam cu bitter suedez, Vergisal, ulei de migdale si ulei de masline. Am citit despre mamici care le-au redus foarte mult pe alea care aparusera in/dupa sarcina. Poate daca o luam din timp nu mai apar? (toate de la plafar)
Ana 6+
M&M spune:
sper ca nu m-ati uitat..
Weekend-u; a fost tare aglomerat: sambata invitati, ieri am fost la o nunta ( de altfel am si dansat de mi-era frica dupa sa nu fi patit ceva Samburel ).
Urez si eu bun venit noilor gravidute. Observ ca ne inmultim pe zi ce trece, ceea ce este un lucru minunat. Sa aveti parte de sarcini usoare duse la termen si bebei sanatosi.
Laura, ma bucur sa aud ca este bine bebe din burtica..
Creme, sarcina trecuta eu am folosit o crema de la Yves Rocher , speciala pentru mamici si bebei, dar oricum nu am ramas cu vergeturi de la sarcina..( decat ce aveam eu dinainte )
Mie mie rau in continuare, dimineata in mod special , cand apar varsaturi, ameteli, dureri de cap..
Cristina, 6+ si mamica de Mihai-Daniel (30 iulie 2008)
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
roxanik09 spune:
Buna, burtici !
Ma intorc si eu in randul domniilor voastre, sper ca nu m-ati uitat !
Vin dupa un week-end aglomerat, in care am trambitat in stanga si in dreapta "marea veste", de fapt marile vesti : in martie facem nunta (cununia civila), in mai se naste bebe iar in iulie-august facem botez.
Au fost toate-odata , dar s-au bucurat toti, care mai de care. Mai avem week-end-ul urmator la bunici, si tot familionul e instiintat ! yuppyyyyyy
Felicitari noilor burtici, sarcini usoare sa aveti, sa fiti sanatoase si voi si bebeii vostri ! Sunteti multe, maica, nu va mai nominalizez ! ( sper ca am pus sufieciente floricele).
Lauriciu, am citit din urma si ma speriasem tare, dar ma bucur ca e totul in regula. Decizia de a merge la servici / a sta acasa iti apartine, dar ar fi de preferat sa te gandesti la bebe momentan. Iti doresc muulta-muulta sanatate ! Pupici
8+
Alinutzaa spune:
Ola burtici
Laura ma bucur ca vestile sunt bune si ca bebe e acolo, cumintel. Acum daca tot a ales sa mergi la serviciu, macar acasa sa stai cumintica. Lasa si tu treaba balta si stai linistita in pat cand ajungi acasa.
Felicitari si bun venit noilor burtici. Sarcini usoare si bebei sanatosi si la termen va doresc.
Monica imi pare rau ca ti-a fost asa rau.
Mira nu stiu ce sa zic de pastilele alea, dar ai mare grija, si plantele pot fi foarte periculoase in sarcina.
Ana eu nu am incercat dar am auzit ca uleiul de masline e super ok pentru corp. Asa ca daca tie iti place senzatia pe care o lasa....da-i inainte cu tupeu.
Eu azi noapte iar m-am luptat cu o migrena care m-a tinut treaza de la 3 pana pe la 6. Astazi am luat iar internetul la scormonit in cautare de solutii si am gasit in mai multe locuri scris ca migrenele pot sa apara si din cauza deshidratarii. Eu nu sunt deshidratata, dar beau ffffffff putine lichide. Asa ca astazi, inca nu imi trecuse durerea de cap, m-am pus pe baut apa. Fortat mai mult, normal, ca nu imi era sete, dar zic hai sa incerc si asa. Ia ghiciti? Mi-a trecut intr-o jumatate de ora de parca nu avusesem nimic niciodata. Asa ca fetele cu migrene si dureri de cap - incercati si asta cu apa, nu are ce sa va faca rau oricum. Recomandarea de 2 l apa/zi este valabila si in cazul gravidelor.
Eu o sa ii dau inainte cu apa multa pe zi sa vad ce iese din toata afacerea asta.
Fetele cu stari de rau, greata, voma, etc va sugerez sa luati in calcul si homeopatia. Asta daca credeti in asa ceva bineinteles. Se pare ca remediile homeopate sunt de mare ajutor in combaterea simptomelor neplacute asociate sarcinii. Zic si eu, nu dati cu parul.
Ma duc sa calc, ca am un munte de rufe care ma asteapta
toate fetele
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 4+
Handmade by Alina
lauriciu spune:
Acum voi sa nu credeti ca-s vreo inconstienta. Am intrebat clar daca risc ceva daca merg la serviciu si mi s-a zis la fel de clar ca nu, dar ca, daca vreau, pot sta si acasa un timp. Ceea ce nu vreau.
Aaaa...am citit de ce fetele la a doua burtica sunt mai "vizibil insarcinate" decat cele la primul bebe: fiindca ligamentele sunt mai elastice si s-au intins mai usor, stiind deja ce au de facut. Mie una mi se pare ca am o burtica cat toate zilele pt varsta sarcinii.
Cat despre creme, eu una a m folosit ulei Johnson Baby, nu la fiecare dus, doar cand si cand si nu am avut vergetri pe burtica sau pe sani. Am avut, in schimb, pe coapse, ca m-am facut cat fulga la prima sarcina.
Roxana, sa fiti blanzi cu bunicii, sa nu-i ia inima de atatea vesti super bune.
Alina, sa stii ca si eu beau apa fortat. Incerc sa ajung la proverbialii 2l pe zi, dar nu-mi iese.
iar despre maldarul de rufe, daca nu-ti place al tau, ti-l ofer pe-al meu, cred ca am 3 saptamani de restante, in curand baietii mei or sa umble in fundul gol.
va pupacesc!
Laura - mami mandra de Raduc frumos si viitoare mami de...sa fie baietel....sa fie fetita....
gabriella_t spune:
salutare ...sunt si eu o burticuta cu DPN 28 mai 2010.... sunt enorm de fericita dar in acelasi timp simt si o frica nemaipomenita. Acum 8 luni am fost operata pt o extrauterina....acum spre fericirea noastra sunt graviduta si imi este frica sa nu se intample din nou astept pana vineri sa merg la eco pt ca am inteles ca acum nu se vede inca nimic.Va doresc tuturor copii frumosi , sanatosi si sarcini cat mai usoare Pupici
mommy_to_be spune:
Dragele mele,
In ceea ce priveste apa, din cate m-am informat, e foarte recomandat sa o bem din varii motive, mai ales atunci cand suntem insarcinate. Pe langa faptul ca apa ajuta la digestie, accelereaza metabolismul,si hidrateaza mentinandu-ne tenul si pielea frumoase, apa lupta impotriva retentiei de apa in organism .... ciudat nu? explicatia ar fica pune rinichii in miscare, iar acestia, odata antrenati, nu mai lasa apa sa ne umfle, ci o elimina constant
Incercati si fortati-va sa beti apa, pentru ca veti vedea ca dupa 2 saptamani de 2 litri fortat pe zi, organismiul va cere singur apa. Eu am facut treaba asta pentru o cura de dezintoxicare, pentru ca ajunsesem sa ma ingras cate 1 kg pe saptamana din cauza unor probleme hormonale. Am facut acupunctura, iar medicul mi-a dat si o dieta de schimbare de metabolism care cerea cel putin 2l de apa pe zi. E adevarat ca ma simteam ca un balon la inceput si mergeam la baie din 10 in 10 min, dar in 2 sapt am dat jos 10 kg, din care nu am pus nici macar unul inapoi mai pe urma, iar acum am ramas cu sanatosul obicei de a bea aprox 3l de apa/zi si ma simt tare bine. cred ca v-am innenunit....
Le salut pe toate burticile noi!! ma bucur mult ca ne inmultim. Sa dea Dumneziu sa ducem cu toate sarcinile la termen.
Va pup, burtici fericite
Mira 5+