Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (27)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonette

Vadca nu sunt sg care se trezeste la ore enervante si apoi se perpeleste......cam astea sunt de-acum simptomele

si eu si eu
Avem program. Fix la 03:45 ne trezim si mergem la baie(mergem zic ca saracu motan patruleaza si el dupa mine...asa facea si cand dadeam la rate din ora in ora). Si binenteles ca pana la 5 nu mai dormim. Noroc ca apoi de la 5 la 8 putem face bun.

fetele

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Buna dragele,

N-am mai intrat de cateva zile pentru ca a fost o agitatie la serviciu ... . Sper sa ne linistim curand ca nu e bine asa, ma cam intorc acasa cu durere de burtica, lucru care ma enerveaza cel mai tare !.

In sfarsit am inceput si eu sa il simt pe bebe!!! Este cel mai frumos sentiment de pe aceasta lume (pana acum ). Este foarte timid, da asa niste ghionturi subtile, parca n-ar vrea sa deranjeze , a incercat si tati sa il simta azi-noapte pe la 2, insa nu cred ca e inca destul de puternic sa se simta la mana, eu il simt din interior, cand pun mana parca sa zic ca nu se simte si la mana, oricum, a fost foarte incantat ca a inceput feciorul sa dea din manaute sau piciorute!

Referitor la eco pentru morfologia de trim II, eu sunt programata miercurea viitoare, cand am 20 de saptamani si jumatate. Mi s-a nazarit mie de cateva zile ca este cam devreme. Voi ce ziceti, e cazul sa ma chinui sa o reprogramez? O programasem initial asa pentru ca urma sa plecam in concediu la sfarsit de septembrie, insa s-a amanat . Vreau in concediu, am nevoie de odihna!!!

Deocamdata eu nu am arsuri (decat daca mananc ceva foarte greu), deci sunt norocoasa din punctul asta de vedere.

Va pup dulce

Ratusca 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

NOrmal ca trebuie sa mai incerci! Dar ai grija sa prepari pestele intr-un mod "light": pe gratar sau la cuptor (plachie sau cum ii zice), nu prajit. Si de asemenea ai grija sa fie pestele proaspat (daca iei peste intreg, verifica-l la urechi/branhii si ochi sa fie rosu si NU cafea sau maroniu). De asemenea fereste-te de pestii de Ocean (cik e posibil sa contina mercur si sunt contraindicati in sarcina: pestele spada, macrou royal, rechin si astia. Nu m-am omora nici cu pestii de rau (pastravii) ca arunca astia toate balariile de deseuri in raurile noastre, as papa numa pastrav luat cu manuta mea de la pastravarie , deh cu capu'. Recomand pestele de mare gen Dorada, e dulce, light si f f f bun, la Real si la Metro au de regula pesti f proaspeti. si la careffour dar numa daca te duci dimineata devreme. cei mai "expirati" pesti i-am vazt la Metro.
Uite, bonus ca sa-ti treaca "supararea" pe peste iti dau o reteta delicioasa (incercata!)de pestic la cuptor:

Reteta plachie peste
- 1 kg de peste
- 3-4 cepe potrivite
- 3-4 rosii sau pasta de rosii/tomate sau rosii decojite la conserva
- 1 sau 2 morcovi (depinde de marime) taiati felii
(- poti pune si ardei taiati felii, daca ai)
- 1/2 foaie de dafin
- 1 paharel de vin
- sare, piper, ulei, 3 catei de usturoi, zeama de lamaie, cimbru si rozmarin

Intr-o cratita (pe aragaz, poti folosi craticioara de teflon) se pune putin ulei cu putina apa si se inadusa(caleste) ceapa, apoi se adauga: rosiile, morcovii, vinul, usturoi, zeama de lamai, dafin, piper, sare, rozmarin, cimbru. Muti toata chestiunea asta intr-un vas de pus la cuptor (yena, tavita etc). Se adauga la sfarsit pestele taiat si se da la cuptor. Poti adauga pestele ori crud, taiat bucati ca iese f bun si sanatos, daca un esti crizata cu colesterolul poti sa pui pestele tras prin unt in prealabil (tavalit putin prin unt caldut intr-un teflon).

Se lasa cam 15 minute (ca pestele se face repede, deci la 15 min il verifici, lasi max 20 de min)
Cand crezi ca e gata sau spre final adaugi patrunjel verde tocat
Se poate servi si rece.

POFTA BUNA!

21+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

ratusca_mica Daca nu mai pleci in concediu si gasesti loc liber, merita sa reprogramezi ptr cand ai 23 de sapt, 23 si o zi 23 si 5 zile nu conteaza dar sa fii in 23. Nu ai idee ce mult inseamna 2-3 sapt ptr bebe! si cat creste mititelu de el in per asta!. eu la 20 de sapt si o zi am fost la eco normala de sarcina trim 1-2 si mi l-a dat un pic pe 3D si dupa cum am mai spus intr-un mesaj anterior, arata uratel (ssst sper sa nu ma auda bebe), ca un pui de catel nou-nascut cu fata mica si inghesuita si ochii lipiti. Prietenele mele deja mamici m-au asigurat la la 23 de sapt (cand am morfofetala) o sa fie o frumusete de baiat! Cik il vezi mai mare si mai clar si poti deja distinge anumite semne de "asemanare" in fizionomia fetei: gen ochi mari ca ai lu nu stu cine, nas ca al lui etc...Eu am pe 7 oct morfofetala o sa fim in 23 si 5 zile. Bafta!

21+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Arwen, nu te ingrijora, asa cum a spus Mariucasara cecele doua medicam nu dau malformatii la bb. Eu am avut hpv, acum e doar in stare inactiva, acum 7 luni. Si am facut tratamente, dar cu aldara nu cu ce ai facut tu. Exista o analiza (tipaj hpv se numeste) si se poate face in bucu la majoritatea cab particulare (la medicover e cel mai ieftin, 350 lei). Oricum inclusiv analiza e recomandat sa se faca dupa nastere. Problema cu hpv se poate pune la nasterea naturala, desi din ce am citit eu, avand in vedere beneficiile unei nasteri naturale de obicei se recomanda nasterea. Ideea e ca fiind infectata cu hpv, ii poti da si copilului in contact cu colul tau. dar nu sunt suficiente studii sa se faca exact despre ce e vorba. Mai bine vb cu medicul. Eu iti pot recomanda medicul care m-a scapat pe mine de rana si hpv, fara alte interventii pe col (ERAD sau vaporizare cu laser), dar repet, dupa nastere.

Citindu-va pe voi ma intreb daca eu mananc suficient...iau in greutate in mod constant: in 18 sapt am luat 4 kg, deci pare ok. Numai ca nu prea mananc carne si iau o singura masa calda pe zi. Nu prea ma omor dupa fructe...si nic lapte sa nu vad. Dar iau cu sfintenie Centrum Materna unul pe zi. Oare sa incerc sa ma oblig sa mananc fructe?

Catalutza 18+

Mergi la inceput

Am uitat sa ma spun: a iesit si bebita mea din starea de lene, va spuneam ca nu prea mai misca in ultimele zile. Azi e fffffff activa si asa ma bucur!

Catalutza 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Buna fetelor...ieri am avut o zi plina (mi-am mai luat o zi de concediu) si nu am reusit sa intru pe dc...
Am fost la morfofetala cu doctoritza mea si suntem bine: bb-lusele au crescut (au 650g si 690g), colul 3.8cm inchis, totul ok. Apoi am bananait prin oras prin magazine pt bb-i si m-am speriat de pretzurile la hainutze (am gasit un costum cosmonaut foarte frumos dar costa 100ron si mi s-a parut prea mult, dar daca nu gasesc altul poate il iau pe ala pana la urma). Am achizitionat niste body-uri de la Carrefour (set de 4 cu 24ron) pe care le puteti vedea la semnatura. Apoi seara am mers cu niste prieteni la un restaurant dragutz la Olimp si am mancat pestisori prajiti...si am ajuns tarzior inapoi acasa.

25+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Larisel ma bucur tare mult ca sunteti toate 3 fetele bine! Si fetitele ce maricele sunt!
SorinaF bine ai venit la odisee noastra. Legat de intrebarea ta cu spalatul carutului, depinde de carut. Unele dintre ele au o parte din huse detasabile si acelea poti sa le bagi in masina de spalat la un program lejer. Pt partile nedetasabile, trebuie sa le speli manual cu carpa si detergent de rufe.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SorinaF spune:

Salut fetelor.
Din lipsa de ocupatie, ca astazi nu am mers la serviciu, m-am apucat sa citesc povestile mamicilor care au nascut si am bocit continuu...foarte emotionante. Sper ca experienta nasterii sa fie ok..ca de asta mi-e cel mai frica.

Si daca pana acum cumparam reviste cu motociclete (am o mare pasiune pt ele,vara trecuta chiar mi-am si cumparat una, dar acum fiind insarcinata am vandut-o)...acum am trecut la revistele pt mamici si bebei. Se pare ca o sa avem nevoie de multe lucruri pt bebiti.
Printre care si umidificatorul, stiti cumva pana la ce varsta a bebitului trebuie folosit? Sau se foloseste pe termen nelimitat?

Sa aveti o zi buna si bebiti activi!!!

17+

Mergi la inceput

Ratusca_mica mie mi-a recomandat medicul sa trec de sapt 21 pt morfo. Acum am auzit totusi ca e ok oricand dupa sapt 20...

Am si eu o reteta de peste, ca tot a zis Alexuta de dorada:

Doua dorada se fac la cuptor in sare gronjoasa: in tava de la cuptor sau tava de teflon se pune un pat de 2 cm de sare gronjoasa cat sa incapa pestele fara cap si coada. Dorada eviscerata si stearsa bine de apa, se sareaza inauntru si apoi se pune pe sare. Atentie!! CU SOLZI CU TOT ca apoi se da pielea la o parte. Peste peste se pune sare tot cam 2 cm, dar fara sa se acopere capul si coada. Se da la cuptor preincalzit la 180 gr C si se lasa pt 20 - 30 min. Se scoate de cuptor se da sarea la o parte (se intareste ca o crusta pe peste si trebuie sparta). Apoi se dezpieliteaza si se da la o parte coada si capul.

Se prepara sosul din: ulei masline, zeama de la 1-2 lamai si capere.

pofta buna!!!

Catalutza 18+

Mergi la inceput