Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 12
danyelana spune:
Sorina, merci pt reteta de eclere. Nici eu nu ma pot abtine de la dulciuri asa ca le voi face cu urmatoarea ocazie.
Acum 21+ cu bb mic
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
danyelana spune:
Toata lumea doarme? Sau a inceput wk-endul si profitati?
Va dorsc un wk-end placut cu mult soare.
Acum 21+ cu bb mic
Charles Baudelaire
roco1617 spune:
Buna seara fetelor ,
Astazi si ieri zile grele la servici am zis ca nu mai ajung pina acasa a trebuit sa vina sotul sa ma ia de pe la jumatatea drumului .
Ma chinuiesc arsurile de la orice mincare , nici chiar suc de portocale si nici de altceva nu prea pot bea .
Larisel astept sa merg la dietetician sa-mi spuna regimul pe care il am si tratamentul daca imi da ceva.
Aici miau spus ca ma trimit la clinica de diabet sau cam asa ceva .
Crist multumesc pentru remedii .Cu simptome ce sa zic bei foarte multa apa ai asa o arsita in permanenta te simti foarte obosita si asa esti fara puteri ca sa nu mai spun ca noaptea e de groaza ca trebuie sa merg la toaleta din 30 in 30 de minute .Cam aste sunt reactiile.
Noi inca nu am cumparat nimic insa am primit cadou un carut pe care sotul nu ma lasat sa-l deschid asa ca este inca in cutie si un scaun de masina pe care la fel nu l-am vazut inca .
Am inceput asa sa vizionez magazinele si cred ca in curind am sa incep asa cite putin sa ne organizam .
Cam atit de la noi .
Va pupik
Roxana 24s bebe Nicolas
alexutzzza spune:
lia_2009 una la saptamana?!?!?!?!WOW! Felicitari! eu as intra in coma ...sevraj ceva...
21+ Yannis
vikinga spune:
Se zice ca mamicile la primul bb simt miscarile bebelusului mai tirzior nu-i neaparat ca ar avea bb un temperament mai linistit, stati putintel si o sa vedeti in ultimele 3 luni ce si cum. Pe Nadja am simtit-o mai devreme iar prin ultimele 2 luni ma simteam fara energie, obosita frinta dupa o runda de a ei in forta. Pe bebelina de la sarcina a treia am simtit-o si mai devreme, extraordinar mi s-a parut sentimentul fiind atit de neasteptat si dr m-a asigurat ca e normal. dar ca si temperament daca e la fel de vulcanica, ca si Nadja am sa stiu mai incolo, deocamdata isi face gimnastica gratios:)Deci daca bb e simtit devreme are a face cu noi, femeile la a doua a treia sarcina detecteaza mai repede, ori cu pozitia placentei ori altceva legat de noi, bb se misca oricum in ritmul impus de natura. mai incolo iese la iveala tempremanetul, forta in picioruse, marimea. Nadja de ex a fost ditamai fetitzul la 4500gr si 56cm, Aldo "doar" 4100 si 55cm, amindoi nascuti la vreo 8-10 zile mai tirziu de termen si asa au si ramas mai mari si mai inaltuti decit media. Aldo e acum la grupa cea mare si chiar de sunt copii cu citeva luni mai mari ca el, el e cel mai inaltut. Nadjei ii cumpar acum la 2 ani si 5 luni hainute pe 3-3 ani jumate. Si gras nu e nici unul, au oase sanatoase si-s grei asa cind ii iei in brate, mai compar si eu cu alti copilasi mai mari de virtsa pe care i-a mai ridicat in barte. Si asta in conditiile in care sotul e jumate italian jumate spaniol nu e chiar ca nemtii din nord inalti rau iar eu is la 174 si ma org tata pe jumate rus inalt si bine facut mi-a dat mostenire niste gene bune.Pe urma de kg nu stiu ce sa zic, o graviduta model ar trebui sa ia 12kg plus minus 2kg in fct de inaltimea femeii, is explicate in ce ar trebui sa fie, singe mai mult, surplus de apa, placenta, lichid, bb si ceva depozit pe mami nah ca tre sa fie si din asta. Eu am luat mai mult cu Nadja chiar multisor, dar am reusit sa slabesc si asta e important. Nu-s pe placul meu dr care dau vitamine dar zic ca fructe cit mai putine...aici nu se dau vitamine deloc, eu iau doar acid folic si in rest am recomandarea sa maninc bine si cit mai variat. Lapte trebuie, macar iaurt, fructe la fel, uleiuri de calitate din ulei de masline si nuci, combinatia asta(glucoza uleiuri de calitate) e ca un combustibil pt o dezvoltare buna a creierasului bebelusului, proteinele d e calitate iar neaparat nu-s un moft. Pe urma despre fumatul activ ori pasiv stiti cum e..sunt multe exemple pozitive de copii fara probleme dar la fel ori si mai multe exemple negative, acum fiecare alege dar eu din experienta mea am auzit multe mame care au fumat zicind mai tirziu altora sa nu o faca, deci.... De ob bebelusii ies mai mititei, ok toti cresc daaaar..pe urma oxigenarea deficienta in timpul sarcinii poa' sa duca la o mie si unul de lucruri. Imi amintesc de colega de salon cind l-am nascut pe Aldo, iesea la fumat cind si cind rar dar iesea chiar de ea se chinuia sa alapteze, a zis ca mai fumase si in sarcina, era o femeie voinica dar bebe doar 2100gr, si tare rau ii pica cind il vedea pe al meu dublu. In fine la vreo 2 ani ne intilnim si ma vede fumind si-mi face o morala de ma cruceam cu ochii cit cepele si zice ca s-a lasat defintiv abia dupa ce copilul a fost diagnosticat cu un sindrom nu stiu care exact care-l impiedica practic sa se concentreze mai mult de 30 sec pe un joc ori imagine. televizorul era iar in preajma bebelusului de mititel si asta e un mare NO NO la nou nascuti chit ca e dat la minim sonorul, frecventa mare a imaginilor le zdruncina creierasii(uitati-va seara tirziu cind mergeti la o plimbare cam cum arata geamurile unde se priveste la tv cind alb cind negru , imagini intermitente rapide), la fel nou nascutii nu tre sa doarma cu instalatii de brad in camera asta apropos ca multi bebei vin in preajma sarbatorilor(de astea zic unii specilisti ca ar fi cauza unor forme epileptice). In fine respectivul copilas a facut sedinte si consiliere vreo 2 ani si mama pe linga si-a corectat unele obiceiuri si acum e totul binisor. Alta cunoscuta de a mea la fel a fumat in sarcina si activ ceva ceva dar si pasiv mai mult , bb a iesit micut, tare tare agitat si plingacios pe urma cu o bronsita asmatica ce nu i-a dat pace ani de zile. Si eu am facut greseala asta cu subestimarea fumului de tigara si regret enorm...M-ar fi scutit de medicamente, inhalatii si griji legate de bronsite asmatica a lui Aldo- nu forma grava, se manifesta in mod alergic cind era racit dar oricum mai bine fara tuse si zeci de siropele, ok nici dr nu zic clar ce si cum, ei isi fac treaba pe banda rulanta dar pe parcurs documentindu-ma am aflat singurica , ca well da si fumul de tigara are rolul sau negativ in ecuatie. Eu nu am fumat in sarcini, dar am fost permisibila cu cei ce fumau la mine in casa, egal cit as fi aerisit tot dracul ala era, plus sot fumator care pufaia in usa de la bucatarie deschisa spre gradina de nu era nici alba nici neagra. In camera lui nu a ajuns fir de fum cit era bb, mai ales ca din spital cind am nascut printre zeci de fluturasi am primit si unul in care ni se explica cit de periculos e fumul de tigara pt un bebelus, e unul din factorii cei mai importanti in moartea subita a sugarului de pina la 3 luni. Inainte de sarcina cu Nadja am pus interdictie totala in casa si simt cit e de bine!Un bebelus sanatos, linistit si bine ingrijit ne cere multe schimbari asta e.Acum dupa ce tot v-am linistit tre sa va si sperii un pic, lol, iertati-mi scaparea, dar cine stie asa cum am fost si eu tinara si fara nici o idee in ale bebelusilor prima oara mi-au prins bine si astfel de mesaje. Totul se invata din mers dar nu trebuie subestimata importanta unor lucruri de baza: odihna si alimentatia variata si corecta a gravidei, aerul proaspat, o stare emotionala cit mai buna ca mamicile nervoase au bebei nervosi nu ca se transmit neaparat genele cit starea, un mare Nu fumatului, o camera linistita si aerisita a bebeului. Si mai vin pe parcurs daca nu-s injurata si e timp.sa va zic de ex de marsupiu, care oricit ar zice pe eticheta ca e bun din prima zi e recomandat doar de pe la 2-3 luni ori minim o luna si atunci pt scurt timp si cu pauze f dese. la fel in scoica bb tre sa faca pauze dese, bb sta si se dezvolta perfect cind sta in cea mai mare timpului lungit, fara perne, pe o salteluta buna. daca bb e marisor dupa 2-3 luni ar putea cintari atit de mult incit pt o mami care nu sta bine cu spatele ar putea fi daunator, asa ca mai asteptati. si eu am avut, mi-a placut dar cu toate ca-s atletica si fac de fel sport mult m-a cam strimbat de spate. asa ca mai degraba investi bani intr-o saltea buna buna, evetual luati pat de peste 1m de la inceput cu o saltea nu buna ci f buna, pat pecare-l poate folosi lejer citiva ani, ca se mai dau barele de lemn jos, se inalta se da jos, is inteligent acum facute. aaah in loc de marsupiu e o idee si cred ca am sa incerc de data asta acele saluri care se leaga in X de spatele mamei e mai confortabil pt spate si bb se zice ca ar sta mult mai bine intr-o pozite naturala, se imita pozitia bebelusilor africani care stau lipiti asa de mami. e de incercat,. cine stie. iarna merge inca f bine pt ca bb sta la mami la bluzita cu nasucul in vint si pe deasupra o geaca mai larga de a lui papi ori ramasa din sarcina si il prinde si pe bebe acolo cu marsupiu ori sal cu toit, cu cite un fular barbatesc se mai acopera, aranjeaza cite ceva si merge!umidificatorul e minunat mai ales in zilele cind e folosit caloriferul, in lipsa de bani dr zic sa fie macar pus pe calorifer un prosop ud stors bine, mai ales cind bebei sunt un picut raciti, aerul uscat de la calorifere e tare aiurea. gata ca v-am zapacit Vikinga 24+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Andre_lina spune:
Ce odisee frumoasa avem! Sunt aici mereu si citesc dar scriu numai cand simt nevoia.
Voi ati inceput sa cumparati hainute...patuturi...DOAMNE!
Eu nu am luat nimic!
Oricat de nonconformista ma dadeam a fi in primele luni, acum parca mi-e teama si sa intru in magazinele de bebelusi. M-au napadit superstitiile... nici nu ma pot uita la ele.
Vreau sa mai treaca o luna... sa fim sanatosi amandoi si poate imi fac curaj.
Bebe va saluta din burtica...e f poznas, sughite si el, ii place cafeaua cu lapte...si fructe, multe fructe.
Va pup!
24+ cu Pavel Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!
primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922&page=2
danyelana spune:
Vikinga, iti multumim tare mult pt sfaturile tale. Despre fumat si eu am aceeasi parere ca si tine, nu sunt fumatoare si am norocul ca nici sotul sa nu fumeze dar nici nu am permis sa se fumeze in preajma mea. In legatura cu starea mamei in sarcina sotul imi spune mereu ca o sarcina calma va da un bebe calm si el incearca mereu sa ma protejeze. Imi place tare mult sa te citesc si inca o data, merci.
Acum 21+ cu bb mic
Charles Baudelaire
danyelana spune:
Eu inca nu dorm.
Mai e cineva pe aici?
Acum 21+ cu bb mic
Charles Baudelaire
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danyelana Vikinga, iti multumim tare mult pt sfaturile tale. Despre fumat si eu am aceeasi parere ca si tine, nu sunt fumatoare si am norocul ca nici sotul sa nu fumeze dar nici nu am permis sa se fumeze in preajma mea. In legatura cu starea mamei in sarcina sotul imi spune mereu ca o sarcina calma va da un bebe calm si el incearca mereu sa ma protejeze. Imi place tare mult sa te citesc si inca o data, merci. Acum 21+ cu bb mic "L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."Charles Baudelaire |