Burtici fericite de septembrie-octombrie (202)
Raspunsuri - Pagina 8
Dana15 spune:
Ziua buna mamici si burtici!
Sa incepem cu felicitarile:
FELICITARI PANDA
BUN VENIT PE LUME MIRUNA!!!
FELICITARI ADINUS
BUN VENIT PE LUME SONIA!!!
FELICITARI RALU
BUN VENIT PE LUME ALEXANDRU!!!
FELICITARI RAMONAGABRI
BUN VENIT PE LUME NICOLA!!!

Dana 37s mamica mandra de 
AMR 17 zile pana ne vom indragosti iremediabil, irecuperabil..forever and ever!
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
anamaria1979 spune:
Ralu0308 eu am nascut pe 5 prin cezariana si ma simt foarte bine cu operatia. Bine nu car nu ridic greutati ca imi este frica in rest fac de toate prin casa. La noi problema a fost instalarea lactatiei destul de tarzie si am fost suparata ca trebuia sa-i dau formula bebelusului. Dupa lupte seculare si multe bocete cu pompa Avent in brate a venit si lapticul iar acum papam exclusiv san. Momentan inca nu avem program eu dau puiului la cerere, asta insemnand cateodata si la 2h de obicei noaptea. In rest suntem bine.
Azi avem 13 zile.
Iulika29 spune:
Monica 
iartå-må ca nu imi gasesc cuvintele sa pot spune si eu ceva ..dar in schimb as putea sa te imbratisez tare tare...
www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE
Iuliana, Cea mai Fercitå
de Bruce Nicholas (14.08)
raluk16 spune:
Ralu multumim de poze!
Felicitari pentru Alex frumuselul grasunelul
Sa fiti fericiti si sanatosi!
Tin pumnii sa te recuperezi repede!
anco ma bucur ca mai reusesti sa intri pe la noi
. Si ca te descurci usor cu doi puiuti acasa! 
Diamar multumim ca ai intrat sa ne spui cum sunteti!
O sa intre toate in ritmul lor, deocamdata e prea devreme. Important e sa te odihnesti si sa mananci, ca tu esti acolo baza!
Tin pumnii sa se aseze lucrurile cum trebuie repede!
Oana... uau!!! Exact acest gand il aveam si eu, cum as putea cand il voi vedea pe puiul meu sa imi dau seama ca el a stat aici in burtica inghesuit si el imi dadea semne din cand in cand... Nu-mi vine sa cred ce minune!
Moni 

... inca imi trag nasul si-mi sterg obrajii.... 
35+
Alex
santorini spune:
'Neata!
Selen si Monica
, deci si vi patiti la fel. Eu de ieri ii mai dau si suzeta, imediat dupa ce il iau de la tzitzi si vad ca functioneaza oarecum (nu de fiecare data). Bebicii vostrii iau greutate? Ca v-am zis ca pe mine ma mai streseaza si asistenta de la medicul de familie, care vine odata pe saptamana (cand are ea chef si fara sa anunte) si imi zice dupa ochi ca nu a luat in greutate si sa-i dau Nan completare. Ne-am cumparat si cantar si acum il cantarim (a luat cam 150 pe saptamana).
Selen ce pediatru a venit la Ebru?
Monique multumesc mult de sfat!
Anomis (sper ca am retinut bine si tu intrebai de picioare) mie mi s-au desumflat la vreo saptamana jumate de la nastere. Si eu ma cam speriasem initial ca imediat dupa cezariana erau mai umflate decat cand eram gravida!
de
Andrei-Alexandru
POZE
Raluca_u spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monica_dicut Ralu, Santorini zicea ca bebe nu are un program, ca sta prea mult la san si nu trage. DAr sincer asa face si al meu. Il iau si suge si o lasa singur, cand il pun in pat incepe si urla si cauta sanul iar si tot asa on and on and on... dar mie toata lumea mi-a zis sa ii dau asa la cerere ca nu e problema. DAr ieri m-a tinut de la 10 pana la 2 jumate/3 asa si am clacat si i-am dat biberon si tot a mai vrut o data si la san si dupa a adormit... cred ca ar trebui cantarit sa vedem daca iau in greutate sau nu. Eu lapte am, la fel si SAntorini zicea ca are, deci cred ca e dor rasfatz... si urla iar.Si sa sti ca si al meu face la fel cand plange, dar eu am zis ca face precum o capritza/iezisor, dar ai dreptate ca seamana si cu nechezatul unui cal La inceput ii ziceam ca e o mobra stricata ![]() Si FELICITARI DANUTA!!! SA va traiasca printesa, sa creasca mare, sanatoasa si papacioasa, sa va aduca numai bucurii ![]() ![]() Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS Andrei in ceruri ![]() Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte |
buna
abia acum am reusit sa mai intru...
eu nu cred ca exista rasfat... exista nevoie de afectiune, exista un discomfort pe care nu stie cum sa il elimine altfel, exista pusee de crestere. daca lapte exista eu zic sa le oferiti de cate ori au nevoie. stiu ca e greu si credeti-ma ca nu vb din carti ci eu chiar stiu. am trecut cu adina prin asta si se pare ca de aseara si cu stefan.
oricat ar fi de greu si criza sa para fara sfarsit, va trece. nu vor sta la nesfarsit la san, cand se vor simti siguri, cand se vor linisti o vor lasa singuri. cu cat voi va agitati mai tare pe aceasta tema ii transmiteti si lui agitatia voastra si el nu va sti cum sa se linisteasca decat stand mai mult langa voi, cu sanul in gura de cele mai multe ori.
spuneti ca adoarme la san. ok luati masuri.
inainte sa ii dati sa manance dezbracati-l, acum e suficient de cald si puteti sa ii lasati doar in scute, cum vedeti ca incepe sa suga mai incet, vb cu el, mangaiati-l mai apasati- pe obrajor, pe barbie, piscati-l de calcai.
cand adoarme nu stati cu el in brate lasati-l jos si din experienta se trezeste imediat si atunci suge din nou. cand va fi satul va continua sa doarma sau daca se trezeste va fi mai linistit.
la noi de ieri au inceput durerile de burtica si a stat aproape non stop la san de aseara de la 7 pana pe la 9 azi dimineata. sunt zombi dar stiu ca va trece si nu ma mai consum ca degeaba o fac, el nu isi va schimba obiceiul.
ce pot sa va mai povestesc din experienta recenta este alta situatie, opusa.
stef e micut cum stiti si sugea 10- 15 minute dupa care somn 3, 4 ore. ati zice ca e ideal/ ca la carte - e adevarat dar cand acul cantarului dupa o saptamana arata o crestere f mica la un copil deja mic e... neplacut in cel mai bun caz.
am noroc cu experienta anterioara de unde stiu cat de important e alaptatul si ca aceasta problema se poate corecta si deasemenea am noroc de un dr ales pe gustul meu, care nu m-a sfatuit sa ii dau lapte praf ci am cautat impreuna sa facem ceva spre ai fi bine. vreau sa va spun ca faptul ca manca prea putin se vedea si din scaunele lui - cand bebe papa prea mult sau prea putin face caca verzui la culoare si nu galben portocaliu cum e normal.
desi initial am avut f mult lapte, pt ca el sugea putin cantitatea scazuse drastic.
primul pas a fost stimularea lactatiei - ceai fenicul, anason + galafor + scos cu pompita (in timp ce el sugea la un san eu scoteam cu pompa din celalalt - e greut la inceput dar acum deja sunt experta + dupa ce el termina de supt mai stimulam si sanul acela, chiar daca de iesit mare lucru nu iesea stimularea face ca la urmatoarea masa sanul sa produca mai mult). in acest fel am reusit sa il fac sa manance mai mult - chiar daca sugea la fel ca si timp laptele fiind mai mult in san ii venea mult mai usor si nu era nevoie sa traga prea mult ca sa ii vina lapticul.
cand a inceput sa vina mai mult laptic, cam dupa 2 zile, am inceput sa nu il mai las asa mult sa doarma - sa il trezesc dupa 2 ore jumate. dar trezit inseamna nu luat din patut si pus la san ci trezit. luat din patut pus pe salteluta de schimbat, il lasam 2, 3 minute sa se intinda sa dea semne ca incepe sa se trezeasca, apoi il dezbracam usurel, schimbam scutecelul daca era cazul, totul facut totusi cu gingasie chiar daca vream sa il trezesc ca nu vreau sa il traumatizez. mangaiam pielicica, pupici...si bebe e treaz bine si pregatit sa manance.
acum dupa o sapt de cand am inceput programul asta mi-a luat 250 de grame intr-o sapt, care pt noi e fff bine - fata de 60 de g in sapt anterioara.
sper ca nu v-am plictisit si daca am facut-o sper sa ma iertati tot ce vreau e sa reusiti cat mai multe sa va alaptati copii cu succes. sa fie ceva care sa va bucure si pe voi nu doar pe ei...
Raluca mamica fericita de
Stefan Alexandru (20.08.2009) si
Adina Andreea (12.11.2006)Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
monique02 spune:
Adimercedes sunt de acord si cu tine ca bebe isi face program si sigur dar eu am avut o experienta foarte buna cu Teodora careia i-am facut eu programul si ea si acum la 3 ani are aceleasi ore de masa ca la 2 luni de cand a inceput sa doarma toata noaptea. Eu programul il fac incet cu incet si este destul de flexibil, ii dau de mancare ziua la 3 ore +/- jumatete de ora, deci daca char ii este foame ii dau si la 2 ore jumate sau daca doarme foarte bine si la 3 ore jumate. Teodora a plans foarte putin si dupa ce avea programul stabilit nu mi s-a intamplat niciodata sa nu manance la ora de masa sau sa nu adoarma in cateva minute atunci cand o puneam in pat sa doarma. Probabil ca exista si copii carora pur si simplu nu poti sa le faci tu program sau copii care sunt foarte cuminti si isi fac ei program sigurei. Eu zic ca cel mai important este sa fim si noi si bebe multumiti si linistiti, indiferent daca e cu program sau fara.
Luto ca ma bucur ca esti asa de optimista si fericita, se vede in mesajele tale. Asa cum zicea si Adi dupa ce gogo mananca bine poti linistita sa il scoti afara cu caruciorul ca leganat si la aer sigur iti va dormi cu conditia sa nu iti vina ideea sa te opresti sa stai si tu pe o banca sa te odihnesti. Mare tragedie nu are ce sa se intample, daca chiar plange foarte tare vi acasa si ii dai papa. Incet incet cand o sa se obisnuiasca poti sa il rogi pe Adi sa il scoata la plimbarica si tu poti sa stai acasa sa dormi ![]()
Ellenuta spune:
hellooo burtici,
vad ca ati fost cam lenevute azi .. eu am avut chef de facut piata insa am uitat ca nu am masina .. asa ca am iesit si am rezolvat ceva cumparaturi pe langa casa ...
lucia
m-ai facut sa rad cu pofta .. ce hai trebuie sa fie la voi cu baita .. cat despre faza cu aruncatul pe geam, rad inca o data .. tin minte perfect cum era cu eva .. sotu' mai avea un pic si se catara pe pereti, eu eram in pragul nebuniei .. sa vezi ca plange 2-3 ore in sir fara sa-i intri in voie cu nimic .. iti vine sa
.. DAR .. vor urma si alte momente si mai si .. sa vezi la dinti cu trezit din ora in ora .. ufff ..
m_oana tin pumnii sa treaca repede orele in care sotioru va fi departe!
ralu ce bebeloi dulce si frumos!
anco asteptam pozutele cu frumuseii! ai inceput deja cu ceiut .. mi se pare foarte devreme .. lapticul le ajunge acum si daca e f cald .. cate o lingurita de apica ..
diamar nu ma speria .. te rog! sper sa fie ok cu doua zgatii acasica ..
raluk hehe .. si mama mi-a adus azi zacusca din lotul de anul asta .. Doamne ce buna e .. 
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
raluk16 spune:
"Ma numesc Sophie Amelie, am 3300 gr, sunt de nota 10 si am venit pe lume la ora 14.10. Andra, mami de Sophie"
35+
Alex
Ellenuta spune:
monica am citit povestea .. prin ce drama ai trecut si cum ai gasit puterea sa mergi mai departe. nu stiu cate femei ar fi reusit. nu ai pierdut speranta .. te-ai temut, era normal, dar ai fost optimista ca totul se va termina cu bine. emotiile nu te-au scutit nici dupa nastere, din pacate .. dar bebe e bine si uite ca acum stai si-ti privesti frumuselul .. visul tau s-a implinit, esti mamica unui pui minunat! va doresc toata fericirea din lume, sa fiti sanatosi si uniti toata viata! 
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun

si urla iar.
La inceput ii ziceam ca e o mobra stricata