poznasi, dar dragalasi - ian-febr 2004 -9

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Rox

Adina, iti spun eu, din experienta. Luati-va o "vacanta" mai lunga si du-o in mediu exclusiv vorbitor de engleza/franceza/ce vrei tu si sa vezi cum invata si ce usor.

Cat eram in Ro, daca mai le ziceam ceva in engl/fr imediat ma amendau sa nu mai vorbesc asa.

Insa acum, cum sunt obisnuiti de la scoala cu engl/fr, nu au nici o problema sa le zic ceva in alta limba decat ro (nu se intampla decat f rar insa).

Ce mai e interesant la varsta asta a lor, este ca nu invata mecanic. Stiu expresii, formeaza propozitii, stiu cuvinte insa stiu sa si traduca in ro ce inseamna.... Ceea ce mie mi se pare fantastic.
Nepotul nostru e si el aici, are 9 ani si ii este muuult mai greu decat lor. Pentru ca el gandeste mai mult, ii e teama sa nu greseasca.
Insa baietii....dai inainte, comunicare sa fie.

Si ca sa vedeti cat e de "colorata cultural" clasa in care sunt ei:
Clasa Noastra

Si pentru ai vostri nazdravani, daca vreti sa se joace ca si noi:
Jocuri

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Vai ce mari au crescut arturicii nostri nu-mi vine sa cred! Frumusei foc, sunt cei mai frumos din grupa! Sa vezi ce-o sa sufere "bruneticile" din dragoste din cauza lor

Sper sa ai de data asta si fetite in burtica...sau poate faci iar 2 baieti, ca de-acum ai experienta?

Mergi la inceput

Heeeeeiiii !!!!!
Alooooooooo !!!!!
Las' sa mai faca si altii cate 2!!!! Ca io am facut 2, acu cica e unu/una (aflam in 9 dec)

Cat despre brunete....

Lui Yann ii plac fetele ciocolatii (mulatrele) si Philip e cu chinezoaicele. Asta momentan desigur.

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

In primul rand, cum sa o invat pe Alex despartirea in silabe. Anul trecut despartea perfect, insa de cand a invatat bine literele are tendinta sa spuna cuvantul pe litere si nu sa desparta in silabe. Poate aveti voi vreun sfat ca aseara chiar ma enervasem cu exercitiile.

O alta chestiune ar fi ce, ci, che, chi si restul cu g. Ea tare vrea sa le invete insa le tot incurca, nu le vede ca si grupari, zice ca e litera "ch" (citit ca in engleza). Cu astea cum stati?

[b]Rox

Roxana cel mai usor este sa o pui sa pronunte tare si clar cat mai multe cuvinte.Daca iti amintesti noi am invatat despartirea cu mana sub barba, pronuntat cuvantul si numarat de cate ori barbia atinge mana.Copiii mei de la grupa de limba romana(unde merge si Phillip de altfel) au fost incantati, fata de metoda cu batutul din palme si aflat numarul de silabe(metoda locala).
Incearca sa ii faci diferentierea clara intre citit, pronuntat, scris si ceea ce aude.Inventati jocuri de cuvinte si repetati grupurile ce-ci-ghe-etc etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hehehe, ce baieti mari sint Arturicii, si ce clasa faina au - sint frumosi rau cu totii.

Rox, eu as zice mai degraba ca Alex a inca "prinsa" de noua descoperire, si anume spusul pe litere, sint sigura ca despartirea in silabe e ascunsa undeva, intr-un sertaras, dar va iesi la suprafata la un moment dat. nu che, chi nu mai stiu exact cum am facut, cred ca merg bine paralelismele cel, chel si mai gasesti tu.

de surpriza Oliviei, ce sa zic ... e tare de tot :)

eu aseara l-am facut pe Matei frunza, am avut iar o tema de la gradi sa ii pregatim pt luni cu o defilare de toamna, dar fara costume prea elaborate. asa ca aseara am cumparat un material galben si am decupat o frunza uriasa pe care o va purta ca pe un poncho si mai multe mici portocalii pe care le vom lipi deasupra.
de bucuros ce a fost, Matei s-a transformat aseara intr-o "frunza care a cazut pe geam la noi in casa si ne-a cerut voie sa stea pina la primavara". noi i-am spus ca il tinem pentru totdeauna daca doreste

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Anca, ce frumos a zis!!!!! Mai mai ce baiet o sa fie. O sa tai bilete la usa sa stea fetele cu el....

Rox, si baietii erau tari la despartitul in silabe insa acum nu prea mai au treaba cu el, cum zici si tu de Alexandra. Acum au preocupari gen "Arret/Stop/Stop....ahaaaa deci in engleza e ca'n romana. Da'n franceza se scrie nu doi r...". Si in special au treaba cu numaratul si scrisul. Se straduiesc sa citeasca/scrie. Nu stiu de unde le vine, nici nu insist nici nu ii imping. Ii las sa mearga in ritmul lor.

Acum ne-am hotarat sa dam hamsterii achizitionati acum vreo 4 luni ca am ajuns (ma rog, cum imi spusese sotul dar eu nu si nu) sa am doar eu gija de ei. Si cum o sa se mai aglomereze casa numai de hamsteri nu mai am timp.

Sa aveti un weekend fain,

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, si pe Matei l-a apucat cu scrisul. asta desi acu 2 sapt spunea "urasc scrisul". dar dimineatat la 8 era la birou cu caietul in fata. e pe faze, il lasam asa cum are chef.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii
Acum ne-am hotarat sa dam hamsterii achizitionati acum vreo 4 luni ca am ajuns (ma rog, cum imi spusese sotul dar eu nu si nu) sa am doar eu gija de ei. Si cum o sa se mai aglomereze casa numai de hamsteri nu mai am timp.

Sa aveti un weekend fain,

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

si eu am unul, la fel, m-am pricopsit cu el de ziua ei. Am avut 2, dar unul a murit. tot la fel ai si tu, 2 custi separate, sau ii tii impreuna? Ca mi s-a spus ca daca sunt de acelasi sex se bat, daca sunt de sexe diferite se imperecheaza la fiecare 3 luni?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Waw, ce au crescut arturicii si ce frumosi sunt !!
Albert desparte perfect in silabe si socoteste f bine si usor in gand aproape orice . Insa cititul nu prea il pasioneaza, adica literele. De scris, scrie aproape non stop, deseneaza, inventeaza , face felicitari in fiecare zi, am o tona de felicitari facute de el.

Mergi la inceput

Adina, au custi separate, habar nu am de-s baieti or fete....

Monica, unii-s matematicieni, altii mai poeti. Super tare ca poate sa socoteasca in gand!

Voua (copiilor adica) v-a cazut vreun dinte?

Mie nu mi se pare ca li se misca ceva insa am fost la un control de rutina la dentist si cica o sa se intample curand. Insa momentan suntem cu toti dintii acasa. Insa ei sunt nerabdatori sa ii dea Zanei Maseluta.

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput