Mamici prin FIV (9)
Raspunsuri - Pagina 12
Bianca B spune:
Vrem si noi ochelari ca ai lui Filip! Zici ca e fotomodel
Betty felicitari mamico si bun venit printisorului
Lui David ii place foarte mult sa mearga, desigur cu ajutor. Sa vezi cum vine 'catel' te prinde de cate un deget de la fiecare mana, se ridica in picioare si incepe sa te traga ca sa-l plimbi. Pe langa mobila nu i se mai pare interesant.
De 4 zile avem o problema, David face kk foarte ... apos, parca ar fi apa cu resturi nedigerate si de fiecare data trece prin scutec si pantaloni. Nu are mai des, e la aceleasi ore. Copilasii vostrii au patit asa ceva? Sa fie de la dintisori? al 3-lea abia a stapuns gingia.
Care sunt simptomele giardiei? si de la ce fac copilasii?
mamicile si copilasii
David, puisorul nostru drag (17.02.2009)
Bianca, mamica celui mai frumos copil din lume
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
Bianca B spune:
Fetelor m-am ingrozit la cate am citit despre giardia! Oare asta sa fie cauza problemei lui David? Luni mergem la doctor!
La copilasii vostrii cum s-a manifestat?
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
andicu spune:
Bianca, aia sunt ochelarii mei! ![]()
Sa stii ca si Filip facea kk asa cand ii iesea cate-un dintisor. Cel mai rau a facut de la premolari incoace, adica premolari,canini si molari ; facea apos, des,urat mirositor si se si irita rau la fundulet, desi il schimbam imediat. Eu zic sa nu te ingrijorezi, e posibil sa fie asta cauza! daca nu are nici pofta de mancare si e apatic,atunci e bine sa-l duci la analize.Daca nu ii trece diareea in 2 zile, du-l la dr, sa va prescrie ceva . Eu nu stiu sa-ti zic decat de Debridat si Biotics Baby - 1 pliculet/zi in laptic amestecat. Si eventual, lapte fara lactoza. Regim(fara fructe, decat mere coapte si banane, orez fiert cu morcovi fierti si piept de pui fiert) si muuulte lichide ca sa nu se deshidrateze.
Sanatate multa si sper sa va treaca repede!
Bianca B spune:
'neata buna!
Multumesc Andicu. Ieri si astazi a fost bine si m-am mai linistit. David are pofta de mancare, ba chiar de 2 zile manaca mai mult si in sfarsit nu s-a mai trezit in timpul noptii, sper sa-i tina naravul
. Am vorbit totusi cu medicul vineri seara si mi-a zis sa notez tot ce mananca, poate e o reactie. In sfarsit cel de-al treilea dintisor a strapuns complet gingia.
Ieri m-am tuns si n-am rezistat tentatiei de a-mi face cateva suvite, am si uitat cand mi-am vopsit parul ultima data, si credeti ca m-a lasat pustiul in pace? Nuu! a stat in preajma mai tot timpul curios de ceea ce se intampla. E ca o umbra, ma urmareste pas cu pas si imita pe toata lumea.
Astazi sunt in pana de idei, nu stiu ce mancare sa-i gatesc.
Duminica frumoasa va dorim 
Moniland spune:
Au crescut si fetitele mele si deja au www.flickr.com/photos/monicahhh/4046086032/in/set-72157621980600772/" target="_blank">3 luni ![]()
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
delfi spune:
salutare fetele, vad ca va plangeti de fundulete rosii, am patit-o si noi cand le dadeau dintisorii si cand am avut giardia. eu le-am dat cu bepanthen , nidoflor si cel mai des cu crema de galbenele de la farmacie care a fost f buna. acum nu prea vor sa manance mai nimic ne tinem dupa ei mereu au cam dat de gustul de cioco si ar vrea tot timpul... eu nu prea le dau dar bunicile... nici eu nu stiu ce sa le mai gatesc, cristi ar manca numai carne daca s-ar putea iar alex si acum mananca legumele pasate ca alt fel nici vorba
va pup,
FELICITARI BETTY 
ella_72 spune:
Salutare dragi mamici si dragi pitici ! 
Moni ti-am vazut comorile
sunt superbeeee
.Sa-ti traiasca , sa fie sanatoase si norocoase in viata si sa va aduca numai bucurii ! 
Bianca B si noi ne confruntam cu giardia.La Tudor nu s-a manifestat in niciun fel, pur si simplu i-am facut un set complet de analize atunci cand a implinit 1 an si astfel am descoperit.Dar nu avea nicio manifestare.Am facut tratament cu Zentel si asteptam rezultatul maine , din nou la analiza, pentru ca le-am repetat , dupa tratament.Eu zic , dupa ce am citit si eu o groaza de articole, ca atata timp cat mananca bine si nu are alte modificari, e totul ok. Majoritatea copiilor fac .De la manutele murdare , pune manutele pe jos , baga in gura , jucarii care cad pe jos....etc....Stii cum e...oricat incerci sa-l feresti de asa ceva , tot nu poti 100%.
Andicu e o minune Filip....
.Imi e tare drag.....
Bafta cu noua firma ! Poate ne spui cam despre ce e vorba...mi se pare ca ceva legat de turism ....sau ma insel ???? E bine de stiut , poate ne vedem in concediu , pe litioral.....
Delfi sa inteleg ca ati scapat de giardia ? Cum ? Cu ce ? Sanatate strengarilor si mai putina ciocolata.....au timp sa manance.....
Madalina pupici pentru Sofiuca.Nu ti-am zis pana acum....dar are niste ochi ....

Pupam restul mamicilor si piticilor 

Ella , mami de minune Tudor 
rami 73 spune:
Bine v-am regasit, dragi mamici si copilasi ! 

Ne-am intors si noi de vreo saptamana de la bunicei, unde a fost tare bine. Dar si mai bine e la casuta noastra, de care ne era tare dor. Noi suntem bine, crestem si ne facem tot mai frumoase si istete. A, si mai cumintele, de vreo 3 saptamani am reusit performanta sa nu mai adormim plimbate in brate ziua, ne pune mami in patut si in 5 min suntem in lumea viselor. Acum serios, eu consider o mare realizare chestia asta, ca ma cam cocosase la cele 9,5 kg ale ei... imi pare rau ca n-am incercat mai devreme figura. Cred ca atunci cand o plimbam in brate mai rau o chinuiam, ca se zvarcolea si se agita nevoie mare; intr-o zi am cedat nervos si am pus-o in patut si ce credeti, dupa 3-4 min de "bombaneli", si dupa ce m-a mai dojenit ea un pic a adormit. Iar de a doua zi a adormit direct, fara alte "comentarii". Are un ursulet moale cu care o gasesc mereu in brate.![]()
Ziua avem 2 reprize de somn, a cate 1,5-2 ore fiecare, iar noaptea dormim 12 ore, pot sa zic ca sunt norocoasa din punctul asta de vedere, sper s-o tina tot asa... Dintisori n-au mai aparut, sunt tot cei 6, care insa au crescut, suntem iepurasi in toata regula.![]()
In rest suntem f.f. active, nu stam deloc, dar absolut deloc. Ne-am ridicat singurele in patut cam de o luna, iar de vreo saptamana mergem in jurul patutului. Suntem cam lenesele insa la mers de manuta desi avem 8 luni jumate, dar asta e, mai e timp. Cu vorbitul iar nu ne omoram, in afara de "la-la", "ma-ma" se lasa asteptat
, in schimb cantam la greu si facem precum calutul la galop. Iar daca suntem vesele, radem non stop, cu hohote, mai ales cand ne jucam "cucu-bau".
Facem la olita de 2-3 ori pe zi, dar asta pentru ca mami stie cand sa ne puna, nu ca cerem noi. Adevarul e ca asta cu olita e doar asa, de fun, nu face nimic constient, evident, inteleg ca dupa 1,5 ani se obtine controlul sfincterelor. Dar macar ne-am familiarizat cu obiectul. Si am mai observat ceva : cand face la olita face mai mult o singura data, in loc sa faca in pampers de 3 ori cate putin. Deci isi elibereaza burtica mai usor. Cam asta ar fi de fapt singurul avantaj cu olita deocamdata.
Ma bucur sa vad ca piticeii sunt bine, sanatosi, acum in sezonul virozelor. Noi am fost putin infundate la nasuc, dar fara alte probleme, ne-a trecut cu picaturi de apa de mare.
Va ziceam daca va amintiti ca Ilinca avea o mica galmuta la pleoapa dreapta, i-am scos-o acum cateva zile la Budimex, cu anestezie generala. Am avut ceva emotii, dar a trecut. Anestezia a durat 8-10 min, au facut-o cu masca, deci nu i-au injectat nimic in corp, slava domnului. La ochisor deja nu se mai vede nimic, a fost doar putin umflatel 2 zile.
Ella, noi n-am avut pana acum probleme cu fundicul, dar am auzit de la cineva care avea probleme mari de tot, care nu cedau la nimic, ca a rezolvat cu tarate fierte. Se face o infuzie cu tarate in tifon si se spala zonele respective cu ea. Am inteles ca problema a disparut ca prin minune... Uneori remediile naturiste sunt mai indicate. Daca nu reusesti cu nici o crema, poti incerca.
BiancaB, apropo de ceai, noi pana acum am baut de chimen si anason (care e indicat pt. colici), dar pe viitor nu vreau sa-i mai dau ceai in loc de apa asa, fara rost. Culmea e ca Ilinca n-a avut colici in viata ei si eu am tot tinut-o cu ceaiul asta (m-a sfatuit pediatra). Deci de acum incolo: apa fiarta si racita pt. hidratare, nu ceai, nu suc, doar lapte.
Amzu, si noi scrasnim la greu din dinti, inca de cand ne-au aparut, mai roadem si mobila "cand nu ne vede nimeni", suntem ca un soricel.![]()
Moniland, fetitele tale sunt scumpe foc !!!
Madalina, AurelCris, Andicu si toate mamicile,
pentru voi si pitici !
PS : Am pus si noi poze noute de la 7 luni si de la bunici.
rami 73 spune:
Fetelor, voiam sa va mai intreb ceva (mai ales mamicile din Bucuresti, dar nu numai): ce parere aveti de cresele private ca alternativa la bona ? Ma tot gandesc la varianta asta din ce in ce mai mult. Cunosc o mamica foarte multumita de chestia asta, desi costa ceva mai mult decat o bona (cam 400 eur plateste ea acum, si este o doamna la 3-4 copii- tipele sunt instruite la British Council). Avantajul ar fi ca piticii se dezvolta neurologic mai bine, socializeaza etc, plus ca scapi de stresul cu bona (daca e sau nu ok...), tipele de acolo au mai multa rabdare sa se joace cu copilasii (rabdare pe care eu recunosc ca nu o am intotdeauna cand sunt obosita sau am multa treaba) etc. Dezavantajul ar fi ca intra deja in colectivitate - de aici posibilitatea aparitiei diverselor boli. Ma gandesc insa ca aici ar invata sa vorbeasca mai usor si mai corect (bona nu stii cat de "culta" o nimeresti), devin mai dezinvolti... Si evident, nu exista conditia (ca la gradinita) sa manance singur si sa faca la olita. Nu stiu ce sa zic, dar decat sa platesc o bona care doar ii da sa manance cu lingurita si o sterge la fund, iar in rest se uita toata ziua la telenovele, mai bine apelez la o formula de genul asta. Pe de alta parte, la noi din pacate sistemul asta nu e foarte bine dezvoltat, asa cum e afara, iar costurile sunt destul de mari.
Eu ma gandesc sa imi reiau job-ul cam in primavara, deci dupa ce Ilinca va face 1 an si ma tot framanta problema asta, cu cine o las...Bunicii ies din discutie, intrucat ai mei sunt in provincie, iar socrii au ceva probleme de sanatate, dar sincer cred ca oricum nu as fi apelat la bunici.
Astept idei/comentarii si de la voi, cum credeti ca e mai bine.
Pupici
ella_72 spune:
Salutare dragi mamici si dragi pitici ! 
Multumim pentru toate sfaturile voastre 
. Problema cu funduletzu' s-a rezolvat cu Crema Petrini.Intr-adevar Ennni asa e , cum ai zis tu - face minuni - .
Rami ai o mandrete de fetita , frumoasa si bacalata (asa cum imi plac mie fetitele )..
Felicitari pentru olita...
. Tudor nici nu vrea s-o vada..speram deocamdata...
Si inca ceva....(cu asta chiar ma laud...
) Tudor doarme singur in patut de foarte multa vreme, de cand era bebelus.....de foarte putine ori a adormit in brate. Si nici cu mine in pat nu doarme.El are locul lui in patut , iepurasul lui preferat , pe care l-am carat peste tot dupa noi in concediu ....Cand ii e somn incepe sa-si cante, fredoneaza ceva....acolo....asta e "semnul" ca trebuie pus in patut .Si in 5-10 min nani...
Cam atat pentru astazi.......
Pupam toate mamicile si toti puiutzii 

Ella , mami de minune Tudor