Discursul Presedintelui
Raspunsuri - Pagina 8
iileana spune:
Oarecum off-topic:
Citat: |
citat din mesajul lui ilse ....Constantinescu pe care l-am votat cu mare inflacarare si din a carui presedintie a iesit un mare fas...o blegeala de mare clasa... |
Ilse, in principiu stiu ce spui , pentru ca aceeasi succesiune de senzatii am trait-o si eu, exact in acelasi mod ca si tine.
Insa, privind peste timp si la rece, lucrurile nu stau chiar asa.
Perceptia majoritara a publicului cam asta e, probabil si presa a "ajutat" la asta, insa, punind pe hirtie cu liniuta de la capat implinirile si neimplinirile mandatului Constantinescu (care a fost un mandat realmente greu, nu ca asta care se termina acum, si care s-a intimplat intr-o perioada de timp extrem de tulbure), cred ca gasim mai multe plususri decit minusuri.
Io m-as intinde prea mult cu explicatiile, asa ca-ti ofer un citat care sintetizeaza lucrurile mai bine decit as putea-o eu face:
"Regimul Constantinescu a deschis pentru Romania portile NATO si ale UE (presedintele intorcand de partea lui un parlament ostil, care a acordat totusi drept de survol trupelor NATO implicate in conflictul din fosta Iugoslavie). NATO si UE nu ne-ar fi deschis in veci usile daca nu faceam o alterananta la guvernare si daca alternanata nu ar fi adus, prin prestatia politica a lui Constantinescu, un plus de democratizare in Romania.
Regimul Constantinescu a acoperit toate gaurile negre create in economie si in sistemul bancar de cei sapte ani de feseneala, a trecut cu bine si fara instaurarea unui directorat financiar strain peste un varf de sarcina al datoriei externe. Tot regimul Constantinescu a pus capat caderii libere a economiei (incepute inainte de '89) si a pus bazele cresterii economice - o premiera absoluta, asadar, dupa 1989.
Regimul Constantinescu a oprit definitiv mineriadele si l-a trimis pe Miron Cozma acolo unde ii era locul si unde ar fi trebuit sa stea, pentru o vreme, si fostul ministru PD al Transporturilor Gheorghe Dobre.
Cu legea fundamentala in brate, Constantinescu a reusit sa schimbe doi premieri, fara sa-si atraga propria suspendare si fara sa ameninte cu alegerile anticipatele. Doar prin inteligenta politica!
In 1997, Emil Constantinescu i-a redat regelui Mihai cetatenia romana si i-a permis, in sfarsit, sa revina in tara.
In timpul regimului sau s-a accelerat privatizarea si restructurarea industriei de stat, s-au adoptat legile de restituire a terenurilor agricole confiscate de comunisti, legea bugetelor locale, legile de combatere a coruptiei si spalarii banlior, legea accesului la dosarele de Securitate (dosarele nu avea cum sa le dea el, ca doar nu provenea din structuri, ca Basescu).
Sa nu uitam ca presedintele Constantinescu a condamnat comunismul, la Sighet, la Memorial, intr-un cadru mai putin oficial decat a facut-o Basescu, dar cu mult mai multa convingere si fara sa ceara pentru acest gest politic vreun raport justificator."
Pentru ce Romania acelor ani, pentru ce "forte" se opuneau in acele vremi pasilor catre reala democratie, omul a facut foarte mult si, culmea, cu decenta si fara a "forta" Constitutia.
Triunghiul portocaliu *
sirimie spune:
citat din mesajul lui xenocid Daca mai era nevoie, mai vedem inca odata ca electoratul lui Crin, in marea sa majoritate, este compus din oameni care'si mananca micii pitindu'se cu capul in debara deoarece consumul lor in public nu se afla pe lista de intelectualitaturi agreate de noul curent electoral - sclifonobismul. Genul de oameni care pariaza pe un cal mort sperand din tot sufletul ca impresia lasata va fi aceea ca ei stiu mult mai multe decat arata. |
te inseli
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Ia uite cui ii este pofta de caltabosi! PNTCD-ul si-a sapat singur groapa prin cei mai inepti ministri din secolul XX. Nu Basescu ci electoratul le-a tras un binemeritat sut de pe marginea gropii. |
Te contrazic. Dupa parerea mea Basescu a dat inapoi Romania cu 10 ani cind a declansat scandalurile din coalitia CDR si cu Ciorbea. Eram in Belgia si se uitau toti uimiti la ce se intimpla atunci, iar mineriadele au pus capac.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Ia uite cui ii este pofta de caltabosi! PNTCD-ul si-a sapat singur groapa prin cei mai inepti ministri din secolul XX. Nu Basescu ci electoratul le-a tras un binemeritat sut de pe marginea gropii. |
Nu mi-e pofta de caltabosi. Nici de carnati. Anyway, pana si Doina Cornea a recunoscut (a se citi a subliniat) sutul dat de Basescu partidului. Dar, n-om fi fraieri sa o ascultam pe Cornea. Cine mai e si asta?
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
carla2005 spune:
Eu nu stiu ce face Basescu sau ce a facut, dar stiu sigur , ca pentru prima data la nivel local baronii locali instalati de PSD nu au mai facut ce i-a taiat capul! Oameni corupti, au ajuns la DNA ( tot e bine ca au ajuns si pana acolo ca incepusem sa cred ca in institutia aia nu lucreaza nimeni), directori de institutii publice au dat cu subsemnatul pentru activitatea lor si chiar au fost inlocuiti ( unii credeam ca vorm muri in functie furand si batandu-si joc de oameni)! Astea nu le stiu de la TV sau din presa neaparat, este realitatea pe care eu am constatat-o in jurul meu!
Iar daca cumva Geoana iese presedinte, si se ajunge la situatia de acum cativa ani, in care toti erau la discretia PSD-ului...pentru mine personal va fi un mare soc!
nastasacarmen spune:
si poti sa-mi explici marea diferenta intre "baronii locali " ai PSD si "baietii destepti" ai PDL? unii s-au limitat la "local", altii presteaza la nivel "national"?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui nastasacarmen si poti sa-mi explici marea diferenta intre "baronii locali " ai PSD si "baietii destepti" ai PDL? unii s-au limitat la "local", altii presteaza la nivel "national"? |
Diferenta este ca primii colaboreaza cu baronii locali ai PNL, ceilalti nu.
nastasacarmen spune:
si?
nu uita ca dl Presedinte s-a laudat cu realizarile din guvernarea PNL
, deci e laudabil sa colaboreze cu PNL.
carla2005 spune:
citat din mesajul lui nastasacarmen si poti sa-mi explici marea diferenta intre "baronii locali " ai PSD si "baietii destepti" ai PDL? unii s-au limitat la "local", altii presteaza la nivel "national"? |
Nu stiu cine i-a facut "baieti destepti" pe cei de la PDL, diferenta este ca daca primii sunt "baroni" ( si nu conteaza locali sau nationali, ca oricum sunt foarte bine organizati la toate nivelurile) ceilalti sunt doar niste " baieti destepti" si pot fi si universali nu numai nationali ca tot nu vor reusi sa fure, si sa se infiltreze in toate structurile statutului si sa se organizeze asa cum a facut-o PSD-ul nici de acum intr-o mie de ani !
Iar eu personal " baieti destepti" il folosesc in sensul peiorativ, deorece niciun partid care s-a perindat de la revolutie pana acum pe scena politica nu-l cred mai breaz, ca sa zic asa, atata timp cat 20 de ani nu au reusit sa ofere electoratului o alternativa reala la guvernarea PSD ( cum, ne cum PSD a fost mereu " in carti"), sa ofere o opozitie reala! Dabea cand vom avea asa ceva, poate sa se mai schimbe lucrurile in tarar asta! Iar pentru situatia in care ne aflam, este de vina toata clasa politica, pe care eu o vad tot o apa si-un pamant, ii vad stand la masa TOTI si rosii si portocalii si toate culorile curcubeului si impartind ciolanul, cand mai intra cate unii la guvernare, e musai sa le mai dea si alora si tot asa!
Noi sa fim sanatosi si buni de munca, ca un vot se poate lua foarte simplu si pentru o sticla de ulei, un pachet de zahar si 10 lei sa bea omul o tuica la bodega! Si asta este o realitate, pe care nu am crezut-o pana nu am vazut-o cu ochii mei!
nastasacarmen spune:
de noua idee a domnului presedinte?
parlament unicameral?
vom fi prostii lumii, prima tara care a trecut de la bicameral la unicameral