Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Imi e din ce in ce mai clar ca nivelul clasei/scolii e de vina.....
Ieri a luat FB la un test de matem, ea si inca 4 copii! Doar atat dintr-o clasa!
Azi cica i-a testat la tabla inmultirii pana la 5 si la fel a luat FB; dna le-a zis ca FB-fara nici-o greseala, B-o greseala, S-2 greseli,.....
Uf!
Ma gandeam sa ma duc sa vb cu ea si sa-i explic ca vreau pt Ana o pregatire mai intensa, "sa o tina in priza" ca altfel se lasa pe tanjeala si sa-i dea ei suplimentar pt acasa. Ca una e cand vine de la dna si alta e cand vine de la mama...
Ce ziceti, e bine?
Filofteia, poate e o perioada... Si cum vrei sa fie afectat cand tu i-ai spus ca nu conteaza notele?

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Filofteia, poate e o perioada... Si cum vrei sa fie afectat cand tu i-ai spus ca nu conteaza notele?

Nu.... v-am spus voua ca nu conteaza notele, lui n-as fi indraznit...pentru ca-l cunosc si ar fi exploatat chestia asta la maxim.
Mai rau este ca vine si cu teatru...de genul daca ia un S la testul rapid (doamna le da teste de 9 ex in 3 minute), incepe sa se smiorcaie...apoi cand i-am spus sa termine ca stiu foarte exact cam ce simte, m-a intrebat "Nu-i asa ca am jucat bine?".
Pe de alta parte cand il intereseaza ceva se documenteaza singur, cum este cazul informaticii...aici nu numai ca-si face tema, dar invata singur, are initiative, este atent la ore stie sa spuna ce-a facut in timpul orei respective , la restul face doar bine....
Mie ciuda ca stie foarte multe, dar "are demarajul greu" cum spune doamna... De aceea si are la testele rapide toate tipurile de note (predomina FB) dar are momente in care el se apuca abia la jumatatea timpului.
Nu se poate "focusa" pe ceva...am observat asta si acasa. Am inceput acum cu cronometru, dar tot il mai gasesc facand altceva in timpul asta.
Citim din ce in ce mai bine, dar tot are momente cand inverseaza literele intre ele...ma intreb daca asa o sa faca mereu.

Am hotarat sa mergem la concursuri, poate se invata cu timpul...nu stiu daca este o solutie buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetelor!

eu sunt PENTRU concursuri, ma rog cel putin atata timp cat bugetul imi permite
asa ca sambata a fost la 'Evaluare in educatie - proba de matematica", unde fara prea multa suparare din partea lui a luat doar 69 de puncte (din 100).
pe undeva l-am inteles pt ca chiar au fost greutze problemele pe care nu le-a facut, desi daca se gandea mai atent sunt sigura ca ar fi stiut.
ceea ce m-a deranjat si l-am atentionat serios este ca el cand i s-a parut ca nu stie sa rezolve n-a mai scris nimic. ori uitandu-ma ulterior pe barem, se puncta aproape orice ar fi scris, nu s-a corectat gen grila, sa conteze exclusiv raspunsul final.
pt data viitoare ne-am promis ca el va fi mai atent si daca imi va spune exact titlul concursului din timp il voi ajuta cautand pe net exemple de subiecte care s-au mai dat in trecut - mi-a parut tare rau ca dupa concurs cand am intrat pe site erau postate subiecte din anii trecuti, si erau cumplit de asemenatoare!

cu engleza merge binisor, parca aici incep sa-l vad ca este mai responsabil si isi citeste singurel cuvintele noi, apoi il ascult eu (e drept ca tot asteapta pt ultimul moment, dar pana la urma daca nu lucram pe meditatie in weekend in alte zile nici nu avem timp)
m-a rugat sa-i cumpar si un dictionar, am sa vad ce gasesc zilele astea. profa mi-a recomandat sa iau un dictionar nu prea mare, sa fie RO - EN si EN - RO.

sunt curioasa pe la voi cum este, se aude ceva de un after-school pe care ar vrea sa-l faca in scoala anul viitor? la noi au pus copiii sa ne intrebe daca am fi interesati. mi s-a parut ciudat totusi aceasta modalitate de 'sondaj' pt ca in pricipiu ma intereseaza dar daca nu stiu cat costa si ce ofera e cam greu sa raspund ceva 100% cert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Am mai aparut si noi. Cu ce sa ma laud sau de ce sa ma plang?
Dani are ca optional Literatura pt. copii si nu suntem f. incantati, nici noi, nici el, nu are texte care sa-l atraga, mai mult poezii, si tot felul de exercitii, deloc diferite de cele din manualul de romana sau din culegere. Caci avem culegere la romana si la mate, caiet special la stiintele naturii. Am fi preferat sa aiba informatica.
Lor le da d-na teme cat cuprinde, zilnic, si din culegere si din manual, si exercitii si probleme. Daca o tine tot asa, termina cartile pana in ianuarie. La stiintele naturii de ex. au avut sa completeze toate exercitiile de la pag.3 la pag.18(de la o saptamana la alta, dar oricum ne-a luat tot wk-ul, la cheful pe care il avea copilul si la intrebarile la care noi, parintii, ne uitam ca vitelul la poarta noua). Eu una, abia astept mini-vacanta din noiembrie, sa mai scapam de teme.
Si eu incerc sa-l fac pe Dani sa citeasca. Culmea e ca, in familie, toti citim pe rupte, si vede asta, dar pe el nu-l atrage. Fratele lui, in schimb, a invatat sa citeasca de pe la 5 ani si a citit si inca citeste cu mare placere, ba chiar a inceput sa-si cumpere carti din salariu.
Am incercat sa-i trezesc interesul povestindu-i fragmente din povesti pt. copii, i-am cumparat reviste pt. copii (citeste din unele, dar nu din scoarta in scoarta, numai articolele care-l intereseaza).
Eu i-am citit povesti la culcare de cand avea in jur de 1 an, si de atunci am pastrat acest obicei. De multe ori fac haz de necaz, i spun ca eu nu mai vad bine si ca ar fi cazul sa-mi citeasca el mie povesti sa adorm. No chance!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Inspectoratul scolar cere date legate de after-school, din cauza asta scolile au cerut parintilor pareri pro si contra. Unele scoli nu au spatiu pt. asa ceva, nu au cantina, nu au cadre didactice care sa se ocupe peste programul de scoala, oricat si-ar dori unii parinti sa se faca asa ceva in scoala respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

mda cam asa ma gandeam si eu... ca e ceva propagandistic fara sa se finalizeze in ceva concret - cel putin nu atat de repede cat ar trebui ca sa putem beneficia de asta!

sa fim seriosi acum, ce relevanta are ca sunt eu de acord cu sistemul after-school, daca vor reusi sa-l implementeze cand fi-meu va fi in cls a 8-a?!

caca...maca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Buna fetele!
Am vb cu o alta invatatoare pe care o cunosc si i-am cerut parerea. Am inteles ca in clasele I si a II-a n-au voie sa le dea decat FB sau minim B ca sa nu descurajeze copilul..., ca abia din cls a III a incepe cernutul....
Ca bineinteles n-au voie sa le dea teme multe (apropo, azi a avut 3 ex la mate si 3 la rom ), dar ca daca vreau pot sa lucrez eu suplimentar cu ea sau sa vb cu invat sa-i sugerez sa le dea sa zicem 3 ex, dar ca daca mai fac si inca 3 alte ex o sa fie mai-si mai.... Adica sa vina de la invat surplusul, nu de la mama-truli de mine.
Multumesc Filofteia pt adresa cu notele de la admit in liceu. Am calculat si la scoala-alternativa la care ar mai fi aproape si la cei peste 9 e vreo diferenta de 9 procente, la 8 si la 7 cam egale... deci nu ma face sa ma hotarasc mai mult ce sa fac....
Vb sotului meu, n-a trecut decat o luna, hai sa mai asteptam sa vedem.... Asta e! La vechea scoala fata de asta noua e o diferenta de aproape 11 procente la cei peste 9...... (la peste 8 e egal)
Ana vine singura acasa, am experimentat anul trecut de cateva ori, dar de anul asta e definitiv, cu tot "urmaritul din umbra", verificare telefonica si ajuns acasa inopinant a iesit bine la toate testele. Deci afterul lor ma lasa rece.... Daca o fi ca la vechea scoala, cand era mai mult un loc de stat pana veneam de la servici si ajutat la teme "mura-n-gura", mai bine lipsa!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

buna fetelor!
Noi avem acum alta problema concentrarea. Nu reuseste sa termine testele .. nici macar pe cel de la engleza, unde stiu clar ca stia .... l-am ascultat acasa toate cuvintele vreo 50 de cuvinte... nu a gresit nici unul.... Nici nu stiu cum sa procedez. Imi este ciuda pentru ca pierde la note, desi stie...
El in schimb nu pare afectat de nimic... Voi cum procedati? Aveti probleme de acest gen?

Filo, eu zic ca engleza E materie noue, si poate au nevoie de mai mult timp
Si Lucas a gresit la test, si a luat -8, desi cum zici tu l-am ascultat din toate cuvintele si l-am intrebat cum se scrie..si stia.
Dar nici pe el nu il afecteaza..Cu aceeasi seninatate imi zice si ca a luat b si ca a luat fb si ca a luat s...pentru ca eu nu il cert pentru note.

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamaria

hello fetelor!

sunt curioasa pe la voi cum este, se aude ceva de un after-school pe care ar vrea sa-l faca in scoala anul viitor? la noi au pus copiii sa ne intrebe daca am fi interesati. mi s-a parut ciudat totusi aceasta modalitate de 'sondaj' pt ca in pricipiu ma intereseaza dar daca nu stiu cat costa si ce ofera e cam greu sa raspund ceva 100% cert

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Blogul meu... under construction

Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Anamaria, nu stiu cum ar fi in cazul tau, dar si la noi s-a facut incepand de anul asta afterschool, insa pentru noi, ca santem deja invatati sa facem lectii singuri , ar fi un regres..
Lucas face lectiile(e singur acasa) iar noi seara le verificam impreuna cu el
Nu as vrea sa il invat din nou ca cineva sa ii sopteasca. Noi am avut invatatoare in particular in cls 1-a si nu am fost multumita pentru ca atunci cand dadea un pic de greu, ea ii spunea solutia..Dar smecheru meu deja ii spunea cam des ca nu stie , ca sa ii spuna si sa termine mai repede
Ei acum cand nu stie(de fapt el nu e atent), il pun doar sa mai citeasca problema sau enuntul pana isi da seama...La inceput plangea citind enuntul...dar s-a invatat sa nu mai astepte solutii la chestii pe care le stie.

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Multumesc Filofteia pt adresa cu notele de la admit in liceu. Am calculat si la scoala-alternativa la care ar mai fi aproape si la cei peste 9 e vreo diferenta de 9 procente, la 8 si la 7 cam egale... deci nu ma face sa ma hotarasc mai mult ce sa fac....

Anuska, apoi ma gandeam ca daca o meditezi nu conteaza unde face...poate fi la o scoala mai slaba si sa fie cea cu 9,70 ...
Citat:
Filo, eu zic ca engleza E materie noue, si poate au nevoie de mai mult timp

Angel ...nu-i gasi scuze ca nu merge ...face engleza de la 5 ani si stie... la temele de la firma este foarte bun, face chiar compuneri usoare, gen descrierea animalului de casa, a familiei etc...

Pe noi nu ne-au intrebat de afterschool...

Anamaria anul asta o sa-l duc si eu pe la concursuri...partea proasta este ca sunt sambata bineinteles ca nu va avea super rezultate, odata ce el nu reuseste sa le termine pe cele de la scoala, dar sper eu sa se invete sa gestioneze momentul.

Mergi la inceput