Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Buna fetelor!

La noi nimic nou, dau in fiecare zi test la mate, mai din inmultire, mai din adunari si scaderi...au ajuns la partea cu 0-10 000.
La romana fac la greu gramatica...sinonime, antonime, despartiri in silabe, presimt un test saptamana asta.

In afara de engleza, deocamdata nu mai mergem la alta activitate, am mai incercat sa-l ademenesc cu canto, dar nu il trage inima. A primit de la scoala (numai el) o invitatie la preselectie pentru do-re-mi...nici nu vrea sa auda .

Voi Anamaria, ce faceti...am inteles ca nu vrea la dl. Slavila... nici Adi nu prea il agreaza ...

Babyangel...eu nu prea stiu ce sfat sa-ti dau... numai la engleza face galagie??? V-am spus ca si noi am tot primit biletele de la doamna de engleza, ca deranjeaza ora. Deocamdata l-am amenintat ca daca mai primesc unul il pedepsesc. Ma gandesc serios sa merg sa vorbesc cu doamna profesoara, sa vad cat de grava este situatia. Poate asta ar fi o idee si pentru voi...intelege copilul ca nu-i de gluma.

Informatica a fost o alegere super (Jumate sunt la info, jumate la teatru)...este singura materie la care si-a facut singur, din proprie initiativa tema. A avut grija sa-si ia laptopul la tara ca are tema de facut la informatica... lucreaza pe stick. A avut de scris un fragment dintr-una din lectiile de la romana in word, cu diacritice...nici nu m-am uitat ce a facut, a spus ca stie, ca nu are nevoie de ajutor... l-am vazut si eu pasionat de ceva , macar am scapat de o materie...

Mmi "La multi ani!" pentru Mihaita. Cum a fost petrecerea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetelor!

nici eu nu prea am noutati... scolare.

duminica ne trezisem cu zor mare sa facem ultima bucatzica din tema de engleza pt meditatie, ca aveam in plan la 12 sa mergem la film la mall (ceva desen animat 3D si dublat in romana, ca sa nu mai raguseasca mami si tati ).

n-am avut insa mare succes, pt ca bogdan a facut o indigestie urata, cu diaree si varsaturi, a zacut toata ziua, n-a putut manca absolut nimic, a dormitat mai tot timpul si era saracul palid cum nu l-am mai vazut de mult.

tudor (care e si el mucios ) a fost extrem de suprat toata ziua duminica, la un moment dat a spus "lasa ca stiu eu ca bogdan se simte rau ca sa trega chiulul de la scoala... si uite ca din cauza lui nu putem merge la film" (doamne cum retin cate o chestie spusa vreodata si ti-o toarna la moment...

la Palat n-am mai mers nici noi, cred ca am sa raman pt bogdan doar cu engleza suplimentar. si innotul. am reusit sa mergem vinerea trecuta impreuna, eu una m-am simtit tare bine. sper sa ma tina elanul muncitoresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna mamici,
Eu am avut parte de o surpriza neplacuta : a uitat sa spuna copilul acasa de sedinta cu parintii si d-na s-a suparat.El nu mi-a zis nimic si eu am fost la acea ora la 300 m de scoala, dupa pitica la gradi si d-na m-a vazut pe geam si a spus " ca n-am avut chef". In cei doi ani n-am lipsit la nici una , indiferent daca lasam pitica cu cineva sau daca trebuia sa fug de la servici.

In alta ordine, a luat 2 F.B la mate, dar la romana e jale. Uita sa puna punct, virgula, etc. si mai nou , amanca litere. Citeste suplimentar doar cu cearta. Am fost la scoala sa vb cu d-na, si mi-a zis si despre ce s-a discutat in sedinta.
Ca si la voi, copii inca nu stiu ca tb sa invete si la civica si la stinte, se mai imping, citesc greu (o parte) si inca nu si-au revenit din vacanta.

In rest, am incercat sa-l inscriu la ceva extra , dar oferta nu e super si el ar vrea carting, noi nu.

mami de Stefan 914.09.2000) si Andreea (16.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Buna fetele!
Ma mai stiti?
Noi am avut aventuri multe si d-aia n-am mai dat pe aici de multtttt...
In primul rand ne-am mutat in apartament mai mare. Si treaba multaaaaaaa....
Si apoi ne-am mutat si la alta scoala.
Unde e tare multumita!
Vine singurica acasa dupa ore (eu o controlez telefonic pana ajung acasa)...
Isi face singura temele si de cele mai multe ori fara greseli...
Darrrrr, eu ca mama ce sunt, mi se pare ca are prea putine teme. De ex ieri a avut 2 exercitii (de despartit in silabe niste cuvinte relativ greute si de cautat cuvinte cu 1,2,3,4,5 silabe) la romana si vreo 2 la matematica.
Acum eu nu stiu, poate dna invatat de la noua scoala le explica mai bine (asa spune si Ana) si automat e ea mai "desteapta" si-si face temele mai repede,sau e mai lejera.... Ca la vechea scoala, cel putin in cls I eram zombi, mi se parea ca-i munceste prea mult, in a II-a si acolo a fost mai usurel, dar acum e prea de tot!
Plus ca pana acum n-a avut de facut decat o compunere la romana.... , dar nu stiu daca e suficient.
Efectiv nu stiu ce sa fac; o fi mai bine asa, sau cum era dna de la scoala veche???
In plus acum puiuta mea a inceput sa aiba initiative, de ex s-a apucat sa citeasca singurica "Aventurile lui Habarnam" (daca o stiti din copilaria noastra) si chiar a declarat ca-i place!
Acum ziceti si voi, ce sa fac io? Sa ii dau din cand in cand niste compuneri (ca aici stam cam greu) sau si niste exercitii de matematica din cand in cand?
Aaaaaaaaaaaa si am scapat se pare de portofolii!!!!!! IUPIIIIII!!!!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetele!

anuska, sa va fie de bine in noul apartament!

eu cred ca e ok sa nu ii dea multe teme, atata timp cat cele pe care le primeste le poate rezolva singurica si daca o verifici le face corect.

si bogdan primeste teme in medie cam asa:
- la romana maxim 1 pagina de scris daca are de povestit lectia, sau de raspuns la 4-5 intrebari despre vreun text, sa gaseasca sinonime sau din astea;
- la mate 2-4 excercitii, socoteli simple si 1-2 probleme cu 2-3 intrebari (pe care al meu le rezolva din 1 singura intrebare ca nu-i place sa scrie mult )

eu nu ii mai dau in plus de scris acasa, DAR mai repetam tabla inmultirii asa, oral, sau jucam tabinet ca sa verificam adunarile...

al meu se apuca in general de teme pe la 13.30 (dupa ce vine de la scoala, mananca, ceva desene animate de control ) si e gata inainte de 16, inclusiv ce mai are de citit pe la stiintele naturii sau ed civica. si asta in conditiile in care e un maaare pierde-vara, scrie 1 cuvant si se uita 2 min pe geam, timp in care uita, evident, ce avea de scris

ceea ce mi se pare important insa, si e o problema la noi, este CITITUL. bogdan nu citeste inca cursiv (ca un adult adica), citeste binisor si corect dar face pauze, se poticneste intre cuvinte sau chiar la cate o silaba daca nu cunoaste cuvantul.
si nu ii place sa citeasca si nu vrea, indiferent cat insist.

Mergi la inceput

Multam' de urare!
Din ce povestesti, al tau are mai multe teme....
Eu faceam comparatie cu vechea scoala si d-aia mi se parea putin. Asta e! O sa dea mama niste teme suplimentare din cand in cand.
Si Ana povesteste ca are colegi in clasa care citesc mai greu; asta e, o sa citeasca ei, si eu eram la un moment dat "in criza" ca nu citeste copila si iacata...
Ai incercat sa-i dai ceva care sa-i placa de citit? Eu am luat exemplu de la vechea invatatoare si o puneam sa citeasca povestiri usoare, apoi fie sa-mi copieze un fragment din ele, fie sa puna o intrebare, fie sa scrie ceva despre personajele principale (sau cel care i-a placut mai mult sau mai putin, dar de ce), fie sa scrie ea un alt sfarsit daca nu-i place cel al povestii. Si a mers!
Incearca si tu, poate.....

Poze cu familionu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

buna,

am citit ca va intrebati cam ce se face pe la scoala la cl a 3-a
sa va spun si ce facem noi:

la lb.romana au de raspuns la intrebari,de facut o povestire pt lectia respectiva,de completat intr-o culegere semnele de punctuatie sau de ordonat cuvintele/propozitiile intr-un text,de facut portofolii cu povestiri de E.Garleanu,de facut o carte de max 6 pag in care ei sa fie autoruii,despartit in silabe,sinonimen,antonime,dicatri...
astea nu toate o data...

la matematica:
nu au trecut peste 1000,cred ca doamana ii va pune dupa tabla inmultirii...inca nu stiu dar vad ca a sarit asta si a trecut la tabla inmultirii
au facut rotunjiri de numere(la zeci,sute),comaratii de numere,siruri pe care tb sa le completeze,probleme cu necunoscute(una sau doua) probleme cu 3-4 operatii si diverse probleme cica de inteligenta (gen "din suma cifrelor 348 si 234 scad sau adun numarul 100...de ex,sau ma gandesc la un numar,adun /scad ceva si imi da numarul X ,la ce numar m-am gandit?")...

la engleza au inceput in fortza
au niste carti speciale si vad ca fac ceva ....

in rest celelate materii.....
la stiinte inca nu m-am uitat dar cred ca e cazul...

el merge in general bine dar la lb.romana se mocaie sa scrie frumos si ramane in urma,evident ca mai si greseste

iar la mate daca ar fi atent ar face f bine ...dar ....mai muncim

va

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor devenii cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentrru ca aceste actiuni pot devenii obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot devenii modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate devenii destinul tau

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Buna dimineata la toata lumea,

Anuska , sa te bucuri de noua acasa alaturi de cei dragi..
Cat despre teme, la sedinta de saptamana asta , am convenit cu dna inv. sa le dea eade citit 1 poveste /saptamana, cu titlu de obligativitate si tot din partea ei mesaj ca trebuie sa faca 2 exercitii suplimentare/zi la mate.

Altfel, am constatat ca nu sant incantati sa faca ei in plus, daca doamna nu le-a dat....si mereu avem comentarii
Cam astea sant noutatile la noi
Va pup !

Anca
19+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Babyangel, multumesc de urari, asemenea!
Noi venim dupa un we fara teme...
Dar la test dat azi la mate a luat FB.... , acum oi fi eu paranoica, dar chiar sa am asa un copil "desteptat" dintr-o data? Nu ca pana acum ar fi fost cu note de S sau I, a avut numai B si FB la vechea scoala.... UF! Sunt asa de zombi, nu vreau sa intelegeti ca n-am incredere in copilul meu; stiu ca stie, ca e isteata (cioara.... deh!), asta era si motivul pt care o tot 'impingeam' la vechea scoala at cand zicea ca nu stie; dar parca acum prea e ca o floricica. Tind sa cred ca nivelul clasei e mai jos ca la cea veche; alta explicatie nu am.

Poze cu familionu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

buna fetelor!
Noi avem acum alta problema concentrarea. Nu reuseste sa termine testele .. nici macar pe cel de la engleza, unde stiu clar ca stia .... l-am ascultat acasa toate cuvintele vreo 50 de cuvinte... nu a gresit nici unul.... Nici nu stiu cum sa procedez. Imi este ciuda pentru ca pierde la note, desi stie...
El in schimb nu pare afectat de nimic... Voi cum procedati? Aveti probleme de acest gen?

Mergi la inceput