Clasa a 3-a, 2009 - 2010
Raspunsuri - Pagina 4
mirelacarmen spune:
Buna!Bine ai revenit Filofteia!
Am inceput si noi in forta ,cu teme din a 2-a zi de scoala,dictari,2 ore de engleza.
Facem engleza in particular,in continuare si cred germana.Cam greu intra in ritm dar sper ca intr-o sapt-doua sa fie ok.Noi lucram dupa Rodica Birau si dupa Oprescu la mate si acasa paralela 45.
ancadm spune:
Bine v-am regasit in clasa a 3a!
A inceput si Andreea scoala in fortza! Inca nu am vazut teme pentru acasa in afara de repetat o lista de cuvinte pe care trebuie sa stie sa le scri fara greseala si eternele 20 min. de citit pe zi (minim). Anul asta merge la o scoala noua si vad ca si sistemul de verificat ce citesc e diferit. Trebuie sa completeze un chestionar in care sa scrie despre ce au citit (un fel de rezumat). Daca profesoara considera ca a inteles destul din cartea aia ii pune un x pe un carton de "book bingo". Ca sa faca un bingo trebuie sa citeasca diverse carti - fiction, non-fiction, istorice, stiinte, etc. Cred ca imi place.
In rest au bagat 3 teste mari in 3 zile, de nici nu mai stie copilul la ce si pentru ce a fost testul.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
babyangel spune:
Buna fetelor,
Sunt noua pe forumul acesta, si sper sa ma primiti si pe mine.
Lucas al meu tocmai a implinit 9 ani si este in clasa a treia , la clasa de gandire critica.
Teme a avut din a 2-a zi de scoala , si nu a fost deloc fericit. Mereu are tendinta de a prelungi momentul inceperii lectiilor..
Anca
16+cu
Tereza Martina si mami de
Lucas
filofteia spune:
Buna fetelor!
| Citat: |
| Oricum, daca iti convingi copilul ca va fi usor, asa va fi! |
Mitub
Sambata Adi a facut 39,5
, l-am bagat pe antibiotic imediat, duminica si-a mai revenit, dar il doare foarte rau gatul, a facut faringita
, n-a putut sa manance mare lucru, noroc ca ii plac ouale crude si eram la tara, am luat toate ouale la noi Si apropo de filozofie
Azi nu merge la scoala, dar maine cred ca da, vedem...
A... si la mate lua B... FB la 5 si I la cele doua care n-a apucat sa le faca. Cred ca am sa ma duc sa vorbesc cu doamna, nu este prima data cand el nu are timp sa "atinga" toate subiectele. Am senzatia ca scrie prea incet... de data asta au avut de copiat enunturile de pe tabla si doua pagini au fost numai enunturile la 7 exercitii, asa ca a fost depasit...apoi pana le-a citi iar
... I-am explicat ca trebuie sa scrie in fiecare zi cate un text de 10 propozitii cel putin, ca sa scrie mai repede...deocamdata a fost de acord. In ce priveste manualele ... matematica este de la Euristica (Iasi), culegerea de la Stefan (Bucuresti), la romana manualul de la Ana (Marcela Penes), culegerile - una de texte literare, Carminis si una de gramatica parca tot de la Stefan.
Acasa lucram din Paralela 45 la mate si la romana avem "Tainele ortogramelor" sau ceva de genul asta de la Carminis, destul de buna si o carte de Comunicare (gramatica) tot de la Carminis.
| Noi am facut tabla inmultirii/impartirii intr-a doua si a fost OK Gramatica parca si noi o incepeam intr-a treia |
Am facut, dar nu aveam religie, cunoastrea mediului era f.f.f subtire, nu aveam educatie civica, engleza doar o ora ... nu faceam ecuatii cu o necunoscuta, nici macar chestia asta cu rorunjiri la zeci si sute...
Am manualele de matematica de atunci (le-a pastrat soacramea) si sunt f.f.f usoare fata de ce se face acum.Ma rog asa cum am mai spus noi avem si o super clasa si super invatatoare care lucreaza la nivel de olimpiada
, iar eu una astept sa mai plece in clasa a V-a la colegiu ca sa mai coboare nivelul clasei, ca noi nu prea facem fata.
Babyangel, scriam in acelasi timp.
Te asteptam cat mai des la subiect sa schimbam impresii.
Ti-am raspuns si la subiectul celalalt aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142517
Nu te impacienta, nu esti singura.
Si ultima gogomanie...s-a dus la cunoasterea mediului fara tema facuta.
anamaria spune:
hello! 
cu maaare greutate am reusit sa facem temele la engleza. sa vedem azi daca ii da iar test ce rezultate avem.
in we am fost la cetatea poienari (vaaaiii ce ma dor picioarele!!!
) si apoi la balea. baietii au fost foarte incantati, mai ales de 'minunea' ca la balea cand am intrat in tunel era soare si frumos, cand am iesit erau 9 grade si o ceatzaaa de nu vedeai bine nici botul masinii. am ajuns mai-mai sa calcam in lac, ca nu se vedea decat cand erai la 10 cm de apa, jos in fata talpii. foarte interesant dealtfel... si tare frig pt mine care eram in pantaloni scurti (ca n-am stiut precis de-acasa unde o sa ne duca rotile masinii
)
cu manualele nu prea le-am retinut eu, romana e sigur de la ed Ana, are si vreo 2 culegeri - una este ceva cu andy si marty ... (are din astea si de romana si de mate).
la romana le-a dat pana luni saptamana viitoare un capitol din 'amintiri din copilarie' pe care va trebui sa il si povesteasca. sunt destul de ingrijorata ca e mult de citit si el merge cam greu cu cititul. soacra-mea a zis ca ii marcheaza cateva fragmente pe care sa le retina pt povestit in scris, dar eu vreau sa citeasca tot capitolul. sa vad cum organizez timpul, pt ca si engleza ne tine ocupati 2 ore in vreo 2 zile minim.
vinerea trecuta am avut iar un car de nervi, faceam lectii cu el si ii ardea de treaba cum imi arde mie de mere acre acum. la mate a durat vreo 3 ore sa faca 3 exercitii si 2 probleme.
cel mai mult ma dispera ca daca nu sta cineva langa el, nu prea face nimic. sau face, dar dupa o groaza de insistente si plansete. eram disperata ca dupa ce a durat atata tema de la mate (unde in gen ii place si lucreaza mai usor), sa vezi ce-o sa fie cu romana...
si cand colo ce sa vezi? la ro le daduse 4 intrebari, din care 3 le rezolvase la clasa. halal! acuma ce sa spun, nu l-am certat dar le-am corectat ca nu prea erau exprimarile asa... academice. dar taica-sau mi-a dat de gandit: daca face temele la scoala in pauza... poate nici nu le face el?! adica sa zicem sunt 2-3 copii si unul dicteaza si altii scriu?! deci ar tb sa ii spun sa nu mai faca asa, cred...
filofteia - nu am fost vineri la electronica, o sa merg saptamana asta. vineri l-a chemat profu de canto pe tudor, si am sa il duc atunci si pe bogdan. voi ati fost?
filofteia spune:
Anamaria am fost la Palat, dar nu mai au electronica efectiv, o varianta ar fi dl. Slavila (tot in acelasi cabinet) care face robotica, dar si mici montaje asemanatoare celor de anul trecut si d-na Diaconu, in alta incapere (era si anul trecut) ceva cu Machete de electronica. Pana la urma m-am gandit ca vineri sa ma duc dupa 14 (caci vineri am program scurt
) cu Adi pe acolo sa ne hotaram...din program am vazut ca majoritatea aveau cercuri, sper sa si vina la ore...o varianta de luat in calcul pentru Adi ar fi Informatica, dar asta in cazul in care ar face ceva programare, caci la utilizarea calculatorului suntem deja destul de bun...mai vorbim ...sau poate ne intalnim pe acolo. Deocamdata nu i s-au fixat nici orele de engleza, dar pana vineri vor fi si astea fixate, asa ca vom stii mai precis cum stam cu timpul.
Adi sta si azi acasa caci are gatul plin de bobite cu puroi, chiar daca se simte mai bine... este cam nemancat, ca nu poate sa inghita nimic
, dupa ce ca era slab va mai slabi sigur ... chiar am sa-l cantaresc de curiozitate.
babyangel spune:
Filofteea, Ana Maria,, multumesc pentru rapsunsurile postate la "mamici de baieti scolari"...am raspuns si eu tot acolo dar de acuma voi continua cu voi aici, la clasa a treia..
Am fost putin dezorientat pana am gasit topicul cu clasa a treia![]()

Anca
16+cu
Lucas
filofteia spune:
| Sa stii ca nu sunt deloc de acord cu pedepsele astea de scris..dar 50 de probleme? Pai cum sa mai "iubeasca" copiii matematica daca pentru ei este o pedeapsa?? Si invatatoarea mea ii da pedepse , de scris 1 pagina la romana, sau de facut 10 calcule la mate , sau 3 exercitii, si tot nu sunt de acord cu ele..dar oricum e rezonabila.. |
Iti voi raspunde si eu tot aici.
Eu am fost de acord in primul rand pentru ca au fost 50 de probleme in 2 saptamani, trebuia pedepsit intr-un fel ca sa invete sa-si asume responsabilitatile si nu in ultimul rand a fost laudat de doamna la sfarsit ca si-a indeplinit pedeapsa, iar el a fost foarte multumit. Am vorbit cu el si i s-a parut o pedeapsa corecta... sincer, cred ca se astepta la ceva mai rau Am inteles ca mergeti la psihoterapeut... poti sa ne dai si noua niste idei de acolo
Mirelacarmen...voi ce faceti? Nu mai spui nimic???
| Anul asta merge la o scoala noua si vad ca si sistemul de verificat ce citesc e diferit. Trebuie sa completeze un chestionar in care sa scrie despre ce au citit (un fel de rezumat). |
Anca ce scrie in chestionar si cat de mari/cate pagini sunt cartile pe care trebuie sa le povesteasca?
violeta69 spune:
buna,
am apucat sa citesc putin din urma...
Filofteia sanatate puiului...sper ca s-a revenit intre timp
o sa avem si noi test la mate saptamana asta,au facut recapitulare pt test si aveau chestii de rotunjire a cifrelor,comapratii de numere,siruri de nr. sa le ordoneze crescator sau descrescator,sa completeze ce nr lipsesc intr-un sir,si diverse probleme in care tb sa afli numerele stiind de ex. ca sunt nr pare sau impare si suma lor da o cifra...
printre altele ei au facut ecuatii chiar si cu 3 necunoscute,dar asta nu le va da le test....sper 
la lb. romana au mult de citit de facut fise pt ce citesc,de scris un fel de carte in care ei sa fie autorul si acolo sa povesteasca ceva(cica de 6 foi)....
lb.engleza fac 2 ore pe saptamana si am vazut ca doamna a inceput deja sa fac si propozitii simple...
incepuse cu ei f greu, dar ne-am vaitat noi parinti la sedinta ca a inceput mult prea complicat pt ei mai ales ca primii 2 ani a fost optional...
in rest fac educatie civica,cunsoterea mediului(sau cum ii mai zice) si ceva despre educatie sanitara ca optional...dar cred ca fac tot mate in ora aceea...
in plus doamna o sa ramana cu ei lunea ,dupa program 1 ora sa-i pregatesca pt concursuri.....
daca imi mai aduc aminte va mai povestesc...oricum avem o gramada de carti si culegeri
(doamna a zis ca daca nu ne convine putem sa nu le luam...dar parca cine zice ca al meu sa nu faca din culegerea X?!)....
va
si spor la invatat ![]()
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio
, mamica lui MIHNEA
viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
babyangel spune:
Buna dimineata fetelor!
Va invit la un expresso cu lapte si scortisoara!
Filo, eu am inceput sa merg cu el la psiho din mai multe motive:
-in primul rand sa vad ce-i de facut ca sa fie mai responsabil si mai constient de ceea ce face, pentru ca nu avea grija de nici un lucru , toate le pierdea , le strica , le uita pe afara, etc
- in al doilea rand de cand a crescut verisoara lui cu care trebuie sa isi imparta bunicii( ea are 4ani) a devenit foarte sensibil si uneori chiar isteric- eu sincer nu am stiut cum sa gestionez singura problema, mai ales ca pe bunici am slabe sanse sa-i "schimb"..
- si colac peste pupaza, a inceput sa aiba o atitudine de "maimutoi" la scoala, adica tinea sa atraga atentia tuturor cu orice pret; incepuse sa-mi faca invatatoarea observatii pentru comportamentul lui, mai ales ca pana atunci nu avusese nici o problema de comportament..
Ideea este ca am reusit sa accept ca am gresit in educatia lui, iar remediile sunt aparent simple...dar de fapt imi vine mie foarte greu sa respect ce-mi spune Adela(psihoterapeuta) Dar am rezultate deja si mergem doar de 4 luni(din mai,dar august a fost pauza)
Anca
16+cu
Lucas