Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetele!

i-a placut ieri la ora de engleza, cica.
doamna le-a dat un test, sa vada cam ce nivel au baietii (merge impreuna cu baiatul unei colege de serviciu, care e in cls a 4-a). a zis ca va incerca sa lucreze la nivelul clasei a 4-a, deci ceva mai mult de munca pt bogdan. la testare a luat 6,5 (B) si prin urmare a primit o tema suplimentara: de invatat numerele, culorile si cateva expresii uzuale (scris si vorbit).
acum am de lucru cu el , abia mai repet si eu ca ma cam lasasem pe-o ureche, am vorbit acu vreo 2 saptamani cu un francez care m-a mobilizat ca vorbea extrem de prost

filofteia, cum facem cu canto? trebuie sa-l sun pe domnul profesor acum, sa avem loc?
ma gandesc sa ajung pe acolo vineri, sa il inscriu si pe bogdan la electronica (tu in ce zi il duci pe adi, parca tot vineri? - poate nimerim la aceeasi ora)

mihaela, intr-adevar e greu cu programul pe care il are mihai al tau. ciudat oricum... din ce cauza, n-au spatiu suficient in scoala, sa invete toate clasele 1-4 de dimineata? ei sunt prea mici sa faca fata unui astfel de program... lectii facute seara, sau singurel de dimineata?! tare greu
sta cineva cu el dimineata, pana pleaca la scoala? ma gandesc ca daca gasesi o doamna de engleza care sa vina la el acasa, sa ai incredere in ea, eventual daca mai sta cu bunici sau cu o bona, ar merge si dimineata o ora suplimentara de engleza.
repet insa, dificil program! parca stiam ca la clasele 1-4 se invata exclusiv de dimineata???

pupici cu lipici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Anamaria, suna-l pe profesorul de canto ca sa va inscrie. Noi nu mai facem canto. Deocamdata nu s-au fixat orele de engleza, dar cam asa ma gandisem sa faca electronica vinerea. Sambata au deschiderea la Palat. Eu cred ca ma duc saptamana viitoare la Palat, poate au un program facut.

Mihaela, dificil cu programul vostru, mai aveti si tenisul...pana la urma la cate activitati sa faca si ei fata.

Si nepotica mea (a III-a in Constanta) fac ore dupa amiaza...pentru ca sunt in cladirea unui liceu si sunt bagate clasele de liceu dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna mamici,
Si noi avem probleme cu limba straina: la gradi a facut germmana, la scoala pana acest an nimic si acum incepem lb.franceza. Si, are un manual care ii ia din prima cu scris in franceaza, pe caiet nu au nimic sris, au invatat 2-3 expresii de salut in franceza si cum ii cheama. Ma gandesc cum sa il ajut daca in caiet nu are scris si pana ajunge acasa uita deja cuvintele noi?!

Pt.violeta 69:Unde ati fost mai exact in tabara la Gura Humorului?

pt. mame si bafta copiilor!

Mergi la inceput

Helen, cuvintele noi sunt cele din manual...te inarmezi cu un dictionar si traduci.
La engleza cam la fel...cartea este numai in engleza, noroc ca suntem avansati , doamna le vorbeste numai in engleza...eu il pun sa citeasca lectia din carte, eventual sa o copieze, si sa traduca, mai vorbesc eu cu el.

In rest nimc nou sub soare, aceasi lupta pentru un exercitiu facut in plus sau o pagina citita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Bun gasit si de pe la noi!

Scoala a inceput aici in 8 septembrie si de atunci n-am avut decat o singura data tema de casa... m-am si mirat cand a venit cu caietul special pentru teme, dar scurta mi-a fost mirarea, ca nu s-a mai repetat
E posibil ca de anul asta sa inceapa si Roxana sa faca franceza... mai multe vom afla in seara asta la intalnirea cu profesorul.
Au un profesor barbat anul asta si toti copiii sunt in al noualea cer, proful are reputatia de a fi cel mai "funny" din toata scoala, dar si cel mai strict. Oricum, din ce aud face tot timpul poante, le vorbeste cu diferite accente, ei se distreaza de nu mai pot. Mie mi-au placut cele doua reguli pe care le-a comunicat copiilor: "have respect" si "have fun". O buna filozofie!
Au fost deja si intr-o excursie la o cascada micuta din apropiere unde s-a desfasurata Festivalul Apei, am inteles ca a fost frumos.
Eu de abia astept sa merg azi la scoala sa pun o mie de intrebari profesorului, ca pentru mine fiecare inceput de an se simte de parca ar fi primul an de scoala, din cauza ca venim dintr-un sistem diferit.

Succese copiilor, cand va citesc pe voi ma motivez si eu sa lucrez in plus cu Roxana. Mai ales la romana vreau sa ii mai dau de lucru, ca in vacanta ne-am cam lasat pe tanjala...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Donia de retinut devizele profesorului vostru.

Azi am dat test la mate, nu avem rezultatul, dar dimineata era asa stresat incat i-am promis ca nu-l voi certa, indiferent ce rezultat va avea.
Mi se par foarte aglomerati la scoala, cu lucruri fara sens.

Scriu in continuare, caci iar sunt singura.

Nu le-a dat rezultatul la test, dar daca ia un B mare lucru, caci din 7 subiecte 2 nici nu le-a atins ca nu a avut timp. Au trebuit sa scrie enunturile, iar el scrie incet, asa ca ne asteptam la un S-B. Ieri am fost nervoasa, dar acum mi-a mai trecut...cred ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea. Am fost asa suparata incat l-am amenintat ca nu-l las la electronica. Acum imi pare rau... dar vad eu cum o dreg.

In schimb i-am dat autodictare poezia care a avut-o la engleza de invatat (6 randuri) si a scris-o aproape perfect... am stat langa el, deci n-a putut copia...ca la el ma astept. Nici nu stiam ca este asa avansat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetele !

m-am intors si eu din delegatie... am fost cazata la pensiunea de langa manastirea curtea de arges. multa liniste si multi sfinti care te privesc din toate unghiurile din icoane. ciudat putin pt mine, care sunt putin 'neortodoxa' (mai mult chiar) - nu in sensul ca nu as crede in Dumnezeu, ci in sensul ca nu prea agreez biserica si mai ales slujitorii ei, modul cum incearca - si reuseste cu succes - sa manipuleze o lume intreaga de secole ...

bogdanu meu a avut dictare la care a luat 'B', dar era super-linistit ca doamna ar fi spus ca cine are FB la autodictare va avea in catalog FB. l-am ciufulit eu bine (telefonic) si sper sa fi inteles; i-am spus ca pt mine nu conteaza nota, poate sa aiba si 10 FB, daca nu stie sa scrie corect dupa dictare tot degeaba!

cu engleza a scaldat-o, ieri a avut profesoara nu stiu ce conferinta si nu a venit la ora. sa vedem azi ce face, oricum are o groaza de teme de la meditatie. avem si de repetat expresii, culori, numere, etc. si de scris vreo pagina.

in weekend am vrea sa mergem la cetate la poienari, sper sa fie vremea frumoasa.

filofteia, mercic de sfaturi ref la canto. am sa sun azi pe profesor, am intrebat cupilu' si a zis ca vrea sa continuam... sa vedem in ce zi il va chema, daca va ramane vineri ar fi perfect, sa il aduc si pe frate-sau la electronica.

si we placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Si eu am fetita cea mare in Clasa a IIIa.
Toata lumea in jur e sperioata de bombe ce greu va fi, si la voi toto asa reactioneaza parintii?

Pupici,
Bogdana

Mergi la inceput

Anamaria, ai fost la Palat pentru electronica???

Mitub bine ai venit la subiectul nostru. Chiar este grea clasa a treia...fac tabla inmultirii/impartirii, probleme, la romana cam toate ortogramele, substantiv, adjectiv, verb, numeral, pronume, subiect, predicat, engleza doua ore (fac si aici verbe conjugate la prezent) la cunoasterea mediului starile de agregare... etc...etc...
EU spun ca va fi greu... este adevarat ca nici copilul meu nu exceleaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

CE manuale (Editura) se folosesc la voi la clase si, mai ales, ce culegeri aveti la romana si mate.

Noi am facut tabla inmultirii/impartirii intr-a doua si a fost OK
Gramatica parca si noi o incepeam intr-a treia

Oricum, daca iti convingi copilul ca va fi usor, asa va fi!

Capul sus si sa ne auzim cat mai des!

Bogdana, mama Mirunei - 16.01.2001 si a Cristinei - 25.07.2005

Mergi la inceput