Clasa a 3-a, 2009 - 2010
Raspunsuri - Pagina 15
Anuska spune:
Salutare mamicilor!
Cum ati reactiona daca copilul vostru atunci cand il testezi la inmultire, nu prea stie, il trimiti sa invete, se intoarce dupa cca 15 minute cum ca ar fi invatat si apoi constati cu uimire ca sta nefiresc cu capul intr-o pozitie ciudata uitandu-se la palma ascunsa, il iei de mana si descoperi ca si-a scris acolo inmultirile..... Asa a facut fiica-mea aseara..... 
![]()
Si mai ales cum procedati ulterior...

*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
anamaria spune:
salutare fetelor ! 
n-am mai apucat sa intru de mult... sapt trecuta am tot fost pe drumuri in delegatii, dupa care am avut 2 zile fara plata in care m-am ocupat de curatenie ca era dezastru, plus alte urgente...
abia azi am reusit sa recuperez cu cititul, si mi-am notat cateva chestii pe care le-ati discutat in lipsa mea, ca sa le comentez si eu ![]()
doamna lui bogdan nu le-a cerut pana acum referate sau portofolii, cu asta macar avem liniste.
(imi amitesc ca la gradinita le tot cerea, vad ca si la asta micu' au inceput sa ceara diverse materiale/ curiozitati despre animale, mediu, etc)
de citit nu le-a dat niciodata exagerat de mult, de ex in vacanta de acum nu a avut decat 2 capitole din Fram de citit si povestit.
recunosc ca daca ar fi avut 3 carti groase de citit, sigur abia reusea sa citeasca 1 si sa-i faca cum-necum rezumatul, restul i le 'rezolvam' eu, el doar sa copieze. adica nu mi se pare ok ca intr-o saptamana de vacanta sa stea numai de lectii, mai ceva ca la scoala, pt ca la bogdan a citi 3 carti groase + rezumatele resp ar lua in timp mai mult decat 4 ore de curs zilnice si durata de rezolvare a temelor respective.
poate ca sunt eu prea indulgenta, dar zic ca acum cat e inca doar un copil, vacanta ar trebui sa fie pt relaxare si joaca...
cand are de facut rezumatul la vreo lectie sau carte, in general il las sa isi spuna el ideile si le reformulam impreuna. spre necazul meu, nu reusesc sa-l conving sa le si scrie pe un caiet de casa, asa ca aceste consultari intre noi au loc verbal, si scrie decat varianta finala pe caietul de teme.
despre Mos Craciun/ Nicolae ce sa zic?!
eu am impresia ca bogdan inca crede in ei. 
sigur ca a vazut cand cumparam cadouri pt restul familiei si prieteni, insa i-am spus ca Mosul aduce cadorui doar pt copii, insa oamenii mari ca sa se bucure si ei de sarbatoare isi fac cadouri unii altora.
si eu le asez pe toate sub pom, inca nu s-a prins ca sunt ambalate in mod asemanator, ei sunt mult prea ocupati sa rupa amabalajele decat sa se uite la ele.
in plus, mi-ar parea rau sa se prinda bogdan si sa nu mai creada, pt ca asta ar insemna sa aflte 'secretul' si cel mic, care nu are inca 7 anisori. asa ca sper sa-i mai aburesc un pic 
filofteia - circuitul ala electronic este si pe lista noastra pt Mosu, alaturi de niste bakugani si alte masinutze...
eu le-am vazut la real, mi se pare ca erau chiar un pic mai ieftine decat am vazut pe site ...
in fine, cu reducerea asta la salariu noroc ca le mai iau bunicii cadouri ca mie mai ca nu-mi vine sa mai plec la cumparaturi 
mirelacarmen spune:
Buna!
Anuska,nu stiu cum as proceda ,cred ca i-as explica ca acel lucru(facut de ea )nu e rezolvare decat pe moment;oricum va trebui sa invete pana la urma tabla inmultirii.Eu ii tot explic Oanei ca trebuie sa invete ca sa stie nu sa ia note bune.Ma tot gandesc ce argumente sa-i aduc pentru a intelege ca trebuie sa invete pentru ea ,nu pt mine sau pt scoala.Trebuie sa recunoastem ca fiica-ta s-a descurcat cum a stiut.Stii cred ca as fi pedepsit-o dar nu f aspru si apoi as fi repetat cu ea.Am vazut ca asa e mai usor.Colegii Oanei ,care raman la after school au si cantat-o,s-au distrat si asa au retinut mai usor.La noi s-a fixat cel mai bine facand exercitii.Succes!
Filofteia unde ai disparut,ne lipsesti!
filofteia spune:
Buna fetelor!
Anuska, eu nu-l pedepsesc niciodata din prima...cand face prima data o boacana doar il avertizez ca daca se mai intampla va fi pedepsit cu atatea zile fara TV/calculator. Mai nou are telefonul (luat din banii lui si care parca s-a lipit de mana
)...asa ca-l amenint ca i-l confisc atatea zile.
Noi am avut discutia asta in clasa I, cand a venit cu I la romana ca a copiat... i-am explicat ca eu apreciez mai mult un S pe puterile lui decat un FB pe copiat. Ca eu/invatatoarea/profesorii ne prindem imdiat cand a copiat, pentru ca stim cum functioneaza o minte de 9 ani acum.
In ce priveste tabla inmultirii lui Adi ii place s-o faca tabel. Eu ii fac un tabel (ca cel din manual) cu toate cifrele sus si pe laterala si el scrie rezultatele. Si i-am mai facut eu teste scrise (10 inmultiri in 2 minute), iar pentru a evita neplacerile cu copiatul stau langa el pana il face si il si cronometrez
. In timp ce facem alta activitate il intreb o inmultire doua. Cam astea sunt trucurile noastre.
Cum as reactiona in continuare... ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. I-as spune ca am incredere ca nu se va repeta.
anamaria spune:
hihihi ....
uitasem de copiat!
al meu mi-a povestit mandru la un moment dat cand luase FB la o autodictare cum a facut de-a reusit: copiase din carte
(asta pt ca l-a vazut pe un coleg, si cum doamna nu i-a observat... hotul neprins...
)
i-am explicat ca asta inseamna COPIAT (el se uita cu okii mari si nevinovati la mine, ca nu stia ce-i aia?!) si ca pt asa ceva daca va fi prins ia cea mai mica nota, eventual se scade si la purtare. a parut destul de speriat si sper ca a inteles mesajul macar pt pana trec inca 1 sau 2 ani.
ca doar n-o sa faca si liceul fara fitzuici sa fim seriosi
(eu la viata mea am cam incercat toate metodele de copiat, e drept la acei profi care erau mai indulgenti; mi se pare ca asta e un fel de sare+ piper al vietii de elev, dar asta e secretul nostru
)
filofteia spune:
Ce mai faceti fetelor?
La noi se pare ca se pregateste o noua runda de teste.
La matematica vad ca le da aproape in fiecare zi teste de astea cu 10 inmultiri, 10 impartiri si o problema cu patru intrebari... pana acum a luat FB
.
La romana le da dictare in fiecare zi su ortogramele...am revenit spre B.![]()
Ii dau si eu dictare...dar inca persista inlocuirea de cuvinte (ex... spus cu zis). Abia astept sa incepem gramatica, unde sper sa ne descurcam mai bine.
Voi pe unde sunteti la matematica/romana?
mirelacarmen spune:
Buna!
La lb romana la Stejarul din Borzesti,la mate au dat test din tabla inmultirii,abia au terminat-o ,la stiinte la capitolul 2.La romana le mai da cate o dictare ,acum invata sa scrie ideile principale ale unei povestiri,la lb engleza au dat al 2-lea test.Vad ca le cere destul de mult,au 2 ore/sapt.
Au facut vaccinul antipoliomielitic si a facut prima data febra dupa un vaccin.
Cam atat ,voi ce mai faceti?
violeta69 spune:
si noi suntem tot la Stejarul din Borzesti la romana..
ei fac si din culegeri si acolo au de scos ideile principale si de facut o povestire...plus antonime,sinonime si nebunii din astea...
la romana evident ca luam tot B
pt ca e imposibil ceva sa nu zbarceasca...
la dictarea de la test a facut de fb in schimb cand sa puna semnele de punctuaitie a facut varza,a scris numai ce a vrut el...
la matematica se descura binisor,la tabla inmultirii e ok o mai da el pe langa dar pana la urma le nimereste,la tetse cred ca le-a zis la rand si de asta i-a iesit...e adevarat ca fost numai pana la 5...
urmeaza alt test cu toata tabla inmultirii...
dar la mate doamna i-a dat B doar pt ca la inmultire nu a scris ca in carte (de ex.8+8+8+8+8+8 = 5x8,el a scris 8x5)si asa a facut tot exercitiul...
pe urma la o alta problema de socotit a scris corect insa nu in spatiile in care trebuia si iar i-a dat B si la ultima problema la rez. final nu a scris in paranteza carti...
asa ca
altfel si noi ne luptam cu portofolii,avem 8 
vaccinul l-a facut si mi-a spus ca nu a plans
va pup si sa aveti un we frumos,
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio
, mamica lui MIHNEA
viitor "descoperitor" de infinit
Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.
Mahadma Gandhi
filofteia spune:
Se pare ca suntem cei mai avansati... Noi nu avem Stejarul din Borzesti in carte, dar a avut-o ca lectura. Ultima lectie a fost "Ce te legeni" si au inceput Cuvantul - parte de vorbire...le-a dat definitiile la fiecare parte, mai putin cum se numesc. Eu i le-am si numit, ca sa fie un pic mai avansat si sa facem fata, sa nu scadem sub B asta.
La matematica se pare ca nu fac impartirea, ci se considera invatata odata ce le da deja teste...si se pare ca o stiu...probabil vor trece la aflarea unui factor necunoscut la inmultire/impartire. Tot asa facem deja exercitii din astea.
La cunoasterea mediului au trecut la plante... La lucrare a luat FB, ceea ce este foarte bine avand in vedere ca au fost 4 subiecte x 3 intrebari si un subiect in care sa prezinte drumul unui material din natura la produsul finit. Adi a ales mobila.![]()
La civica au azi lucrare si presimt ca le da o compunere si aici.
La engleza am terminat Unit 4... si se pare ca saptamana asta urmeaza un test...sper sa se descurce, pentru ca materia mi se pare multa si nu prea primim teme acasa ca sa stiu spre ce sa ne orientam.
Si avem de citit o carte de Jules Verne la alegere in trei saptamani. Am cautat prin cartile vechi si am gasit cateva mai scurte (120-130 pagini) din care am ales "Satul aerian".
Iar pe site-ul Min Ed. scrie ca au liber 30 noiembrie si vacanta incepe cu o saptamana mai devreme, pe 14 dec.
imi pare rau pentru profesorii care vor primii salarii mai mici, dar bine pentru copii ca au timp liber mai mult.
simali spune:
Sa va zic o chestie linistitoare pe care mi-a sus-o verisoara mea (ea are baiat in clasa a IV-a): toata matematica si romana din clasa a III-a se reia intr-a IV-a (cam cum se reia I-a intr-a II-a). Ea era foarte stresata anul trecut si-mi spunea "aoleu ce grea e a III-a". Iar acum zice "m-am stresat degeaba ca se reia totul intr-a IV-a cu liniste si calm".
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice