Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna, fetelor!
Uite ca apuc si azi sa intru putin inainte de culcare. E tare cald, inca, in casa. Si maine iar 34 de grade.

Multumesc de felicitari.

Si Mihai banuieste ca noi suntem Mosu', dar sunt la faza de fofilare, gen "Da' tu ce crezi?". Mie inca imi place sa ii pacalim, sa punem cadourile sub brad pe furis seara, si apoi sa le descoperim impreuna, sau sa lasam unul din copii sa le descopere si sa strige extaziat "A venit, a venit!...". Presupun ca Daniel doar joaca teatru, ca stie, dar se preface frumos de dragul nostru si al fratelui mai mic.

Filofteia, te inteleg cu cadourile, noi incepem de Sf Mihai si Gavril si o tot tinem asa pana la Craciun - ca doar apoi e ziua de nastere a lui Mihai, Mos Nicolae, ziua de nastere a lui Daniel si Craciunul. Ca sa nu mai vorbim de petreceri.

Azi a repetat Mihai la chitara. Ii place, dar nu are entuziasmul ala adus de pasiune. O face ca pe lectiile pentru scoala, din pacate. Sper totusi sa se prinda ceva de el, si poate i-o veni mai usor mai tarziu, si cu mai multa placere.

Va si va doresc o saptamana buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Dragele mele,

Am revenit si noi la scoala.
Tema de vacanta ne-a epuizat de tot: sa citeasca 3 carti groase si sa le faca rezumatul.
desi Miruna citeste bine si repede, a citit numai 2 carti:
Alice in tara minunilor
Cornelli

iar aseara la 12 jumate a terminat al doilea rezumat.

Voi ce-ati avut de facut pe vacanta?

A si acum tocmai m-am enervat ingrozxitor: cica au fost parinti care au cautat pe internet rezumatul unor carti si le-au dat copiilor sa transcrie.

Imi vine sa urluuuu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Noi am avut "Stejarul din Borzesti" de citit si facut rezumat si de transcris "Muma lui Stefan cel Mare".
Dar noi in general nu avem teme prea multe.... in schimb pretentiile doamnei la lucrari sunt foarte mari. Eu lucrez cu Adi foarte mult in plus si tot nu facem fata cerintelor.

Citat:
A si acum tocmai m-am enervat ingrozxitor: cica au fost parinti care au cautat pe internet rezumatul unor carti si le-au dat copiilor sa transcrie.

Si la noi multi fac asta. Asta fac si eu cand are de facut "portofolii" ... ultimul a fost despre Igiena ... pe internet gasesti referate de nivel supoerior lor, asa ca eu ii fac niste rezumate.

La romana il las pe el in schimb sa se streseze. Face mai intai rezumatul pe caietul de casa, eu il corectez si abia apoi il trece pe curat.
Dar... cand l-am vazut depasit anul trecut cand le daduse "Aventurile lui Tom Sawer", i-am pus filmul, a mai citit el... i-am mai citit eu, dar de povestit to el l-a povestit.
Ce fac ceilalti parinti treaba lor, dar la examenul de trecere in clasa a IX-a se dau doua compuneri de facut.... nu mai este ca pe vremea noastra sa inveti comentariile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Citat:
citat din mesajul lui mitub

Dragele mele,

Am revenit si noi la scoala.
Tema de vacanta ne-a epuizat de tot: sa citeasca 3 carti groase si sa le faca rezumatul.
desi Miruna citeste bine si repede, a citit numai 2 carti:
Alice in tara minunilor
Cornelli

iar aseara la 12 jumate a terminat al doilea rezumat.

Voi ce-ati avut de facut pe vacanta?

Imi vine sa urluuuu!

Bogdana, mamica de Cristina -nazdravana maricica si Miruna -domnisoara cea fitoasa

Asa se practica mai nou!
Dar "oblojeste-ti" fata ca ea va fi mai castigata pentru ca sigur nu va uita ce a citit si intamplarile imaginate! Si ca atunci cand va avea de facut o compunere/rezumat/povestit ea va stii sa o faca singura fata de colegii ei. Eu asa fac, ca altfel.....
A mea a avut de citit povestirea A.I.Cuza si Scrisoarea a III-a din manual.... Dar fara rezumate, i-am mai pus eu intrebari despre ele. Cam putin, v-am spus ca mi se pare ca au prea putine teme.

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Hop si eu .... Ma mai tineti minte? Eu sunt tipa care citeste subiectul de-a treia ca sa vada ce-o asteapta in viitor? Aia cu planurile cincinale?

Daca copilu' avea de citit 3 carti groase in vacanta de o saptamana si de facut rezumat eu din start ii spuneam: "alege una singura si fa rezumatul" iar pe toate celelalte i le dadeam mura'n gura. Si as proceda asa pentru ca eu, ca adult, daca-s citi 3 carti intr-o saptamana nu m-as alege cu nimic de calitate de pe urma lor.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

A venit pachetul cu circuitele electronice de la Dtoy .... foarte promti, m-au sunat aseara si l-am primit la serviciu sa nu banuiasca copilul ceva , iar in pretul afisat pe site este si curierul. Sunt foarte multumita, mos Nicolae este asigurat.

Simali cam asa gandesc si eu , de aceea i-am si citit anul trecut o parte din Tom Sawer... dar... eu nu-i dadeam mura in gura...cautam niste rezumate si-l puneam sa faca rezumat la rezumat.
Ce mi se par mie aiurea acele portofolii... am avut si anul trecut o gramada...eu le spun teme pentru parinti. Nu stiu, poate or fi altii mai destupati la minte, dar al meu n-a atins performanta de a putea citi din mai multe materiale si sa faca un referat. Asa ca singura lui munca ramane aceea de a-l scrie de mana... pana acum nu l-am lasat sa se duca cu ele taiate si lipite...sunt copii care vin si cu ele asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Super Filofteia!
Eu nu stiu ce sa le iau cadouri....
Macar am o lauda pentru noua invatatoare/scoala: nu mai face portofolii! Ca si eu le ziceam teme pt parinti. Pana acum Ana a facut un singur portofoliu despre Eminescu.

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Citat:
Super Filofteia!
Eu nu stiu ce sa le iau cadouri....

Anuska , adevarul este ca datorita pasiunii pentru muzica si cea pentru electronica/tehnica, Adi este usor de multumit...desi are 3 MP3 Playere, s-ar bucura de inca unul, la 5 ani primea cadou de Mos Nicolae un MemoryStick si a fost extraordinar de incantat. Pentru Craciun ma gandesc sa-i iau unul cu memorie mare...8 GB ca-si doreste tare mult. Mai ramane ziua lui... Si mereu a primit CD-uri de muzica, anul trecut a primit unul despre Filarmonica din Bucuresti, care avea si o carticica cu istoria acesteia si a fost foarte multumit...

Si acum partile mai putin bune... la romana a dat-o rau in bara, saptamana asta le-a dat doua dictari, la una a luat S la una I , foarte grele cum le da doamna. Eu ii dau acasa in fiecare seara aproape si nu avem probleme...probabil doamna le spune mai repede si el care are inca dificultati de citit/scris nu mai apuca sa scrie, asa s-a intamplat sigur la aia cu I... a sters un rand ca scrisese gresit, apoi a incercat sa revina si n-a mai apucat sa scrie tot... ma rog. Nici nu am stiut ce atitudine sa iau, caci eu stiu cam ce are in cap si problemele pe care le are vis a vis de citit/scris. I-am interzis TV/calculator doua zile...caci m-am gandit ca nu se poate chiar asa fara o repecursiune... Dupa un timp se plagea ca se plictisea, asa ca i-am spus sa citeasca, cand se plictiseste cititul este un remediu bun si sa cad pe spate mai tarziu cand l-am gasit cititind dintr-o carte din aceea de la Adevarul cu povesti (Bambi) este pentru copii mai mici, dar avand in vedere ca s-a apucat singur, este un pas in plus.

Si sa nu-l critic de tot le-a dat si test la mate...inmultiri (vreo 10), impartiri (vreo 10), o problema cu patru intrebari... destul de greu, mai ales ca tot ei au scris si enunturile... si a luat FB.

Si mi-a spus ca ce bine ar fi daca s-ar pricepe la toate ca la tehnica. Si am prins momentul sa-i spun iar ca pana ajunge la tehnica trebuie sa faca liceul...adica sa dea examen la romana si la matematica.

Pe mine ma streseaza rau scoala asta.. voi cum va simtiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Ieri am vorbit cu doamna sa facem azi conslutatii pentru copil.
La noi la sedinta se discuta despre copii in general, nu se spune nimic despre fecare in parte.
Eu aveam nevoie de niste sfaturi despre ce sa-i dau copilului sa lucreze.
Pana la urma, am facut aseara consultatii prin telefon... e mai bine, ca am scapat de alergatura de azi.

Mi-a zis doamna ca oricum Miruna e cea mai buna din clasa, ca asa o vad toti copiii si chiar asa e. Aaaa, ca sa ma laud, saptamana asta au dat test zilnic la mate si a luat 3 FB curati. Mai nou le da si note in paranteza ca sa se obisnuiasca si sa le fie usor la clasa a 5-a.

Asa ca am stabilit ca la romana sa incepem sa lucram cate putin pentru exprimare.
De-aia le-a si dat de citit/povestit, ca sa inceapa sa miste treaba.

Iar ca tema saptamanala iar lucreaza pe echipe: Miruna e in echipa Toamna si ea va avea de prezentat celorlalte echipe tot ce au pregatit. Sunt 8 copii si fiecare are ceva specific de facut. A mea este foarte incantata de tipul asta de lucrari, intr-adevar are nevoie sa mai stau langa ea, dar deja stie sa-si caute pe net tot ce are nevoie. Eu o mai ajut la sistematizare. Plus ca ni s-a terminat tonerul acasa... si mi-am luat la munca de printat.

Simali, nu-ti dau dreptate: mai bine sa citeasca cat poate si sa faca rezumat la ce poate, decat sa vina cu 3 rezumate de-a gata...

filofteia, anushka si eu sunt in cautare de cadouri potrivite de Mos Nicolae si Craciun... de-camdata ma uit la jocuri "inteligente" Anul trecut din toate mormanele de cadouri, s-au ales cu vreo 2 chestii care le-au placut/fiolosit la maxim: imprimanta si jocul "Activity", pe care chiar vi-l recomand daca nu l-ati luat deja.

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!
Filofteia si eu sunt stresata de scoala,si cred ca gresesc ca o stresez uneori si pe Oana.
Saptamana aceasta am auzit ca au fost ceva sedinte in minister si s-a ajuns la concluzia ca materia e f.incarcata;ca la stiinte ar tb sa invete mai multe despre mediul inconjurator,la fizica si chimie accent pe experimente.Ca sunt multe notiuni abstracte,ceea ce spuneam si eu.Sunt curioasa daca se vor lua si masuri.
Au terminat tabla inmultirii,au avut proiectul cu toamna la lb.romana.La engleza fac destul de serios,au teste grele deja.
In rest cautam si noi cadouri:carti si ceva set pt coafat papusi.

Mergi la inceput