Clasa a 3-a, 2009 - 2010
Raspunsuri - Pagina 13
filofteia spune:
Anamaria ce bine de copii tai... au dat si de un pic de zapada, bunica le face program de gimnastica...vreau si eu asa o bunica.
| Citat: |
| te pupic si il pupic si pe Ady care sigur va face orice va vrea in viata cu asa o mama si asa cum e el !!! mai vb si-ti multumesc |
Violeta
... eu sunt acum la faza in care caut solutii pentru a feri copilul de ce se intampla in invatamantul nostru.Am trecut de faza de revolta... si de aia cu "mutatul" la alta clasa/scoala... poate ca tara trebuia schimbata.
Din ce in ce mai serios ma gandesc sa nu mearga la concursul de informatica. Daca nu vrea nu va merge... Acum suntem in faza de tatonare, mai mult pentru a afla motivele...avand in vedere ca anul trecut a insistat foarte mult, iar eu ii aduceam argumente pentru a nu merge.
Anuska spune:
Filo, poate e doar o faza trecatoare... Poate a auzit de undeva ca ce-i foloseste lui... sau poate se simte el nepregatit si nu in ultimul rand ziceai ca are dureri de burta de emotie; poate d-asta nu vrea sa mearga?!
Fiica-mea are tema de vacanta de citit o poveste cu Cuza Voda si Scrisoarea a III-a de Eminescu. Asta e tot! Hammm..... Din ce in ce mai sigur vor fi programele Scoala si Acasa..... uf! invatamantul asta! O sa incep si eu ca babele alea: pe vremea mea se invata mai mult...bla-bla-bla... ![]()
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
filofteia spune:
| Filo, poate e doar o faza trecatoare... Poate a auzit de undeva ca ce-i foloseste lui... sau poate se simte el nepregatit si nu in ultimul rand ziceai ca are dureri de burta de emotie; poate d-asta nu vrea sa mearga?! |
Anuska
, durerile de burta au fost primul motiv. Apoi a venit cel cu "Si asa nu conteaza pentru nimeni"
, eu mai banuiesc unul Pe de alta parte daca il fortez si nu are rezultate imi va spune "ti-am spus ca nu vreau sa merg"
, iar eu una am cam obosit sa "lupt"
in fiecare zi cu el.
Este foarte greu sa gasesti o cale de mijloc in toata nebunia asta... care inseamna invatamantul de acum in romania.

Pe mine inca ma deranjeaza faza cu dificultatile de citire ale lui Adi. Uitandu-ma in urma imi dau seama ca ar fi fost bine venit un ajutor de la logoped... acum este depasita problema, nu ar fi decat o aglomerare in plus. Ma deranjeaza ca invatatoarea nu a incercat sa analizeze problema, ca cei doi logopezi cu care am vorbit au incercat sa obtina un profit din asta, ca oricum nu ar fi avut nici un avantaj in urma unui diagnostic, decat doar un stigmat.
Asa ca acel 93 de puncte vine sa-mi dea o speranta ca faza este depasita... a fost depunctat la cuvintele scrise gresit...
Eu deja fac cu el gramatica, ca-i trebuie la engleza la firma, unde au inceput timpurile la verbe...asa ca am fost nevoita sa-i fac o prezentare mai intai in romana...
A... si mie nu mi se pare ca invata mai putin, ci din contra, mai mult. Pana in clasa a IV-a eu nu-mi aduc aminte sa fi avut alte materii in afara de matematica si romana si o ora de engleza pe saptamana (din clasa a II-a)... Sunt convinsa ca nu am facut gramatica pana in clasa a V-a, in plus la noi invatatoarea da lucrare din 5-6 lectii odata, ca un fel de teze... la toate materiile matematica/romana/cunostinte/civica... iar noi dadeam in clasele 5-8 la mate/romana si abia de la liceu au aparut alte teze... Ca sa nu mai vorbesc ca materia era astfel structurata incat 90% invatai din clasa...acum nu se poate... sa nu mai vorbesc de manuale... eu am un of pe ala de engleza, din care nu poti invata daca nu stii deja engleza.
Nu vreau sa ma ambalez iar
Anuska spune:
Bun venit in "lupta".....
Asta asa de incurajare, pentru ca imi pare rau sa te anunt, lupta va fi mai crancena de aici inainte!
Apar arme noi de riposta (vezi prepubertatea, pubertatea si apoi adolescenta) si noi raspunsuri la cereri de-ti sta minte-n loc in locul celor "da' de ce?!".... ![]()
Da' ca sa te alin, amageste-te cu gandul ca asa fac copiii destepti! ![]()
*********************************![]()
Poze cu familionu'
filofteia spune:
Sincer Anuska, pe mine ma inspaimanta un pic ce va urma... ca nu voi mai avea raspunsuri. Ce pot sa spun unui copil de 14-16 ani cand imi va spune "Pentru ca sa invat?"... fiimiu m-a intrebat in clasa a II-a asta.
Atunci l-am putut aburii
si inca o mai fac cu "fara munca nu obtii nimic"...."scoala iti va asigura un viitor mai bun"...
Dar la 14-16 ani va vedea singur cum sta treaba, cum se cumpara notele
, cum intra la aceeasi facultate cu cel care abia stie sa faca o socoteala...
Apropo am asistat intr-o zi, in autobuz, la o discutie intre doi copii cam de clasa a VII-VIII-a. Unul dintre ei se lamenta ca profesorul de romana nu-i poate pune trei, asa cum l-a amenintat, ca doar de asta se duce la el la meditatii.
Cam asta este realitatea din pacate....
Anuska spune:
| citat din mesajul lui filofteia Sincer Anuska, pe mine ma inspaimanta un pic ce va urma... ca nu voi mai avea raspunsuri. Ce pot sa spun unui copil de 14-16 ani cand imi va spune "Pentru ca sa invat?"... fiimiu m-a intrebat in clasa a II-a asta. Atunci l-am putut aburii si inca o mai fac cu "fara munca nu obtii nimic"...."scoala iti va asigura un viitor mai bun"... Dar la 14-16 ani va vedea singur cum sta treaba, cum se cumpara notele , cum intra la aceeasi facultate cu cel care abia stie sa faca o socoteala... Apropo am asistat intr-o zi, in autobuz, la o discutie intre doi copii cam de clasa a VII-VIII-a. Unul dintre ei se lamenta ca profesorul de romana nu-i poate pune trei, asa cum l-a amenintat, ca doar de asta se duce la el la meditatii. ![]() Cam asta este realitatea din pacate.... |
Sunt de acord cu tine.
Cam astea sunt si concluziile mele.
Si eu ma gandesc cu groaza la ce va urma... si nu pot decat sa ma rog ca al meu copil sa tina totusi cont de cele ce-i spun eu si sa ma creada ca totusi conteaza ce ai in cap, ca e o avere pe viata, nu ca cea din buzunar...
La fel ca si tine sunt o visatoare care spera ca sa vina acele timpuri in care sa nu conteze atata banul, insa deh, acum suntem capitalisti... (oare???
)Asta e! Nimeni n-a spus ca e usor sa fi parinte; eu abia acum pricep unele actiuni ale parintilor mei care atunci ii incriminam si ma suparam pe ei....

Poze cu familionu'
Vic spune:
La multi ani celor ce isi sarbatoresc azi onomastica!
Mihai a fost declarat elevul saptamanii la clasa lui, dupa ce in 2 saptamani la rand a scris doamna lui in agenda de scoala ca munceste mult si bine la clasa.
Nici aici nu li se dau copiilor note si nu se fac ierarhizari pana la clasa a 6-a inclusiv. MI-a fost tare greu in primii ani, sa nu stiu ce invata la scoala, ce stie si ce nu, la ce nivel e... Noroc cu testele nationale ca ma mai ajutau sa ma orientez putin in spatiu. Se pare, insa, ca vor apare ceva schimbari de anul urmator. Copiilor li se da numere - victorian student number, si se pare ca vor apare si report carduri - pana acum primeam doar 2 rapoarte pe an, unul la mijlocul anului scolar si unul la final.
De la clasa a 7-a li se dau note, dar nu se face o ierarhie clara, publica. Doar ca eu am tendinta, cand avem interviurile cu profesorii (sedinte cu parintii) sa trag cu ochiul la caietul profesorului cu notele copiilor sa-mi dau seama cam cum sta copilul meu fata de ceilalti din clasa.
In rest, a venit vara, cu zile la rand la 30 de grade, mai repede ca in alti ani.
Numai bine!
filofteia spune:
| Mihai a fost declarat elevul saptamanii la clasa lui, dupa ce in 2 saptamani la rand a scris doamna lui in agenda de scoala ca munceste mult si bine la clasa. |
Vic felicitari si la multi ani pentru Mihai.

La multi ani Mihnea, descoperitorul de infinit!

La multi ani Mihaela si Mihai! (mmi)

La multi ani pentru toti Mihaii, Mihaelele, Gabrielele si Gabrielii!

Am inceput iar scoala... noi visam deja la sarbatorile de iarna si ne facem planuri pentru cadourile de Mos Nicolae si Mos Craciun... stie ca suntem noi... asa ca cererile sunt directe.
Anuska spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Vic felicitari si la multi ani pentru Mihai. ![]() La multi ani Mihnea, descoperitorul de infinit! ![]() La multi ani Mihaela si Mihai! (mmi) ![]() La multi ani pentru toti Mihaii, Mihaelele, Gabrielele si Gabrielii! ![]() Am inceput iar scoala... noi visam deja la sarbatorile de iarna si ne facem planuri pentru cadourile de Mos Nicolae si Mos Craciun... stie ca suntem noi... asa ca cererile sunt directe. |
Felicitari si din partea mea!
Si noi asteptam pe Mosu'..... inca nu stie, banuie cred...
Al tau cum a descoperit?
Poze cu familionu'
filofteia spune:
| Al tau cum a descoperit? |
Pai anul trecut am facut greseala sa punem cadourile sub brad in seara de ajun

I-am comandat setul cu circuite electronice de aici: http://www.dtoys.ro/modules.php?name=produse&e3=98
Stiu ca si-l doreste foarte mult si m-am gandit sa nu ne aglomeram.
In funstie de cum vine poate mai comand si altceva.