Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Buna fetelor!
SI noi luaram 93 ... se pare ca au fost usoare subiectele... mai rau este ca Adi a avut emotii foarte mari...s-a trezit de la 6, s-a plans de burtica, inainte de concurs a iesit de 2 ori din sala plangand ca-l doare burta...Doamna profesoara l-a luat pe la catedra... Apoi a iesit dupa jumatate de ora, fara sa fi scris nimic pe ciorna , prima data m-am gandit ca i-a fost rau, dar era ca o floare. Mi-a spus ca am avut dreptate ca-l durea burta de la emotii. A sunat un prieten si l-am dus pe la respectivul...n-a mai avut nimic.
Oricum am mari mustrari de constiinta ca l-am lasat... nici acum nu m-am linistit. Ma gandesc ca l-am chinuit fara nici o relevanta.
Premii nu iau decat primele trei punctaje pe tara si din ce am vazut eu sunt 100, 99,5 si 99...
Oricum ma gandisem si eu la un premiu numai pentru participare... si am cazut cu Adi de acord la unul super...ii dam voie sa-si ia telefon mobil din banii lui. Asa ca din punctul asta de vedere m-am scos.
Dar ce ma fac cu emotiile... problema este ca acum nu mai vrea sa mearga nici la cel de informatica, unde anul trecut a luat premiul II...si bani... spune ca iar o sa-l doara burta si el nu mai vrea.
Nici nu stiu cum sa mai procedez.

Mergi la inceput

Ati luat vacanta si nu mai dati pe aici?
Vic ce frumos ca la voi vine vara.
Mirela, cand are timp Oana sa mai faca si Germana?
Noi parca nu mai avem timp de nimic.
Anamaria voi mai mergeti la inot pe frigul asta?

Adi este racit... ma tot uit la TV si ma cam inspaimanta astia cu AH1N1 asta.
Cica dupa vacanta are test la informatica si la civica... are de citit "Stejarul din Borzesti" de Eusebiu Camilar si de povestit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna fetelor!
Suntem in vacanta ,Oana e la tara,cred ca e fericita ca are un var de 8 ani acolo cu care se intelege de minune.Am inteles ca el are 200 de exercitii la mate desi e la scoala in sat si e in cls a2-a.Oana era fericita ca-l va putea ajuta desi si eu i-am spus sa faca 1/2 ora mate si romana.
A fost si ea la evaluare si duminica m-a sunat o mamica sa ma felicite ca a luat 100 puncte;ceilalti 2 colegi au luat 95 si 97 pct.Are noroc ca nu are emotii,pt ca dupa mine conteaza f mult acest aspect.De aceea am zis ca o las la orice concurs va dori. Dar mi-a povestit dna cu care face engleza ,care e invatatoare,ca anul trecut a avut un elev ce a facut 100 de puncte la olimpicii cunoasterii si n-a primit nici un premiu.Anul acesta a zis ca nu mai merge ca n-are rost.Ziceam si noi ca n-ar fi rau sa primeasca toti care au un punctaj bun un mic cadou,de ex un stilou,ceva oricat de putin ,mai ales ca se platesc concursurile.
Filofteia cam greu cu programul dar germana chiar ii place mult.Eu as reduce la 1 ora/saptamana pianul dar nu vrea doamna.Vom vedea mai incolo daca nu va fi mai greu ramane asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

uite ca mai sunt si eu aici

in ultima vreme am fost f suparata!
asa ca nu mi-a mai ars de nimic...

sunt tare dezamagita ca invatatoarea noastra a impartit copii pe categorii ,categoria I si categoria II,adica cei de o pruna sunt excelentii si cei de doua prune sunt prostii

cu cele doua categorii face meditatii,ma rog aici fiecare face ce vrea in timpul lui liber si dupa mine daca vrea poate sa faca numai cu doi copii dintr-o clasa....insa problema e ca unii copii se simt discriminati...si eu nu stiu cum sa-i explic copilului meu de ce altii care sunt poate mai slabi ca el sau cel putin egali, au dreptul sa fie la categoira excelentilor

ma intreaba mereu de ce el e prostul clasei...pt ca acum si copii intre ei se categorisesc

in plus acasa cand e sa faca teme nici nu mai stie ce trebuie sa faca si imi spune"aaa,nu am tema aia ca aia e pt prima categorie! eu nu sunt acolo"
daca sunn sa intreb un coleg acela imi spune"pai eu de unde sa stiu,ca eu sunt in categoria cealalata"

deci la meditatii treaba lor,unii sunt mai destepti,altii mai prosti,dar la clasa?

si tot asa....

apoi m-a deranjat faptul ca nu toti copii au dreptul sa participe la concursuri...
noi nu am aflat de datele concursurilor...si nu numai...

eu stiu ca el nu e un geniu si probabil ca din cauza neatentiei chiar pierde,dar totusi e cumva interzisa participarea?!
de ce nu sunt incurajati copii sa participe la concursuri daca-si doresc asta?
poate ca acum nu fac nimic la un concurs,dar poate peste 3 concursuri fac de f bine!!!
eu vreau doar sa se obinuiasca daca castiga ceva e ok,daca nu....de ce nu au voie?
pe cine deranjeaza?
sunt cumva limitate locurile?
nu incap in clasa toti copii?poate ca unii nu vor sa vina,dar cei care vor?
eu imi amintesc cum se rugau de mine profesorii sa merg la olimpiade si nu faceam fata,asa ca ma duceam doar la ce-mi trebuia mie...acum s-a schimbat stilul?

la matematica Mihnea a facut testul dupa ce a fost concursul,adica acasa si cu ochii in desene ca incepe Ben ten a facut de 65 de puncte,nu mult, dar aproape de ce au facut excelentii clasei....care am inteles ca au luat unul 72 si altul 70 de puncte ....

n-am nimic cu nici un copil,n-am nimic nici macar cu doamana,dar eu chiar nu pricep....
asa ca ma gandesc serios sa-l mut de la scoala asta....macar chiar daca o sa fie discriminat,izolat sau ce o mai fi o sa fie mai aproape de casa...si ceva o sa invete el ca nu e un copil prost,doar f neatent

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Citat:
A fost si ea la evaluare si duminica m-a sunat o mamica sa ma felicite ca a luat 100 puncte;

Mirela,felicitari, banuiam eu ceva,(vroiam sa intreb ce ati facut) dar am spus sa nu fac vreo gafa.

Violeta... imi pare rau ca treceti prin asta ... ai incercat sa vorbesti cu doamna? Dar cu ceilalti parinti de copii de categoria a II-a?
In ce priveste concursurile poate participa oricine...
Uite aici site-urile:
http://www.cangurul.ro/
http://www.evaluareineducatie.ro/home.php
http://www.olimpiciicunoasterii.ro/
http://www.concursurilesmart.ro/
Si ar mai fi daca mai doresti.

Invatatoarea noastra nu a fost cu copiii la evaluare, dar am sunat-o eu sa-l inscrie pe Adi, a vorbit cu invatatoarea/profesoara care se ocupa in scoala si am mers... stiam ca sunt subiecte usoare si sa-i dau astfel un pic de incredere in el. Ma gandesc acum la etapa II sa mergem si la matematica, poate invata sa-si gestioneze emotiile. Ma rog deocamdata incerc sa-l conving sa mearga la informatica.

La cel de evaluare chiar va puteti inscrie si singuri. Iei contact prin email cu organizatorii si te indruma ei.

Metodele din invatamantul romanesc sunt atat de invechite . Si nu se respecta nici macar legile in vigoare...pana in clasa a V-a nici macar nu au voie sa dea premii sau sa faca vreo clasificare intre ei... macar a noastra a dat doar niste diplome de excelenta celor care au avut rezultate la concursuri...desi unii chiar nu-si permit aceste concursuri... ma rog sunt multe de discutat si iar imi creste tensiunea. Eu una nu sper sa se schimbe ceva curand, dupa ce am vazut cateva emisiuni cu reprezentanti din ministerul educatiei (astia care raman mereu, nu vorbesc de ministrii) si au toti aceeasi gandire ori prea veche, ori prea noua, ori departe de realitate. Ultima data era un tip care spunea ca trebuie sa platim toate manualele (toate clasele) si ca acestea sunt prea ieftine la 16 lei, ca el va propune sa fie 30 lei...mi-a fost clar ca nu stia care este puterea de cumparare a romanului.

Eu mai sper ca se va schimba ceva si ca al meu copil va avea posibilitatea sa invete electronica/informatica la un nivel superior si mai putina romana... ca nu va fi pus sa faca compuneri la examenul de admitere la liceu ci va avea un examen de specialitate... informatica/electronica ... visez frumos...

Mergi la inceput

Eu mai sper ca se va schimba ceva si ca al meu copil va avea posibilitatea sa invete electronica/informatica la un nivel superior si mai putina romana... ca nu va fi pus sa faca compuneri la examenul de admitere la liceu ci va avea un examen de specialitate... informatica/electronica ... visez frumos...

filofteia,exact asa gandim si noi.....
nu prea ma pasioneaza limba romana,analfabet nu o sa ramana clar...
copilul are inclinatie mai mult spre matematica....

am incercat sa vb cu doamna,dar o tine pe ai ei si eu chiar nu vreau sa mai discut ca-mi e teama ca mai zic vreo cateva si mai rau ii fac copilului decat bine...

daca nu se va schimba nimic,asta e,eu oricum fac cu el acasa si-l pregatesc de performanta,si asta se va vedea mai tarziu nu acum cand toata lumea scrie si citeste si aduna si inmulteste...
am trecut si noi prin niste scoli si stim...
in plus si noi(eu si tatal lui) am facut ceva pedagogie,metodica,psihologii...am predat(eu inca predau,e adevarat ca nu la nivelul acesta) si ne putem da seama ca nu e un copil cretin...
ca e peste medie si ca are potential...si nu spun asta ca e al meu...

dar descurajat asa de fiecare data imi e teama ca in loc sa avansam o luam in jos...

ori eu stiu ca intre invatator si parinte tb sa existe o colaborare sa poti ridica copilul,sa-i dai aripi nu sa i le tai...
ori asta am senzatia ca se face...i se reteaza aripile si eu n-am de gand sa stau sa privesc fara sa fac nimic...
e mai simplu pt invatatoare sa-l lase in plata domnului ca asta e...el viseaza cai verzi pe pereti!!
asta inteleg pana la un anumit punct...
doar discriminarea asta nu

asa ca atunci cand va fi cazul il voi muta,daca va fi si acolo la fel il voi muta din nou...pt ca la un moment dat copilul se va trezi din joaca
ce sa-i fac? ele f copilaros si joaca e pe primul plan

scuze

Alaturi de SONIA

Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:
A fost si ea la evaluare si duminica m-a sunat o mamica sa ma felicite ca a luat 100 puncte;

Mirela,felicitari, banuiam eu ceva,(vroiam sa intreb ce ati facut) dar am spus sa nu fac vreo gafa.

Violeta... imi pare rau ca treceti prin asta ... ai incercat sa vorbesti cu doamna? Dar cu ceilalti parinti de copii de categoria a II-a?
In ce priveste concursurile poate participa oricine...
Uite aici site-urile:
http://www.cangurul.ro/
http://www.evaluareineducatie.ro/home.php
http://www.olimpiciicunoasterii.ro/
http://www.concursurilesmart.ro/
Si ar mai fi daca mai doresti.

Invatatoarea noastra nu a fost cu copiii la evaluare, dar am sunat-o eu sa-l inscrie pe Adi, a vorbit cu invatatoarea/profesoara care se ocupa in scoala si am mers... stiam ca sunt subiecte usoare si sa-i dau astfel un pic de incredere in el. Ma gandesc acum la etapa II sa mergem si la matematica, poate invata sa-si gestioneze emotiile. Ma rog deocamdata incerc sa-l conving sa mearga la informatica.

La cel de evaluare chiar va puteti inscrie si singuri. Iei contact prin email cu organizatorii si te indruma ei.

Metodele din invatamantul romanesc sunt atat de invechite . Si nu se respecta nici macar legile in vigoare...pana in clasa a V-a nici macar nu au voie sa dea premii sau sa faca vreo clasificare intre ei... macar a noastra a dat doar niste diplome de excelenta celor care au avut rezultate la concursuri...desi unii chiar nu-si permit aceste concursuri... ma rog sunt multe de discutat si iar imi creste tensiunea. Eu una nu sper sa se schimbe ceva curand, dupa ce am vazut cateva emisiuni cu reprezentanti din ministerul educatiei (astia care raman mereu, nu vorbesc de ministrii) si au toti aceeasi gandire ori prea veche, ori prea noua, ori departe de realitate. Ultima data era un tip care spunea ca trebuie sa platim toate manualele (toate clasele) si ca acestea sunt prea ieftine la 16 lei, ca el va propune sa fie 30 lei...mi-a fost clar ca nu stia care este puterea de cumparare a romanului.

filofteia,nici la noi in clasa nu s-a facut discriminare pana la faza cu meditatiile...
copii au luat diplome toti la finalul clasei,unii pt matematica,altii pt abilitati etc...
deci eu am spus mereu ca doamna e ok!!chiar excelenta ca invatatoare...
aa,ca uneori eu nu sunt obiectiva e de inteles...toti suntem asa cand vine vb de copilul nostru...
fiecare parinte isi vede copilul cel mai cel

pe mine chiar nu ma deranjeaza ce note ia pt ca le ia pe merit,daca nu e atent e problema lui...sigur ca eu nu-i spun ca sunt fericita cand ia un B si-i spun mereu ca tb sa fie mai atent ca pt o simpla greseala in loc sa ia FB a luat -FB sau + B...

pe mine ma-a deranjat ca s-a ajuns la faza asta unde clar copii sunt impartiti...ma gandesc chiar sa nu se mai duca la nici o categorie dar inca mai astept...revenirea....

apoi sigur ca la categoria II sunt copii la care parintii nu prea se intereseaza....
de fapt am inteles ca sunt numai 5,maximum 7...
nu stiu de ce nu-i ia pe toti si care pricepe bine care nu iar bine,ca doar nu fac ecuatii diferentiale si unii pricep si altii nu

gata,nu mai zic nimic

Alaturi de SONIA

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Violeta, acum mi-am dat seama ca si la noi invatatoarea a facut separare intre copii, anul trecut cand a facut cercurile. A facut de mate si romana, eu l-am lasat doar la mate, unde erau impartiti in doua. Dar macar la ei era jumatate de clasa si nu a spus ca ar fi pe categorii. Parintii s-au prins tarziu cand s-a constat ca face ceva cu unii si ceva cu altii. S-a iscat o agitatie, asa ca s-a renuntat la cercuri. Daca ar fi continuat eu eram hotarata sa nu-l mai las, mai ales ca nu facea cine stie ce... iar noi facem acasa suplimentar.

Este adevarat ca jumatatea aceea de clasa (care a luat de altfel si diplome de excelenta) par sa aiba stofa de olimpici, iar al meu nu prea are... el are minte tehnica... Si la matematica nu a fost prea grozav pentru ca nu citea ca lumea, abia de acum incepe sa-si dea drumul, dar atat timp cat inca citeste "NU" in loc de "UN" si invers...si ar mai fi multe exemple, problemele de matematica capata alta notiune. Imi este clar ca este dilexic...din fericire o forma usoara, odata ce isi da drumul....

Cu mutatul nu stiu daca este o solutie, caci s-ar putea sa "cadeti din lac in put" eu m-am interesat in stanga si in dreapta si cam toata lumea practica asa ceva.... Apoi ar mai fi doar clasa a IV-a...apoi vin profesorii...sper sa fie altfel.

Eu am adoptat o atitudine ceva de genul ... scoala este scoala, ce facem acasa este altceva...urmaresc manualele, programa si il invat eu, chiar in avans, ca sa aiba un mic avantaj fata de "geniali"... dar bineinteles ca notele noastre de baza sunt B. Am invatat sa nu mai mai stresez pentru desen si abilitati, ii da ce note vrea...deocamdata are B... mai rau este ca a spus copilul ca nu merge la concursul de informatica pentru ca si daca ia premiu tot nu intereseaza pe nimeni la scoala. I-am spus ca va conta pentru noi, dar se pare ca mediul de la scoala are mai mare "trecere" decat noi.... Iar la faza asta inca sunt "muta" nu stiu cum sa reactionez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetele!

ai mei sunt in vacanta la socrella, ieri au fost in culmea fericirii pt ca a nins. au luat manusile si au iesit afara unde au alergat si s-au batut cu picul de zapada care ramanea pe masini sau pe gardul viu. nu va spun ce bucurosi au fost!

inca mai mergem la innot - saptamana asta se termina abonamentele si pt ca sapt care vine profa a anuntat ca nu va fi la bazin cred ca luam o pauza. care ma tem ca va dura pana la primavara asa, ca suntem o familie de lenesi - cu mine in frunte, bineinteles!

intre timp, cat sunt in vacanta si pt ca nu prea pot sa iasa afara din cauza vremii urate, socrella le-a facut program 1 ora/ zi de gimanastica, fac tumbe si lumanarea si ce mai pot ei pe acolo... atat cat sa se mai miste un pic.

Mergi la inceput

Filofteia copii nostri sunt frati
ai si tu dreptate!
eu increc sa nu ma mai supar si sa-i dau copilului incredere in el...
eu stiu ca e un copil bun si ca in timp va face fata si va fi un invingator!
am vazut multi copii din astia "genii"care s-au pierdut pe drum....din pacate....

sigur ca as vrea o lume corecta,dar asa e viata....

te pupic si il pupic si pe Ady care sigur va face orice va vrea in viata cu asa o mama si asa cum e el !!!

mai vb si-ti multumesc

Alaturi de SONIA

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput