Clasa a 3-a, 2009 - 2010
hello fetelor 
ce mai faceti? ati disparut toate in ceatza?!
ne adunam si noi grupul... asa incet-incet? ca uite a inceput scoala din nou!
bogdanu meu a si avut tema ieri, de copiat si de invatat 2 strofe din imn. a fost tare suparat din cauza asta, nu se astepta ![]()
azi a avut ore pana la 13, avea informatica. era foarte incantat!
doamne-ajuta sa-l tina mai mult decat speranta ca se va juca la calculator 
cu povesti din vacanta raman datoare, revin maine- poimaine.
cu lipici... la mamici si la pici 
Raspunsuri
stela30 spune:
Raspund prezent si eu
. Razvan a inceput si el clasa a 3a ,la ei mai lent decat la altii, nici nu au primit inca manualele asa ca mai repeta din anul care a trecut.
mirelacarmen spune:
Salut!Am inceput si noi;si Oana a avut de invatat trei strofe din imn,dar nu prea are chef de teme.
Va dorim succes in noul an scolar!
filofteia spune:
Anamaria, multumim de subiect. Am sa trec si eu pe aici din cand in cand.
Tu cum esti?
Am citit de problemele tale de sanatate...te-ai mai linistit?
Ca noutati doamna de electronica nu mai este la Palat ca s-a titularizat la un liceu. Adi a plans cu lacrimi de crocodil cand a auzit, ca el vrea sa faca nu stiu ce montaj si daca profesorul celalalt nu-l va lasa... pana la urma s-a apucat si l-a facut acasa, incarcarea si descarcarea unui condensator... singur... si i-a reusit.
O sa mergem dupa 1 octombrie la Palat sa vedem ce profesori sunt...problema este ca vrem vinerea...ca na, sa nu aiba teme a doua zi...vedem cum va fi.
Au facut ceva exercitii la matematica... oricum noi am cam lucrat toata vacanta, ca sa ajungem la nivelul copiilor din clasa
, sper sa-i fie mai usor anul asta...deja are idee de substantiv, verb, adjectiv... stim tabla inmultirii, stie sa inmulteasca un numar de mai multe cifre cu unul de o cifra, are ceva idee de impartire. Au un coleg nou, se facura 28, la optional vor fi jumate/jumate informatica/teatru, noi vrem la informatica desigur...cred ca el in speranta ca nu trebuie sa invete
, fiind foarte avansat. Pe cand la teatru va trebui sa citeasca
.
mmi spune:
Buna ziua!
Am inceput sii noi clasa a treia, din pacate cu ore dupamasa.
Sa speram ca vom avea un an bun, asa cum dorim tuturor copiilor.
Dar oare unde este Filofteia?
anamaria spune:
hello...
ma bucur ce ne adunam incet dar sigur
bine ati venit toate! 
mihaela, filofteia e printre noi, a scris deja 2 mesaje 
aseara am bagat pustiu in sedinta, ma innebuneste cu o incapatzanare.
i-a dat sa invete din nou o poezie, "Frumoasa si ... (nu mai stiu cum
) carte". cand am ajuns eu acasa, cica ar fi invatat-o cat de cat cu mamaie. asa ca am iesit prin parc vreo ora si ceva, ca era inca soare. cand ne-am intors pana sa pun eu masa, s-au incins la joaca... si pe la 9 fara ceva se trezeste ca avea de repetat poezia.
cand iau cartea sa-l ascult, era plopist baiatu' pffff
zic "ia cartea si mergi in camera la tine, citeste-o cu voce tare de 2 ori si apoi vii sa te ascult" si ce sa vezi? pleaca el cu cartea, se duce in camera... peste vreo 5 min ma duc sa vad ce face: statea in pat cu lumina stinsa. am zis c-o iau razna 
evident m-am infipt oleaca in el...
'de ce nu citesti draga poezia? cum s-o inveti daca nu citesti?'
'pai de ce sa o citesc ca eu stiu foarte bine sa citesc...' ![]()
'si atunci cum vrei s-o inveti? stand asa?! ia spune-o acum, sa vedem ai invatat ceva?!'
cucu... incepe sa planga... ca numai lui i se intampla; ca nu poate. nu poate sa citeasca, sa invete, sa...
cu greu l-am convins sa citeasca; pana la urma a reusit s-o spuna - nu fara gres, dar o stie destul de bine.
la 9 jumate zic hai strange, mergi la dush si la somn. el nu si nu, ca vrea sa invete - fix atunci il apucase dom'le chefu de toceala
si da-i si plangi iarasi...
in fine, dupa ce i-a tinut si adi o predica, a facut si dusul, i-am explicat cu ultima farama de calm din dotare sa incerce sa se linisteasca, ca are sa stie bine azi la ora poezia, ca fiind seara e si el si noi obosit, si de-asta merge mai greu.
ca eu am facut toata discutia in primul rand ca sa priceapa ca lectiile sunt importante.
sa inteleaga CUM trebuie sa procedeze cand are de invatat ceva. acum sunt doar cateva versuri, mai mult sau mai putin grele. dar vor fi de invatat formule (ce sunt alea formule?
) si date la istorie, si harti la geografie... si toate se invata la fel, citind cu atentie, eventual scriind pe caietul de casa, exact cum facem cu poezia de pregatit pt autodictare.
sa-l vad ce-o fi priceput din toata teoria mea, ca maine ii da autodictare din poezie; i-am spus ca ar tb s-o scrie de minim 3-4 ori, si diseara il testez eu.
filofteia - mercic de grija ta
m-am linistit deocamdata si fac tratament. cica nu e grav, si e tratabil. cel putin deocamdata. un pic de grija ramane asa, latent... ca vorba ceea, nu se stie niciodata. dar sper sa fie ok.
imi pare rau de profa de electronica. si bogdan ma intreba cand il duc. presupun ca o sa incercam la domnul profesor. dar parca la el nu erau copii asa micutzi. daca ajungi pe acolo inaintea mea, tine-ma te rog la curent.
la canto nu mai mergeti? ma gandeam ca avand in vedere apropierea lui adi de sectorul artistic va opta pentru teatru mai degraba... la bogdan nu am auzit sa faca teatru?! e optional, in functie de scoala sau cum? al meu face ionformatica si e foarte incantat. dar mai degraba as fi ales teatrul, ca sa-l fac sa mai citeasca.
filofteia spune:
Anamaria imi pare bine ca lucrurile nu sunt grave.
Isi intra mai greu copii in ritm, asa ca intelege-l si tu pe Bogdan.
Cand ajungem la Palat te informez
, Adi nu vrea la domnul profesor
, oricum anul trecut copiii mici ii avea marti, cand aveam noi engleza. Sa vedem si anul asta cum ne pune engleza.
Canto nu mai facem, este foarte mult de munca si nu face fata si la engleza si la doua alte activitati, asa ca ramanem numai cu electronica.
gabib spune:
Si noi am inceput in forta! Ieri am dat test la matematica, iar maine dam la romana.
Tot maine avem si sedinta cu parintii - sa aflam ce vom face anul asta!!
Scoala a intrat in renovare/reparatii/reconstructie (acum, ca "in vara constructorii au fost in concediu..."), se invata in 2 schimburi, dar nu mai avem sala de sport; la iarna sportul se va face " pe hol", in liniste, pentru ca in clasele alaturate vor fi ore???
Voi propune la sedinta ca la iarna, in ora de sport sa "de-a ture de scoala" - plimbare in aer liber, decat sa faca sport pe hol.
Succes scolarilor in noul an!
helen75 spune:
Buna fetelor,
Si noi am inceput clasa a treia. Si din prima zi, am avut tema la romana: de invatat doua strofe din imn+ copiat.
Stefan nu e super incantat ca a inceput asa repede cu teme, dar asta e .
Succes tuturor scolarilor.
Salutari din Gura Humorului.
preda_vicky spune:
Am revenit si noi in randul scolarilor
. Si Dani a avut ieri teme, la romana de transcris imnul si de invatat primele 2 strofe iar la mate au trecut la mii, au avut si cateva exercitii. I-a luat d-na de odihniti dupa vacanta
. Acum am inteles ca ma asteapta acasa un biletel "cu bani" (de dat
, nu de luat), presupun ca le va comanda culegeri. Saptamana viitoare avem sedinta cu parintii, el va avea optional ceva cu lectura, deci nu info (cum i-ar fi placut lui), nici teatru (cum mi-ar fi placut mie
), sper ca datorita acestui optional sa prinda gustul pt. citit.
Un an scolar cat mai usor si plin de calificative F.B. scolarilor si multa rabdare si calm mamelor
!
Vic spune:
SI noi, si noi, inca intr-a 3a. Bine v-am regasit
.
De luni copiii au 2 saptamani de vacanta, si apoi intram in ultimul trimestru din anul scolar. Nu avem mare lucru cu ce ne lauda. Am aplicat la scoala pentru ore de chitara la cererea lui Mihai. La tenis n-a vrut, ba chiar a inceput sa planga cand i-am zis ca ar fi bine sa incerce. Asa ca momentan am renuntat la tenis.
In trimestrul 3 a fost intr-o tabara de 3 zile (2 nopti). Nu era el prea convins la plecare, dar a venit tare fericit din tabara si dornic sa povesteasca ce si cum - mai ales cu frate-sau, care fusese si el in zona, tot in tabara, acum vreo 2 ani.
Azi au venit rezultatele lui Mihai la testul national. La citit iese din scala, au pus bulina undeva in varful sagetii
. La spelling e in zona superioara a bandei desemnate pentru clasa a 3-a, la gramatica si punctuatie la fel, la mate e iarasi mult peste medie, doar la scris e mediu. Si ce suparat era! Cu greu am stat de vorba si i-am explicat ce are de imbunatatit - organizarea ideilor, sa curga povestirea, sa fie clara si usor de inteles. I-am mai explicat eu ca uneori ne vin multe idei in cap, si pana le punem pe hartie se mai amesteca si nu suna povestirea la fel de bine. AM stabilit ca va face exercitii acasa, sa le discutam si sa modifice, sa inteleaga ce are de facut.
Asa ca avem treaba in vacanta. Si sa repetam inmultirea ca la 7, 8 si 9 le mai incurca.
Mult succes copiilor in noul an!