ABC TETRAPAREZA

ABC TETRAPAREZA | Autor: isi

Link direct la acest mesaj

ISI ARE 3ANI si 5 luni diagnosticata tetrapareza spastica la 1an .Acum merge in 4 labe si ne descurcam binisor la vorbit poezii cantecele intrebari .Nu am mai intrat demult pe forum dar uitanduma acum imi dau seama ca se deviaza mult de la subiectul principal .Pot spune ca avem ceva experienta am fost de 4 oro germania de4 ori ucraina vreo 7 medici romania nu avem cunostiinte de doctori dar pot spune lucrurilor pe nume.Acum 1 an mai eram la sibiu mutati in chirie langa spitalul de recuperare viata era un calvar de 3 ori \zi fuga la chinetoterapeut pe ploaie pe vant cheltuiala foarte mare ,astazi santem acasa mergem la gradinita ,in parc avem o viata aproape de normal si totul datorita schimbarii mentalitatii de catre cei de la KINDER CENTRUM MUNCHEN.Cand am ajuns prima data la munchen ISI era extrem de speriata si ii era frica de orice DR. BAUER a spus ca nu este normal si ca in ritmul acela nu o sa ajungem niciunde .Zis si facut dupa 4 ture in germania ISI este exemplara la KINETOTERAPIE este cu totul un alt copil colaboreaza la VOJTA dimineata inainte de gradi ea cere sa-i facem vojta cand venim mai facem o vojta iar dupa somnicul de pranz face un bobath activ in care ea lucreaza si cel mai important detaliu ,,,mama face si vojta si bobath ,,, acesta este detaliul care face diferenta dintre o viata normala si una de chin cu chinetoterapeutul.Norocul nostru a fost ca am ajuns la KINDER CENTRUM tot ce facem facem cu acordul lor .IN ROMANIA exista diferite MODE de mers cu copii la diferite operatii pe care nu le contest ca nu sant medic dar la intrebarea noastra catre cei de la kinder centrum despre aceste operatii sau interventii chirurgicale raspunsul a fost sec ,,evul mediu"" singurul lucru de care are nevoie copilul nostru este kinetoterapie de cea mai buna calitate de 4 ori pe zi 7 zile pe saptamana {noi facem de 3 ori pe zi 7 zile\sapt].MULTUMIM inca o data celor de la KINDER CENTRUM avem o viata aproape normala doar ca un parinte si-a schimbat slujba a devenit kinetoterapeutul copilului .SANT O GRAMADA DE LUCRURI MINORE CARE AJUTA LA DEZVOLTAREA COPILULUI CU TETRAPAREZA LUCRURI SIMLE PE CARE O MAMA LE POATE FACE ACASA SI ASTEA AS DORI SA SE DEZVOLTE IN ACEST SUBIECT DE LA ALIMENTATIE LA MEDICAMENTATIE LA TOT CEEA CE POATE AJUTA ,LA ACEI KINETOTERAPEUTI CARE INVATA MAMELE SA FACA KINETOTERAPIE ,LA METODE DE SPONSORIZARE A TRATAMENTULUI COPILULUI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

felicitari pt Isi si pt tine

si noi facem vojta acasa , terapie la centru de 3 ori pe sapt(tre' sa incepem) , plus zi de zi in privat(vojta si altele)....de operat o sa fie la picior dar nu acum , las terapia sa isi spuna cuvantul si apoi vedem, medicamente doar risatarun si mananca la lingurita destul de greu.

Daca vrei te asteptam la "copii speciali" unde sunt mamici care au fost plecate din tara , care au destula experienta , au incercat diverse terapii si poti face un schimb de informatii.

o zi buna

poze Alex

Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Inteleg ca in Germania ati facut vojta?Ne dai detalii despre clinica ,ce program este acolo,preturi,etc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isi spune:

preturi in germania nu stiu exact noi nu am platit am rezolvat cu o fundatie germana au platit ei dar am inteles ca costa cam 1500 euro in prima faza toate controalele plus cazarea 40-50 euro\zi la o casa de ajutorare copii bolnavi [camera+acces bucatarie ]in prima faza pare mult dar ai certitudinea lucrului bine facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

isi, e ff corect ce spui tu.Dar e ca la noi, te adaptezi cum poti.
Ce te faci daca n-ai la indemana 1500-2500 euro, si nici o fundatie care sa te sprijine?
Ca doar nu stai cu mainile in san?!?
Si eu caut o fundatie, daca poti sa dai o mana de ajutor in acest sens, o informatie.... ceva....
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Isi ,daca ai fost si Ucraina poti face o comparatie cu clinica din Germania.Am fost si noi in Ucraina si de curand am vorbit cu cineva despre aceasta clinica din Germania.Ma intereseaza,insa am inteles ca nu poti ajunge acolo doar daca ai recomandarea unui medic romana ca necesita tratament in strainatate.
Poti sa ne dai mai multe detalii,cat dureaza o sedinta de kineto,ce se mai face in afara de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelucu spune:

Buna.
Vreau sa te intreb daca la Kindercentrum au si sectie de oftalmologie?

Mergi la inceput

imi pare rau ca nu am timp sa raspund rapid la intrebari
pentru bebelucu la Kindercentrum nu au sectie de oftalmologie ei sant specializati pe neurologie si pe kinetoterapie dar noua ne-or fost recomandata o clinica din memingen dar acolo nu am reusit sa ne programam deoarece doctorul era plecat in concediu ,ne-am programat la alt cabinet de oftalmologie din munchen unde ne-or recomandat ochelari momentan dupa 2 ani ochii aproape si-or revenit se mai vede putin strabism [aveam strabism convergent]iar 3dr.din romania ne-or dat 3diagnostice diferite ,,0049[89]883508 tel,adresa email info@optik-holinka.de ,,www.optik-holinka.de ,,sper sa va fie de folos ,consultatia costa in jur de 110 euro
elio-e greu sa te pronunti iti asumi o responsabilitate destul de mare dar in cazul nostru ca si parere personalaeste ca daca ai bani suplimentari merita sa te duci in ucraina depinde de stadiul copilului noi am fost de 4 ori am fost incantati la un moment dat merita sa te duci dar cu conditia sa filmezi exercitiile de kinetoterapie si sa i le faci personal acasa ,apoi exista riscul sa te duci si sa ti se recomande un kinetoterapeut mai neexperimentat tinand cont de suma pe care o cheltui e putin cam neplacut , mai ales ca doi dintre kinetoterapeuti din ucraina care erau cotati printre cei mai buni isi fac veacul prin romania adica lucreaza particular in diferite orase din tara pe grupuri de copii,noi am ales aceasta varianta si am iesit la 350-400euro ptr. 2 saptamani de kinetoterapie +masaj .
vizavi de Kindercentrum acolo te vede un neurolog iti stabileste un program iti evalueaza copilul iar la kinetoterapeut sedinta dureaza 45 minute dar kinetoterapeutul nu se ocupa cu executarea exercitiului si cu invatarea parintelui sa faca exercitiile daca va duceti sa va faca cineva VOJTA acolo nu este locul potrivit ,daca doriti sa luptati dvs.ptr.copil si sa va inplicati direct in soarta copilului dvs. atunci va recomand acest centru ei au capacitatea sa va invete sa faceti singuri exercitiile vojta copilului dvs. un exercitiu vojta facut de parinte dureaza intre 20-30 de minute depinde de complexitatea exercitiilor .In romania exista ideea ca voijta nu este potrivita decat pentru copii foarte mici ,intradevar in acea perioada exercitiile vojta pot face minuni dar in germania se practica vojta pentru toate varstele .
REZErvarea la kinder centrum se face pe internet exsta un formular ce trebuie complectat[pe mine m-a inscris sora mea care este stabilita in germania ]au si un numar de telefon pe internet grija mare nu trebuie ratata programarea se intra destul de greu sant foarte aglomerati .
seface tot ce are nevoie copilul daca ei nu dispun de ceva iti recomanda unde se face ,au si locomat .merita sa te duci la kindercentrum iti stabilesc de ce au nevoie copii si te elucideaza asupra tratamentelor de care au nevoie copii.Acolo prioritar este pacientul si doctorii isi respecta munca si recomanda ce este mai bun pentru pacientii lor .
BABETTE nu stai cu mainile in san daca nu ai bani faci un dosar despre copilul tau si te duci la firme ele pot redirectiona 20% din impozitul platit la stat pentru copilul tau deci nu le costa nimic pe firme este greu dar nu ai de ales ,in legatura cu vreo fundatie care sa te ajute putin mai greu de obicei o fundatie ajuta un copil doi sau maxim trei intai trebuie sa faci ceva tu apoi daca apare cineva caresa te sprijine in ceea ce faci ,daca te gandesti vreodata ca o sa vina cineva sa iti dea un nr.de telefon de la vreo fundatie pe internet nu as prea crede poti sa incerci sa trimiti C.V.la diferite fundatii eu nu stiu nici o fundatie care sa aiba surplus de bani.Noi am fost recomandati de un doctor din germania unei fundatii de ajutor si acea fundatie ne ajuta in functie de posibilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pbeatrice spune:

va salut fetelor sunt o mamica cu o fetita de 6 ani cu tetrapareza si epilepsie .va citesc de mai mult timp acum suntem in spital dar va vom spune mai multe despre noi cand ajungem acasa.multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cello spune:

Isi, te rog, poti da aici link-ul catre site-ul clinicii din Munchen?
Si eu sunt interesata pentru fetita mea care face progrese extrem de incet, desi lucram zilnic cu ea Bobath. Suntem disperati. Deja are 3 ani si nu reuseste sa stea singura in fundulet.
Multumesc.

Mergi la inceput

ceelo trimitemi un mail si iti dau ce informatii ai nevoie straticagicu@yahoo.com

Mergi la inceput