Gradinitele de stat - cat "costa" un loc?
Raspunsuri - Pagina 2
fiona67 spune:
Eh, bursa zvonurilor inseamna ca trebuie sa aflu ce spune!
Dar, obiectiv vorbind, se pot face clasificari si pe baza chestionarelor si a observatiilor de teren. Numai ca trebuie sa se si ocupe cineva de asta!
La gradinitele private e destul de simplu, daca ai bani. Daca alegi "Acorn" sau "Mark Twain" sigur nu gresesti prea mult. La cele medii ca pret e greu de luat o decizie. De ex am vazur ca Arc-en-Ciel e cotata f bine pe forumuri. Am trecut din intamplare pe langa gradinita si am fost uimita cat de prost arata si ce curte mica-mica are! Dar, probabil are o programa buna si educatoare competente. Ca altfel nu-mi explic!
madadum spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui fiona67 La gradinitele private e destul de simplu, daca ai bani. Daca alegi "Acorn" sau "Mark Twain" sigur nu gresesti prea mult. |
nu fii chiar asa de sigura!
Guguluff spune:
Fiona, pai daca se pune deja problema de cele mai bune gradi din oras si acolo sa-ti inscri copilul, e normal ca e problematic... Mi se pare cel mai corect sa-l inscri la gradinita de care aparti si astfel trebuie sa ai loc, de obicei. In zona noastra nu sunt multi copii si directoarea ne-a spus ca avem intaietatea deoarece stam in zona; am dat o atentie-o maslina, de 100-200lei (cadou, nu bani) si la inceperea anului nu i-am mai dus flori sau cadouri (desi se duceau), dar se poarta foarte frumos si cu noi si cu micuta.
Eu cred ca nu are rost sa tai orasul in 2, dimineata si seara ca sa-ti duci/aduci copilul la cea mai buna gradi din oras, deci mai bine cauti in zona ta si mergi sa vorbesti cu directoarea de la inceputul anului, cam prin februarie/martie. Mergi cu un buchet de flori si apoi vezi cum stau treburile.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop
Oana Stefana spune:
| citat din mesajul lui Deborah77 Oana, regulile sunt asa: au prioritate absoluta copiii cu frati in gradinita; urmeaza cei ce locuiesc in zona; apoi cei cu parinti ce lucreaza in zona.Eu ma incadram in cea de-a treia categorie, dar deja mi se parea riscant. |
Multumesc pentru raspuns, m-am lamurit :)
loryi1974 spune:
| citat din mesajul lui fiona67 Va multumesc pentru raspunsuri! Acum nu-mi ramane decat sa aflu care sunt cele mai bune gradinite de stat. Normal ar fi sa existe un clasament alcatuit de organizatii de profil - fundatii, etc, sau chiar departamente ale ministerului de resort. Cam cum e in cazul liceelor, ma rog - Colegii Nationale, toata lumea stie care sunt in Top 10. |
Totusi,sa nu exageram.
roli25 spune:
| citat din mesajul lui Guguluff Eu cred ca nu are rost sa tai orasul in 2, dimineata si seara ca sa-ti duci/aduci copilul la cea mai buna gradi din oras, deci mai bine cauti in zona ta si mergi sa vorbesti cu directoarea de la inceputul anului, cam prin februarie/martie. Mergi cu un buchet de flori si apoi vezi cum stau treburile. ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006) My workshop |
Foarte corect. Ne-am mutat in vara cu locuinta si copilul a ramas la vechea gradinita. Drumul, un calvar de aproape 1 ora dus. Idem intors. Ce vina are copilul sa-si petreaca in masina timpul pe care ar trebui sa si-l petreaca jucandu-se sau odihnindu-se?
Acum dupa 3 luni de drumuri interminabile am reusit sa-l mutam la 10 minute de casa.
Gradinite bune se gasesc in toate sectoarele, de stat sau particulare, trebuie scotocit.
Si inca un aspect foarte important: o gradinita particulara daca e f. scumpa, nu e neaparat si buna.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Alizee spune:
Pe mine m-a " costat " un buchet de flori.
Eu cred ca iti poti inscrie copilul la o gradinita daca au suficiente locuri. Nu este neaparat obligatoriu sa oferi o suma de bani.
Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se bata un apropo, macar.
allinta
paula2003 spune:
Eu as trece peste etapa de inscriere.
Voi stii ce este cel mai important?
Educatorul!
Nu toti sunt facuti sa-si dea silinta prea mult... Eu pun accent foarte mult la cum isi face educatoarea treaba la ore. Va spun ca conteaza enorm daca si invata ceva, nu numai sa-i ducem de dragul de a merge copilul la gradinita. Nu-i ducem sa primim la sfarsit de zi laude precum ca au mancat tot/bine si a fost cuminte. Asta ma intereseaza mai putin. Eu vrea ca la sfarsit de an sa stie ceva copilul meu. Asta vad eu. La urma urmei daca de Craciun, 8 Martie si Sfarsit de An, mai duci o floare sau ceva simbolic au mult mai putina importanta decat daca ai nimerit peste un cadru didactic cu suflet, daruire si constiinciozitate ca cel mic trebuie sa mai si invete ceva de la ea.
Va urez numai bine.