**Zmeurici de iulie-august 2009 (3)**

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Eumada,candva aveam 50-52 kg.....Si am pornit de la 59...off,si ce mare ma vedeam Eu am slabit foarte greu si dupa prima sarcina....adica cat timp am alaptat,nu am dat un gram jos....si dupa aceea cu dieta serioasa,WW si numarat calorii...uff,cat m-am chinuitPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

`neata,fetilii
haideti la
pe la 10 jumate am programare la dentist,abia astept sa imi fac dantura sa nu mai arat ca o baba.oricum nu o sa imi termin de facut dintii aici,merg acasa pe la sfarsitul lui noiembrie si stau pana dupa anul nou.abia astept.
am vrut sa merg mai repede insa vaccinele fetii trebuiesc facute ca altfel nu ma lasa moasa sa plec.si aree de facut saracuta vvreo 5.
unul la 8 saptamani,unul la 12s si unul la 16.intre astea are de facut ala in manuta care la noi se face in spital dupa ce nasti,vad ca aici se face si mai tarziu,apoi ala ptr gripa porcina care intra in vigoare din octombrie si e obligatorfiu la copii si batrani,plussss pt hepatita B,asta trebuie sa il facem si noi si Ebonee.multe intepaturi o sa fie

LA MULTI ANI! Tudor-Codrin de mami anisiap


am uitat sa va zic,sunt tare fericita,am gasit o casa mare mare sa ne mutam,asta dupa 1 octombrie dupa ce expira contractul cu,chiriasii de inainte,
trebuie de varuit,pus parchet nou in living,in dormitoare si pe scari vreau mocheta,de vopsit usile,abia astept,o sa fie gata cam pe 15 octombrie,sper.are 4 dormitoare,2 bai gradina destul de mare.
off off abia astept sa ma car de aici.am de mers la ikea pt mobila fetii shoppingul ma omoara

am fugit la urlatoare,o zi frumoasa va doresc

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

HMMM sa vedem daca si-a revenit neuronul de gravi..
THEEA sanatate multa fetitei cujaroase si voua multa putere
MQQM foarte interesanta explicatia in legatura cu CM,nici mie nu mi-a venit inca..si nici dor nu-mi este.Bebele meu papa acolo unde cere,in masina,in parc,a papat si la botez..ei na..tzitzi nu a mai vazut lumea...au toate femeile si a vazut toata lumea,eventual mai ascumdem cu o batistutza..dar nu ma prea stresez cu asta.Important e copilul si necesitatile lui.
MICA scumpele foc fetitele tale.
DANIELLE si ULIASI insanatosire grabnica,voua si bebicilor..si tie la fel ALBERT
MONILAND chiar ma gandeam ce faci si cum esti,stim ca e mai greu cu 2 bb mici.
ELENADA ma bucur ca ti-au venit ajutoare.
Si eu o sa plec dupa ziua lui Carmen pt o saptamana la parintii mei..sa vedem cum o sa-i priiasca lui Luca aerul de moldova si calatoria cu trenul
Eumada FELICITARI PENTRU MICUTZA CRESTINA,SA VA TRAIASCA!
STEADYA stiu ca pare usor de dat sfaturi si mult mai greu de urmat..dar e foarte important sa ai putina rabdare sa se acomodeze bebe cu tine si tu cu el si sa va gasiti ''timing-ul'' vostru .E foarte bine ca a inceput sa pape exclusiv tzitzi..al meu are 2 luni jumate si ceai ii dai o data sau de 2 ori pe saptamana nu mai mult de 50ml cand e mai marait sau observ ca il supara burtica.Iti doresc din inima sa cauti rabdarea necesara sa treceti usor peste aceasta perioada de acomodare.
Cam atat functionat neuronul de gravi, incerc sa pun niste pozici pe contul comun.
ALINUTZA ..te asteptam !!!Cum a fost botezul si cum s-a comportat bebe Eric cu buni??

Ylla foarte fericita mami de Luca 2.07.2009 si Carmen,8.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Buna fetelor !
Noi mai rar pe aici dar totusi facem din cand in cand prezenta
Si eu vreau sa slabesc pentru ca mai am inca 10kg in plus.
Am pornit sarcina de la 60, am ajuns la 79 cand am nascut.Acum am 70 si parca nu vor sa plece kg astea!

Avem poze cu

mamica de baietzel Darius

http://hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=360018067&ownerId=172276894

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna si de la noi! Acum bebe doarme putin , iar eu mai navighez cate putin pe internet . Fetelor voi ce folositi impotriva constipatiei , eu i-am luat Milkzucher de la Humana , dar nu face minuni , iar supozitor nu mia vreau sa-i pun , se obisnuieste cu el pana la urma !Si mai am o intrebare la voi : cafeaua poate cauza colici , voi beti cafea ?
Eu am baut de la inceput pentru ca mi-a zis pediatra ca nu face nici un rau , dar nu stiu ce sa zic ...
Steadya stai linistita cu programul , noi nici acum la 2 luni nu avem un program pentru supt , cand ii vine foame atunci ii dau , numai ca in ultima vreme nu prea a mancat din cauza colicilor saracuta .
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/LauraMariaLa2Luni
povestea nasterii papusii Laura Maria
O sa va scriu si eu povestea nasterii fetitei mele Laura Maria .
Eram casatoriti de aproape 2 ani , ne doream enorm un copil si se parea ca reusisem . Era intr-o zi geroasa de ianuarie 2008 , am facut un test pentru ca nu mai aeam rabdare , negativ , a doua zi iar negativ , era prea devreme ma gandeam eu , aveam o presimtire , a treia zi surpriza , testul avea 2 liniute , eram amandoi in culmea fericirii . Ne-am dus la ecograf si cele doua liniute insemnau un punctulet , adica bebele nostru , sotul meu plangea de fericire .
Au trecut doua luni de sarcina , in care am fost ff agitata , aveam greturi groaznice , vomitam mereu , ma hraneam cu glucoza , in sfarsit sufeream pentru bebele mult asteptat .
Insa , intr-o zi am simtit ca au disparut greturile , insa nu m-am speriat , era ora 15.00 dupa-amiaza cand m-a sunat mama mea si m-a intrebat daca ma mai duc la ecograf , kar eu am raspuns ca m-as duce , dar nu am facut programare . Intr-un final mi-am facut programare pentru ora 17.00 si m-am dus ... Dupa vreo 30 minute doctorita imi spune ca nu-i place cum arata , insa eu eram linistita ca-i auzisem bataile inimioarei . Insa , dupa cateva minute , dr. a vrut sa-i mai aud o data inimioara si cea mai surpriza a fost in momentul in care ne-a spus ca s-a oprit inimioara copilasului .
Noi, adica eu si sotul am spus ca nu e posibil asa ceva si ca vom merge la alt ecograf , zis si facut ... Am mers la dr. mea ginecolog , cere neavand ecograf m-a chemta in spital dimineata si , dupa ce mi-a facut internarea , mi-a facut un ecograf si din pacate asa era , bebelusul nostru drag murise . Am fost devastati , au urmat 2 zile pana la chiureaj in care doar am plans , dar a trebuit sa merg mai departe ...
O visasem cam toata perioada sarcinii ( 2 luni ) pe bunica mea care murise de 13 ani si am visat-o si in noaptea de dupa chiuretaj si nu intelegeam ce avea sa se mai intample .
La o saptamana insa s-a mai intamplat o tragedie, tatal meu la care tineam enorm a decedat , am fost traumatizata , imi pierdusem si copilul mult dorit si tatal . Nu stiu cum , dar am depasit dupa o lunga suferinta acea perioada si , dupa 7 luni de asteptari testul s-a pozitivat din nou .
Am nascut-o pe printesica noastra Laura Maria pe data de 16.07.2009 , prin operatie cezariana , dupa ce seara dinaintea nasterii fusesem la cabinetul doctoritei mele si-mi spusese sa vin dimineata cu bagajel cu tot la spital ca-mi va face cezariana .
Am mers acasa , l-am sunat pe sot ( era de serviciu ) si i-am spus ca maine gata ... va veni bebelina pe lume . El , emotionat s-a invoit de la serviciu , a venit acasa , a stat putin si s-a dus sa-i ia pe socrii de la tara pentru ca , de li se nastea nepoata .
A doua zi , cand am ajuns la spital , mi s-a rupt apa si dupa ce mi-au facut foaia de internare am mers in sala de nasteri , unde m-au luat niste contractii groaznice , eu o sunam pe mama in diperare sa caute doctorita , care era in alta cezariana si bineinteles ca nu era de gasit . Am ajuns sa am contractii la 5 minute si ajunsesem aproape sa cred ca osa nasc natural . Intr-un final a aparut si doctorita , care mi-a facut control si mi-a spus ca vine cu capul , si iar a plecat . Dupa vreo 20 minute , in sfarsit mi-au pus o perfuzie si m-au dus in sala de operatii unde am mai stat putin sa-mi mai bage ceva in perfuzie si in sfarsit dupa rahi-anestezie si dupa vreo 10 minute au scos bebelina . Am inceput sa plang de fericire , se intamplase si minunea . Eu , intrebam mereu asistentele daca este bine si mi-au adus-o s-o vad ca este ff bine .
nu am mai vazut-o in ziua aceea deoarece ma durea ff tare operatia , dar mi se spunea ca este ff bine .
A doua zi mi-au adus-o in salon si totul a decurs normal .
Am inceput s-o alaptez cam a treia zi , caci la cezariana vine lapte mai greu si totul a mers ff bine .
Aceasta a fost povestea nasterii scumpei mele Laura Maria
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/PozeLauraMaria1Luna





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

buna gagici

dam si noi raportul intr-o secunda de liber
botezul a fost super ok...finuta o scumpica si jumatate...si cuminteeeeeeeee....nu am mai vazut asa copil cuminte. Am tinut-o 2 ore in brate in biserica si nici nu a schitat vreo incercare de plans, iar la restaurant a dormit tot timpul. In rest...eu nu m-am odihnit asa cum visam...mi-a crescut lactatia ceva de groaza. Sambata dupa ceremonia religioasa, dupa 6 ore de pauza pentru ca nu aveam unde sa ma mulg, cand am ajuns la hotel am scos 450 ml....dar credeam ca mor, nici nu puteam ridica bratele din cauza sanilor. Acum incerc cat de cat sa reglez pentru a aduce la programul initial, insa ma dispera deja ca dupa 4 ore am inceput sa scot si 350 ml.

Eric a fost si cuminte si agitat cat am fost eu plecata...asa ca la intoarcere am gasit o mama si o sora gata sa fuga in lume. Duminica noaptea am dormit numai eu cu strumful care a fost incredibil de cuminte...s-a trezit la 4 ore sa pape si a adormit la loc, ceea ce este o premiera. Si nu mai zic ca toata noaptea a dormit cu capul intre sanii mei...probabil il linistea mirosul de lapte. In schimb noaptea trecuta a avut program de exercitii de la 1,30 la 3,30...si s-a trezit apoi si la 5 si la 7 ...

mqqm am nevoie de sfatul tau. Nu stiu cum sa procedez cu refluxul lui Eric. Cred ca starea lui de agitatie este data mai degraba de reflux decat de colici. Pe mine ma dispera faptul ca vomita...desi medicii imi spun sa stau linistita pentru ca a luat frumos in greutate. Recomandarile lor sunt:
- medicul pediatru mi-a prescris omeprazol (cica un fel de ranitidina). Nu i-am dat;
- medicul neonatolog cu care am facut cursurile la active center mi-a prescris Debridat 3 ml de doua ori pe zi..si in ultima instanta introducerea unui lapte praf antiregurgitare. Debridat ii dau insa lapte praf nu ii introduc;
- medicul care i-a facut ecografia abdominala mi-a zis sa-i fac program de alimentatie...cica "alaptarea la cerere" ii da stomacul peste cap. Si sa ii dau sa manance la 3 ore. Nici daca as vrea sa-i fac program nu as putea. Cand ii este foame nu te poti intelege cu el deloc.
Incerc sa-l tin cat mai mult la verticala, chiar daca noaptea imi vine sa-mi iau lumea in cap...copilul este si greu si cand se si agita imi rupe efectiv bratele. Incerc sa-l asez cu capul pe ceva mai ridicat. Ma chinui sa eructeze de fiecare data, chiar daca trece si 45 de minute. Ideea este ca toate astea nu au succes de fiecare data. Daca Eric este agitat atunci...nu vrea nici la verticala, nici la orizontala...si se zbate non stop...in mod sigur imi vomita...dupa care incepe sa planga (cred ca il deranjeaza aciditatea). Aaaa...nu mai spun...daca eructeaza puternic...vomita automat.
Stiu ca trebuie sa am rabdare...probabil dupa ce incepem diversificarea o sa se atenueze...dar mai e pana atunci.

Theea multa sanatate fetitei...sa va reveniti cat mai repede si sa va bucurati alaturi de printesa

Danielle, Dienutza multa sanatate voua si zmeuricilor

multumim tuturor care au trimis aprecieri frumoase la adresa lui Eric

revin...e ora de masa

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Fete, la mine ca la nimeni...nu am avut o vergetura in timpul sarcinii, burta se umfla iar pielea se intindea normal..in schimb acum vad eu niste vergeturi aparute dupa retragerea burtii si ma bucuram ca nu am nici una..de unde...bine ca sunt acolo la linia chilotului dar tot e naspet.

Noi plecam la munte, la Bran acum la sf saptamanii..sa vedem daca si cat rezistam..cica se anunta si ploi

Azi pe la 4 ma duc la masaj..iupiiii..sa vedem.

Auziti...da' nu punem si noi de o intalnire a zmeuricilor in carucioare?

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Citat:
citat din mesajul lui meleea

Uliasii , cand ii tragi mucii cu batist bebelusului ii astupi o nara sau nu?



Nu, Meleea, nu astup cealalta nara. Trag pe rand fara sa astup nimic si iese....o caruta de muci.
Puup!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Alinutza,ai incercat sa-l linistesti cu suzeta? Trag fetele mele din suzeta pana obosesc si adorm. Intr-adevar, programul cu alaptat din 3 in 3 ore e f. bun si mai ales la degestie. Acum am ajuns cu masa si la 4 ore. Cand vad ca miscotesc si nu e ora mesei, le dau suzeta si se linistesc.
Blanca, ce mistoooo, vreau si eu la masaj. Dar din pacate nu am timp si nu gasesc doua persoane care sa stea cu fetitele, asa ca....

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

hei... salut zmeurici!

inca nu m-am obisnuit sa va caut la clubul scutecelor ...
este prima data cand scriu aici asa ca :
sa avem parte de 4 ani minunati impreuna,aici la clubul scutecelor,bebeii nostrii sa cresca sanatosi si frumosi !!!
este un forum minunat care pe mine una m-a ajutat foarte mult pana acum! la sfarsitul celor 4 ani sa fim in aceeasi formatie!

noi nu prea am intrat pt ca nu mai avem timp... colicii ne termina, nu gluma!!! dupa baita nu dormim...si am incercat sa o facem si mai devreme si mai tarziu micuta matraguna terorista isi face programul in fiecare nopate de la 12-1 pana la 4:30-5 nu dormim si pace si trage la suzetica doar cand trec crizele de colici asa ca nu am mai avut timp mai de nimic....
azi noapte a fost o minune a fost agitata doar ~2 ore dp care a stat cumintica in patut...a papat la 5 si apoi somnic de voie pana la 8 de cateva zile ma doare burtica ca si cum ar veni ciclul dar nimic deocamdata in afara durerile de spate si burtica care se intensifica din ce in ce mai mult...cred ca simtiti si ea ca mami nu e bine,de a stat ea asa cumintica ...

pe 13 sept am facut si noi o luna !!! am crescut cu 1.100 gr si 2 cm si mancam in continuare laptic numai de la mami


Citat:
citat din mesajul lui alinutza78

buna gagici

dam si noi raportul intr-o secunda de liber
botezul a fost super ok...finuta o scumpica si jumatate...si cuminteeeeeeeee....nu am mai vazut asa copil cuminte. Am tinut-o 2 ore in brate in biserica si nici nu a schitat vreo incercare de plans, iar la restaurant a dormit tot timpul. In rest...eu nu m-am odihnit asa cum visam...mi-a crescut lactatia ceva de groaza. Sambata dupa ceremonia religioasa, dupa 6 ore de pauza pentru ca nu aveam unde sa ma mulg, cand am ajuns la hotel am scos 450 ml....dar credeam ca mor, nici nu puteam ridica bratele din cauza sanilor. Acum incerc cat de cat sa reglez pentru a aduce la programul initial, insa ma dispera deja ca dupa 4 ore am inceput sa scot si 350 ml.

Eric a fost si cuminte si agitat cat am fost eu plecata...asa ca la intoarcere am gasit o mama si o sora gata sa fuga in lume. Duminica noaptea am dormit numai eu cu strumful care a fost incredibil de cuminte...s-a trezit la 4 ore sa pape si a adormit la loc, ceea ce este o premiera. Si nu mai zic ca toata noaptea a dormit cu capul intre sanii mei...probabil il linistea mirosul de lapte. In schimb noaptea trecuta a avut program de exercitii de la 1,30 la 3,30...si s-a trezit apoi si la 5 si la 7 ...

mqqm am nevoie de sfatul tau. Nu stiu cum sa procedez cu refluxul lui Eric. Cred ca starea lui de agitatie este data mai degraba de reflux decat de colici. Pe mine ma dispera faptul ca vomita...desi medicii imi spun sa stau linistita pentru ca a luat frumos in greutate. Recomandarile lor sunt:
- medicul pediatru mi-a prescris omeprazol (cica un fel de ranitidina). Nu i-am dat;
- medicul neonatolog cu care am facut cursurile la active center mi-a prescris Debridat 3 ml de doua ori pe zi..si in ultima instanta introducerea unui lapte praf antiregurgitare. Debridat ii dau insa lapte praf nu ii introduc;
- medicul care i-a facut ecografia abdominala mi-a zis sa-i fac program de alimentatie...cica "alaptarea la cerere" ii da stomacul peste cap. Si sa ii dau sa manance la 3 ore. Nici daca as vrea sa-i fac program nu as putea. Cand ii este foame nu te poti intelege cu el deloc.
Incerc sa-l tin cat mai mult la verticala, chiar daca noaptea imi vine sa-mi iau lumea in cap...copilul este si greu si cand se si agita imi rupe efectiv bratele. Incerc sa-l asez cu capul pe ceva mai ridicat. Ma chinui sa eructeze de fiecare data, chiar daca trece si 45 de minute. Ideea este ca toate astea nu au succes de fiecare data. Daca Eric este agitat atunci...nu vrea nici la verticala, nici la orizontala...si se zbate non stop...in mod sigur imi vomita...dupa care incepe sa planga (cred ca il deranjeaza aciditatea). Aaaa...nu mai spun...daca eructeaza puternic...vomita automat.
Stiu ca trebuie sa am rabdare...probabil dupa ce incepem diversificarea o sa se atenueze...dar mai e pana atunci.

Theea multa sanatate fetitei...sa va reveniti cat mai repede si sa va bucurati alaturi de printesa

Danielle, Dienutza multa sanatate voua si zmeuricilor

multumim tuturor care au trimis aprecieri frumoase la adresa lui Eric

revin...e ora de masa

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)




alinutza felicitari pt finuta cuminte!!! ma bucur ca ai reusit sa te odihnesti ! oooauuuu ce productie de laptic noi la 4 ore scoatem ~ 150 ml
cred ca avem si noi aceeasi problema cu varsaturile desi manaca la 3 ore; nu regurgiteaza de fiecare masa,dar de 4-5 ori oe zi,da...si cateodata in cantitati cam mari,totusi...si pateste asta dupa ce papa se agita si atunci...sau ragaie prea puternic dp masa si iese si laptic...cateodata se intampla si la 1 ora de la masa si atunci lapticul scos este modificat (fermentat deja de burtica...)
eu cred ca este din cauza agitatiei,adica a colicilor...astept sa se termina perioada asta urata si sa vedem dp cum se comporta micuta matraguna terorista
ne-a terminat pe toti....
ieri am reusit sa ma duc sa ma duc la salon: apilat,mani+pedi alta viata


zicea cineva de o tipa care venea acasa pt masaj...scuze,dar nu am retinut cine memoria mea lipseste cu desavarsire de ceva timp ma intereseaza si pe mine; imi dai si kie datele de contact,te rog?

toate zmeuricile!

Vally de Gloria Adelina (13.08.2009)

Mergi la inceput