Albinute & bondari de mar-apr'07 (127)
Raspunsuri - Pagina 7
elyanne spune:
Deci se mai uda si altii... nu doar noi suntem defecti
Nici io nu stiu care-i cauza... ca am luat si pampersi mai mici, si mai mari, si chiloti si nechiloti...
Aia mari am zis ca's prea mari si nu stau pe slabanogi, deci iese pipi pe langa... Aia mici am vazut ca defapt sunt prea mici si ei fac mai mult pipi... Aia chiloti am zis ca's ceva mai largi decat cei clasici si atunci punem din aia clasici ca sa-i strang cat am chef...
Nici o sansa oricum as da-o ... sunt zile cand fac mult si nu e uda, zile cand fac mult si se uda (cea ce e logic) dar sunt zile cand in pampers ar mai avea loc se absorbit, dar sunt fleasca pan' la gat
CONCURS "Cat de fericit e copilul tau": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2
diana_jors spune:
Pentru scutecele care dau afara peste noapte: o pateam si eu intr-o vreme, si mi-am dat seama de ce: lipeam scutecul cu benzile perfect perpendiculare peste coloana (adica perfect drepte peste linia aia colorata). Eh, seara la culcare are o circumferinta a burtii in zona aia... peste noapte, cand vezica se goleste, are circumferinta mult mai mica, si cum scutecul plin devine tzeapan, ii ramanea o "felie" goala intre burta si scutec, si pe acolo dadea pe-afara. Dupa observatia asta am inceput sa lipesc benzile putin in jos, cat mai strans sub burta, si n-a mai dat pe afara. Vedeti daca merge
Edit: o patea Alex, nu o pateam eu, sper ca s-a inteles ce trebuie
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
gaia.nevia spune:
salutare, salutare!
vad ca aveti iar topicuri fierbinti (sau topinguri???)
Despre oala, (sau WC) vorbim de fiecare data cand il simt eu ca ar face ceva... degeaba, nu vrea si pace, nici macar sa incerce, daca il iau de mana sa mergem spre baie se smulge si fuge sa se ascunda. Deci nu vrea (ca si multe altele pe care NU VREAU - el- sa le faca...)/ asa ca ne lafaim in pampersi in continuare...
Oricum, nu mi-ar trece prin cap sa il scol noaptea, nu l-am sculat nici pentru medicamente, nu l-am sculat absolut niciodata din somn...
Despre carucior... nu vad nicio problema sa folosesc unul, atata timp cat Teo vrea sa stea in el, iar mie mi-e comod. Daca Teo nu ar vrea, ar fi altceva...
Noi stam cu orele prin parcuri, ar insemna sa-l car in brate si il mai car, nu-i problema, dar cat rezist? Mai mult de 45min, o ora, in niciun caz...
E drept ca acum folosim caruciorul cu treapta pt fratior mai mare. Daca e si Radu cu noi, merge numai pe treapta. Daca nu e si Radu cu noi, il intreb "luam si caruciorul din masina?" si el zice de obicei DA, merge pe treapta, si cateodata vrea si pe scaun, dar destul de rar. Cand vrea, il pun si gata.
Daca m-ar critica cineva, m-ar critica pe mine, ca doar mie mi-e mai comod asa si nu m-ar interesa catusi de putin.
In rest, avem deja probleme cu care nu prea stiu cum sa ma mai descurc(adica mie mi se pare ca avem...)
Dupa "criza" de la gradinita, s-a schimbat complet, cred ca v-am mai povestit. E plangacios, nu mai asculta de nimeni, orice ii spui urla NU, se arunca pe jos, plange cu jumatatile de ora cateodata, uneori pe bune, alteori se prosteste... nu mai sta fara mine, si la wc il iau cu mine, daca inchid usa intre noi se pocneste in ea si urla de il aude tot blocul.
Nu mai vrea sa mearga cu bunicul nicaieri, ii zice hai sa te schimb, se ascunde, hai sa te imbrac, fuge, hai sa iesim la plimbare se baga si sub pat.
Cum vede ceva in mana la Radu se repede si-i smulge. Asta sa zicem e poveste veche... mai nou, ii da si doua. Sau il impinge, pana il tranteste. Sau, se face ca-l mangaie, ca noi ii spunem mangaie-l, fa-i "mai-mai" si il ciupeste, sau il trage de par, dar se vede ca e chitit sa-l faca sa urle si ii face placere.
Nu mai stiu ce sa fac. Sa-l ciupesc si eu, ca sa vada cum e? Nu-mi vine nicio idee, in afara de faptul ca-i explic de un milion de ori, si ii spun ca sunt suparata, el zice NU, nu sunt suparata pe Dorel... il iubesc pe Dorel.
Da, il iubesc, dar sunt suparata ca il bati pe radu. Nu e frumos.
Da, da, e foarte frumos, e foarte bine, il bati pe radu.
Sa-l bat cand face asa, nu mi se pare o solutie viabila.
Tata ma pleznea de cate ori plangea sora mea, zicea ca eu sunt mai mare si sunt responsabila. Ca rezultat, ma feream de ea, nu vroiam sa ma joc cu ea, si ea plangea si era nefericita ca nimeni nu o iubeste. Adica ne-a marcat pe amandoua "bataia" asta.
Alte solutii... daca aveti... care mai aveti "frati mai mari" ca noi ca am disperat... pe cuvant.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
ioanaradu spune:
modestie:
miercuri noapte matei s-a trezit pe la 3 si pe la 5: mami, ce faci? dorm, mama ... dorm ... da?? si eu dorm! normal ca dc eu ma trezesc imi ia cel putin 1 ora sa adorm la loc . deci ieri eram cheauna si obosita de la serviciu si nu numai.
aseara, ca sa scurtam putin negocierele pt baie, somn, etc, sotul i-a promis lui matei ca dc e cuminte si cooperant o sa-i aduca spiridusii ceva si dimineata o sa gaseasca pe masa la bucatarie. buuun ... l-a spalat sotul f repede, a venit la mine: mamai lepede lepede pune late cu tatale (ceareale) ca vin "titicii". a mancat si la 20.50 era in pat, adormit.
dimineata normal ca am pregatit pe masa la bucatarie 3 jeleuri.
s-a trezit ... au venit titicii??
daaa ... hai sa la bucatarie sa vedem dc ti-au lasat ceva.
mergem si surpriza!! erau jeleurile. el f mandru: pai normal ca mi-au adus ca eu sunt si mumos si detept si miminte!!
elyanne spune:
Ioana foarte tare
gaia.nevia din pacate n-am gasit solutia ... bine, la noi nu a fost chiar asa... adica nu urla pe la usi daca o inchideam... dar restul sunt valabile... Mereu sunt lupte ca sa ne imbracam, ca sa nu le mai ia jucarile sau sa nu-i mai pocneasca... ma doare in gat de cate ori trebuie sa ii explic Nici cu pedepsitul nu tine... iar de batut, clar nu-i o solutie...
CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2
ioanaradu spune:
si al nostru urla si urla ... si tipa ... si se da cu curul de pamant, ca e copil. cine nu are asa specimen poate nu intelege.
la noi functioneaza foarte bine time-out-ul: adica urli ... pa!!! plangi la tine in pat! avem zile cand nu e nevoie, dar avem si zile cand o tinem din time-out in time-out. nu dureaza mult urletele, ca ajuns acolo se calmeaza si vine singur: am terminat!
exista si momente cand vrea sa se duca de buna voie si momente cand il duc pe sus.
vreau sa imi comand cartea irinei petrea.
RaisaFudulu spune:
Salutare
Bianca superbi copii...sa iti traiasca si sa fie sanatosi
Asa pe fuga
Pampes punem noaptea si o sa punem mult timp cred eu..avem o problema ea seara bea un bibi sau chiar 2 de lapte...il adora (avand in vedere ca pana intr-un an manca foarte putin lapte nu ma impotrivesc) si noaptea mai bea un bibi de ceai..cere ce sa iii fac...deci pampersuu plin sau lenjeria uda
Cred ca atunci cand nu va mai bea lapte seara sau ceai noaptea vom scapa de pampi....dar ce sa fac sa nu ii mai dau....i se face sete rau...vorbim de asta vara cand transpira de o schimba mama de 2-3 ori pe noapte..uda pana la saltea ..asta este
Ziua aproape am reusit cu mici scapari...daca e foarte incantata de ceva uita sa anunte ca ii vine sa faca si ne zice"Plomit ca data viitoare spuun" copilu e bine intentionat
Kaka nu vrea sub nici o forma nici la wwc nici la olita cere pampersu sau face in chilotei...ce sa ii fac...urla...nu vreau sa o fortez ci doar cu vorbele de zece ori pe zi...pana acu nu a mers....om vedea
La tentativa de gradi e ok cat e mamaie la usa daca pleaca urla si normal ca mami nu o lasa si uite asa face si ea gradi pe la usa si nepoata-sa...e o tentativa...pesste un an o luam si o dam aici in craiova la program prelungit momentan merge asa
A avut si o ciondaneala cu un copil de-o seama cu ea care i-a zis ca e mica..ea nu ca e mare...s-au contrazis pana cand mimoza mea s-a pus pe plans...asta este
Acum avem o tuse aiurea care e pe trecute dar a fost naspa tusea pana a vomitata de vreo 2 ori....
In rest bine sanatosi
Va pup si mai intru....mult mult de lucru
Diana mami de Raisa Maria 29.03.2007 ............. Poze
Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, pentru ca atunci am nevoie.
gabi78 spune:
Exista un model de scutece de la huggies pana la 12 ani! Am primit eu un flyer in pachetul de la Humana. E chiar pe modele unul de baieti unul de fete si scrie destul de clar ca e de noapte. Deci din moment ce exista asa ceva e clar ca e nevoie si se cere pe piata. Poate tocmai de la intamplari nefericite cum a avut Diana au ajuns copii chiar asa mari sa aibe nevoie inca de scutec noaptea.
Si ca tot dezbateti problema ... eu nu am avut nimic de spus la acest capitol ca nu am avut dar sa spun totusi cum sta treaba: Tudor nu poarta scutec in casa deloc, se duce si face singur pe reducor la baie pipi si aca spune ca face kk de obicei spune "mami pui chiloti sa fac kk" si atunci ii spun lasa mami sa facem mai bine la olita si ii aduc olita si i-o pun undeva nde sa nu il vada nimeni de obicei in camera lui si inchid usa, si face fara probleme.
La somnul de dupa-amiaza si cel de seara ii pun mereu si mereu in gasesc cam plin.
Cand iesim afara el ar avea intentia sa spuna ca face numai ca nu stie sa faca din picioare si atunci nu am eu cum sa il pun sa faca. Deci problema e ca nu stiu sa il invat sa faca din picioare.
Cam asa stau lucrurile.
Pentru Loradin ...
Sa il ajutam pe Andrei!
elyanne spune:
Pentru mamicile de baieti... cum fac ai vostri pipi, la wc, cu reductor? Noi nu reusim, pt. ca li se ridica ... si fac cu bolta, peste chestia aia din fata
Si la olita, ai mei fac cu oala pusa invers, cu spatarl in fata... atlfel, patim la fel... fac peste...
Daca gasiti, dati-mi link cu model de reductor... sa luam altul...
Pipi afara... nici ai mei nu vroiau sa faca pana cand am mers la mare... si atunci pt. ca nu aveau pampes si nici pe ei nu vroia usa faca... cereau mereu pipi la copac ... ma'sa mare i-a invatat, nu stiu cum... important a fost sa faca unul si celalalt sa asiste... ca pe urma le-a placut sa ude pomi, iarba, gaze ... si ne innebunisera cu pipi doar de dragul udatului...
Chiar ziceam acu vreo luna ca nu stiu cum sa-i conving sa faca afara, poate doar sa vada alt baiat cum face... dar era cam aiurea sa mergem peste unii si altii sa le arat ... dar n-a fost cazul...
Hai Loradin!
CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2