Albinute & bondari de mar-apr'07 (127)
Raspunsuri - Pagina 6
laura_oana spune:
buna dimi
vin si eu la o cafea..mersi tzuna
sunt toata "coapta" de racita...si a luat si Edy de la mine. pe la 10 fug cu el la Dr sa vedem ce zice.
de azi si pana duminica raman singura, ca imi pleaca barbatii impreuna cu parintii mei la Nadlac....si eu raman la lucru`.
Carmen...si Edy era intr-o vreme obraznic..vad ca i-a mai trecut.
carut...nu am mai folosit de ..am si uitat de cand..de prin primavara ..cam asa sa fie..ca imi era destul de greu ca obosea pe jos si vroia in brate ..daaaar...nici in carut nu vroia.plangea numai cand il vedea si imi zicea printre lacrimi ca el e baiat mare si merge pe jos nu cu carutul. si mie asa de folositor imi era ..rezolvam treaba muuuult mai repede.asta e ..daca se crede "baiat mare" sau " eu sunt barbatel si merg singur pe jos", mergem pe jos.
pampers de cand a avut enterocolita am revenit la pampi noaptea ..cerea singur pampi la culcare zicand :" daca fac pe mine?"..desi nu face nici un strop in el cred ca asa se simte inca in siguranta, vom renunta din nou la el noaptea dar atunci cand va vrea el...peste noapte se trezeste si cere olita.
cam atat fug sa le fac bagajul si apoi la dr si apoi la lucru.
pupici la burtici si la mamici de pitici.
ioanaradu spune:
neata!
roxana treci sa iei cafteala, tu cu dorintele tale!! azi a plans si matei. a cedat la plansetele altora, a pus buza si gata ... boceala. o sa-i treaca.
la faza cu pampersii si banii nu stiu, adevarul e ca si eu am auzit multe pareri de genul ... pai ce? noi ne permitem pampersi? si uite asa stiu cazuri cand copiii aveau infectii si raceli grave la rinichi pt ca stateau uzi. noi am dus-o f bine si cu pampersi mai ieftinuti, dar buni calitativ.
am mai spus-o, nu sunt de acord nici cu trezitul copilului pentru ca nepotica noastra de 5 ani jumate inca face pe ea dc n-o trezeste maica-sa. va dati seama ca in oarecare masura din punctul asta de vedere creste inima in mine , ca al nostru nu mai face deloc si nici macar pe olita nu mai vrea, doar la wc care are "papac mechel".
sa aveti o zi buna!
biky spune:
Iaca si Caterina a pishat ochii dimineata! Nu mult, doar cateva secunde...... deci e normala si copila mea! Chiar incepusem sa-mi fac griji de ce nu urla dupa noi!
Pampers....... pai la Andra am scapat de el la 1 1/2 ani pentru ca nu mai facea noaptea ... acu', la Caterina, nu pot sa il scot ca nu s-a intamplat in nicio dimineata sa-l gasesc uscat! Asta, e! Copii si copii!
Eu imi pun mai degraba problema cum ii scot suzeta!
Carut....nu mai folosim de prin primavara caci ne deplasam cu tricicleta cu maner
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
stefimic spune:
buna dimineata mamici,
gata am dus copilul la gradi, care nu zice nimic, ma si pupa cand plec, e foarte incantat, ar trebui sa-mi fac probleme, ca pana acum ma gandeam ce fac daca plange, acum ce fac pt ca nu plange, e normal?
legat de pampers am scapat de el pe timpul zilei dar la somnul de pranz daca la gradi nu i-l duc la baie inainte mai face in pampers daca i-l duc nu mai gace, dar noaptea mereu are, dimineata e plin si nu cred ca vom renunta prea repede noaptea, dar o sa vina si vremea aia, eu nu-mi fac probleme.
legat de carut noi nu-l mai folosim de la 1 an jumate(desi in concediu i-am simtit lipsa ca l-am mai carat in brate), am trecut la tricicleta cu maner, iar de pe la 2 ani si un pic nu ne mai place nici tricicleta, acum merge pe jos, in primavara cand va face 3 ani vrem sa-i luam bicicleta cu roti ajutatoare pe spate si sper sa invete la pedale, ca asa am vazut ca este incantat la alti copii mai mari.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 17+IOANA
stefimic spune:
LAURA sanatate multa si tie si lui EDY, sper sa nu fie nimic grav.
BIANCA ce frumusel este si ce imagine minunata ai in fata cand ii vezi pe amandoi, abia astept sa ii vad si eu pe ai mei asa.
Sa iti traiasca, sa fie sanatosi si sa-ti aduca numai bucurii.
eu ma duc sa bantui prin oras dupa tot ce-mi trebuie ca vrem sa renovam apartamentul inainte sa vina domnisoara ca apoi sunt convinsa ca nu vom mai putea.
acum am si eu o intrebare: dormitorul lui STEFI este dat cu lavabila bleu, acum eu mentin culoarea sau fac combinatii pe pereti avand in cedere ca mai totul este pe albastru?
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 17+IOANA
lauramar spune:
Buna dimineata!
Noi am fost o saptamana fara comp.,apoi alta ocupati cu majoratul cumnatei,musafiri de prin tara si nu am reusit sa mai scriu nimik.
Bianca felicitari pt. bebe e tare dulce
Despre plansul la gradi am si eu o trupa de plangaciosi,iar cel mai rau este cand vine un parinte mai devreme si pleaca un copil atunci incep si ceilalti,se pun la usa si striga dupa mamiiiii.Noi avem deocamdata doar copilasi de la 1 an si 10 luni la 3 ani.E foarte greu cu dormitul la pranz,ca sunt foarte micuti si sunt invatati cu mami,dar incet si cu rabdare reusesc sa-i adorm pe toti.
Pampers doar noaptea deoarece am lasat-o fara si dupa o saptamana in care nu a facut deloc in pat a reusit sa ude tot.
si multa sanatate stupului
diana_jors spune:
Nu, inca nu l-am adus pe Alex, dar imi permit sa ma bag si eu in discutii
Carucior: noroc ca a scris si Laura, ca deja ma simteam intimidata ca nu mai folosim de un an de zile. Nu mai vrea sa stea in el si pace. Dar s-a folosit cu succes motocicleta fara pedale, e neobosit pe ea kilometri intregi Caruciorul e de mult strans si pus in balcon, asteptandu-l pe bb2
Olita. Eh, aici eu am niste sechele si niste idei fixe. N-am vrut sa le spun, dar cand vad ca treziti copiii noaptea o sa va spun totusi povestea mea...
Eu personal fac parte din generatia pusa pe olita la 6 luni, si care la 1 an nu mai aveam nevoie de scutec. Dar ma trezeau ai mei noaptea. Cu ce m-am ales eu de la chestia cu trezitul - probabil mi s-a format reflex conditionat sa fac in jurul orei la care ma trezeau ai mei. Asa ca incepusem clasele primare si eu inca aveam probleme noaptea. Daca nu ma trezeau ai mei faceam in pat. Trezit e impropriu spus, pentru ca nu ma trezeam, eram intr-un fel de stare de hipnoza, in care habar nu aveam ce fac - imi spuneau ai mei ca uneori mergeam in baie si ma puneam pe jos in loc sa ma pun pe wc, sau chiar in camera pe jos
Evident, am fost plimbata pe la tz-shpe medici comunisti si ridicata in slavi "rusinea" si cat de rusine trebuie sa imi fie mie pentru ceea ce fac. Eh, nu era ceva voluntar, era un reflex conditionat. Am luat, copil fiind, mai bine de 1 an, un medicament care sa ma ajute "sa ma trezesc mai usor". Acum, cand citesc prospectul respectivului medicament, constat ca are indicatii pentru "Melancolie, depresiuni de climacterium, stari depresive, baza organica in arterioscleroza cerebrala si senilitate cu simptome depresive, surmenaj, nevroze astenice cu elemente depresive, depresiuni evoluand pe fond psihopatic, stari disforice de tip ipohondric in schizofrenie". In al doilea an incepuse sa mi se faca rau de la ele, si am inceput sa le arunc in loc sa le iau. Nu m-au ajutat oricum cu nimic, tot nu ma trezeam noaptea. Totusi, ai mei au renuntat sa ma mai trezeasca noaptea in speranta ca medicamentul (pe care oricum eu nu il mai luam) isi va face efectul. Si au mai trecut cateva luni in care am dormit toata noaptea, si intr-un final am ajuns sa tin pana dimineata.
Bineinteles, in tot acest timp, nu am ajuns in excursii/ tabere/ drumetii/ vizite care implicau ramasul peste noapte, din motive evidente... (asta e alta sechela pe care o am, efectiv nu am ce povesti din copilarie...)
Solutia NU era deloc TREZITUL NOAPTEA, solutia era sa fiu lasata sa se desfasoare organismul in ritmul lui natural. Pe Alex nu il voi trezi noaptea - de fapt el se trezeste cu scutecul uscat, dar mai motaie in pat si atunci il umple, daca l-as ridica din pat si l-as duce imediat la baie nu ar avea nevoie de scutec. Dar daca placerea lui e sa motaie, nu vreau sa i-o iau...
Eu sper ca nu m-am expus degeaba si ca o sa va ganditi la ideea de trezit noaptea. Pentru ca reflexele conditionate se fac la orice situatie repetitiva - si la pusul pe olita la 6 luni, dar si la trezitul noaptea...
Ah, eu nu m-am mai trezit noaptea decat in timpul sarcinii, cand apasa bebe pe vezica... in rest, dorm bustean fara probleme pana dimineata
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
rein spune:
Mie faptul ca Petru nu a mai facut pe el din momentul cand a acceptat sa faca la olita, adica la 2 ani si o luna mi-a demonstrat ca era suficient de matur sa renunte atunci (fizic si psihic). Cred ca daca incepeam mai devreme explicatiile si lasatul fara scutec in casa accepta. So, asa cum zice si Tzuna, la Calin incep exact cand recomanda doctorii (18 luni).
Nu l-am obligat sa stea pe olita, doar i-am explicat cu rabdare si de n ori pe zi cand il schimbam de toate, timp de 2 saptamani, ca e mai bine sa faca asa decat pe el.
ralualexandrei spune:
Diana m-ai lasat muta cu povestea ta,groaznic.
Nu l-am sculat noaptea tocmai din motivele expuse de tine,ca sa nu mai vorbim ca sunt si un pic egoista in sensul ca dupa 13 ore magazin 5 ore munca in casa imi raman fix 6 ore de somn daca mai iau si pauze deja cred ca ajung in balamuc.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
roxanici spune:
eee asa mai vii de-acas'.... am cu cine discuta
mai, sa zic si io cu pampersul....desi nu m-am stresat tare cu el....a reusit sa se invete la wc/olita dar mai face 2-3 picaturi pe el si acu, da' nu ma stresez(doar ma enervez)... noaptea ii pun dar degeaba ii pun ca reuseste sa se ude in fiecare noapte. Chiar nu stiu unde e problema, ori e asa de mult cat face ca nu rezista niciun scutec?!?! am incercat tz feluri de scutec si tot se uda.
Azi dimi pe la 4:45 m-a pus naiba sa il schimb ca era ud...si nici ca o mai avut somn de-atunci...desi am facut totul pe intuneric.
De trezit cupil sa il pun pe olita.... noooo wayyyy din n motive + cel zis de diana.
no, azi nu o mai plans raresu la gradi dimi, desi avea plansul in gat.... e totusi un progres, il iau ca atare si ma multumesc cu el. Nu aveam de gand sa renunt la miorlaieli oricum... ma induplec destul de greu.
carut, nu il mai folosesc pt ca rares e fan tricicleta acu si noi suntem si tare comozi, tzusti cu masina langa parc, tusti cu masina acasa si gata
aa, Stefaniya, bicicleta de aia vreau si io sa ii iau lu rares. Cred ca o las pe vara viitoare cred ca nu stiu daca ar ajunge rares cu picioarele in pamant. Oricum imi place ideea si cred ca la anul o sa fie mai bine si pt el.