Nazdravani de august-septembrie 2003 (sept.2009)
Raspunsuri - Pagina 18
dana_ene spune:
Am stat la cotitura si am vazut cand a sosit pictura Elizei.
Gata, noi am punctat. Am trimis fisele.
Avem copii talentati, pe bune!
ankalaura spune:
Asa doamna Dana ca eu eram polivalenta aici, trebuia sa strang sunca aruncata de Erika pe jos... Dar sa si caut poza pentru paginuta, etc....
Urmeaza descrierea, la ora 8 si putin notele de la noi. Numa' sa vina balerina acas'....
Revin cu povestiri
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_ene Mihaela, vezi la CONCURSURI INCHEIATE. Acolo sunt picturile. Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006) www.dropshots.com/danae" target="_blank">Alte poze si filmulete www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006 www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003 |
Da, nu se incarca pagina deloc. S-a rezolvat intre timp.
Am punctat si noi, trimis. A mers usor de data asta, am facut ca si Cristina, am salvat desenele intr-un folder, am lasat-o sa aleaga pe cel care i-a placut cel mai mult si le-am eliminat pe rand. fara sa amintesc de puncte, si altceva. Doar care si cum ii place. Cu cateva exceptii a ales cum as fi ales eu .
Chiar ca avem copii talentati, cateva picturi au fost de exceptie! felicitari!
Cris, imi place etapa urmatoare...poate va fi si Silvia mai interesata...I hope!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
haha, ai mei de cand ai vazut ca a sosit pictura elizei au stat ca pe ghimpi. cand notam, cand notam, da' stati mai fratilor usor, sa dau si eu mail la toata lumea... si intre timp iaca deja si 2 mailuri cu punctaje, mama! nici n-am mai apucat sa va trimit desenele...
de fapt, puteti salva pagina de concurs, si in folder se vor salva toate pozele.
ce pot sa spun din camera verde e ca punctajul e strans, in interval de 10puncte avem 4 copii. abia astept punctajele.
partea buna e ca andrei statea cuminte cand dadea iris notele, astepta ca la eurovizion sa-i pronunte si lui numele... cand in sfarsit l-a zis, a exclamat... "hai ma iris, doar atat???"
asteptam cu nerabdare sa vedem finalul .
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
ankalaura spune:
Eu de data asta nu i-am mai aratat lucrarile copiilor inainte. Si nici nu i-am mai zis care a cui este. A mers mai rapid. Pana acum, stiind care a cui este, clar devenea sentimentala.
Cu lucrarea... mama ce am mai muncit la ea, de am transpirat nu alta! Eu adica! Greu e sa impingi un copil de la spate... O apuca dorinta de vopsele exact cand trebuia sa pun masa. Exact cand tebuia sa iesim la cumparaturi. Exact in momente nepotrivite...
Azi dimineata am dat bice la bucatareala, tocmai ca sa fim gata cu lucrarea la timp. Cand colo, m-au abordat doamnele, am adus rechizitele? Dar banii de caiete? Eu bine, NU. Cine naiba a iesit pe ploaia aia, ieri sau alaltaieri, sa scoata bani sau sa cumpere rechizite?? Asa ca de la gradi m-am dus direct la Kaufland ca sa remediez problema asta. M-am intors incarcata ca un asin, nu numai cu "bunurile" pentru gradi, dar si cu copiii dupa mine, normal...
Dupa ce le-am dat sa manance, ma uit la ceas, sa pic pe spate! ORA 4!!! Nu le fusese foame, pe Erika o trezisem cu forta la 11 jumate, ca sa ajungem, la timp la gradi. Iar Eliza a infulecat repede restul de sandvis de la gradi tot la 12. Deci nu le-a fost foame, drept urmare eu nu m-am gandit ca orele curg cu asa viteza. Deh... reperul meu este somnul si masa lor.....
l_carmen2003 spune:
Dragele mele, stie careva ceva ce o poate ajuta pe mamica de mai jos? Ma gandeam la Iuliana poate are vreo idee... o informatie... ce-i drept e aiurea tare...
Citat: |
citat din mesajul lui ionik76 Fetelor, va rog sa ma ajutati, cu un sfat, macar, cu o informatie cat de mica, sunt disperata!!! Fetita mea, Ioana Antonia, acum in varsta de 3 luni si jumatate, a fost diagnosticata in urma cu aproape 2 luni cu alergie la proteina laptelui de vaca. S-au incercat pe rand diferite formule de lapte HA, inclusiv cele pe baza de soia, insa fara rezultat, astfel incat singura solutie a rams formula Neocate, pe baza de aminoacizi puri, pe care, din fericire, il tolereaza. Problema este ca, pe langa faptul ca se poate procura numai prin comanda speciala din import, acest lapte este si extrem de scump, o cutie de 400 g ajungand la pretul de aproximativ 200 lei (cel mai ieftin). In conditiile in care acum, cand Ioana mananca doar 120 ml la o masa, o cutie nu ne ajunge mai mult de 5 zile, va dati seama ca ar avea nevoie de cel putin 6 cutii pe luna, mai ales ca la varsta ei laptele e singurul aliment posibil iar diversificarea, din cauza problemei de sanatate, va trebui amanata cat mai mult. Veniturile noastre nu ne permit achzitionarea acestui tip de lapte, in conditiile in care mai avem un copil, rate la casa etc. si apelez pe aceasta cale la toti cei care ar putea sti cum as putea procura acest lapte la un pret cat mai mic, eventual printr-o fundatie umanitara, pt ca stiu ca in strainatate sunt asociatii constituite pentru copiii cu aceasta problema, care ofera ajutor inclusiv parintilor care nu-si pot permite financiar achizitionarea acestui produs. Aveti idee cum as putea beneficia eventual de serviciile unei asemenea asociatii, poate mai este cineva care a trecut prin aceeasi experienta ! Spitalul de Copii mi-a furnizat primele cutii dar stocurile lor au fost epuizate si nu mai au fonduri alocate, cel putin pentru anul acesta, pentru programul destinat copiilor alergici in care a fost inclusa si fetita mea, si implicit pentru achizitionarea acestui lapte. Am apelat si la Crucea Rosie, si la CAS, nimeni nu ma poate ajuta, din lipsa fondurilor. Pe de alta parte, in SUA, exista un echivalent al acestei formule de lapte, se numeste ELLECARE si e mult mai ieftin, cam la jum. de pret, insa nu am pe nimeni acolo care sa ma ajute sa-l procur. Ma poate ajuta cineva ? Va rugam din suflet, ajutati-ne, orice informatie, orice sprijin, din partea voastra, ar conta enorm pentru Ioana pentru care acest laptic este vital ! |
l_carmen2003 spune:
In alta ordine de idei, mai vesela, diseara nu cred ca avem timp sa votam ca are tenis de la 16,45 la 17,45 si de la 18 la 20,30 engleza... sincer nu cred sa mai aiba putere de ceva... (cu siguranta ar prefera sa faca doar engleza in loc sa mearga si la tenis dar nu e dupa el!)
Promit pentru maine. Oricum e prins de concurs, imi place ca isi da cu parerea si e interesat... si mai ales imi place ca vrea sa faca ceva, potrivit varstei, copilaresc, sa picteze, ceva artistic nu doar dinozauri, tv, laptop sau Iphone... in fine... vom vedea...
Va las acum... si recunosc ca am tras cu okiul la desene cu drag, avem niste copii foarte talentati! Si iubiti!
l_carmen2003 spune:
L-am primit pe mail... cu durere in suflet de la o coelga... ma intreb de ce nu se implica si statul de loc? ca doar e campanie electorala...
As fi impresionata si nu doar eu daca as vedea ceva de genul asta...
www.ajutorpentruana.info
conturile bancare sunt la sfarsitul mailului
"Doamne, mami, cate am mai putut sa trec si eu prin viata asta!"
O familie din Hunedoara uraste de moarte ticaitul ceasului. Chiar īn clipele astea, cancerul osos al fetitei lor de 9 ani, Anamaria Boca, galopeaza spre metastaza. Noua zile, atat i-au mai ramas pana atunci. Ultima sansa: operatia la Viena, musai peste noua zile. Nici o zi īn plus. Doctorii romani au trimis-o acolo, aici n-au ce-i mai face. Clinica vieneza cere 30.000 de euro; parintii fetei castiga īmpreuna nici 2.000 de lei: ea lucreaza la croitorie, el - īn fabrica. Deocamdata au avut noroc, 5.000 de euro s-au strans īn cateva zile, de la prieteni, primarie si cativa oameni de afaceri. Dar atat costa doar primele consultatii la Viena. Mai ramane de strans restul... o avere pentru un orasel ca Hunedoara.
"Mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari"
Pana acum trei saptamani, familia Boca era fericita. Anamaria, singurul lor copil, nu facuse o injectie īn viata ei īn afara de vaccin si nici nu calcase vreodata īntr-un spital. Sarea coarda, mergea pe bicicleta, se dadea cu rolele. Īntr-o seara s-a plans ca o doare piciorul drept. A doua seara la fel. Īn a treia zi, mama a dus-o la doctor.
Dupa aia au curs toate, pe rand, ca īntr-un film de groaza: radiologii, analize, ecografii, EKG-uri si la urma biopsia. Anamaria, copil alintat pana acum, la spital a uimit pe toata lumea. La tomograf, de pilda, cand au bagat-o īn cutia aia pentru 45 de minute, zambea si īsi īncuraja mama: "Vezi, mami, noi nu ne speriem, suntem cele mai tari".
La spital, cat a dormit cu mama īn pat, o īnvelea peste noapte, sa nu raceasca. Cand o vedea obosita, ea, copil, o trimitea pe mama la somn, īngrijorata, ca un om mare. "La final, biopsia tesutului moale tumoral a aratat clar ca e cancer cu grad īnalt de malignitate la peroneu. Zena, mama, m-a sunat imediat: sunt tampiti ca īn cinci zile pot sa spuna asa ceva, mi-a spus. Nu credea ca e adevarat. Petre, tatal, sta si acum pe calmante. Piciorul drept al fetitei e mai īngrosat cu doi centimetri decat cel sanatos. Medicina nu-si poate explica de ce a aparut tumora si cand. Asta īmi spune ca se poate īntampla oricui, oricand, din senin", ne spune Dana, prietena a familiei. Lucreaza cu Zena īn fabrica de confectii. Īn trei saptamani, fetita s-a maturizat cat īn cinci ani, zice. "Dupa tot setul acela de analize, dupa doua saptamani de spitalizare, Anamaria atat a zis: «Doamne, mami, cate am mai putut sa trec si eu prin viata asta!»"
10 lei, donatia pensionarei amarate
De sase zile, de cand a īnceput campania de donatii pentru fetita, familia se bate cu timpul. Un adevarat razboi. Se numara banii stransi si zilele ramase pana la metastaza. Primul s-a miscat īnvatatorul, Tiberiu Dīscu: "Marti, la ora 9, am aflat. Pana la 11 īmpartisem deja 450 de biletele elevilor, cu anuntul umanitar, sa le dea parintilor si dirigintilor; am continuat sa īmpart pe la toate scolile. Xeroxul din cancelarie a mers continuu, topurile de hartie se duceau vazand cu ochii. Asa, am strans 3.000 de lei numai din clasa noastra. Un copil a venit cu 1.000 de lei, altul, sarac, cu 4 lei. Directorul a sunat pe la ziare, un jurnalist de la Radio Romania ne-a ajutat sa facem un site de campanie. Vorbesc zilnic cu atatia oameni, īncat seara īmi īncarc telefoanele si dupa-amiaza, pe la trei, trebuie sa le reīncarc".
De miercuri īncolo, toate s-au derulat rapid, naucitor aproape. Mama a fugit la banci, sa deschida conturi, apoi iar la spital si iar pe la rude si prieteni... "Īntr-o zi am facut sute de afise gratis, o inginera ne-a tradus fisele medicale pentru Viena tot benevol. Duminica, la slujba, se vor face colecte pe la toate bisericile din oras, ortodoxe, catolice, penticostale sau reformate. Primaria ne-a dat 4.000 de lei. De la o singura banca s-au strans 5.000 de lei, īn doua ore jumate. La o īntrunire a oamenilor de afaceri īntr-o singura ora am strans 2.100 de lei. O pensionara amarata a trimis 10 lei, ca atat mai avea. Doar o singura institutie s-a suparat ca am īndraznit sa punem un afis pe geam", zice Dana. Ieri era īn centrul orasului cu o cutiuta pentru donatii. O parte din bani au sosit datorita site-ului www.ajutorpentruana .info; sute de persoane au aflat povestea fetitei si mai departe au trimis linkul pe e-mail. Īn redactia Gandul, de exemplu, mesajul s-a ivit din senin, pe mailul unui coleg.
Donatorul de la miezul noptii
Alaltaieri la miezul noptii, telefonul Danei a sunat din nou - era un donator din alt oras, primise linkul pe e-mail, īncercase sa doneze online si nu reusise. Īncapatanat, omul īncerca sa afle de la Dana cum poate face sa dea si el un ban. Īn timp ce vorbeam cu familia Boca, iar a sunat mobilul Danei. Erau trei maicute de la o manastire din Moldova . Voiau sa doneze. Nimeni din familie nu le cunoaste pe calugarite. "Varul din Iasi trebuie sa fie. Sigur el a anuntat, ca n-avea cine altul", a soptit tatal. Apoi si-a plecat privirea, ca si cum ar fi multumit unei persoane invizibile.
Dar toate acestea sunt donatii mici si īn ritmul asta e greu de spus daca se vor strange toti banii īn 14 zile. Mai toata Hunedoara a aflat de Anamaria, dar bogatii orasului n-au aparut pana acum cu o suma mai importanta.
Ce poti cumpara cu 25.000? Raspuns: "Operatia mea"
Īn vremea asta, din dormitorul ei, fetita viseaza la ce se va face cand va creste. Politista. Dar ca sa ajunga la asta stie ca e musai sa fie joi la 11 la spital la Viena. Si e chiar bucuroasa, fiindca la joaca fetitele i-au povestit cum ca orasul e plin de carusele si de parcuri pentru distractii. Si-a calculat ea ca Viena trebuie ca e un oras ceva mai mare decat Hunedoara si cu mai multe ambulante decat Timisoara . La spital o sa-si ia cu ea "patul mare" - un cearceaf cu clovni colorati de cand era ea bebelus, un pui de pernuta de acasa si... pe iepurasele de plus Ana si Alexandra. "Ana e cea roz, Alexandra cea alba, amandoua sunt la fel de pufoase. Acum stau īmbratisate fiindca sunt verisoare", rade fetita. L-ar lua cu ea la spital si pe motanul viu Jonica, si pe cainele Nero, si pe hamsterii Tuta si Tutu, sa fie acolo toti cand īsi revine din anestezie. Asta, desigur, daca se vor strange toti banii pentru interventie. "Ce poti cumpara cu 25.000 de euro: o casa, o masina?", am īntrebat-o pe fetita. "Operatia mea", ne-a raspuns.
Donatiile se pot depune īn conturile urmatoare:
RO61 BTRL 0630 1201 U109 90XX RON
RO36 BTRL 0630 4201 U109 90XX EUR, Banca Transilvania sucursala Hunedoara, Boca Zenaida Daniela
Cod Swift Banca Transilvania BTRLRO21HD1
RO19 RNCB 0160 1122 8164 0001 RON
RO89 RNCB 0160 1122 8164 0002 EUR, BCR, sucursala Deva, Boca Zenaida Daniela
Cod Swift BCR, RNCBROBUXXX
www.ajutorpentruana .info
cristinamh spune:
vai, noi bricolam... si eu am cedat. nu accepta copiii astia nici un sfat. ce, sa le arat eu ce se poate face... ei fac ce vor ei!
asa ca s-au apucat sa se prosteasca, si acuma plang, le-am zis ca, daca nu sunt seriosi, ii descalific pe-amandoi.
abia astept sa vad ce-o sa iasa.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
ankalaura spune:
NASTE LILIACU!!
Andra e cazata la bunici
Citat: | ||
citat din mesajul lui ankalaura
AHA! Apai bine domnu' Marius si noua nu ne zici? Sper ca la ora asta sunteti deja cu bebedoi la purtator! Faceti si voi o poza juniorului ca abia asteptam sa il vedem! Transmite-i Liliacului toate pupaturile noastre de la nazdravani & CO! |