Licurici de ianuarie-februarie 2009 (51)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Ca sa ma citez : fac ce fac da' fac bine:
Andrei are azi 8630 grame , 71.5 cm si PC= 44.8 cm , a crescut 440 grame in ultima luna de " 500 gr" de acum ne asteptam la si mai putin.E comoara mea si sufletul meu...e un copil ffff solicitant dar si un sociabil..deocamdata un innecacios, manca blenduit inca , manca titzi inca...Abia apuc sa scriu ceva cu el...

Bravo Mara pt gradi a Flaviei!Sanatate tizului nostru mucios1

Carmen mai treci pe aici!ne e dor de tine si de Stefan

Nu ma mai lasa sa scriu....

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aalina

Ada wooooooooow deja la gradi. Vaiii ce nora mare am Cum sa comportat? Se mai duce?

Nu? Asa am zi si eu, ce fata mare am Inca e la gradi, o ia tat-su la 16.30. Is curioasa de primele ei impresii. Am sunat si e ok, se joaca, nu a plans deloc. Sunt tare mandra de ea. Trebuia sa fac ceva, imi era fff greu de una singura cu ele. Cred ca ii e mai bine acolo. Asa am si eu timp sa ma ocup si de casa si de Bibi. Dupaamiaza e doar a lor, ne vom juca, plimba...

Crisspy Petrecere frumoasa azi. mult mult Razvanelul.

Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008

Daria
Karina

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Bravo Irina pentru parametri!!! Ochila.

Ada te inteleg. Azi e prima zi cand Dori sta la scoala program normal si uite ce de timp am de ma dau si pe net. Am facut si mancare, am fost si afara dimineata si de toate. Sa ma plictisesc nu alta Acum ca doarme si Fabi e atata liniste de nu imi vine sa cred ca pot si eu in sfarsit asculta niste muzica pe care ma stradui de luni sa o aud.

Si eu astept impresiile dupa ziua de astazi. Sper amandoi copii sa vina fericiti acasa
Karina cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Aalina, cate biberoane a mancat azi-noapte si de cati mililitrii? Chiar sa le fie asa foame? Si al meu mananca f des noaptea, dar nu pot sa masor, si ma gandeam ca e mai mult ca sa ma simta pe mine. Te inteleg perfect cu oboseala de noapte, eu de cand am ramas insarcinata nu am mai reusit sa dorm o noapte cap coada si nu mai zic, ca cea mai odihnitoare noapte a fost cand se trezea doar de 3-4 ori pe noapte si se culca la loc
Super la step by step, am auzit ca e un program f buna. Felicitari pentru alegere si sa-i fie cu folos lui Dorian!

Mara, felicitari pentru Flavia, e fetita mare! E f bine ca s-a adaptat usor la gradi, aici e meritul vostru, bravo! Un si pentru Andrei, si el creste si face progrese mari!

Bebelusi, groaznic fara apa. Nu e normal sa va tina atat si fara sa anunte inainte. Pentru mancarica lui poti sa folosesti apa plata, dar e tare rau cu baita. puiul mic.

Noi nu prea luam in greutate, probabil doar lapticul meu nu mai face fata cerintelor organismului lui, sunt tare ingrijorata ca nu vrea sa pape altceva. Offf

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Porumbita, parca tu cereai sfaturi in legatura cu somnul. Da-ne mai multe detalii legate de « ritualul » de culcare al bebelusului, ca sa vedem ce se poate « corecta ». Eu am din fericire la serviciu o sectie foarte buna de pediatrie, au si psiholog de bebelusi (efectiv de bebelusi, nu de copii mai mari !)....si pot intreba ce si cum. Eu am urmat exact sfaturile acestei tipe de cand s-a nascut Paul si de la 3 saptamani el doarme fara nicio trezire, singur in camera lui. Nu l-am lasat niciodata sa planga mai mult de cateva secunde, insa daca e cazul, folosesc suzeta la adormire (strict doar la somnul de noapte, nu in timpul noptii ci strict la adormire, apoi i-o iau din guritza). Ulterior se trezeste noaptea ca si toti bebelusii , dar stie sa adoarma singur la loc.

E important sa se tina seama de ciclurile de somn ale bebelusilor. Intre 6 luni si 2 ani un ciclu de somn are cam 70 de minute, cu o faza de somn lent-usor, o faza de somn lent-profund si o faza de somn paradoxal-agitat. Adormirea la aceasta faza se face inca in faza de somn agitat (nu in faza de somn linistit ca si la adult sau copilasii un pic mai mari). Spun asta pentru ca e normal ca ei sa se agite inainte sa adoarma, sa fie moraiti, sa plangoseasca (sau cum sa-i spun acelui plans care de fapt nu e plans adevarat, ci e un plans - morait - de somn : ) ......unii sunt chiar fff agitati, par a avea chef de joaca! In acele momente trebuie sa nu fie hiperstimulati, ca sa se poata adormi. Paradoxal daca fix atunci le vorbim, ii luam in brate (in ideea de a ii calma), de fapt ii trezim si mai tare si vor adormi si mai greu, in bratele noastre, dar de fapt epuizati.

Ei au nevoie de o rutina foarte bine pusa la punct la aceasta varsta (ore de masa fixe, ore de somnic relativ fixe, cand sa fie pusi in pat…..sa stie clar unde se mananca si unde se doarme si unde ne jucam). E important sa nu faca totul ……in pat ! Patul e pentru nani, masa e pentru mancat si pe jos ne jucam…….. In pat nu isi au rostul alte jucarii in afara de jucarioara lui preferata (paturica sau ce o fi) care il calmeaza si ii da sentimentul de siguranta. Cand mananca nu trebuie stimulat cu jucarii (sau pe mai tarziu cu celebrele vorbe « o lingura pt mama, una pt tata, una pt bunica etc……..caci nu mananca pentru a face placere nimanui, ci mananca pentru el si nu trebuie recompensat pentru ca a terminat de mancat – adica trebuie, doar cu o vorba buna, cu o incurajare, dar nu cu propuneri gen « ai papat tot acum primesti desert » sau sa se rupem palmele aplaudand copilul doar pentru ca a mancat……….caci a manca e ceva normal).

Acesti copii care au o rutina bine stabilita sunt si cei mai adaptabili in cazul in care rutina e intrerupta din diverse motive (vacanta etc)

No poate ma exprim mai greutz caci nu-s psiholoaga……..dar daca imi dai mai multe detalii despre ce si cum se intampla in apropierea orei de culcare/sau si in timpul zilei……..eu pot transmite mai departe si cere un sfat avizat. Tot ce pot spune e ca functioneaza ! Mi-a dat tipa asta si sfaturi f bune in legatura cu asistenta maternala care are grija de Paul de la 1 septembrie de la 9 la 19……….si acele sfaturi au functionat……..bebele s-a adaptat perfect la noua situatie, fara plansete, fara urlete, mananca si doarme bine si la tanti asta acasa !

Totul conteaza, inclusiv cum se implica tatal in toata povestea asta cu somnul si care e atmosfera din familie cand se apropie ora culcarii (angoasa la ideea ca iar va plange etc etc).........chiar daca atmosfera e calma (ca presupun ca nu va bateti :))......e important cum percep parintii, mai ales mama separarea asta nocturna de copil. Dormitul asta doar leganat, doar la san zilnic.....arata si o dependenta foarte mare a mamei fata de copil........intr-adevar e un moment agreabil, de calm sa-ti adormi copilul la san.......dar e de vazut cine e mai "dependent" de leganatul asta.......mama sau copilul? Ei incep sa devina maricei si e bine sa-i lasam sa creasca, sa-i invatam sa adoarma singuri.......evident daca ne dorim cu adevarat asta. Daca parintii sunt adeptii co-sleepingului cu bebele pana la o varsta mai inaintata, atunci e alta poveste si e alegerea lor, dar daca iti doresti ca bebele sa doarma singur, trebuie sa-l inveti si mai ales sa ii creezi conditiile ca sa poata sa faca nani singur.

E si asta o meserie : psiholog de bebelusi ………de fapt e mai mult psiholog de parinti de bebelusi : ).....dar mie tare mult imi place sa o aud pe tipa asta povestind si rezolva zeci de situatii din astea pe zi, cu succes!

Pup fetele !

PS : Paul e racit, curge nasul, fornaie, uneori tuseste…….si de azi dimineata isi tot da cu mana pe la urechea stanga………., fara febra, fara sa-l doara urechea ……..asa ca la pediatru cu noi (din pacare programare doar pe vineri !)……..poate e doar un dop de ceara : ) + o ceva viroza oarecare. Sper sa nu fie GRIPA, caci pe sectia de pediatrie de la mine de la spital sunt déjà 2 bebei cu GRIPA H1N1. Oricum aici cum e cineva racit un pic cum le face testul de GRIPA : )………atatia bani aruncati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Anna si eu i-am dat san mult timp de ajunsese din ora in ora sa suga pana nu am mai putut. Nici suzeta nu a functionat mai bine. Asa ca am incercat si varianta asta. A bagat la 12 la 2 si la 4 cate 150 ml. Eu in continuare nu cred totusi ca de foame plange, dar nu mai stiu ce solutie sa gasesc.Al meu ziua mananca foarte bine.Si doarme foarte bine. Nici disconfort nu pare sa aiba pentru ca adoarme instant la loc. Am incercat sa dorm si eu cu el in camera sau in pat. Nici o imbunatatire spectaculoasa.O sa incerc tot ce imi mai trece prin cap poate ceva va functiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aalina

Bravo Irina pentru parametri!!! Ochila.

Ada te inteleg. Azi e prima zi cand Dori sta la scoala program normal si uite ce de timp am de ma dau si pe net. Am facut si mancare, am fost si afara dimineata si de toate. Sa ma plictisesc nu alta Acum ca doarme si Fabi e atata liniste de nu imi vine sa cred ca pot si eu in sfarsit asculta niste muzica pe care ma stradui de luni sa o aud.

Si eu astept impresiile dupa ziua de astazi. Sper amandoi copii sa vina fericiti acasa
Karina cum e?

Karina e bine, creste, e cumintica, insa se trezeste des noaptea Are 10.5 kg si 75 cm. Papa binisor, adoarme la san, ceea ce sper eu sa rezolv acu ca e Daria la gradi
Si eu am facut o gramada de dimineata si sper sa fac cat mai multe, ca in curand sa arate si casa noastra, casa daca ma intelegi ce vreau sa spun

Irina bravo pt Ochila, baiat mare, ce mai...

Mara succes cu gradinita si sa-i placa Flaviei

Pyc multumim pt sfaturi, sunt de real ajutor. Paul sa treaca repede raceala.

Bebelusi nasol fara apa. Te inteleg perfect. Eu fac depresie daca n-am apa.

Anna Vladutz, poate ii vine pofta de papa. Tre sa ai multa rabdare. O sa pape pana la urma.

Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008

Daria
Karina

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

bebelusi ce nasol ... Si la noi se opreste apa des si ma enerveaza de mooor, e cumplit sa nu ai apa.

crisspy ce tetine cu debit reglabil folosesti? Din alea de 3+? Eu cu de-alea ii dau cereale, dar oricum curge greu de tot. Laptele i-l dau tot cu astea sau cu unele cu 4 gauri (6+) dar tot greu trage, e gros laptele. Or exista si 6+ cu debit reglabil? Eu n-am vazut.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

pyc, impresionant programul de somn al lui Paul.mi se pare atat de logic ceea ce povestesti.mai rau cu practica. sanatate multa!

anna si ada.ce mi-a placut ieri cand am fost la gradi s-o iau pe flavi:stateau pe scaunele toti in semicerc.intru s-o salut pe educatoare.surpriza,nu era! iesise o secunda sa arate ceva unei mamici.dar copiii erau cuminti toti ,asezati pe scaunele.si pe flavi nu am auzit-o sa spuna ca ar tipa la ei sau altceva.oricum ,aflasem ca sunt toti copii buni.

irina,fix la fel face si ardeiu meu

m-am captusit de vreo 2 zile cu o laringita,ma enerveaza de nu mai pot,umblu mascata si iau din siropelele copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pyc pai seara e totul la fel: venim de afara, salutat restul casei (tata si bunica) baie san somn (in intervalul 20-21);
pana acum o luna si ceva se trezea prima data in jur de 2-4, manca bine si apoi pe la 6 manca iar;
acum nu stiu niciodata cand se va trezi din nou;

eu nu sunt deloc stresata cu el; nu sunt chiar asa de rea de somn din fericire asa ca sa rezist pe baricade desi evident ca e greu; dar seara nici pe departe nu sunt timorata ca ce va urma;
in 4 seri din 7 taicasu ajunge la vreo ora si ceva dupa ce el doarme (din motive de job);
dimineata se scoala intre 6 si 9 (nu are ora fixa); la 9-10 mananca fructe (in medie 150 g) in jur de 10-11 se vede clar ca ii e somn; singur in pat se ridica in picioare; de regula il pun la san si suge cam 15 min apoi adorme (intre 15 si 120 de min - asta mai rar); in jur de 13-14 mananca legume; aici cantitatea depinde de ce ii dau; dar in medie 100 g tot mananca;
in jur de 4-5 ii mai dau san si dc am bafta doarme intre 30 mn si o ora; apoi afara;
pe la 6-7 ii dau iaurt, in medie 100g

f rar se intampla sa nu vrea completare de san dupa mese; si in genere suge bine;

cam asta ar fi in mare;

Mergi la inceput