PRIETENE FARA TITLU (48)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ANDA abia astept sa ai timp mai mult sa ne povestesti de gradinita cea noua a lui Mark! Aici parca ziceai ca e posibil sa fie si alti copii romani,nu?
DANA ce chestie cu fetele, zici ca Oana nu prea povestea de la gradi,dar Roxana da! Oricum din ce povestesti e tare dezghetata Roxanica ta! Si mancacioasa !!! Mie mi-a zis aseara Diana ca nu ii place ca le dau dimineata paine si ... ardei.Ea nu prea mananca acasa paine.Nici dupa ardei nu se omoara.Chiar am vazut in meniu ca mai au dimineata asa sandwichuri si cu salam si cu ardei pe langa branza.Sau cremvusti le mai dau.Apropo ca ziceai de mancare buna: io ma bucur ca le dau la gradinita uneori si mancaruri preparate din fasole,varza,mazare ... ca mie una imi plac si Dianei la fel.In plus sunt si sanatoase.Nu toata ziua numai carne si cartofi,desi e-adevarat si ca majoritatea copiilor astea le prefera ...
Aaa si felicitari pentru Oana ca e fetita asa mare ca se descurca singura la vestiare.Noi n-avem vestiare propriu-zise.Dulapurile lor sunt pe holuri si al Dianei e chiar al treilea de langa usa grupei ei.Vis-a-vis de dulapioare pe peretele cu ferestrele sunt bancute pe care pot sta cat se incalta/descalta.
DENISA deci ai tai ti-au adus cadou niste "muci de romania" Lasa ca astia trec,sunt si de la schimbarea vremii/a climei cum bine zicea Ingrid.Cu diareea lui Alex s-ar putea sa fie din aceeasi cauza: la copii cand le schimbi locatia se mai intampla ... Te cred ca esti obosita acum,sper sa iti revi repede.Asteptam vesti mai bune!
ASTERY ma bucur ca sunteti ok si ca l-ai gasit iar pe Razvan mancand mar .Cat despre haine schimbate,fix asa a patit si Diana in primele zile: facuse schimb de pijama cu un baietel de alaturi .De fapt ingrijitoarea sau educatoarea,ca ele i-au echipat actunci.Si mai tarziu s-au mai incurcat tenisii ... or mai fi d-astea
LILI ce-a zis Nicolas de noul tau look? Sper ca ne mai dai si azi raportul ca tare ma distrezi cum povestesti
INGRID mi-a placut faza ta cu "a uitat sa planga" Deci Diana ta mai trancaneste cu colegele de pat la culcare ... o veste buna zic io.Inseamna ca nu sta izolata si ca vorbind cu copiii se va si imprieteni cu ei mai devreme sau mai tarziu! Si Luca ... vaaai sa nu fie el normal la cap Ma bucur si ca a descoperit de ce plange: ca e mica Daca vorbeste si cu ingrijitoarea si educatoarea e si mai ok Are deja preferinte la educatoare/ingrijitoare? La desene marti cand a fost Diana aveau o foaie cu forme geometrice sa le coloreze si probabil le-or fi si explicat care ce-s.Diana mea le stia pe toate intr-o vreme,acum nu cred sa le mai tina minte decat cercul, patratul, triunghiul, dreptunghiul ... n-am mai repetat cred ca de vreun an Ar trebui sa o fac Si sa o pun sa pronunte cuvantul "paralelipiped" Ce sadica-s !
BRANDUSA da o veste,sper ca sunteti mai bine!!!

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Pana la urma cum i-ati echipat la gradi? Eu am vazut in pozele Danei Ene ca fetele sunt cu ciorapi cu chilot si rochite/bluze cu maneca lunga.De cand tot vreau sa o echipez asa pe Diana ,dar la noi nu se prea nimereste .Ca dimineata e usor racoare deja,cand venim acasa e foarte cald ,iar inauntru in sala e cald potrivit.Asa ca am ales sa o echipez in pantaloni trei sferturi si tricou cu maneca scurta,plus un hanorac in spate dimineata.Si cu echipamentul asta o las si la gradi ,nu o mai schimb momentan.Ca si asa ei au sortuletele alea ce se iau peste hainute asa ca riscul de a se pata e mic - pana e cu maneca scurta.Iar la pantaloni aproape ii acopera sortul ala si pe ei

Tudor a adormit iar asa ca fug sa imi trrmin romanul,mai am doar jumate din volumul doi.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Diana a ramas azi acasa, ieri a inceput cu ceva muci, am zis ca-s ocazionali, dar noaptea deja haraia la greu, i-am dat Panadol si azi-dimineata am fost la pediatra cu ea. Mai ales ca a refuzat sa pape cu noi, ii venea sa vomite.
Are rosu in gat, inca nu are febra, n-a primit antibiotic, doar spray tantum verde, vit C...La gradinita am fost sa zic ca nu vine pana luni. Avem si noi medic acolo, dar nu-i de gasit dimineata, isi bea cafeaua cred. Am spus educatoarei ca o sa ridic problema asta vineri, la sedinta.
Acum Diana a mancat enorm de mult, doua felii uriase de paine cu unt si parizer si ceai, ca sa vezi, n-o mai doare gatul...doar mucii ii curg. Sper sa scapam usor.
Moni, eu asa o duceam pe Diana, pantaloni trei sferturi, tricou cu maneca scurta si o bluza cu fermoar peste, cu maneca lunga. In clasa ramanea in tricou. Mergeam cu masina ca o lasam acolo si ne continuam drumul spre servici.
Astery, Danae, ce frumos ca sunt amandoi acolo, doua flori! Mai dati-mi idei ce probleme sa ridic la sedinta, please. Voi azi o aveti sau maine? Am uitat.
Bee, prea mare tacere, cum e fetitza?
Fug sa spal pe jos si sa-i schimb asternutul.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Io tot p-aci,ca mi-a citit Tudor se pare gandurile cu lecturatul si chitzaie si se screme de zor.Asa ca imping la carucior ...
INGRID ei proasta veste dar Dana ta cred ca se bucura de-aia o fi si mancat cand a auzit ca nu o mai duci: de bucurie Dianei mele nu i se si infundase nasul,deci a dormit bine.Eu aseara am lasat-o la balaceala in vana ca stiam ca e bine pentru mucozitati.Si eu tot panadol i-am dat - chiar zi azi.Plus vit C si propolis.Acum ma gandesc ca cine stie de cate ori o fi avut si ea (si altii) acel "rosu in gat" fara sa stim! Ca numai cand face febra ma cam alertez, cel putin io ...
A si pe ea n-o doare gatul defel.Chair a mancat asrara bine piure de cartofi cu ficatei de pui.
INGRID ma gandesc si iti dau ceva idei sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salutare!

N-am mai apucat nici noi aseara sa intram ...am fost in parc cu bicicleta si apoi a fost verisoara-mea cu Maria pe-aici.Aseara ne-am culcat la ora obisnuita 23 iar dimineata s-a trezit mai bine... chiar a apucat sa vada 15 min la Minimax dupa ce l-am imbracat.
In masina era morocanos ca doamna le-a zis ca MAMICILE VIN MAI TARZIU si el nu vrea sa vin tarziu si ca nu aude masina mea. Aceeasi placa mi-a pus-o si cand sa il bag la grupa..si imi zicea ca ma iubeste si o sa-i fie dor de mine.
Ca sa nu o dea in i-am zis sa se duca cu doamna sa-si ia puzzle cu elefanti pe care il vroia de ieri. Am mai stat putin sa vad daca si-a rezolvat si in sfarsit l-am vazut si eu asezat la o masuta si incepuse sa faca puzzle. Ufff este asa de emotiv... seamana cu ma-sa cand era mica .

Ieri avea pe manuta o bulinuta iar pe cealalta o inimioara si o floare... mi-a zis doamna ca i-a facut multe ca a fost cuminte (a mancat , a dormit), a colorat (mi-a dat si fisele), a numarat. Deci e de bine nu e eliminat

INGRID - m-am terminat de ras ce replici are Diana. Si Nicolas a mazgalit pe o foaie cu 2 desene impreuna cu o fetita (Alina...cica) ca rugat-o sa "cocoleze" impreuna si ea nu a mai vrut.
Deci a plans iarasi la somn si nu a reusit sa doarma suficient Diana. Mai bine la noi ca pana la 16 n-avem voie sa intram asa nu e nimeni deranjat de la somn. Si-al meu cica a zis ieri ca nu vrea sa doarma si ca sta in fund in pat.. pana la urma a zis ca se tolaneste...si in final l-a luat somnul.

DENISA- sper sa scapati cu totii de mucii aposi cat mai repede si sa nu se agraveze. Sanatate lui Alex iar pt tine... multa putere si sper sa reusesti sa te odihnesti mai mult.

CRISTINA - asa m-am distrat cand ai zis ca o fetita era cu hainele lui Razvan. Macar era una mai grasuta sau era una mica si slabuta...sa fie haiul mai mare. Si eu ma gandeam ca nu l-am gasit inca pe Nicolas cu altceva pe el desi cred ca ar face crize daca ar incerca sa-i dea altceva pe el ca isi cunoaste f bine hainele. Are si el o obsesie cu pijamalele...nu vrea sa le lase in clasa la dulapul cu patut ci si le pune in sacul pt acasa. Numai bine ca avea tricoul cu care dormise ud de transpiratie...asa ca azi i-am dat alte pijamale si i-am atras atentia .

MONI - Mai, mai ce frumos v-ati gatit voi... . Toti copii au pasiune pt umbrele. Pana la urma te-a adormit pe tine povestea pt Diana. Sper ca nu incepe sezonul virozelor daca zici ca o alta colega a Dianei tusea.
M-a observat si Nicolas ca "m-am tuns" a zis el eu i-am spus ca m-am vopsit si el ma pipaia in par si zice "nu se ia mami". Cand a venit Maria i-a zis... "uite vezi mami e cocolata(colorata)"

Am platit si eu ieri contributia 8RON/zi. Azi aveau pate de pui pe paine si ardei si lapte cu Neskuick(nu stiu cum se scrie ca al meu nu consuma asa ceva acasa), la pranz: mamaliguta cu branza si samantana si tocanita de legume cu pui si am uitat desertul iar gustarea chec si mar.

DANA - ce misto ca Oana nu e geloasa si se descurca singura pt ca tu sa te ocupi de Roxana.fetitza mare...nu degeaba spune chiar ea asa. Ai cu ce te mandri.
Roxanica e asa scumpa... ca este f prezenta la activitati si ii place sa povesteasca tot ceea ce face.

Eu merg sa bag aspiratorul la treaba si sa fac o supa. Nicolas desi zice ca mananca toata ciorbita la gradi seara imi cere ciorbitza si trebuie musai sa am. De obicei cand era acasa si nu manca suficienta supa/ciorba la pranz daca incercam sa ii dau seara imi spunea ca a mancat in ziua respectiva ciorbaacum vad ca vrea si ciorba de-acasa.
Asta micu din burta ma inghionteste ...dar mi se pare f f jos...pe la operatia de cezariana il simt abia astept luni sa merg la dr. sa vad ce zice. In ultimele 3 sapt am luat 2 kg.

Spor la treburi si o zi buna.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

LILI la ei la gradi nu a fost nicio problema nici anul trecut daca erau veniti copii cu muci sau care tusesc.Ba chiar in perioada septembrie-noiembrie anul trecut cel putin jumatate din cei prezenti erau asa.Dupa aia tot mai putini am vazut sa fie mucosi sau cu tuse - s-au mai calit sau si-au facut imunitatea intre timp La noi regula e "sa nu fie sub tratament" - antibiotic zic io ... Acum logic si ca nu isi duce nimeni copilul cu febra sau cu diaree p-acolo.Ba chiar e si regula ca daca lipsesc nemotivat mai mult de 10 zile intr-o luna isi pierd locul.Deci trebuie motivare de la pediatru la o adica si pentru niste muci sau o raguseala nu ma mai incurc cu asa ceva,cel putin io,dar se pare ca si altii.

Mergi la inceput

A si chiar mi-am amintit o faza ca odata mi-a zis educatoarea cea tanara ca a auzit-o pe Diana tusind cam rau.A doua zi am si fost cu Diana la pediatra, care mi-a zis ca nu are nimic si ca o pot lasa in continuare la gradinita ...

Mergi la inceput

Ieri cand am fost sa-l iau pe Nicolas... erau cam putini copii... probabil ca au plecat mai multi la pranz. Azi dimineata mi s-au parut iarasi ca n-ar fi foarte multi copii pe-acolo... cel putin n-am mai auzit/vazut nici un plangacios.Cred ca unii dintre ei au mai luat cate o pauza.

Eu sper ca la noi mucii si rosul in gat sa stea mai departe de noi cat mai mult timp posibil...

Din pacate eu am auzit mamici care isi duc copii la gradi chiar si sub tratament pt ca n-au cu cine sa-i lase acasa

PASTE 2007
IARNA 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Hello si de aici!
Liliana, fetita care era imbracata cu hainele lui Razvan era mai mica cu un cap si slabutica... deci iti dai seama cum atarnau hainele pe ea, saracuta, si avea lacrimi pe obraji, tare mila mi-a facut . Unii copilasi par atat de debusolati ... ce-o fi in mintisoarele lor?? Ofoff.
Apropos de ciorbita, si Razvan mananca acasa, chiar la cererea lui .
Dana, abia astept azi sedinta, ma pregatesc sufleteste. Deci Oana e fetita mare, bravo ei! Iar Roxana zici ca povesteste tot, pai doar asa sa aflu si eu cum se comporta Razvan pe acolo, sa o intreb pe ea .
Ingrid, radeai ca mananc cartofi cu ou seara? Pai daca "mi se cere", vorba lui Moni?? Ce sa fac, ma apuca neshte pofte de lesin daca nu mananc ceea ce poftesc . Nici gravida nu eram asa. Si daaaaaaaaaa, s-au dus vremurile alea fericite cu arderi iuti si metabolism de fata mare, hehe, ce slabatura mai eram .
Denisa, daca ia alea homeopate inca Alex, ar trebui sa nu-i dai ceai de menta, este antidot. Sanatate multa la toti si tu... mai odihneste-te, pai?
Azi i-am cumparat lui Razvan o jachetica din Miniprix si mie niste balerini, daca tot sunt ieftine acolo, nah. Si m-am innoit si ieri, sunt foarte la moda, si chiar arat mult mai tanara , daca n-as fi si rotunjoara, m-as simti perfect .
Nu mai stiu care ce ati scris... oricum, cel mai important este ca puii nu s-au imbolnavit, dea Domnul sa stea bolile cat mai departe!
Va pup, ma duc in pat, ca ma picioarele deja umflate.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Ufff am terminat si eu in sfarsit acum sunt stoarsa.Am facut supa, am aspirat, am sters praful, dezinfectat la baie, 2 ture de rufe spalat...intins, m-am dusat si acum mai stau 30 min sa-mi revin si o iau din loc sa-mi recuperez copilul.

Cristina sa purtati cu placere gecuta/balerinii. Asadar ai intinerit doamna decat esti fara copil acasa. Eu nu m-am mai avantat prin magazine desi incep sa-mi fac probleme cu ce sa ma imbrac pe zi ce trece...io cu burta meaaaa si parca n-am chef sa ma uit la haine de gravida ca-s odioase.
Eu inainte de a ramane iar insarcinata ajunsesem chiar sa am mai putine kg decat inainte de-al avea pe Nicolas... eram pe drumul cel bun acum iar voi fi cat China sper sa-l alaptez si pe bb2 vreo 6 luni sa slabesc si eu mai repede dupa care sper sa nu mai "mi se ceara" de dulciuri.

Sa vad daca il mai duc pe Nicolas cu bicicleta in parc... el zicea dimineata ca vrea si el merge tare iar eu nu pot sa merg prea mult pe jos exclus sa alerg. La cat m-am agitat astazi ... chiar n-am chef de maraton.
INGRID - misto ca Diana socializeaza cu copii eu il banuiesc pe Nicolas ca nu prea socializeaza. Cand il intreb daca se joaca cu baietii zice: NU CA IARASI S-AU CERTAT BAIETII.

Revin pe seara cu noutati.

PASTE 2007
IARNA 2006

Mergi la inceput