America (176)
Raspunsuri - Pagina 4
sinzi_ana spune:
OanaC, sa stii ca si eu am simtit la fel multi timp...nu imi mai doream un copil ca ma gandeam ca David imi e atat de drag si tot timpul/atentia imi sunt dedicate lui...incat nu ar mai incapea inca unul...apoi m-am inmuiat atat de rau...si tare imi mai doresc un bebe...mai ales cand am fost atat de aproape sa am unul...
Ione81 spune:
ceau fetelor!
va salut pe toate de la montreal (putin cam pierduta in spatiu ca abia ce ne-am mutat aici de la calgary, de vreo 2 saptamani...)
am o buna prietena care a venit la NY (Manhattan) cu un contract de un an si saracuta inca nu si-a gasit chirie, are doar ceva temporar, pana in octombrie.
eu n-am stiu sa-i recomand altceva in afara de craig's list pt chirie.
aveti cumva alte idei / site-uri? mi-ar (adik 'i-ar') fi de mare ajutor!!!
merci mult si sa aveti un weekend excelent!!!
Oana C spune:
Bufleaaaa, ce mi-ai facut? Ti-am citit subiectul cu parintii si am intrat in depresie Nu de bine, ci de rau, cind imi amintesc cum a fost. Poate de-asta nici nu simt nimic pt #2 deocamdata, ci vreau ca Eva sa fie fericita ... Eu am un frate cu 14 luni (1 an si 2 luni) mai mic si mereu a trebuit ca eu sa fiu "big sister", sa cedez ce aveam daca el vroia ceva, sa o incasez cind pe el il apucau istericalele si dadea vina pe mine, sa aud mereu, las' ca el e baiat si nu conteaza ce face si cind vine acasa sau sa incerc mereu sa le dovedesc parintilor ca nu eram eu cea care mintea, ci fratele meu si sa nu reusesc ... Imi amintesc si acum de o faza, la bunici, cind bunicii au vazut ca frate-meu incepuse sa dea in mine, apoi s-a dus la ai mei sa le spuna ca eu am inceput, iar ei au inceput sa tipe la mine, bunicii le-au spus parintilor ca el a inceput, iar mama le-a raspuns ca lasa, ca eu sint mai mare si nu conteaza ... mi s-a parut asa de nedrept si partinitor. Sau alta data, cind eram la facultate, iar fratelui meu i s-a pus sa faca misto de mine si sa ma supere pina la limita de jos, ca am plecat de acasa, la colegele de facultate la camin, iar cind am revenit acasa, el mi-a spus rizind ca a facut-o dinadins, ca sa ma faca sa plec de acasa si sa imi dovedeasca cit de slaba de fire sint si sa rida de mine (iar eu ii dadeam bani din bursa mea!).
Ca si acum, cind mama merge la frate-meu sa il ajute cind ii cere el, chiar daca el are ajutor si din partea sotiei, iar mie imi trinteste tot felul de scuze ca sa nu vina aici ...
De-asta nici nu le-am spus inca de sarcina. Le-am zis ca ne mutam in Delaware, ca sotul a gasit un job stabil acolo, in comparatie cu deplasarile de acum, la fel de bine platit, ca o sa ne facem casa frumoasa acolo, iar ea mi-a raspuns ceva de genul "a, bine, sa-ti mai spun cum ne-am distrat in vacanta la Rochelle, in Franta" (la frate-meu). Chiar vorbeam cu sotul in seara asta, i-am zis ca nu simt ca vreau sa le spun acum si ca poate o sa le trimit o poza dupa ce se naste copilul (as vrea sa ii pot spune tatalui meu, ca el m-a inteles cel mai bine mereu, dar si el e la degetul mic al mamei).
Ea mereu vrea sa imi trimita cite ceva din tara, nu am nevoie de nimic, m-as bucura mult mai mult sa vina sa petreaca ceva timp cu Eva, cu noi. Au fost aici doar o data si mama s-a purtat urit de tot, a ajuns la punctul in care a inceput sa zbiere in disperare si nervi la mine, ca iese in strada si urla sa vina politia sa mi-o ia pe Eva (pentru ca am lasat-o pe Eva sa plinga 5 minute, ca sa adoarma la prinz - singura data, pentru ca niciodata nu am lasat-o sa plinga, mereu am leganat-o si am adormit-o in brate, dar atunci eram ff obosita si faceam si mincare, in timp ce mama isi facea siesta de dupa-amiaza, iar Eva o deranja cu plinsul ei). L-a mintit pe tata si i-a spus ca ea nu a zis niciodata asa ceva, iar mie mi s-a parut; oare chiar nu isi aminteste ca eram de fata si am auzit cuvint cu cuvint ce mi-a zis? Chiar si vecinii au auzit ce zbiera ea, ca geamurile erau deschise, pacat ca nu stiau romaneste (si tata a auzit urletele, ca era afara, sa fumeze, putin mai departe de cladire).
Probabil ca de-asta sint ingrijorata de atentia pe care o sa i-o dam Evei cind o sa vina #2. Nu vreau sa fim ca parintii mei, mereu am suferit din cauza asta si sufar si acum
Imi pare rau ca am scris asta aici ... poate-s hormonii de sarcina, cine stie, dar m-a lovit tare cind am citit subiectul despre parinti. Da, si am incasat-o si eu, batai cu cureaua, de nici nu mai puteam sa stau in fund la scoala, si nu pentru ca faceam cine stie ce, pentru ca mereu am fost un copil cuminte, chiar foarte cuminte, studios si supus, dar pentru ca aveam mereu pe altcineva sa faca prostiile si sa dea vina pe mine
buflea spune:
Aoleu Oana ... vezi ca imi strici reputatia ... eu incerc sa fac pe toata lumea sa rada ...
Imi pare rau ca asta iti aduci aminte din copilarie, trebuie sa fi fost si lucruri mai placute ... si apoi vezi ca am deviat spre "iertare" si intentii bune chiar daca poate parintii nu folosesc intotdeauna cele mai bune instrumente pentru asta ... eu cred ca parintii nostri (cei normali nu cei disfunctionali) merita intelegere si toleranta, ca nu au avut o viata usoara pe vremea lor, se bateau pentru macare si se sculau noaptea sa ia o sticla cu lapte ...
Nu-ti face probleme ca vei avea 2 copii - Si intre copiii mei este diferenta atat de mica, doar ca sunt invers, Alex e mai mare si Flavia e cea mica - mie mi se pare ca ma port cu fiecare asa cum cere si o sa incerc sa ii educ sa se iubeasca si sa se sprijine unul pe altul ... acum se joaca impreuna si rad amandoi, sunt atat de draguti, rad asa din te miri ce, in HOHOTE ca ne trezim si noi razand ...
Andrada spune:
Oana let it go...n-ai nici o legatura cu mama ta. O sa fii o mama extraordinara fie si numai pentru ca iti pui problema asta. Si eu cind am ramas insarcinata am plins ca nu-mi mai pot dedica tot timpul lui Marcu. Apoi m-am gindit ca se mai naste inca un Marcu, un alt Marcu si ca o sa fie la fel, sau chiar mai bine.
Unul din lucrurile minunate care apare odata cu al doilea copil e ca doi mititei au nevoie de tine, cind Eva te striga si se uita in ochii tai ca tu esti universul pentru ea....vezi, o sa mai ai o pereche de ochi alta culoare dar la fel de curiosi.
Acu e timpul tau, nu al mamei tale, bucura-te de el asa cum ai fi vrut sa se bucure si ea de timpul petrecut cu tine.
Hai ca ma apuca dorul de alt bebe, noroc ca nu e dormitorul terminat ca nu stiu de ce eram in stare in seara asta
CamiM spune:
pfuiii.. pleaca omul la piata si voi umpleti capitole de nu mai stiu cum sa cetesc mai degrab'.. Vorba vine la piata ca am cautat cu limba scoasa ingrediente ca ma lovi pofta de zacusca si vreau vinete si ardei si rosii din cele bune..na..
OanaC felicitari!! lasa nu-ti mai bate atata capul o sa il iubesti si pe bebe 2 de nu o sa mai poti, vezi tu cum ti se rupe sufletul intre cei doi copii..nu o sa mai ai liniste iar cu sentimentul de vinovatie ca nu dai atentie destul atat unuia cat si celuilalt.. get used to it! it's here to stay! deocamdata enjoy the ride si sarcina usoara!! si pentru tine si pentru Eva dulce.
Andreea lui Phillip si Nicholas uite un mai intai sa treaca supararea ca iti pleaca soacra de nadejde. lasa ca va descurcati voi, o sa vezi. Bafta la scoala lui Phillip. Si noi tot cam co-sleeping facem si am facut. Acum Sofia doarme singura dar tot mai apare la noi iar Sabina un-doi ma cheama la apel sau apare si se vara si ea la noi in pat.. c'est la vie! Cand or pleca la colegiu poate ajung sa am si eu loc in pat si sa dorm neintrerupt mai mult de 3 ore. Altfel noi suntem bine, Sofia si-a descoperit o pasiune nebuna pentru puzzle si toata ziua asta face. A trecut in cateva zile de la cele de 24 de piese,36,48 azi a facut unul cu 60..sa vedem cat ne tine ca acum cateva zile era exploratoare ca Dora prin casa si nici un dulap nu mi-a ramas "neexplorat", toate astea cu sora-sa dupa ea ca manzul;nu se lasa deloc nici Sabina.. tot ce face sora-sa mai mare hop si ea mot si nu se poate fara..si-i merge si ei gurita ca morisca...
Pumba sar-mana de idee, nu stau foarte departe de noi dar eu deja am doua caprite in spate plus ca nu o lasa singura pe fetitza la noi ca nu sade ca nu e obisnuita fara mama-sa.E ok, deocamdata le-am mutat playdate-urile in parc sa mai respir si eu aer curat..
Sanzi sunt verde de invidie pentru toata ciocolata aia..
Ciuf multa bafta si voua la scoli!! Mooama ce mult ..de ce ma mir oare ca si la noi tot asa se practica mult: cititi voi n-spe capitole si in clasa facem altceva.
Mihutza cauta la WalMart sau la supermarket pe langa oatmeal trebuie sa aiba farina - si e gris. Uite asa arata cutia: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Farina-cereal.jpeg
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
Ramona J spune:
Nu te mai necaji Oana. Acum iti vin toate astea in minte pentru ca vei fi si tu cu doi copii si nu vrei sa ti se intimple acelasi lucru. Dar deja stii ca nu vei proceda la fel!
O sa fie bine, hugs.
Andrada, tu-l tii ostatec pe Miguelito? I-ai dat de lucru si in dormitor? Am pierdut pozele cu countertopu'? Vreau sa-l vad si eu, please!
Ramona J spune:
Cami, ai mei copii n-au fost teribil de interesati de puzzles. Felicitari pentru performante, la mai multe! Ia sa le scot si pe ale noastre, sa vad daca gasesc doritori. La noi la casa momentan construim cu Legos. Mai am niste seturi antice si dedemult (ca nici nu se mai produc de niste ani), de la Tonka. Alexandru se joaca de ani de zile cu ele, acum vad ca si Ana le construieste de mama focului. Sint tare faine, nu stiu de ce or fi fost discontinued.
Ione, eu nu mai sint la curent cu piata chiriilor la NY. Acum niste ani era cam greu de gasit ceva. Poate real estate agent s-o ajute, dar e mai costisitor asa. Asa am ajuns noi proprietari, ca nu gasiram nimic decent de inchiriat!