America (176)
Raspunsuri - Pagina 15
Ramona J spune:
Hilde, amazing cit de asemanator e si pe aici! Mai tot texanul cinta la pian, la fel cu trupele de teatru si restul distractiilor.
O parte cred ca sint din motive de plictiseala, altele tin de traditia sudului (de exemplu se ofera cursuri de manners si etiquette - am observat ca localnicii tin mult la chestiile astea). E foarte diferit de nord - charming intr-un fel.
Hilde spune:
Ramona, chiar sunt charming. Mie imi sunt dragi. Alta moda la ei este sa calatoreasca.
Daca merge unul intr-un loc si ii place, majoritatea il urmeaza. Anul asta la moda a fost Canada: au aterizat in Vancouver si au luat de acolo trenul ala frumos printre munti.
CamiM spune:
Votez si eu cu statele din sud: si la noi tot poporu' canta la un instrument, joaca tenis si/sau golf, merge la vanatoare si good mannners sunt la mare pret. Ma scoteau din minti la inceput cu atatea politeturi, acum m-am obisnuit.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
Hilde spune:
Ha, ha, ha Cami.
Apropo de good manners. Noi mancam cu furculita in mana stanga stanga si cutitul in dreapta. Ni s-a intamplat intr-un restaurat sa vina cineva sa ne spuna ca si-a dat seama ca suntem straini dupa modul in care mancam.
CamiM spune:
Aoleu Hilde la asta nu m-am gandit pana acum..hmm.. de acum cand merg undeva o sa stick cu finger foods..
Cand ne-am mutat aici am avut tot felul de socuri; de pilda cum se ofera de fiecare data (insistent!!) sa iti impinga caruciorul cu cumparaturi pana la masina si sa ti le puna in portbagaj; vanzatoarele te tin minte si te intreaba de tot felul de lucruri, dar vocabularul e de departe cel mai cel..
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
Ramona J spune:
Ce tari sinteti! Zici ca locuim in acelasi cartier, aceleasi obiceiuri le au si pe aici.
Am ris ca pe alt forum scrise una special pentru "transplants" sa nu sunam la politie daca auzim ca trag cu pusca, a inceput sezonul de lebede. Eu am crezut ca numai la Viena sint atit de po****re lebedele!
V-am spus cum in primul an am vorbit cu vecinii si le-am zis (numai jumate in gluma) ca dupa ce am pus atitea becuri pe casa de Craciun parca e greu sa le dam jos atit de repede - ce ar fi sa le lasam acolo pina la anul? Vecina mi-a raspuns scurt ca numai white trash lasa becurile de la un an la altul. Ooops!
Mai au o chestie cu decoratul. Cum vine toamna isi pun wreath ruginie la usa, mums in fata casei etc. Decorul se schimba musai o data cu sezonul, nu e doar pentru sarbatori.
Astea-s cute, dar ma cam enerveaza fetitele impopotonate peste masura, chiar si la playground. Totul este matching, hainele sint frumoase dar nu si confortabile, musai au bows cit roata carului in par. Cind arata altfel stiu sigur ca s-au mutat de prin NJ, PA...
ocebine spune:
Hilde, superba casa!! Sa o stapiniti sanatosi si fericit!!!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Hilde spune:
Multam, Anamaria.Acum m-am uitat si eu mai cu atentie la tablou si cred ca 1992 erau alti copaci pe langa casa. Brazii se vad putin dar erau inca foarte mici.
liris spune:
salutare!
Doamnele care ati avut parinti pe aici si au avut nevoie sa foloseasca asigurarea medicala: am cumparat o polita de la sevencorners. mamei ii cade parul rau de tot si am decis sa mergem la un doctor ca pina pe 6 noiembrie cind pleaca, pleaca cheala. am sunat la asigurare sa vad ce acopera si ce nu. se pare ca din vizita 75 dolari, din teste 485 si din prescription 135.
ok, toate bune si frumoase dar mie asta nu-mi spune nimic. noi suntem pe kaiser permanente, e singurul gen de spital pe care-l cunosc si unde, am impresia, dc nu esti asigura , costa de rupe (mi-a venit o data, din greseala un bill acasa, erau 300 de dolari ptr 10min de check up de 2 ani la pediatru.
cele care aveti PPO, cum gasiti voi spitalele? ati fost in situatii similare cu a mea? aveti vreun sfat ptr mine in aceasta problema. multumesc mult!