Colectia de toamna - iarna 2005 (247)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Astro Andei referitoare la Ana e de-asemenea foarte apropiata de evolutia ei. Multe aspecte se potrivesc la marele fix. Mai ales cele legate de inteligenta, sensibilitate, ia uitati citat Este foarte sloboda la gura, va avea probleme cu anturajul din aceasta pricina.
Desi intelectuala de formatie, va fi foarte incapatana si va predomina teoria in dauna practicii. Atentie cum isi formeaza opiniile: tendinta catre conceptii gresite si catre unilateralitate... Relatiile cu cei din jur sunt foarte condimentate: ori stralucite ori cu puternice conflicte

Anda mai am putin si ma rog si pt astro Iris, numa da un semn cand ai chef/timp.

Alinush: eu as emigra numa de la Belgia spre Nord, deci doar spre o tara nordica civilizata.... inca ma cuget, ca joburi am si gasit :)) Apropo, nu imi mai stiu id-ul de pe skype, dc ma mai ai in lista mi-l amintesti? ca apoi oi scotoci eu dupa parola
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ripley after work iti scriu, daca vrei "astuces" despre ce oportunitati ai putea avea, vorbim pe privat. Ai mari posibilitati tu cu limbile straine pe care le vorbesti! Iti trimit PM cu adresa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Andache, esti de-a mea!

Pana la urma nu pricep: ba e scoala, ba nu e scoala.

Lavi zice: Anda scoala la 4 ani nu o vad ca pe ceva: 50 de minute ora si 10 minute pauza. Ci mai degraba ca la gradinite, cu activitati semi-libere dar totusi educative, indreptate spre un scop didactic. Ce se face la noi la gradinita.

Deci pana la urma scoala din vest e un fel de gradinita de la noi. Ma refer la gradinitele bune, nu la cele la care se freca menta, indiferent ca-s de stat sau particulare. Diferenta ar fi atunci doar ca gradinita din Romania NU e obligatorie. Lucru care pana la urma tot la EDUCATIA si RATIUNEA parintilor se reduce avand in vedere ca ei sunt cei care trebuie sa constientizeze ca este bine si util pentru cpilul lor sa mearga la gradi.

Eu personal sunt in aceasta din ultima tabara. Chit ca as fi eu libera sau mama sau Adi sau oricine, veci n-as tine-o macar o zi acasa pe Sarah, in loc s-o duc la gradi.

Dar asta nu inseamna ca mi-ar conveni o situatie de scoala ca cea pe care o descrie Alinus, in care sa fi motivat temeinic si eventual sa nu fi primit in cele din urma acceptul sa lipseasca Sarah prima saptamana de gradi, in care noi am fost in Turcia.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ripley
................

Acum 5 min a fost pe la birou fostul meu indrum. de licenta, ne-a fst prof de diverse engleze 4 ani in faculta. Mi-a spus ca studentii din anul 1 in ultimii 10 ani parca sunt cretini, nu-s interesati de nimic, nu deschid gura sa intrebe sau sa participe la discutie decat prin sem. 2 spre examene. Tac si eventual noteaza ce prind din zbor. Ori el e un tip super-deschis, cursurile lui n-au treaba cu programa, sunt discutii libere despre politica-social, in cult, si civ. americana, cu multe informatii..... super cursuri. In 4 ani am lipsit de 3 ori, desi erau vinerea de la 8 la 10 cursurile iar prezenta nu a facut-o niciodata. Mai zicea ca toti profii se plang de fetele 90% iobsedate sa fie manechine si care vb numai de cure de slabire, spa si sala, baietii cu plete si mutre ciudate, dezinteresati si emo.... E prof. universitar, a fost mult plecat in afara, a zis ca nicaieri pe unde a fost nu a vazut atata ingustime si blazare a niste tineri de 18-19 ani.

Mi-am amintit ce mi-a povestit cumnatul meu vineri, era sa cad lata: nu vine nepotul de la scoala la 3. El termina la 2, ultima ora sport, se sperie. Clasa a5a, deci trecerea la multi-profi. Merge dupa el la scoala, acolo 18 baieti si cativa parinti turbati in curtea scolii. Adica s-a blocat usa la vestiar, toate lucrurile copiilor inauntru. Pleaca profu, pleaca diriginta, pleaca nu-stiu-cine, de la firma cu usile nu venea nimeni sa deschida termopanu, si uite asa au lasat 2 ore niste copii de 10 ani singuri in curtea scolii,, care are gardu de-l sar io fara maini de inalt, nesupravegheati. etc.

...........

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Delia exact asta am zis si eu in portarea antetioara ... nu mai exista niciun sistem de valori! Nu mai are valoare invatatura!
Am zis chiar - nu as vrea in ruptul capului sa fac facultatea in ziua de azi !!! Nu din cauza profesorilor, ci din cauza studentilor!
Nu mai este atmosfera boema de odinioara! Cred ca numeri pe degete studentii care mai citesc extra bibliografie!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

Cercelusi, margelutze si altele ...

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

buna
n-am citit decat pagina asta,voiam sa va dau vesti despre acomodarea la gradi. luni nu voia deloc, i-am promis o plimbare cu metroul dc nu plange la gradi si nu a plans. fost cu metroul, venit cu tuse din parc. oare se ia asa repede???asa ca azi a stat acasa, ad. a fost cu gasca la pizza. din toate siropurile tot cel mai mare efect il are ceaiul de ceapa cu nuci.

eu ma simt ca intr-o cusca, servici, acasa, afara cu copilul, la 8 in casa, masa, dus, somn, de obicei inaintea copilului.

Corap e lansare de volulul 3 la millenium, pe 24 sept, la diverta, dar am uitat la care magazin.Poate ne vedem curand sa ti le dau pe primele 2?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Azi m-am gandit la Bic. Mi-e dor de ea si de postarile ei. Vroiam sa va intreb mai demult dk v-ati mai intalnit cu ea cand a fost in Romania.

Bicuuuuuule, ce faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Am fost azi la sedinta cu parintii si a venit o tanti foarte draguta sa ne prezinte niste carticele foarte foarte haioase si educative. Poate intereseaza pe cineva, eu i-am luat cateva Mirunei si de cand am venit acasa nu le mai lasa din mana. Se pot lua si online de aici http://www.carteacopiilor.ro/

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

BIJUTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

LA MULTI ANI ALEX DE JOY SI ANNA DE TANIA!
sa cresteti mari si sanatosi

Delia , imi pare rau sa citesc ca aveti asa "prieteni" , pate revin la sentimente mai bune...

Lavi , sa va fie de bine iesitul la munte
Bia a fost destul de rau, miercuri noapte dupa 3 zile de gradi s-a trezit noaptea si abia respira acum e mult mai bine, doar cativa muci si putina tuse

Mitzo , multa sanatate lui Alex! refacere rapida

va pe toate/toti

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Aparem si noi in miez de noapte, sunt atat de obosita ca nu reusesc sa imi adun gandurile.
Oricum nu prea am ce sa zic ca s-a cam spus tot din punctul fiecaruia de vedere.

Anda apropo de fata de 16 ani gravida si faptul ca nu esti de acord cu scoala la 4 ani, cred ca tu ai inteles un pic exagerat ideea asta de scoala pe care o expunem noi. Sincer, asa cum spunea si Lavi, nu o lua ca pe o ora de activitati intense ci poti sa o asociezi cu grupa mica. Adica de la 4 ani e mijlocie deja. Eu imi amintesc foarte bine anii mei de gradinita, plus anii cat m-am perindat ca fata mamii ce lucra acolo, si sincer in acea institutie tare draga mie se faceau si se fac si acum activitati ca in sistemul de aici. Imi amintesc ca la 4-5 ani am vrut sa o impresionez pe "tovarasa" si, in clasa fiind, mi-am luat caietul si am umplut o pagina de "a" si cand i-am aratat-o mandra de mine, m-a felicitat cu caldura si mi-a explicat frumos ca ce am facut eu e de fapt "d"...am fost atat de dezamagita ca imi amintesc si acum. La 5 ani citeam titlurile din ziare si imi aduc aminte ca nu reuseam sa retin "g", tare complicat mi se parea. Nu o spun ca sa ma laud, asa imi aduc aminte acuma si imi face placere . Nu mi-au placut in schimb niciodata papusile, ma plictiseau.

Scoala asta pt cei mici o consider scoala pt ca impune prezenta obligatorie, educatoarea se numeste invatatoare si ...cam atat. Repet aceleasi mici activitati le faceam si eu la gradi, si da erau alti copii in jurul meu care preferau sa alerge, sa se joace de-a doctorul, soldatii, mai stiu eu.... Si ma jucam si eu, parca de-a profesoara, nu mai stiu bine Dar clar imi placeau mai mult literele.

Si apropos, eu am povestit un caz extrem de politie care iti da amenda
daca pleci mai devreme in vacanta ( se pare ca olandezii sunt stricti rau), francezii insa sa zic sunt mai suplii ( nu vorbesc de cei de aici, ca fiind expati te accepta sa pleci mai devreme in tara ta desi tot trebuie sa anunti si sa justifici la director) insa din principiu nu vor sa isi faca copiii sa absenteze de la scoala ( fie vorba intre noi, sunt 15 saptamani de vacanta pe an, ai de unde alege) pt ca ei au convingerea ca asa e bine si asa trebuie sa invete si copilul....

Dar ce vreau sa zic, fara legatura la ce dezbatem aici. Un lucru mi se pare absolut important si mi-ar fi placut ca parintii mei sa imi explice si chiar sa inteleaga si ei mai bine importanta: invatati copiii de mici limbi straine! E extrem de util, in orice domeniu ar fi el, i se deschid niste oportunitati imense. O spun din experienta proprie, am colegi crescuti de mici cu cel putin 2 limbi straine fluent si chiar daca nu sunt super calificati trec mereu inaintea celorlalti. Clar engleza trebuie sa fie una dintre ele. Apoi la alegere.... In plus, acum copilul este o sugativa numai buna, si sper ca nu o sa mi se zica iar ca fur copilaria nimanui . In jurul nostru sunt enorm de multi copii bilingvi, fericiti parol, si care vorbesc atat de frumos...

Gata ca prea m-am intins,ma duc la somn ....noapte buna colectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ioana, abia astept pozele voastre!

Bia de Catutza si Alex de Mitza - multa sanatate!!

Mergi la inceput