Colectia de toamna - iarna 2005 (247)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Eheiiiiiii batranetea, am uitat complet sa urez La Multi Ani micutilor sarbatoriti! Alex si Anna un gand bun si de la noi, sa fiti sanatosi si vosiosi!

Reply ma gandesc la voi, sa treceti cu bine peste toate!

Legat de numarul de copii din clase, pai sa va zic: aici ( la scoala franceza) sunt 28 de copii la o singura invatatoare plus o persoana care o ajuta ( dar nu la lectii) pe invatatoare. Adica e una singura care face activitati si de multe ori tanti care ajuta nici nu e prezenta. Nu exista sala de mese, copiii mananca de la pachetel, nu mai exista somnul de amiaza copiii sunt tinuti sa se joace linistit. Sa mai zic? Deci nici nu se compara ce conditii decente am vazut la gradinita de stat din Alba Iulia si ce conditii au aici copiii in institutii.Mai zic ca sunt scosi in recreatie, intr-o curte mica si ca sunt lasati sa se joace in voie, cu o minima supraveghere? Si as mai avea....in schimb nimic de reprosat la stilul pedagogic, mie imi place.

Si missa ma bazaia ca de ce prietenele ei sunt luate de mamici direct de la scoala la ora 15 si ea trebuie sa mearga la after school ( prietena ei cea mai buna mereu ii face in ciuda pe chestia asta) si eu i-am explicat cat de norocoasa e ea care are 2 nanny ( fetele de la after) care vin sa o ia, pe cand prietenele ei nu au nici una si de aia vin mamicile dupa ele.....Culmea, a mers!

O zi buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

'neata!

Ma delectez citind opiniile voastre despre invatamant si copii!

Hai sa nu ne mai revoltam, sa nu mai fim stresate, sa nu mai plangem, sa gasim mai bine solutii! Ii mutam/nu-i mutam la alta gradi sau ce putem face la gradi actuala ca sa fie mai bine. Ce putem face in timpul liber cu copilul ca sa fie bine.

Anda mi-a placut postul tau, sunt in foarte mare masura de acord cu tine. Cu experienta mea de copil ma regasesc in ce spui tu. Iti dau dreptate cu expunerea copiilor la diverse experiente de viata, eu trebuie sa "lucrez" mai mult pe partea de viata cotidiana social/politica :)
Eu stiam mult mai multe decat ele la varsta lor, ceea ce nu-i o nota buna pentru mine ca parinte.

Noki sunt in pom cu ziua fetei, inca n-am cautat nimic. Si a Nataliei e mai devreme decat a Sarei

Cadou de ziua lor - de obicei e ceva simbolic sau deloc, cadoul e petrecerea de ziua lor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Io nu am pretentia ca la gradi de stat Mariei sa i se dezvolte inclinatiile, eu sunt revoltata cat de multi sunt intr-o grupa si de faptul ca nu cred ca apuca educatoarea sa-i verifice personal si sa-i ajute pe toti in egala masura.

Meems, uitasem sa-ti raspund, cu toate ca aveam intentia. Pozele or sa ne parvina cam intr-o luna, de data asta sut sigura ca o sa primim si noi si atunci o sa vi le arat cu draga inima. Ca sa ma laud si eu

Ripley sa itiinveseleasca ziua, ca de altfel, nasoala situatie, chiar ma gandeam dimineata ca in vremurile astea se verifica si zicala adaptata "prietenul la bani se cunoaste"

pupez colectia

Mergi la inceput

Ioana, daca frecventeaza sub 30 si daca educatoarea are experienta, se descurca cu ei, vezi ce povesteste bb_alinus

Povestea educatoarea Nataliei ca aveau si 35 de copii pe vremea lui Ceausescu si se descurcau.

De altfel si la Natalia sunt 35 inscrisi acum pe lista dar sper eu ca nu frecventeaza toti. Abia astept sa mai fie dupa amiaza educatoarea pentru care am mutat-o pe Nati, sa ma mai conversez cu ea.

Ioana, converseaza-te si tu cu educatoarele, intreaba-le cum se descurca cu atatia. Daca par depasite de situatie ia in considerare ideea mutatului la alta gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Anda intru rapid ca sa achiesez intrutotul la senzatia ta de voma, scarba etc. Sunt intr-o stare foarte proasta, nimci nu imi iese bine, copilul dupa 2 zile la gradi are deja otita, a facut febra imensa, frison etc, aveam cev planuri care s-au dus naiba din cauza de nesimtire umana si abjectie totala, cu serviciul este dince in ce mai rau si totusi nu ma hotarasc sa rup pisica.
Despre sistemul prescolar nu ma pot pronunta ca l-am frecvantat doar 2 zile.
Incer ca sa mai si rad din cand in cand, si astept sa ne mai vedem asa intre fete sa ne mai descretim fruntile.
Lavi te rog sa nu introduci fetei notiuni de politica inca in viata ei, crede-ma pe cuvant ca nu are ce pierde.
Va pup
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Neata!

Eu as fi de acord cu postarea Andei intrun sistem de invatamant ideal, nu in cel actual! Intr-adsevar conteaza ATITUDINEA / abordarea parintilor, dar nu asta e totul!
Eu am vazut copii "esuati" din cauza abordarii gresite a invatatorului/ profesorului, chiar daca parintii s-au straduit acasa.
Se putea intampla "odata" ce spui tu, Anda, nu acum cand se intra pe concurs de dosare si altele... cand se schimba modalitatea de examinare cu fiecare ministru nou; sau se poate intampla si acum, dar vor fi cazuri rare!
Poate sunt eu pesimista dar nu vad cum un copil de nivel mediu , care nu exceleaza la toate materiile, sa intre int-un liceu fff bun, atata timp cat se ia in considerare media din toti ani si nota de la examenul de capacitate. Se intampla ff rar ca un copil sa ia 10 pe linie la toate materiile in mod corect.
In fine, nu mai comentez, nu vreau sa fiu "ghita contra", dar nu am incredere in ceea ce se intampla acum la noi in tara pe toate planurile... Nu mai exista sistem de valori, nu mai este apreciat omul pentru ceea ce este (ci pentru masina pe care o conduce sau telefonul mobil...si pe asta se pune accent si intre copii la scoala; iar cel care nu "corespunde" este exclus din gasca si atunci apare frustarea, oricat de "bun" e copilul respectiv)!
Totul este politizat la maxim (in gradinite, scoli, spitale)! Oricat de bun este un om in ceea ce face, nu va putea sa faca ceea ce stie sa faca asa cum trebuie, daca nu este "de-al lor"...

Nu stiu cat de coerenta am fost, dar asa simt! Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa, si sa am eu o imagine deformata asupra Romaniei de azi ...

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

Cercelusi, margelutze si altele ...

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Aaaa, ca tot sunt la servici azi si am timp de dimi vad :)), sa mai precizez ca cei 28 de copii sunt TOTI dar absolut TOTI prezenti, e obligatorie prezenta, doar cu dispensa de la director si pe motiv intemeiat poti sa lipsesti!!! Si cred ca v-am mai zis, de exemplu, in invatamantul olandez ( care incepe la 4 ani) daca vrei sa pleci cu o zi sau doua mai devreme in vacanta ( ca sa eviti aglomeratia, sau sa ai un pret mai decent) esti oprit la aeroport si ti se cere sa motivezi de ce copiii nu sunt la scoala. Si ca atare trebuie sa ai un acord scris de la primaria orasului in care stai cum ca ai anuntat si motivat plecarea....Altfel ai amenda...
So...

Mergi la inceput

Alinus uau! Ma mut in Olanda, imi place dictatura in genul asta!

Missa e la o scoala franceza acolo, merge dupa sistem francez sau e la o scoala olandeza cu predare in franceza? Mai povesteste-ne despre sistemul de la voi.

Cami ideea e ca noi nu trebuie sa-i pregatim pe copii pentru societatea de AZI ci pentru cea de MAINE. Despre care nu stim cum va fi. Tatal meu a fost educat pentru societatea burghezo-mosiereasca interbelica (nascut in '34) si si-a trait majoritatea vietii sub comunism. Noi am fost educati sub comunism (educatia parinteasca se face pana la 10-12 ani cand vine adolescenta si copilul are tendinta sa se opuna la tot cee ce vine de la parinti!) si traim in altfel de sistem pe care evit sa-l definesc

Valorile morale pe care i le imprimi copilului sunt valabile indiferent de organizarea societatii. Noi trebuie sa-l formam ca sa se descurce indiferent ce va fi si prin ce greutati va trebui sa treaca, pentru ca nu le stim.

Noi trebuie sa-i punem sapa in mana, nu sa-i culegem cartofii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hi hi hi...stiam io ca daca e cu dezbateri generale, intra si Anda.

Fain povestit, Anda. Imi place cum gandesti, da' cumva vad si substratul de care totusi nu vad cum sa fac abstractie: tie iti convine din varii motive situatia gradiniteasca a lui Nic, prezentata si de tine ca fiind 100% joaca, moment in care TU esti clar singura persoana care are o influenta asupra educatiei lui. Nota 10 insa pentru tine ca-ti iei rolul in serios!

Apropo de asta si de politica$social, azi de dimineata ii explicam foarte serios in masina Sarei cum e cu imnul-onor de stat, cu presedintii care vin in vizita, cu Basescu etc. De ce...poate o sa intrebati. Pai era la radio Zu imnul-onor in cinstea ascultatorilor si Sarah mi-a zis ca nu a mai auzit niciodata acest cantecel si ca-i place.

Alina, Lavi - aoleu...cu dictatura de acest gen perosnal NU sunt de acord. Mi se pare mai rau ca ideea de a da teme acasa gradinitarilor. Mi s epare GROAZNIC.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Joy aseara ma gandeam la tine, cum ai zis cat esti de fericita cu copiii tai si acelasi lucru il simteam si eu sunt tare fericita ca-s mandrele acasa, ca suntem cu totii bine, ne intelegem, n-avem vreun necaz major, deci e foarte bine!

Mergi la inceput