pata alba in pupila ,ce poate fi?

pata alba in pupila ,ce poate fi? | Autor: Alex@Sara

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum sa explic mai bine,dar bebelinei mele,care are aproape 6 saptamani,i-a aparut o pata albicioasa in pupila ochisorului drept.E sub forma de steluta neregulata.De vazut,eu zic ca vede,ca urmareste cu privirea,dar nu stiu ce poate fi.Mai am doi copii,dar la niciunul nu am vazut asa ceva.Daca stie careva despre ce poate fi vorba,multumesc de pe acum de raspunsuri.Nu prea am timp sa scriu prea multe,ca sunt "arestata" de d-soara mica,dar incerc sa urmaresc raspunsurile.O zi buna si multa sanatate tuturor

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Alex sper sa nu te speriu. Ar putea fii cataracta congenitala. Verisoara mea are bebele cu cataracta si ei au descoperit pe la 2 luni. Dar cel mai bine sa mergeti la un consult oftalmologic.

Mihaela10+ si Elena Maria (9 aug 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

mihaelagrosan,mersic de raspuns .Pesteo sapt sper sa ajungem iarasi la pediatru-greu cu programarile -si sa vedem ce ne zice si el.

shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Pediatrul o sa te trimits la un oftalmolog, asa ca mai bine du-te direct la unul fara sa mai astepti. Daca poti, mergi la unul particular, daca nu, la Piata Lahovari e un spital de specialitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

Alex@Sara, si eu iti recomand sa ajungi cat de repede la un oftalmolog...fetita mea are o pupila marita (ii ramane tot timpul mare) si umblam la control din 3 in 3 luni...deocamdata nu mi-a putut spune exact din ce cauza este asa, dar mi-a spus ca daca voi observa un punct alb in pupila de urgenta sa vin la dr.

Multa sanatate fetitei!

Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Adriana, te-ai gandit ca ar putea fi asa din nastere fetita ta? Eu asa am din nastere: o pupila marita.
Cu toate acestea, am facut niste investigatii la Spitalul 9 (examen fund de ochi, tomografie, RMN) acum cativa ani pentru ca mi-a bagat cineva prostii in cap (ca ar fi semn de anevrism, ceea ce nu era cazul avand in vedere de cand era) si a reiesit ca asa sunt eu.
Ceea ce mi s-a zis si mie atunci este ca pata alba pe pupila arata un sifilis. Dar banuiesc ca nu are cum sa aiba asa ceva fata autoarei topicului.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

mirela.d, eu spun ca nu e din nastere...am obs numai la 5 luni, si pe toate pozele dc ma uit nu se vede diferenta asta...tot pe poze dc urmaresc in timp de o luna (de la 4 la 5 luni)i s-a marit pupila si i-a ramas asa...adica nu e fixa, dar reactiozeaza mai greu...si noi am facut examen de fund de ochi, ecografie prin fontanela, RMN, control neurologic...si toate au iesit ok...la oftalmolog mergem in continuare la control din 3 in 3 luni, dar deocamdata nu se poate pronunta...

mi-ar place sa nu fie nici o problema si lucrul asta sa nu-i afecteze vederea...sa fie numai o chestie estetica...scuza-ma dc sunt indiscreta, dar la tine e mare diferenta? sesizeaza lumea care nu te cunoaste? la noi sunt persoane care din prima vad problema, altele care nu o remarca...uite aici o poza ca sa vezi ce mare e diferenta la fiica-mea.

Scuze pt off-topic.

Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Intr-adevar este diferenta foarte mare. Nu este atat de mare la mine dar este.
De remarcat nu se remarca foarte tare dar am prieteni apropiati care nu stiau ca ochii mei sunt albastri asa ca ce pretentie sa am sa remarce pupilele.
Tie doctorii ce ti-au zis? Care este cel mai rau pronostic?
Mie imi zisesera atunci cand am fost sa-mi fac investigatii ca intr-adevar poate fi vorba de un anevrism sau o pareza (sper sa imi aduc aminte bine pentru ca aunt vreo 10 ani de atunci) dar ca pupila marita ar fi printre ultimle simptome care ar aparea. Intai ar trebui sa am varsaturi, ameteli... In fine, eu nu am mai facut nicio investigatie de atunci desi nu stiu cu certitudine daca e din nastere sau nu. Eu am remarcat la un moment dat diferenta si nu mi s-a parut nimic in neregula pana intr-o zi cand din gluma i-am zis cumnatei mele care este neurochirurg despre diferenta existenta.
Sper ca nici la voi sa nu fie nimic. Cu atat mai mult cu cat doctorii nu descopera nimic in neregula.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Am incercat la Clinica Oculus pt un consult,dar ei nu consulta decat de la 11 ani .Mi-au dat un nr de la alta clinica care consulta si bebelasi,dar numai la sf lui oct ma pot programa,asa ca a ramas doar spitalul de oftamologie,la care vom merge maine ca trebuie trimitere de la medicul de familie.
Acum a aparut si la celalalt ochisor e ff vizibil.Poate fi cataracta congenitala,ca soacra mea are,la fel si sotul.Soacra a fost operata in 1992 de dr Moraru de la Oculus,sotul inca nu s-a operat,poate in curand.Mi-e tare frica de o eventuala operatie ,fiind asa de mica,dar sper sa se rezolve si sa nu mai avem probleme la ochisorii frumosi.
Adriana,intr-adevar e mare diferenta la pustoaica ta,careia ii uram un La multi ani,din inima,cu multa sanatate si sa fie cumintica .Sper sa fie numai o chestie de estetica,sa nu afecteze vederea,si in timp sa se rezolve.
La pediatru vom merge marti,poate ne recomanda dansul un oftamolog bun.
pupici tuturor si muuulta sanatate.

shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Buna

Din cate spuneai in prima postare intradevar poate fi cataracta congenitala...nu cred ca are legatura factorul genetic cu asta. Eu am cataracta congenitala la ochiul stang, si ''exista'' pt ca maicamea a avut rubeola/rujeola(le confund mai tot timpul) in timpul sarcinii, dar nemanifestata.
Operatia de face pana la doi ani, ca ochiul sa functioneze normal..din cate stiu e nevoie de implant de cristalin...dar sa nu mai vorbim din presupuneri. In cluj exista o clinaca specializata in asemenea lucruri, cu bloc operator si medici care se ocupa si e bebei nounascuti, deci cu siguranta si in bucuresti gasesti, probabil mai mult de una!
Bafta si sanatate multa micutei!

Florina, mama de Elise(9 iulie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Alex@Sara mergi neaparat la oftalmolog si cat mai urgent. Nu vreau sa te sperii dar pata alba poate insemna ceva foarte grav chiar daca acum tie ti se pare ca vede. Forte important uita-te la pozele facute cu blitz (asa zisele pozele cu ochii rosii) cum apar ochisorii ei in poza, sunt rosii sau albi?
Bafta multa!

Eliza
Emma(19.02.2008)
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput