Bucurii de sept-oct 2006 in sarbatoare! (171)
Raspunsuri - Pagina 8
Roxana01 spune:
fetelor, fusei ieri la sedinta cu parintii. in mare aceleasi lucruri stiute: programul, organizarea, optionalele. am inscris-o pe daria la 3 optionale: engleza (ce m-am bucurat ca au engl!!!!), muzica si dans. dansul este inca sub semnul intrebarii, sunt 4 lectii / luna doar, dar daca glezna dariei nu va rezista solicitarilor o vom retrage. dar ei ii place mult sa danseze si va fi un motiv in plus sa-i placa gradinita, asa ca incercam si noi. ca optionale mai erau karate (unde clar glezna dariei claca) si informatica (ceea ce eu evit cat pot, macar pana la scoala).
am vb cu ceilalti parinti vis a vis de educatoarea care nu imi place. se pare ca parerea este generala. asa ca am hotarat sa-i dam timp pana vineri sa vedem daca ne schimba parerea, daca nu vom merge cu o cerere la directoare de inlocuire a ei. chiar si la sedinta asta a fost mai mult absenta, foarte de pe alta planeta. sincer, imi pare rau de ea, dar mai rau imi pare de copilul meu. si ea nu e facuta sa fie educatoare.
s-au strans cate 50 lei/ caciula pt rechizite. s-a propus sa fie 100 lei suma, dar unii parinti au zis ca sa cumparam de 50 lei si dupa vedem ce ne mai trebuie. eu sunt convinsa ca 50 lei sunt total insuficienti pt toata lista de rechizite. in plus, am fost rugati sa aducem hartie igienica, serv umede si scutece din acelea pt pat, ca patuturile sa nu se ude daca face vreunul in pat.
pup Itzy, ma bucur ca ati ajuns "acasa" si iti urez muuuulta rabdare si succes cu gradi.
fug ca ma maraie victoras.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici
Roxana01 spune:
trischa, la noi sunt pe grupe: mica (unde e daria), mijlocie, mare si pregatitoare. asa ca la grupa mica sunt doar copii de 3 ani. sunt 20 de patuturi de 29 de copii, dar, slava Domnului, nu toti copiii vin (pana acum cel mai mult au venit 24 copii) si nu toti dorm acolo. am vazut ieri ca daria avea numele ei pe patut, asa ca nu-mi fac probl ca nu are unde sa doarma.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
La multi ani Ada, Erik si Nicolas Mihai!
Va doresc multa sanatate, bucurii alaturi de parintii si fratiorii/surioarele vostri/voastre si multe realizari in viata! Un
special pentru ginerelul meu.![]()
Trischa, nici la gradinita Mariei nu sunt impartiti pe varste insa in grupa ei s-a nimerit sa fie copii mititei, cred ca cei mai mari au cam 5 ani.
Itzy, ma bucur ca ati ajuns cu bine "acasa la China".

de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
beatrix spune:
Salutare!
Reby, Ada, Erik si Nicolas, La Multi Ani cu multa sanatate si numai bucurii! 
Xandrutza, Gety, multam! Ma duc sa caut reteta la capitolul trecut si Gety, mi-o poti da si pe a ta ca vad eu care e mai simpla! Ma bucur sa aud ca Narcisa si Maria fac bine la gradi!
Lexi, eu zic ca Maria se va obisnui mai repede pt ca te-a mostenit pe tine si prinde foarte repede limba! Nu mai pune la suflet ce zic unul si altul, oricum fiecare copil are ritmul lui ca sa nu mai zic ca depinde si de educatoare cum trateaza problema! Ma bucur ca ai incedere in Maria si mai ales acum ac e mama ta nu ceda sa o lasi acasa! Normal ca-i place cu buni acasa care ii acorda toata atentia decat la gradi!
Referitor la acomodare, aici zic ca 3-4 spatamani in medie dureaza la copii belgi care nu au probleme cu limba! Desi si aici exista exceptii! Spunea educatoarea ca a avut un copil care si dupa un an de gradi plangea dimineata!
Uite la Adina, ca vorba ceea sunt doi crescuti de aceeasi mama si tot reactioneaza diferit! Sunt curiosa cum a fost azi cu Alex! Sper sa nu mai fie probleme si sa inceapa sa-si dea si el drumul dupa Fabi!
Eric tot asa plangea cat eram eu acolo, cum dispaream nu dura 1 minut si era cu zambetul pe buze! Eu ma uitam de pe geam la el in curte!
Ce ma durea cel mai atre e ca i-l vedeam pierdut in spatiu efectiv! Ca si Cristina, am fost un pic dezamagita de primiere! Nu zic, atunci cand plecam i-l lua in bratze dar el cum se calma imediat efectiv nu-l mai baga nimeni in seama! Zici ca era copilul nimanui! I-l vedeam pe geam cat de derutat era, nu stia incotro sa o ia, ce sa faca, mergea asa cu pasi marunti marunti si se uita la ceilalti copii! Asta nu mi-a placut si nici nu-mi place aici, efectiv gradinitza urmeaza programul de scoala! Educatoarea e cu ei si face activitati pe ore, in rest, la masa e altcineva, in pauze sunt lasati singuri in curte sua pe hol daca ploua cu altcineva. Si in fiecare zi e alta persoana, fac cu randul la supravegheat! Ma gandesc ca el e fericit acolo, ii place, nu avem nici o problema dimineatza sau cu mersul la scoala si asta imi da incredere ca e bine! Educatoarea e foarte ok, sunt multumita n-am ce sa-i reprosez pana acum!
Evident ca si eu am sentimente negative fata de unele supraveghetoare, unele par super ok, poti vorbi cu ele, altele-s mute si o privire de aia de se uita prin tine!
Yoanna, la voi de-a rasul si plansul! Tare nasoala faza cu educatoarea! Singura explicatie e ca probabil parintii nu au voie in clasa. Acolo este teritoriul ei cum ar veni, dar ar trebui sa comunice asta! Si la Eric la scoala, despartirea se intampla pe hol, inainte ne lasau si in spatiul de joaca, acum au facut regula clara ca nu avem ce cauta acolo! Asta banuiesc ca tocmai s anu lungeasca momentele de despartire, sa nu planga ceilalti copii ca vor si ei! Ma refer la faza ca daca tu intrai in clasa sa o intrebi pe Mitzu daca ii place probabil alt copil ar fi vrut s aintre si mama lui si iti dai seama ce ar ieis daca fiecare parinte ar intra in clasa dupa copil pe urma sa-l intrebe ceva! Nu-i iau apararea ca atitudinea ei lasa mult de dorit, ar trebbi sa va comunice ce asteapta de la voi si mai ales sa va spuna cum ar trebui sa procedati la despartire!
Cu mancarica, s-ar putea sa te mire dar poate chiar mananca ! e cu totul altfel masa la gradi decat cea de acasa cu mama! Aici prima spatamana nu prea dau atentie la mancare, ca ei zic ca e normal sa nu manance la inceput chiar foarte bine! Daca gusta de cateva ori inseamna ca e pe drumul ce-l bun! T-i se spune doar daca intradevar nu mananca nimic!
Cat destre celelalte evenimente triste, putere sa treci usor peste ele
Trischa, la noi sunt 3 grupe! 3-4 ani, 4-5 ani, 5-6 ani!
Roxana, sper sa fie bine cu Daria mai ales sa nu mai aiba probleme cu glezna si sa se bucare de dansuri! Toate cele bune si Andreeei, mult succes si sa reuiseasca in tot ce isi propun!
Monique, ma bucur ca nu sunt probleme cu Cosmi la gradi! Minunate pozele si sincer cred ca n-o sa ai treaba cu ea! Vorba lui Lexi parca, nu mi-o pot imagina plangand!
Itzy, sa va fie de bine concediul si bine ati revenit acasa la China!
Mai vroiam sa zic ceva dar nu mai stiu ce!
Aici sunt cateva poze de la gradinita lui Eric!
Gradinita
Roxana si Eric (11 Septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! 
AdinaF spune:
trischa, tocmai asta e problema si la noi ca grupa e formata din copii de la 3 la 6 ani, si cei mari sunt foarte rautzi cu "piticii". Azi cand am ajuns construiau ceva din cartoane gen caramizi si Fabi m-a intrebat sfios daca are si el voi - eu i-am zis normal, doar e si gradinitza ta, ia voie sa te joci unde vrei. Cum s-au apropiat au si sarit 3 cu gura mare pe el sa nu le strice "capodopera" - le-am explicat si lor ca si cei mici au dreptul sa se joace si am stat cateva minute cu copiii pana i-am introdus in atmosfera jocului. Ce s-o fi intamplat ulterior, nu stiu, faza e ca educatoarea vazuse totul si nu a intervenit, ceea ce pe mine deja ma deranjeaza ca e a n-shpea oara cand vad asta ...
cand voi avea sedintza voi discuta sigur si despre asta, si de-mi vin iar cu "noi ii lasam sa-si rezolve problemele intre ei " , fac sigur ca trenul .
Roxana, eu zic totusi sa avetzi rabdare cu femeia, nu e un motiv sa faci plangere numai fiindca nu-tzi place fatza ei .. poate copiii se vor intzelege super cu ea, si asta e principalul 
Revin cu urarile pt azi, ma grabesc acum sa-i iau pe copilasi (Alex iar a urlat dupa mine) :(.
GETY spune:
LA MULTI ANI! 
ADA
ERIK
NICOLAS MIHAI
Petrecere frumoasa!
Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi!
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.5,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
GETY spune:
Beatrix, ce poze frumoase! Si ce multe jucarii... E amenajat ca un loc de joaca, nu cred ca se plictisesc acolo deloc. Mai si picteaza, am vazut fetile la cratita
si muuulti copii blonzi.
Roxana01, pe noi inca nu ne-au chemat la intrunire, desi au zis ca o sa faca si asa ceva.
Interesante dansul si cantatul, dar engleza nu stiu cum ar pica, ca Maria abia vorbeste romaneste.![]()
Itzy, m-a amuzat tare povestioara ta. Aveti voi acolo, la Telega, un refugiu de vis. Lilino, est baftoasa ca il ai.
Azi am aflat ca la grupa Mariei 2 copilasi s-au pocnit si muscat... Maria inca n-a dat, dar nici n-a luat. 
Tot azi am aflat cu urma sa le dea azi de mancare:
MD: ceai cu paine si cu unt si ou
P: branza cu smantana si mamaliguta si piure cu carnita.
Mi-a nimerit-o pe Maria, ca ei ii plac ambele feluri.
Grupa mica, la Maria, copii de 3 ani (cred ca maxim 4 ani).
Mai voiam sa scriu ceva?
Beatrix iti trimit pe PM reteta, ok?
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.5,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
lilina spune:
buna
Alino, soro, am ras cu lacrimi la povestirea ta
Gety, nu stiu cat de norocoasa sunt...ca de cand cu casa asta a crescut consumul de vin si palinca pe cap de familie 

pe Vlad l-am momit azi cu niste kinder si bomboane la gradinita, insa cand am plecat de langa el s-a pus pe plans. de aseara imi zicea saracutul ca el nu mai vrea la gradi, ca nu ii place. azi cand la luat taxu' mi-a spus ca a reusit sa doarma o ora la pranz si sa fie ceva mai cumintel, dar tot a dat cu cativa copii de pamant
ieri am facut un pact cu Vlad, daca el e cuminte si nu mai bate copii si doarme la pranz (si el repeta dupa mine) eu ii cumpar o jucarie maaare si frumoasa, iar Vlad m-a corectat...nu, 2 jucarii maraaari
am incheiat intelegerea si i-am spus ca astept cu interes sa se tina de cuvant ca sa ma tin si eu de al meu si ca o sa o intreb pe doamna educatoare cum se comporta Vlad
vom vedea ce urmeaza
AJUTATI-L PE SEBI
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut, site-ul
www.fancybijoux.ro/" target="_blank">fancybijoux.ro Fancy on webshots Fancy on shopmania
Sephora spune:
Buna seara,
La multi ani sarbatoritilor ,zilelor astea!imi pare rau ca nu pot intra zi de zi sa va spun pe rand,dar va pupa mama "Bucuriilor",sa fiti sanatosi si norocosi.
Cand am citit depre zilele de gradi parca ma vad si pe mine acum 1 an cand am incercat cu Matteo experienta cea mai urata cu cresa,cand nici macar nu ma lasau sa pun piciorul in clasa,grozanicele urlete pe care le auzeam la plecare si la venire,copilul pe care l-am chinuit o luna si nu stiu de ce.
In schimb aici la gradinita noua,am avut probleme vreo saptamana,dar missele super dragute,in prima zi m-au lasat sa stau cu el pana am simtit eu ca pot pleca,a fost greu dar el la un moment dat a intrat in lumea jucariilor care sunt puzderie,adika ce are acasa are si acolo.
Sunt foarte multumita,supraveghere video,curtea de 2500 m utilata cu toate aparatele ptr jucat,arata bestial,clase noi,jucarii grozanic de multe,doar 10 copii in clasa,meniu saptamanal trimis pe mail,ce mancare de imi vine sa ma duc sa ma inscriu si eu,toate activitatile trimise pe mail,fac engleza,karate si dansuri,obtionale extra tenis si inot,transport,un personal minunat,de la cel mai mic la cel mai mare.Doamna Director rar gasesti si Miss Claudia super draguta.
Matteo a inceput cu grupa mini,unde erau 2 educatoare,clasa avea baie proprie,schimbati,mancati si tot restu,ireprosabil.
Acum suntem la grupa mini1-Bondarei ,doar cu una dintre doamne.
El nu mai plange dimineata,de mult BIne mai sunt si exceptii nu va ganditi,si imi zice "mami am plans dupa tine la gradi azi",nu vb nimik din ce se intampla acolo,doar ca il aud jucandu-de si foloseste cuvinte si nume noi si chiar cuvinte in engleza.
Deci chiar nu am ce sa reprosez,mai rar gasesti asa ceva,bine pretul este pe masura,dar eu zic ca ,copilul merita. uitati-va daca sunteti curioase pe www. n i c h o l a s . ro,veti vedea si ceva poze cu Matteo si un filmulet de prezentare a gradinitei.
Sambata ne petrecem la rest ,iar luni la gradiInvitatie
CristinaGoji spune:
Neatza!Haideti la
! In sfarsit m-am rezolvat cu tastatura.
Si noi am inceput gradinita. Am avut mari emotii. Prima zi a fost un fiasco, multi copii plangeau, Vladut aa fost socat, nu se departa un pas de mine, desi educatoarea tot incerca sa-l "momeasca" cu diverse activitati distractive, dar era si ea depasita de situatie, trebuind sa tot ia pe rand copii care plangeau si sa-i aline. Astfel ca dupa o ora, i-am zis la Vladut ca vreau sa plec si el a decis sa vina cu mine acasa. Am venit impreuna acasa. A doua zi mai era doar o fetita care plangea, am stat si eu vreo ora si jumatate in grupa si cand am spus ca eu vreau sa plec, Vladut a acceptat sa ramana sa ma astepte la gradinita. L-am gasit fericit jucandu-se in curte cu alti copilasi. A treia zi am stat acolo doar vreo 15 minute, dupa care am putut sa plec fara sa fie suparat Vladut.
cand am venit sa-l iau, nu mai vroia sa plece acasa.
Sper sa fie bine si saptamana viitoare si sa ramana la gradinita. Astazi avem sedinta cu parintii, sunt curioasa ce se va spune acolo.![]()
Acuma despre gradinita. Este o gradinita Montessori, am vrut eu neaparat sa fie Montessori si n-am vrut sub nicio forma sa fie una de stat, pentru ca am aquzit destule despre socul la care sunt supusi bietii copii la despartire. Din pacate insa in Cluj gradinita Montessori este doar in limba maghiara, pentru ca este deschisa de fundatia Montessori din Budapesta in colaborare cu Parohia Reformata. Educatoarea vorbeste cu el romana, dar copilasii doar maghiara, surprinzator insa e ca se inteleg
Cel mai important lucru e insa ca lui ii place si este fericit sa mearga acolo. Programul este doar pana la 1, eu oricum nu aveam de gand sa-l las pana mai tarziu. Mancarea le-o aducem de acasa. In ziua in care am stat mai mult acolo am ramas pana la micul-dejun. Sa va povestesc faza: toti copiii s-au asezat la masute, si-au deschis caserolele cu mancare, dar nu mancau. Vladut s-a apucat sa infulece, iar copiii ne tot spuneau ceva revoltati, evident in maghiara
, iar eu cu Vladut nu inmtelegeam nimic. Cand a venit ingrijitoarea, unul din copiii ii explica si ei ce ne-a spus si noua si am intrebat-o ce se intampla. Am aflat, copilasii asteptau sa se roage toti impreuna inainte de masa
Sa nu va inchipuiti ca se tinea o mesa, rugaciunea in sinme tine cateva secunde, nu pot sa va spun ce spun cand se roaga
, dar banuiesc. Grupa e formata din 12 copii cu varste intre 2 si 6 ani. De fapt e un singur copilas de 2 ani, unul de 2 ani jumate, vreo 3 copii de varsta lui Vladut si restul mai mari. Dar n-am observat sa fie rautoaciosi astia mai mari cu copilasii mai mici. Cumva ii accepta si au suficienta rabdare cu ei. Educatoare e foarte draguta, cateodata parca il baga prea mult in seama pe Vladut, probabil din cauza ca el nu cunoaste limba in care se vorbeste in jurul lui, iar lui Vladut ii place sa fie lasat in pace decat sa fie bagat in seama, asa ca deocamdata o priveste suspicios.
In fine, sper sa-i placa la Vladut acolo si mai tarziu, iar daca nu, o sa-l retrag si o sa mai stea un an acasa. Il fac Montessori home-schooler. ![]()
Intru mai tarziu sa va povestesc si de Dariuta, acum musai sa va las, ca ma preseaza copiii. 
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown