Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 11
andra_s spune:
salutare si de la mine burtici!!!
eu in week-end am tres chiulul de pe DC, de sambata dimineata nu am iesit din bucatarie : am facut zacusca, mi-am umplut lada cu legume de iarna, am facut mancare, ca doar in week-end am timp sa gatesc si uite asa m-am trezit ca s-a facut duminica seara si nu am niciun chef de serviciu maine

vorbeati de celule stem, eu vreau sa recoltez, pentru ca ma gandesc ca asa o sa fim feriti de probleme, Doamne ajuta, ca doar stiti vorba aceea "nu e pentru cine se pregateste, e pt cine se nimereste" si ma gandesc ca daca ma asigur, ma ocolesc problemele. acum sa vedem ce va fi pana la nastere, asa gandesc acum, dar avand in vedere ca eu o sa raman fara serviciu, o sa ne scada veniturile, ba mai mult din salariul sotului o sa imi platesc singura contributiile la stat pana intru in concediu de crestere copil si daca o sa avem la dispozitie atunci 1000 de euro
... sigur recoltam.
cat despre botez, familia, nasii si prietenii ff apropiati, dar nu il fac acasa, ca atunci sigur nu o sa am timp de pregatit mancarea, "pun-te masa, scoal-te masa" si nici nu vreau sa il agit pe bebe cu multa po****tie in jur (noi avem familie cam numeroasa
), asa ca o sa cautam sa ne retragem la un restaurant dup ceremonia religioasa, care sincer conteaza cel mai mult. ma gandesc ca la restaurant eu o sa ma duc asa sa salut lumea, dupa aceea fug repede acasa la zgaiba.
va poop, eu ma duc la dusulet, dupa care ma intind in pat ca ma doare fiecare oscior de la trebaluit, asa imi trebuie si mi-a zis mami ca ma intind prea mult cu treaba, da eu sunt gigi contra si nu prea ascult de nimeni 
va doresc o saptamana frumoasa si plina de vesti bune si carucioare colorate!
http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei
i
15+
oanka80 spune:
eram in dubii ce sa gatesc maine mai usor si acum voi saliva pana imi fac si eu musaca de vinete 

ma rretrag la nanic sa incep saptamana odihnita 
elllanik eu am gasit pe net cum sa tricotez si mai tineam minte cate ceva ca ma invatase mama cu ani in urma. e relaxant sa faci asta si vei avea si cu ce sa infrumusetezi puiul cand vine pe lume. nu mai pleca urechea la superstitiile babesti. dupa ele nu e bine sa facem nimic.
va poop pe toate si sa aveti o saptamana usoara fara stari de rau. ma gandeam zilele astea la voi cum va plangeti saracutele de dureri si greturi, sangerari s.a.m.d. eu m-am considerat un timp o persoana anormala ca nu am avut nimic din cele de maii sus. citeam la voi cu ce probleme va confruntati si imi doream sa am si eu ceva ca asa ar fi normal. mai spuneati aici ca cu cat iti este mai tare rau cu atat stii mai sigur ca e bine bebe. va dati seama ce era in mintea mea si ce idei imi faceam ca eu nu aveam nimic.
. din clipa in care am aflat ca sunt insarcinata nu am avut simptome specifice, nu am luat nici un gram in greutate pana acum(ba am dat jos la inceput)
. de multe ori uit ca sunt insarcinata, dar de ceva vreme creste burtica si simt mereu ca plutesc de fericire(asta pana se trezeste cate un looser sa imi strice ziua si sa trag cate un bocet).
asa ca dragele mele, sa va ganditi ca si cei care nu au nimic au suferit facandu-si procese de constiinta ca poate nu e ceva bine. i-am facut capul calendar doctoritei dar daca Dumnezeu mi l-a trimis pe fluturas dupa 5 ani de asteptare si multe multe rugaciuni stiu sigur ca tot El va avea grija de noi sa ne fie bine.
fetelor, simtiti ceva schimbat la sanii vostri? s-au marit? pe cand ne dam seama daca avem laptic?eu port sutien de bumbac non stop, la recomandarea dr caci sunt un pic marisori si nu imi doresc sa explodeze mai tare si sa se lase 
. asta e teroarea vietii mele. si mai sunt stresata sa nu fac vergeturi si varice ![]()
gata cu vorbaria. pooop din nou mamicilor 

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
15+
*mamica unui fluturas*
MangaGirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura oanaiacovita, ioanact ms mult de parole ![]() Ioanact ti-am vazut burtica . a mea e mai micuta, bine eu am doar 8 sp, dar abia astept sa creaaaascaaa! A ta se vede ca e de gravi, a mea e de nesi!Manga iubita mea, las' ca si eu te urmaresc ce parere iti faci! Nastere usoara si bb sanatos ![]() . Wow, cred ca ce e acolo la voi...ma ia cu fioooori!!! te pup tare ai grija de tine, sunt cu un oki la voi! ![]() Vladimirescu hai sa-ti dau reteta din carte. ca eu nu prea respect retete, fac la oki asa... ![]() 300 gr cartofi, 30 ml untdelemn, 50 g faina, 30 gr gris, un ou, 1/4 kg prune, sare, 50 g pesmet, 50 ml untdelemn, zahar pudra, vanilie. Cartofii fierti in coaja si apoi curatati se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu 2 lg untdelemn (30 ml). Dupa ce s-au racit se amesteca bine cu oul, apoi se adauga faina, grisul si se framanta putin, pana cand se incorporeaza. Pui apa la fiert si cand da in clocot incepi sa pui galustile. cand sunt fierte, cat sunt calde se dau prin prin pesmet prajit si zahar. Eu mai pun si scortisoara ca-mi place. Eu pun mai mult gris pentru ca sunt mai fragede si se face mai bine decat cu faina. Pofta buna! Sper sa-ti iasa! a fiu cum esti tu...biata de tine. Cate kg ai dat jos??? Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 7+ |
ma mai bag si eu o data si gata...ma car la mine in odisee. galustile astea (gombotzuri in Ardeal) se poate face si cu prune sau gem de prune inauntru.
MangaGirl
37+ cu Sasha Laurian 
varsta bebe
poze
www.mariaciubotaru.blogspot.com
AMR 3 SAPTAMANI

Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ellanikEu aseara am avut un "meci" cu maica-mea ca eu vreau sa tricotez o paturica pt bebe ca si-asa stau acasa si ea nu ca nu se fac inainte, ca nu e bine,(by the way turbez cand aud asta cu "nu e bine" ) prostii de genul asta culese de la usa bisericii . |
Nu are legatura biserica cu faptul "ca nu e bine" sa tricotezi, cumperi sau m stiu eu ce, inainte de a se naste copilul (sunt superstiti), cum dealtfel si motul copilului la 1 an (motul se i-a la botez, atat), in fine..
Concluzia e, ca poti tricota, te ajut eu cu cateva detalii www.avantaje.ro/Familie-casa/Practic-Decoratiuni/Vreau-si-eu-sa-tricotez.html?a=5831/568269" target="_blank">aici. Sper sa iti fie de folos si spor la treaba.

dayanara te-ai simtit rau? sau de ce te-ai dus la urgenta?
Ma bucur sa aud ca e bebe bine.
vladimirescu eu in sarcina cu Ioana, am luat 12 kg (toata sarcina), tinand cont ca nu mi-a fost rau.
Si eu sunt de acord cu oanaiacovita, ca nu voi apela la bone, poate la bunici, daca e o sit 'dificila', altfel nu.
Vreau sa-mi cresc copii alaturi de sot.
Socrii mi-au propus sa i-o lasam pe Ioana (1 sapt), dupa ce il/o nasc pe Justin(a)..ca o sa ne fie greu, etc.., dar eu nu vreau. Ii vreau pe ambii copii langa mine.
Referitor la dormit toata noaptea dupa ce nasti sau m tarziu.. intr-adevar dupa ce nasti cateva luni, e obositor, nu ai cum sa dormi toata noaptea, chiar si dupa aceia..dar de la 1 an si 3 luni (au fost cateva seri cand ma trezea Ioana- vis urat, dureri de dinti..etc) am dormit aproape toate noptile fara sa ma trezesc (nu eram insarcinata), si acum 'dorm de rup'. Aseara a tipat (i-a iesit cel de-al 3 lea canin), patutul fiind langa patul unde dorm, dar nu am auzit nimic, mi-a spus sotul azi.
Rebiana27 sper sa te simti m bine, si sa nu m ai parte de astfel de stari.

Reallaura multumesc pt vizionare!
oanka80 eu la sarcina Ioanei, am avut lapte din a 8 luna de sarcina, 'ma mulgeam' si imi curgea laptic.

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justin(a)
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
9+ - JUSTIN/JUSTINADOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
ellanik spune:
Vladimirescu,
am asteptat atat de mult aceste momente incat vreau sa le savurez din plin.De multe ori ma gandeam ca nu voi ajunge niciodata sa fiu gravida si imi era tare greu.Imi revarsam toata dragostea pe copiii de la scoala.De-aia ma apuca tricotatul, crosetatul.Cand imi faceam singurica injectiile in burta in vederea FIV ma incurajam si imi inchipuiam ca voi avea burtica, bebe va misca prin ea,tati ne va servi cu gustarele din fructe si eu voi pluti.INca nu realizez acum ca sunt gravida.Visez!
Ioana saru'mana pt link.Esti mortala.
14+
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
uta_ciun spune:
ellanik, si mie mi-a spus mama la fel, sa nu cumpar nimic inainte ca nu e bine
cred ca "nu e bine" nu are semnificatie religioasa ci medicala, poate in trecut nu se puteau prezice/preveni nenorociri in timpul sarcinii si atunci nu se stia daca bebe chiar se va nastea
in state cel putin exista un obicei "baby shower" , eveniment organizat de prietenii viitoarei mamici cand se aduna multe persoane, fiecare aducand ceva de mincare/bautura si cadouri pe mama si bebe
evenimentul are loc INAINTE de nastere, poate pe la 7-8 luni, iar mamica isi face lista cu ce produse are nevoie si isi alege obiectele la un magazin
lumea pe urma studiaza lista, online sau direct la magazin si cumpara in functie de cat isi permite fiecare...cadourile sunt fie aduse la petrecere, fie magazinul le trimite direct la adresa parintilor
exista si invitati care nu aduc cadouri ci dau bani sub forma gift-cardurilor
cand am participat prima oara mi s-a parut ciudat, dar in timp am inteles cat este de practic si usor pt toata lumea
aici exista posibilitatea de a returna marfa timp de 3 luni daca ai pastrat bonul
daca nu s-ar face lista cu preferinte, exista riscul, si am vazut-o intamplandu-se la petrecerile de baby shower numai intre romani( da, s-a preluat obiceiuli, dar am mentinut si petrecerea de botez)ca multi invitati sa aduca hainute
ce te faci cu un morman de hainute, toate pt copii 0-3 luni, fara nici un bon....nu poti returna nimic
in schimb daca primesti produse din lista ta, magazinul tine evidenta ce s-a cumparat, si daca te razgandesti poti returna fara probleme....plus ca atunci cand cumperi din lista cuiva (se cheama baby registry) primesti un gift receipt, un bon care poate fi scanat daca vrei sa returnezi produsul, dar pe care nu apare pretul ci un mesaj de genul, de la .... pt ....
15+ viitoare mamica de
David Nicholas, asteptat pe 6 Martie 2010
Asa creste bebe
"Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone
freedelia spune:
Da,si eu sunt super incantata de baby shower. Aici nu se poate face registry dar cine organizeaza showerul te intreaba ce iti trebuie si apoi coordoneaza ca sa nu se repete cadourile.
Abia astept sa ajung si eu la baby shower -- dar pana atunci mai va, ca uneori trec zilele asa incet ca ma intreb daca mai ajung vreodata la sfarsit...
Neatza, ca am si uitat sa spun
si sa avem o zi buna, cu vesti bune. Eu ma pregatesc sa plec la doctor -- ne "revedem" mai tarziu.
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
ana_micu83 spune:
neata,,,azi ne-am facut baieti mari...avem 3 lunite..adica am parcurs 25% dintr-un an..si pt asta ne-am trezit cu o foame sa ne auda tot blocul!
Scumpele mele, am pus pe transfer.ro mama si copilul ! Cine le vrea le poate dawnloada timp de 10 zile de la aceasta adresa mama si copilul

Ana-Maria,Valentin si comoara RAZVAN NAZDRAVAN!
dayanara spune:
freedelia bafta la ecografie, poate vii cu carucior:)
ioana, am fost la urgenta ca sa ma asigur ca bebe e ok, am avut si ceva dureri dar nu foatte mari, doar am profitat sa.l vad pe bebe :)
eu nu iau nimic inainte, nu de superstitii babesti ci pt ca am inca o doza de pesimism, eventual am sa ma duc prin magazine o luna doua inainte sa nasc, si am sa ii spun sotului tot ce vreau , cand voi fi in spital sa cumpere, multe nu.s de luat deoarece eu am de la ivan o gramada , valize de haine, 2-3 carucioare, sa vedem...
aici se intreaba mama ce prefera sa i se cumpere, ce fel de carucior, ce fel de mobilier sau haine, jucarii in cazul zilelor de nastere a copiilor mai mari
dar asa mult mai e pana acolo...
si eu plec acum la spital pentru analize de sange , un test pt trisomie...nu e nici dublu nici triplu oricum
asa ca nu pot sa beau cafeaua dar o fac, si v.o las voua 
roxana
10+ si
ivan (2.12.2006)
castelanaC spune:
Buna dimineata si o saptamana buna la toate burticoasele!!!!!
doamne fetele dar cum scrieti de rapid... la mine nu a fost chip in wk-end sa vad ce se intampla aici, nici sa scriu ca dupa ce scriam lung si des nu se trimiteaa de m-am enervat si am iesit din casa, cazand ca partea cu tehnica nu merge bine!
noi suntem bine, la fel ca si pana acum, fara greturi si alte semne, papam, dormim, si multumim la DD de ce sarcina placuta ne-a dat pana acum, comparand ce se intampla la pruetenele mele de aici.
Ellanik, draga blondina frumisica foc, of, of pietrele astea... mama mea (medic) zice ca eliminearea pietrelor de la rinichi este similara ca durere cu o nastere, saracul tau sot prin ce trebuie sa treaca... Ma nelinisteste ca trebuie sa stai la spital si tu si ... microbi si alte boli, ai grija de tine!
Bravo pentru hotararea cu celule stem, si noi o sa facem, e ceva care azi se poate si de ce nu? Sunt de acord si cu petrecerea de botez, prefer discretia si intimitatea.
Cum stai cu apetitul? te simti bine?
mai mai mai si pe mine ma supara mult cand ma cert cu mama...nici nu sta bine cu sanatatea si apoi sufar... mda nici eu nu sunt de acord cu chestia asta: nu e bine inainte, dar sunt pejudecati, nu le poti schimba asa cu una cu doua...Icearca sa nu te mai superi, nu uita ca bebe simte!!!!!!!!!
eu una nu crosetez, lucrez doar goblen si personalizez haine cand se naste cineva in preajma, dar caut informatii si pentru croset si-ti trimit, negresit!
Sarcina usoara!

Vladimirescu, mereu cand citesc numele tau imi vine sa stau drepti, prestant rau! dar cate treaba ai facut in ultima perioada!!!!! uau!
menajeaza-te si tu un pic te rog, hai ca poate-s si lucrarile pe sfarsit si te linistesti! Cu kg... am luat si eu ceva, zilele aste facem 11 saptamani si eu deja am luat 3,5 kg dar avand in vedere ca am facut fiv si 2 luni am avut mai mult activitati canapeloase, nu am iesit nici la cumparaturi singura, si nici acum nu ma misc exagerat, fiindu-mi recomandat repaosul total...ma tot gandesc ca am luat putin. Apoi am citit ca persoanele slabute (cazul meu) pun mai mult la inceput, celelalte mai putin, n-am varsat, am mancat mereu cu placere, ca sa nu mai zic de controlat: baga asta, ba asta, etc...dar fara exagerare.
Bafta si la eco, asteptam vesti bune!!!!
Asa ca... nu te stresa, bebe sa iasa bine, apoi deschidem un forum: cum slabim dupa sarcina si sa vezi diete ce facem!
sarcina usoara!
oanaiacovita ma bucur ca esti bine si poti sa papi.... dar serios mi-ai facut pofta de fasole verde, azi imi fac si eu dar cu puiutz!
freedelia, mai mai mai, saraca de tine, cum sa te ajut? e cumplit ce traiesti tu, poate-s ultima zvacnitura greturile astea! bafta si Doamne Ajuta!!!
sarcina usoara!
ioanact, pup burtica 

rebiana, nume frumos, ai grija de tine, of of of greturile astea, mamam lor! sanatate si felicitari pentru cate kg ai pus!!!! sarcina usoara
oanka80, fata harnica ce esti... bravo!!
ce citesc eu ca te-ai facut o bomba sexi? cu sanii mairi, lasa fricile, nu uita de acolo va veni papa pentru bebe!!!
Kossir, ce face burticuta? cand iti vine rezultatul de la analiza? bafta!
fetele, as mai scrie, nu va suparati ca nu am scris la toata lumea, dar trebuie sa ma pregatesc de pranz ( ca la mine e deja 1 dupa amiaza)
va pup si recuperez dupa!!!!
castelana fericita
10+

. a mea e mai micuta, bine eu am doar 8 sp, dar abia astept sa creaaaascaaa! A ta se vede ca e de gravi, a mea e de nesi!
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
7+