Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (21)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Neata fete!

Ioanact eu de ce nu pot vedea pozele??? si eu am o burtica tot asa maricica, desi la kg num-am ingrasat inca, am 57! Dar am o burta, moooamaa, mai ales daca mananc, zici ca-s in 6 luni! nu e aceeasi parola si pe photobucket ca si pe picassa?
dayanara si mie mi-ai facut pofta de galusti cu prune, cred ca fac si eu astazi, neaparat!!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 7+

ia uite ce laudaroasa mica avem noi aici am zis ca daca nu vii tu sa ma vizitezi sa vezi ce forumista inraita am ajuns, vin eu la tine.

iubita mea, iti doresc o sarcina usoara...daca nu e, o vei face tu, la cum te stiu.

si tuturor fetelor va doresc bebei la termen, sanatosi, frumosi, papaciosi. la noi in odisee s-a dezlantuit potopul. vin si cate 3 pe zi.

MangaGirl 37+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Hello!

Am venit tarziu asera de la tara si nu am mai avut energie ca sa mai scriu desi am citit.
Fetele care ma intrebau de scurgeri. A fost o mica scurgele bej - alb murtar , dar nu roz sau maro si doar dimineata la trezire . Ziua m-a tinunt putin apatele asa ca asera am revenit la doza de 400 pe zi de Arefam. O mai tin asa macar o sapt.
Am vazut ca vorbiti despre recoltare de celule stem... Eu inca nu sunt hotarata ce sa fac. O sa mai interesez mai caut, mai intreb. In principiu sunt pro, dar ceva ma retine, ce nu stiu..
Ella- cand te apuci de tricotat sa-ti faci o poza . Nu stiu de ce imi inspira foarte mult calm si liniste o poza cu o graviduta care tricoteaza ceva pt bebe

Denisa, 11 +
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

A mai treut o zi -- maine am programare la doctor la spitalul de l-am ales vineri. Sa vedem cum o fi -- e foarte aproape de casa, se poate merge si pe jos si asta mi s-a parut un mare avantaj. Sa vedem cum stam si sa il vada si tati pe bebe, ca primele echografii le-am facut in Romania, cand el nu era.

Va multumesc pentru cuvintele de lauda si de incurajare. Nu prea am ce face dar pe bune ca mi-e greu si cateodata imi doresc sa nu fiu gravida deloc. Imi trece repede, cand ma gandesc ce bine o sa fie cu bebe mic la san, dar serios, e foarte greu. Azi ma apucase plansul ca nu stiu de ce eu aveam impresia ca mai am 4 luni jumate pana nasc, dar de fapt mai dint CINCI luni jumate. Am bocit putin, dar apoi am inceput sa vorbim de nume si mi-am mai luat gandul.

Si tot azi am aflat o veste minunata -- o prietena de pe un alt forum, care incerca sa ramana gravida inca de cand am avut eu primul copil, a reusit, dupa 4 FIV-uri si are acelasi DPN cu mine. Poate vine si ea la noi la odisee, asa de mare bucurie am simtit. Pe celalalt forum luna de luna aveam emotii alaturi de ea, asteptam testul si apoi plangeam impreuna cu ea. Apoi acel forum a murit si am pierdut legatura iar acum am regasit-o aici, la gravidutele prin FIV.

Va pup si va doresc o seara placuta -- vorbim maine sa va zic cum a fost la doctor.

14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

vladimirecu, reallaura :) fetelor, eu nu am habar de galuste cu prune si nici pofta de ele, eu abia ma chinui la galuste normale in supa

la recoltat de celule nu ma bag deoarece nu consider necesar, de fiecare data ni s.a spus ce si cum sa facem daca vrem asa ceva , si pe mine ma opreste ceva...n.am destula incredere

dar cu botezul sunt de acord, pe mine n.o sa ma vedeti la nunti si botezuri, nu.mi plac, ceremonia in sine e una dar ce urmeaza dupa nu e pentru mine, eu si cand m.am casatorit n.a stiut nimeni, nici mama nici tata:) doar 2 martori
la botezul lui ivan, in blugi si cativa prieteni, fara masa dupa , a iesit sotul cu ei la un bar iar eu am ramas cu ivan acasa, n.am avut chef

eu azi nu m.am putut abtine, si m.am dus la urgent sa stiu ca e totul bine, si este:) ii bate inima totul e ok

roxana 10+ si ivan (2.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Hop si eu...

Ma alatur fetelor le care le e rau! M-a chinuit azi noapte o migrena... si m-a apucat un plans pe la 4,30 am de am trezit casa! atacuri de panica, ca eu ce ma fac cu durerea asta daca nu trece... mi-a pus Boga (sotul) prosop ud pe cap, a facut psihologie cu mine, am vomitat si am reusit sa adorm (pe dreapta nu pe stg sau pe spate cum m-am chinuit toata noaptea). m-am trezit si durerea mea la loc. si mai rau m-a apucat panica. am sunat la doctor si a zis ca am voie sa iau o jumatate de paracetamol decat sa mai mai chinui! asa ca am luat, am dat cu alcool mentolat pe tample, am mai dormit si sunt ca noua!

cu mancarea nu mai comentez... maicamea zice ca daca iasa copilul la fel de mofturos ca mine am pus-o! scriu ce mi-a facut mama ca se gasesc ingrediente prin toate colturile lumii: supa de chimen cu morcovi, oua si paste; tocana de pipote cu inimi si spanac. si ca desert mi-am incropit o salata de mango cu ananas si struguri rosii.
imi pica rau marea majoritate a lucrurilor.

am inceput sa imi iau tensiunea si constat ca am tensiune f mica. dupa cafea 10 cu 5, 103 cu 59... pe acolo. si eu ma mir ca nu sunt buna de nimic.

Vladimirescu nu stiu reteta de galusti dar scrii te rog musaca aia de vinete? am incercat si eu odata dar nu se leaga... se imprastie in farfurie si nu arata bine deloc! plsssss. mai ai pana la amnio asa ca stai impacata ca faci un lucru bun!

cu botezul subscriu... acasa in curte si in sufragerie! nu vreau eu sa vina tot poporul si nici nu am nevoie de ei. vreau sa fiu linistita cu bebe si cu cei care imi sunt f apropiati si dragi.

stem... desi am citit toate lucrurile care nu sunt puse la punct parca as recolta! oricum mai e pana atunci vreme sa ne razgandim si rerazgandim!

delia ma doare sufletul de tine! mi-a fost rau o noapte si ma crezut ca dau ortu popii! pe mine ma mai mobilizeaza oamenii care sunt pozitivi in jurul meu si incearca sa ma scoata din starea mea nasoala!

Oanaiacovita de ce zici ca esti cel mai mare dusman al bonelor? daca ar putea una din bunici sa vina ai fi mai ok?

va pup ca mi=e somn...... Gaby

Bebe in 14 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Bravo fetele care nu ati luat mai mult de 2 kg, bravo voua!!! So tineti tot asa!
La sarcina trecuta am fost mai desteapta, nu am mincat dulce aproape deloc, nu grasimi concentrate, u cartofi prajiti... si am luat doar 6 kg pina in luna a 7-a, ceea ce era absolut rezonabil. dar din luna a 7-a a trebuit sa stau mai mult in pat si de nervi am mincat numai prostii, asa ca in ultimele 2 luni am mai luat inca 8 kg... ca proasta, zau. In fine, din maternitate am venit direct cu 11 kg mai putin, ca am stat o saptamina, am avut probleme mari cu alaptatul si nu am indraznit sa vin mai repede acasa...
In concluzie, tineti-o tot asa, dragelor, mincare sanatoasa, nu prea multa, fara dulciuri si alimente care n-au nimic pretios in ele ci doar ingrasa... Asa ma voi stradui si eu sa fac, desi mi-e cam greu sanu maninc dulce (m-am lasat de fumat si inca nu m-am obisnuit cu ideea, in loc de tigara ma supar si pun mina pe o bomboana, prajitura etc). Sper sa reusesc - voi imi sinteti modelul!

OANA: ce draguta esti tu, cum stii deja ce-o sa faci cind o sa aiba copilul 2 ani! :))) Posibil sa vrei sa-l dai la cresa, dar sa nu bagi mina in foc de pe acum ca ai sa faci asa! Uite, eu am avut de la 3 luni pina la 4 ani 2 bone in 2 schimburi si a fost bine, sa stii. Abia dupa 4 ani am bagat copilul in colectivitate (adica acum 1 saptamina :) si, desi nu e asa sociabil ca ceillati care au mai fost la gradinita sau cresa, a fost mereu foarte sanatos, nu am avut treaba decit cu ceva muci de 1-2 ori pe an... in timp ce altii, saracii, o saptamina la gradi, doua acasa bolnavi... Plus ca uite, desi e singurul din clasa care nu a mai facut vreodata gradinita, s-a adaptat mai bine decit altii, care saracutii si acum pling ca nu vor acolo... Pur si simplu am observat ca puiul meu e mai lipit de mami decit altii si l-am dat abia acum, cind am simtit ca e pregatit si ca-si doreste sa exploreze si inafara casei...Nu exista solutie perfecta, fiecare face cum il taie capul mai bine, dar ce voiam sa zic e ca ai toata vremea sa pui in balanta cele bune cu cele rele si sa alegi, la fiecare pas, ce e mai bine pt puiul tau :)

ELLANIK - ce simpatica esti tu cu tricotatul! Bravo tie, se pare ca tu iti traiesti zilele de sarcina asa cum trebuie, avind deja grija de bebe al tau sa-i fie bine, stind cioc in cioc cu taticu", gindindu-te pe indelete la copilul si familia ta... Imi esti tare simpatica, sa stii, si cred ca inspiri la bine pe multe dintre noi - eu una te declar model de "cum se asteapta un copil"

Acu' ca am trecut cu toate in trimestrul 2, zic sa ne relaxam si sa ne bucuram in fiecare zi de ce ni se intimpla. Eu una cred ca cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac pentru bebe al meu e sa ma gindesc in fiecare zi la el, sa-i vorbesc frumos, chiar si in gind, sa-i dau ceva muzica frumoasa sa asculte, sa-l mingii peste burtica - cum pot. Adica sa nu ma prefac ca nu-s insarcinata si "sa-mi vad de treaba", desi treaba am destula si cred ca si voi aveti... Din experienta mea cu primul copil, pot sa va zic ca am retinut perioada in care am fost gravida ca pe cea mai frumoasa din viata mea. Mult mai frumoasa in mod clar decit cea de dupa nastere, care e grea, epuizanta, incarcata de responsabilitati care, cel putin pemine care m-am luat foarte in serios ca mama, nu m-au lasat sa ma bucur pe deplin de copil... In concluzie, asta vreau sa va zic: sa nu pierdeti nici o zi din perioada asta fara sa constientizati ce fericite sinteti de lucrul minunat care ni se intimpla. Dormiti cit puteti si alintati-va cit puteti, aveti dreptul pe deplin la asta... mai ales ca dupa nastere... hm, nu e usor pt nimeni :)
Stiti, imi amintesc de vorbele unei prietene care avea deja 2 copii cind l-am nascut eu pe Vladimir... Dupa vreo luna de la nastere, cind aveam cearcane negre de nesomn (alaptat la fiecare 3 ore, zi si noapte etc), am vorbit cu ea la telefon si am intrebat-o cind as putea sa sper si eu ca voi reveni la normal si o sa pot dormi linistita, cind si cit vreau? Si ma asteptam sa-mi zica ca va dura mult, pina face copilul 8 luni sau poate chiar un an... Si ea mi-a zis: NICIODATA!!! Iar acum, dupa 4,5 ani de la nastere, inclin sa cred ca are dreptate: alaptatul s-a terminat de mult, dar am tot timpulo grija, sa nu cada din pat, sa nu se dezveleasca, cind e bolnav il constrolez de temperatura, alteori viseaza urit si geme samd... Intr-adevar, niciodata nu a mai fost ca atunci cind stateam cu burta mare in pat si tati-mi aduce astruguri sau orice ii ceream, dormeam cit voiam si ma uitam la televizor la orice voiam eu...

+12

mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Raportez o seara de tot ........... si o zi la fel. Aseara abia am apucat sa ma intorc cu Luca din parc si-am navalit in baie mai rau ca turcii si tatarii si-am vomitat tot ce mancasem mai devreme cu cateva ore. M-am perpelit toata noaptea si astazi ma simt f aiurea.
Maine e deschiderea festiva a anului scolar si-mi astept boboceii de clasa I si eu abia stau in picioare. Mi-am luat o cutie de Metoclopramid (nu scrie ca e contraindicat in sarcina dar intrucat nu s-au facut teste pe om e indicat sa se ia numai daca este absolut necesar... no, daca maine ma tin de pereti apoi iau unul ca n-o fi foc, ca sa fac si eu fata zilei pline).
Despre botez... mai e un car de saptamani pana atunci insa pot spune cu siguranta ca-l voi face la biserica din oras si apoi mergem la un restaurant/han. Nu vor fi mult invitati (probabil aceiasi ca si la Luca) dar nu-mi place tambalaul acasa. Asa am organizat si cand am taiat motul; prima parte a avut loc la noi in apartament si masa am servit-o la un han dragut din apropiere.
Celule stem... deocamdata zic ca nu recoltam.
La capitolul kg stau binisor. N-am sarit de 55,5 adica am pus 1 kg si jumatate pana acum la inceputul trimestrului II.... dar stiu ca va urma "explozia" dupa luna a patra-a cincea incolo.

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Rog fetele care inca mai au greturi sa sara peste mesajul meu si sa-l ignore, ca urmeaza o mincare exclusiv pt fete cu stomacul tare!! :))

GABYHILA: sa stii ca la prima sarcina am rezistat eroic la toate migrenele si... rau imi pare acum! M-am luat dupa cartile puriste care ziceau ca sa nu iei nici un medicament, sa nu maninci aia, sa nu faci aialalta, mai aveau un pic si ma convingeau sa las totul balta si sa ma duc sa traiesc in munti la ozon pe perioada sarcinii! Acum citeva saptamini m-a luat o durere de cap zdravana de la sinuzita, am sunat doctorita si a zis ca pot sa iau paracetamol si aspirina fara probleme, nu mai mult de 2 pe zi, si pot sa ma bag si al un nurofen daca e musai... Ceea ce am si facut si ce bine a fost! Zau, cred ca trebuie sa privim cu moderatie toate sfaturile puriste cum ca sa ai o viata hipersanatoasa cind esti gravida... sa facem ce putem noi mai bine si cu asta basta. Nu putem face perfect, chiar si pt ca organismul nostru oricum e plin de substante nocive din alimentele de la supermarket, medicamente luate in trecut sau in primele saptamini cind habar nu aveam ca sintem gravide, aerul poluat pe care-l respiram, cele 2 pachete de tigari pe care le-am fumat zilnic de ani de zile etc...

MUSAKA DE VINETE - varianta Vladimirescu:
Trebuie stiut ca musacaua de vinete se rupe oricum in farfurie, nu e ca cea de cartofi de estetica dar e cu mult mai buna!!! :) Si reteta de mai jos e adaptarea mea de musaca la perioada de sarcina, ca sa nu iasa asa de grea si sa nu ne vina inapoi pe git :)
Vinetele se spala si se curata de coaja partial, in lung (lasati doar citeva dungi negre pe ele), se taie rondele de 1-1,5 cm, se dau un pic cu sare si se lasa pe servet sa se scurga un pic de apa.
Pui in tigaie cu ulei ceapa tocata multa cu un pic de sare si piper, pina se face transparenta doar. Apoi se pune peste ea piept de pui tocat, inca ceva sare si piper, un pic de boia iute daca-ti place mai picant si cimbru neaparat - preferabil verde, nu uscat, ca e mai tare :)
(asta cu pieptul de pui e reteta de cind sint gravida, ca si mai gustos iese cu amestec de vita + oaie!) Amestecati pina doar carnea nu mai arata cruda - dar nicii prajita nu trebuie sa arate!
Intr-o tava mai inalta (sau in cratita sau cel mai bine in vas de ceramica arsa) puneti un rind de felii de vinete, apoi un rind de amestec de carne si ceapa din tigaie. Peste stratul de tocatura turnati deja 1/3 din amestecul de 3-4 oua batute bine si mestecate cu 1 iaurt mediu (din ala tare, Cremoso sau Brenac). Apoi un rind de felii de rosii taiete tot rondele groase, peste care presarati un pic desare si de busuioc. Apoi din nou: strat de vinete, strat de tocatura, 1/3 din ouale batute cu iaurt, din nou stratul de rosii si la sfirsit restul de oua batute. Se toarna ulei de masline peste tot, iar piper pe deasupra si busuioc, se baga la cuptor la foc mediu. Cind e gata, scoateti de la cuptor si dupa ce se raceste puneti cu spatula ai amare portii patrate in farfurii. Sigur vi se rupe, dar claditi voila loc (ca pe castelele de nisip :), turnati iaurt generos deasupra (sau smintina) si imbracati totul cu patrunjel verde tocat - va arata mult mai bine si mai "light" :)
Cui ii plac vinetele o sa-i placa reteta asta, cui nu... sa nu se apuce de ea :)
Pup si astept flaminda reteta de galusti cu prune, ca daca nu miine fac din amintiri si cine stie ce iese!

12+

mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Dayanara,parca ma citesc pe mine si pe al meu sot cand scrii despre petreceri. Noi nu mergem la nici o nunta, iar cand am botezat a fost asa cum am vrea si pentru noi, la biserica si apoi la un restaurant, o masa, nu tot restaurantul.

Gaby tocmai ce ziceam, ca al meu copil nu va avea bunici, sotul o are doar pe mama lui undeva prin Italia si ne vedem o data la 3 ani, si nu as lasa copilul cu ea nici o clipa. Ne vom creste singuri copilul. Cu bonele, nu vreau, pentru ca nu accept straini in casa, si la cate am vazut si am auzit in ultima vreme ma bucur ca gandesc asa. Decat sa devin o paranoia, il duc in colectivitate.

Vladi stiu de ce gandesc asa, pentru ca in afara bonei nu am alta varianta, iar despre bone, am zis mai sus.
Sunt constienta ca un copil dus la cresa/camin e mai sensibil. Asa am fost si eu, dar am crescut mare si cum am zis nu regret acele timpuri nici o clipa. Si era pe timpul lui Ceausescu, unde caminele nu puneau la dispozitia copilului atatea variante de educatie. Si mi-am tot spus, decat sa dau nu stiu cate milioane la o bona, care tot ce face e sa aiba grija de el, mai bine il duc unde are ce invata.
Si nu e vorba ca stiu ce voi face peste 2 ani, stiu asta de cand imi doresc copil, adik de multi ani.
Stiu ca poate suna drastic si ciudat ca ma gandesc la asta de acum, dar nu e o alegere de genul "recoltez sau nu celule stem". este 'credinta" mea de foarte mult timp.

Gaby, Rebiana imi pare rau ca va simtiti rau. Pupici multi sa treaca.

Oana 16+ Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

oanaiacovita, ioanact ms mult de parole
Ioanact ti-am vazut burtica. a mea e mai micuta, bine eu am doar 8 sp, dar abia astept sa creaaaascaaa! A ta se vede ca e de gravi, a mea e de nesi!
Manga iubita mea, las' ca si eu te urmaresc ce parere iti faci! Nastere usoara si bb sanatos . Wow, cred ca ce e acolo la voi...ma ia cu fioooori!!! te pup tare ai grija de tine, sunt cu un oki la voi!
Vladimirescu hai sa-ti dau reteta din carte. ca eu nu prea respect retete, fac la oki asa... Dar nu pot sa te las sa suferi de pofta si poate papa si vladimir!

300 gr cartofi, 30 ml untdelemn, 50 g faina, 30 gr gris, un ou, 1/4 kg prune, sare, 50 g pesmet, 50 ml untdelemn, zahar pudra, vanilie.

Cartofii fierti in coaja si apoi curatati se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu 2 lg untdelemn (30 ml). Dupa ce s-au racit se amesteca bine cu oul, apoi se adauga faina, grisul si se framanta putin, pana cand se incorporeaza. Pui apa la fiert si cand da in clocot incepi sa pui galustile. cand sunt fierte, cat sunt calde se dau prin prin pesmet prajit si zahar. Eu mai pun si scortisoara ca-mi place.

Eu pun mai mult gris pentru ca sunt mai fragede si se face mai bine decat cu faina. Pofta buna! Sper sa-ti iasa!
gabyhila nici eu nu iau nimic de cap etc etc. chiar am fost o sp racita si nu am luat nimic...zic ca daca pot, de ce sa nu rezist nitel ca de trecut tot trece?
dayanara eeei, mie imi plac mult petrecerile, nunti botezuri etc.. nici mie nu-mi placeau inainte, dar am invatat sa-mi placa...macar pentru faptul ca te aranjezi/coafezi etc altfel decat de obicei mi se pare ca merita! Dar poate botezul lui bb2 il facem mai restrans decat la Mirci, unde au fost 50 de pers. Probabil vom invita in jur de 30, numai familia..

freedelia ce bine ca ai gasit dr! Sper sa comunicati cum trebuie si sa fie o alegere buna...cat despre starile tale...aoleu, nici nu vreau sa ma gandesc...eu ma vait si de greturile mele, dar sa fiu cum esti tu...biata de tine. Cate kg ai dat jos???
rebiana 55,5 kg, te invidiez!!
Eu la sarcina trecuta in primul trimestru am dat jos 3 kg si pana la sfarsit pusesem 9. Sper ca si la sarcina asta sa nu pun mai mult de 9, ar fi super.
vladimirescu asta e naspa, sa nu fii nevoita sa stai in pat in ultimele luni, ca atunci se pune

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 7+

Mergi la inceput