Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(66)*
Raspunsuri - Pagina 11
Kea spune:
Carla, multumesc pt raspuns, imi era teama ca ajungand sa-i inlocuiesc o masa (mai e cale lunga pana acolo) si nemaimancand noaptea (nu s-a trezit doua nopti si deja visez eu ca ar putea deveni regula
), mi-era teama ca nu papa destul lapte. Azi mama mi-a scris dintr-o carte (trebuie sa intreb din care) ca pana la 7 luni parca se inlocuieste o masa si apoi doua. Fetele cate spun ca bebeii papa de toate, oare nu inlocuiti prea devreme doua mese de lapte?
5 luni
Kea spune:
Simina, nu trebuie sa te plimbi cu scoica pe mana, lasi scoica in masina si duci copilul in brate sau cu ce vrei tu pana la/de la masina. La ce ai aratat tu acolo in link, scrie asa: Important: a nu se folosi in masina in loc de fotoliu auto. Nu se prinde cu centurile de siguranta ale masinii. Eu am ceva de genul asta, arata ca o geanta, dar e dreptunghiulara, mai ingusta, dintr-un fas matlasat si o gasesc foarte buna, daca gasesti asa ceva pt carucior eu te sfatuiesc sa-ti iei, dar nu de folosit in locul scaunului.
5 luni
Monnvas spune:
Helau. De bizi ce-s am ratat ultimul capitol, abia am reusit sa citesc cap asta.
Monica
nu te invinovati. Nu e vina ta ca Alex n-a putut duce tot greul. N-aveai de unde sa stii ce urmari va avea durerea - fiindca la durere oamenii reactioneaza imprevizibil. Lasa trecutul si mergi inainte, spre viitor. De mana cu Alex.
Kea banuiesc ca depinde de la ce varsta incepi diversificarea, chestie care, cred eu, ar trebui sa depinda de copil, nu asa, toti la gramada. Adica daca nu mai ia in greutate sau are carente de diferite feluri/substante, daca ii e mereu foame, daca e activ, daca are achizitii inainte de vreme, e clar ca lapticul nu-i mai ajunge. Si daca incepi diverisificarea de la 4 luni, la 6 luni vei avea deja 2 mese inlocuite, in vreme ce daca o incepi de la 6 luni mai dureaza. Plus ca mai conteaza cum accepta copilul. Am o vecina care i-a inlocuit 3 mese in 2-3 saptamani (a inceput la 6 luni) fiindca pustiul s-a comportat exemplar, a acceptat tot. Calciul din lapte se va regasi in branzica, iaurt, deci o masa va fi tot de lapte, dar in alta forma.
Fetele excursioniste sa va distrati!
Monica mami de
CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Kea spune:
Monna, da, ai dreptate, dar stiam ca totusi pana la un an laptele trebuie sa ramana baza. Eu stiu ca laptele e considerat cel mai complet aliment si o sa ma straduiesc sa-l fac sa-i placa sa-l bea. Eu si taica-sau mancam aproape la fiecare masa branzeturi, dar nu bem lapte. Barbatu-meu isi pune lapte in cafea, dar eu nici acolo nu-l beau, imi pun un pic de smantana de frisca. Cerealele le mananc cu iaurt...sper sa nu ma ia de ex.![]()
5 luni
Ayla21 spune:
Monica multumesc de incurajari
dar voi trai mereu cu gandul ca e si vina mea. Si probabil ca este.
Greul ala l-am ingreunat eu, cand nu trebuia.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Ayla21 spune:
Noi papam 2 mese diversificare dar are inca 3 de lapte.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
aris26 spune:
buna seara. in sfarsit se mishca forumul. am vazut si mesaj de la admin ca au avut probleme. bine ca s-a rezolvat ca tare greu e faca dc![]()
acum sa vad ce am mai retinut din ce am citit repede repede ca ma bag
in pat.
ayla - ma bucur sa aud ca faceti progrese
simina - pai poti sa pui mesajul meu
dac ash putea ash incuraja toate viitoarele mamici pt ca am trait nashterea cu atata ushurinta si am inteles ca durerea nu inseamna absolut nimic daca ai psihicul puternic. ma bucur ca a fost de ajutor lista
. nu mai tzin minte daca ti-am spus sau nu, dar mai bine ma repet: sa ai o gentutza pt obiectele intime, preferabil sa aiba o toarta sa o poti agatza de clanta ushii de exemplu. nu stiu cum e in maternitatea unde urmeaza sa nashti dar la noi buda era pe hol, asa ca au aveam in geanta asta tot ce imi trebuia la baie sa nu umblu ca restul cu tampoanele si hartia igienica in mana.
daca nu ai gasit colaci de wc de unica folosintza spune-mi ca au mai am destui ramasi. aaa si sa ai la tine multe comprese sterile si betadina. eu am simtit nevoia sa imi fac toaleta local mult mai des decat de 2 ori pe zi cand ne chemau asistentele.
kea - tocmai citisem undeva ca la 5 luni au nevoie de 1000ml lichide si la 6 luni de 700/zi. deci la 5 luni daca bea cam 700ml lapte pe zi+sucuri si apa eu zic ca e ok.
gabi- ne auzim saptamana viitoare. sper sa tina vremea.
simina - unde ai gasit cosmonautzi?
aaa si fereste-te de sotz!!! e tare greu sa racesti acum. crede-ma ca sunt patzita. bea multe sucuri naturale preventiv
pup fetele si ghioceii bolnaviori
cred ca inchei activitatea forumista in seara asta. noapte buna
25 martie 2009
Kea spune:
Monica, nu te invinovati, nu te framanta degeaba, acum gandeste-te ca Alex si copiii au nevoie de tine puternica, nu de tine impovarata de remuscari: de ce n-am facut aia, de ce am zis ailalta... nu te incarca cu poveri inutile.
Ai cumva vreun borcanel de la Hipp la indemana? Unde e facut?
5 luni
petrean spune:
si noi avem 2 inlocuite..si papam 4 de lapte...sau chiar 5![]()
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006Poze gemeni
Povestea noastra
aris26 spune:
ayla - doar stii vorba aia: da-i Doamne romanului mintea dupa urma! daca am putea sa gandim si sa actionam ca si cum am stii ce urmeaza sa se intample nu am mai face nici o greseala dar nu am mai fi nici oameni
kea - uite ca am eu. al meu e produs in ungaria. bine ca mi-ai atras atentia...hmmm si asa aveam dubii acum sunt si mai mari
hihihi v-am pacalit...uite ca nu am somn. mai stau un pic poate poate
25 martie 2009