Pete albe pe piele
De cateva zile am observat pe piciorutele lui Adita niste pete mici, albe ce au aparut pe pielea bronzata. Tocmai saptamana urmatoare o sa mergem la dermatolog, dar poate ma ajutati si imi spuneti cam la ce sa ma astept.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Raspunsuri
Deianira spune:
Am avut eu cand am fost mica dar nu mai stiu cum se numeau . Stiu ca nu aveam voie sa stau la soare si am primit ceva creme cu care s-au cam dus petele... adica se vedeau mult mai puternic si acum se vad doar daca te uiti cu mare atentia, si una era destul de mare si pe frunte.
trutzi spune:
Mie mi-a aparut, cand eram mica, o pata alba pe barbie. Initial am crezut ca sunt murdara (verisoara mea mi-a zis ca sunt murdara pe fata). M-am dus la baie sa ma spal si am vazut ca nu se ia. In momentul ala am avut un soc, nu stiam ce se intampla. Aproape instantaneu mi s-a albit pata.
M-au dus parintii la doctor, dar nu prea au stiut ce am.
Cand eram calma, aproape ca nu se vedea, cand eram stresata se facea alba ca laptele. S-a marit,dar nu cu mult in acea perioada.
O data cu pata de pe fata imi aparusera si puncte pe maini si pe picioare, acum nu le mai am.
Concluzia este ca nu am voie sa stau la soare. Iti dai seama ca mai stau (ma prinde soarele si cand merg pe strada). Cand ma bronzez mi se inroseste pata (rosie, rosie), se face o crusta si daca zambesc sau rad mi se sparge si curge sange.
Anul asta a fost o premiera, am facut puroi. La fel se inrosise, am fost la farmacie si mi-a dat ceva pe baza de propolis. Clar ca nu mi-a facut bine
Copilul tau poate avea doar depigmentari. E bine sa te duci la un medic bun(poate fi si vitiligo)
sanziana72 spune:
Adriana1979 poate fi vitiligo, pitiriazis sau poate niste pigmentari neuniforme in urma bronzatului...
Cel mai bine ar fi sa il vada un dermatolog.
Trutzi pata ta seamana destul de bine cu un vitiligo. Daca stai la soare, chiar intamplator, da-o cu crema de protectie cu factor cat mai mare (50). Pata se inroseste pentru ca nu mai are pigment si pielea pur si simplu se arde.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Adriana1979 spune:
Multumesc pentru raspunsuri! Dermatologul ne-a zis ca e vorba de pitirizis verzicolor si ne-a recomandat Nizoral crema, cate o aplicatie pe zi. Si mai multa atentie cu soarele de acum inainte! :(