Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (99)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Noapte buna fetelor!
eu mai vegetez un pic pe aici... pana vine mos ene la mine

Ramona,
32+ DOMINIC ANDREI
noi 3
AMR 8 SAPTAMANI MAGICE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

greierasi
Vad ca va plangeti de DC .In ultimul timp a mai mers greoi,dar sa nu pot deschide paginile nu s-a intamplat.Nici acum nu merge bine.
Am fost sa donez sange azi,rezultatele pe luni le am.
Te pupic Ramonika pentru gandul bun

Acum sa vad ce am tinut minte din ce am citit.

Lumi bine ai ajuns in Ro.Ma bucur din suflet ca a fost usoara calatoria,fara evenimente neplacute.
Viena am vizitat-o si noi toamna trecuta...superba.
Gradina zoologica...paradis.Am petrecut o zi intreaga in ea si Stefitza a fost in extaz

LauraG ma bucur mult ca l-ai vazut pe bb la ecograf.Cu greutatea nu te stresa,daca a zis ca e bine,asa e.
La contractii grija,mai ai cateva zile si ramai acasa si va fi mai bine,sunt sigura ca te vei odihni mai mult si va conta.

Rgagapie bravo,ai terminat cu munca.Profita de zilele libere pana vine bebe si odihneste-te.

Laurairina tare urata patania ta.Nici eu nu cred ca as mai fi avut vreo reactie,ma blochez complet cand ma socheaza ceva.Cred ca nu avea dreptul sa procedeze asa,trebuia sa iti spuna despre ce e vorba si sa iti dea dreptul la replica.
Eu cred ca scap tura asta,ca l-am facut data trecuta cand nu stiam ca il puteam refuza.
Auzisem si eu ceva de doua doze,dar eu stiu ca am facut doar una in 2006.
Tin pumnii sa fie totul bine la ecograf.

Andreuta tare mamicuta ta cu testele de fidelitate

Floricik ai facut tu ceva de o incasezi asa
Ai sarit portia de paste?

Simonette nu-i nimic ca faci eco mai rar,important e sa fie bb bine.Sa stapaniti sanatosi hainutele multeeeee

Ancutza sper sa revina totul la normal o data cu inceperea tratamentului. sa fie bine.
Sa va fie de bine shopingul

M Alexa felicitari pentru bebelina.O sa fie tare frumos cu o fetita in familie.

fetele

_
Ramona,mami deStefitza (20.11.2006) si 27+

Mergi la inceput

Cu vaccinul asta pentru gripa,sper sa fie optional ca io copiii nu o sa fiu de acord sa ii vaccinez ,sa fie cobai.Si asa mi-a tremurat fundul prntru fiecare vaccin administrat cica din schema obligatorie.Sunt atat de controversate ca am stat mereu cu o mare teama in suflet.Cand ma gandesc ca trebuie sa o iau de la capat....Of,ce ma enerveaza "trebuie" asta...Oricum mai ma documentez,poate voi alege o alta schema ,nu cea gratis de la marele nostru stat.

Ionelamaria io habar nu am ce mai e si hepatita E.
O sa caut acum...sper sa nu fie alt motiv de morcov .

_

Mergi la inceput

RamonaC vroiam sa iti zic ca pulsul mare e din cauza cantitatii marite de sange din organism si asa inima este nevoita sa pompeze mai mult.De aici vine si oboseala pe care o resimtim de multe ori.
Tensiunea cat ai mai avut-o?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

JAY unde ai disparut?

mai e cineva pe aici sa forumesc si eu un pic?ca ma cam plictisesc

Alexandra 31 + si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006

Povestea nasterii lui Andrei
Asa creste Andrei
Burtica
Bebica din Burtica
www.youtube.com/watch?v=D9FkTd7Yt2k" target="_blank">Melodie speciala pt indragostiti
www.baby2see.com/small_babies.html" target="_blank">Copii Nascuti prematur

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu
Nu da cu piciorul la sansa de a deveni mama.
Avortul Este o Crima !!!!

AMR 9 Saptamani Si Ne Intalnim!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Am rezolvat in sfarsit cu asigurarea medicala data de stat. Asa ca acum sunt acoperita pt tot ce tine de sarcina si nu mai trebuie sa-mi fac probleme de facturi imense. Ba chiar ne acopera si 3 luni in urma, deci vom putea recupera niste bani. Pe primii i-am recuperat in seara asta de la farmacie - ce am platit pt chestiile de masurat glicemia acum 2 sapt. Mi s-a luat o piatra de pe inima!

Laura 31+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/registry/search/index.jsp?_flowExecutionKey=_c1EE435A3-E973-6D0C-669D-0586E8203FD9_kF96D7BC2-7753-2E2E-6FAD-D47D33ACBDD1&overrideStore=TRUS" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Buna dimineata! Nu merge DC-ul cu Internet Explorerul...asa ca o sa trec si eu urgent pe Mozzila din nou! Desi nu prea imi place! Raportez noapte linistita...bebe dansator ...as usual! Pupacei dulci la toata lumea si poftiti la ca o fac buna buna...exact pentru burticile noastre...nici prea dulce, nici prea tare...cu putina frisca!

PS:Azi o sa va stresez cu un nou subiect! Prima baita a bebelusului! Sper sa va placa ideea...oricum va voi trimite mai multe link-uri si daca veti fi interesate, va invit sa le cititi!

Lavi, 31+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 9 saptamani de vis!

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Prima baita este un moment important in viata bebeluslui si un moment delicat pentru parintii tineri. Uneori e greu sa imbaiezi si un copil de trei ani, daramite un nou-nascut. Ai nevoie de multa grija, atentie, putin ajutor si multe informatii corecte. Sa incepem cu inceputul.
Prima baita a nou-nascutului ar trebui sa aiba loc dupa ce se vindeca complet buricul. Pana atunci ajunge sa-i curati cu o carpa zonele delicate: gurita, fata, funduletul, gatul. Bebelusii nu transpira ca noi si nici nu prea au unde se murdari, asadar nu e graba. Prima baita poate sa mai intarzie daca buricul nu este vindecat.
Baita trebuie sa aiba loc intr-o camera indeajuns de calda si fara curenti de aer pentru a evita racelile. La 25-26 de grade, copilul ar trebui sa se simta confortabil. Din motive de igiena si siguranta, copilul ar trebui sa aiba propria lui cadita, potrivita cu marimea lui. Aceasta trebuie asezata pe o suprafata indeajuns de inalta incat sa stai confortabil si sa nu ai dureri de spate. Aceasta suprafata nu trebuie sa fie alunecoasa pentru ca fundul caditei se va uda si ar putea aluneca.
Atentie la temperatura apei din cadita. Daca e prea rece, copilul ar putea raci. Daca e prea fierbinte, pielea lui sensibila s-ar arde. Temperatura ideala este de 33-34 de grade si nu trebuie sa sara de 35 de grade pentru a preveni arsurile. Daca nu ai un termometru special pentru apa, pune in cadita incheietura mainii. Apa ar trebui sa fie calaie.
Inainte de a trece la baita, ai grija sa strangi in jurul tau tot ce iti trebuie. Dupa ce incepi, de cate ori ai avea nevoie de ceva ar trebui sa iei bebelusul cu tine in alta camera. In mare, vei avea nevoie de prosoape, un burete sau o carpa curata, sapun sau lotiune pentru bebelusi, sampon, hainute curate, scutec nou si, eventual, o camera foto daca vrei sa imortalizezi prima baita.
Dezbraca bebelusul si fa-i cunostinta cu apa. In mod normal, ar trebui sa-i placa, doar a stat noua luni in lichid amniotic. Daca nu ii place, probabil ca va plange. Nu trebuie sa-ti faci griji. Nu faci nimic gresit. Pur si simplu este ceva nou pentru el, este speriat si nu-i place sa fie gol.
Pe tot parcursul baitei nu uita sa-i sustii capsorul. E adevarat ca iti trebuie putina indemanare ca sa speli cu bebe atat de fragil, insa mamicile invata repede, nu-i asa? Incearca sa-i tii funduletul in mana stanga, prinzandu-l cu degetele de coapsa, si sprijina-i spatele si capsorul pe antebratul tau. S-ar putea sa fie mai greu la inceput, dar te vei obisnui repede. Daca nu ti s-a aratat in maternitate cum se face ar fi bine sa ceri ajutorul cuiva mai experimentat. Cu mana dreapta uda copilul cu apa, spala-l cu sapun si apoi clateste-l bine.
Nu uita sa speli si capsorul. Ar fi bine sa-l lasi la urma ca sa nu stea cel mic cu parul ud pana ii speli corpul. Foloseste un sampon special pentru bebelusi si ai grija la ochisori. Clateste bine si capsorul.
Deja ai terminat si momentul delicat a fost depasit. Urmatoarea baita va fi mai usoara si mai placuta!
Daca observi ca bebelui ii place apa, il poti lasa sa se mai joace. Uda-l usor pe burtica, mangaie-l si canta-i, lasa-l sa dea din picioruse si sa se bucure de apa calda care ii atinge pielea. Probabil ca va face stropi destui, insa pentru bucuria lui merita sa strangi putina apa din camera.
Daca pare deranjat de umiditate si plange rezuma-te la a-i curata pielea si scote-l imediat din cadita. Inveleste-l intr-un prosop moale si sterge-l prin tamponare. Pune-i scutecul si imbraca-l.
Poti sa folosesti si un ulei sau o lotiune hidratanta pentru bebelusi. Pui putin din produs in palma, il incalzesti cu mainile tale, apoi ungi pielea copilului. Atat produsele hidratante cat si sapunul si samponul trebuie sa fie speciale pentru bebelusi. Cele mai potrivite produse sunt cele bio, care contin conservanti putini sau deloc si nu irita pielea.
In timpul baitei, nu uita regulile de siguranta:

Niciodata nu lasa copilul singur in cadita, nici macar pentru cateva secunde. Daca trebuie sa pleci putin, infasoara-l intr-un prosop si ia-l cu tine.
Verifica temperatura apei. Nu te baza pe termometru daca nu ai incercat apa cu mana ta.
Nu folosi decat produse speciale pentru bebelusi.
Ai grija sa fie suficient de cald in camera si sa nu fie curent.

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

PrimaBaita
www.reclamamascataatentie/Imbaierea_la_nou_nascuti-a1934.html" target="_blank">PrimaBaita
www.pentru-copii.ro/nou-nascut/ora-de-baie.html" target="_blank">PrimaBaita
www.reclama mascata//avertizare/copilul-tau/nou-nascut/baita-ritual-de-seara.html" target="_blank">PrimaBaita
www.reclama mascata//avertizare//copilul-tau/nou-nascut/reguli-pentru-prima-baita.html" target="_blank">PrimaBaita
www.reclama - reclama mascata /articole/Sanatate/Prima_baita_pentru_un_nou_nascut/pagina-2.html" target="_blank">PrimaBaita
www.romedic.ro/baita-baia-generala-0P2971" target="_blank">PrimaBaita
www.ingerasulmeu.myforum.ro/-vp2164.html" target="_blank">PrimaBaita

Baia bebelusului

Trebuie sa speli bebelusul cu buretele, fara a-l baga total in apa inainte sa-i cada cordonul ombilical acesta cade intre 1 si 4 saptamini.
Este suficient sa imbaiati nou nascutul de 2-3 ori pe saptamana. Baile mai frecvente pot usca mult prea tare pielea.
Ca si in cazul schimbarii scutecului, trebuie sa aveti totul pregatit dinainte de a incepe baia bebelusului. Trebuie sa aveti la indemana hainute curate, sapun si samponel special pentru bebelusi, o perie foarte moale pentru pielea capului, prosoape curate si paturica, scutec curat, un ulei special pentru bebelusi. Apa trebuie sa fie calda in nici un caz fierbinte. In cadita bebelusului puneti o paturica, pentru a nu aluneca bebelusul. In cazul spalarii bebelusului cu buretele, inainte de baia propriu-zisa, trebuie avut grija sa alegeti o camera destul de calda. Dezbracati bebelusul pana la camasuta si scutec. Cu o carpa foarte moale, fara sapun , incepeti sa stergeti ochii bebelusului, incet cu blandete, incepand cu un ochi si apoi pe celalalt. Curatati apoi nasucul si urechile bebelusului. Cu o cirpa uscata stergeti zonele in care ati spalat bebelusul. Apoi, folosind un sampon, stergeti incet pielea capului si apoi stergeti cu o carpa moale si uscata. Cu o alta carpa curata si folosind un sapun stergeti restul corpului, acordand o atentie speciala zonei de la subrat, dupa urechi, in jurul gatului si in zona genitala. Dupa ce ati spalata astfel bebelusul, asigurati-va ca respectivele zone sunt uscate, puneti scutecul bebelusului si imbracati-l.
Dupa o luna cand bebelusul este pregatit de prima baie in cadita, trebuie sa aveti grija ca prima baie sa fie foarte blanda. Daca bebelusul devine insa agitat si incepe sa planga, reveniti la spalatul cu buretele, pentru inca o saptamana sau doua.

Prima baie in cadita
Dezbracati bebelusul si bagati-l imediat in apa pentru a nu-l lua frigul. Inainte trebuie sa va asigurati ca temperatura apei este cea normala. Cu o mana sprijiniti capul nou nascutului si cu mana cealalta incepe sa spalati incet pielea copilului incepand de la picioare. Cu grija, vorbind mereu cu bebelusul, cu blandete incepeti sa spalati incetisot bebelusul. Aveti grija sa spalati pielea capului, cu samponel avand grija sa nu-i intre bebelusului in ochi. Dupa baie, puneti bebelusul imediat intr-un prosop curat, avand grija sa acoperiti si capul bebelusului.
Cand imbaiati nou nascutul niciodata nu-l lsasati singur in cada Daca trebuie neaparat sa parasiti baia, infasurati bebelusul intr-un prosop si luati-l cu voi.

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciandrea spune:

[quote]citat din mesajul lui laviniablaga

Neatza si de la mine! Uiiiiiiiiii, multumim fain Lavinia pentru articole, vad ca esti nerabdatoare sa ajungi la prima baita a bebelusului!

27+ MARIA
www.flickr.com/photos/38638325@N05/?saved=1" target="_blank">poze cu noi

Mergi la inceput