pensia alimentara

pensia alimentara | Autor: alyfagaras

Link direct la acest mesaj

buna tuturor! sunt alina, am 34 ani. sunt divortata de 2 ani jumate si as vrea sa ma ajutati cu ceva informatii despre recalcularea pensiei de intretinere a copilului in urma divortului. fostul meu sot a iesit la pensie imediat dupa divort. cum as putea cere recalcularea pensiei? unde ma adresez? cat ma costa? de unde iau un formular, o cerere tip? va multumesc din suflet si va doresc toate cele bune! astept raspuns aici sau pe mail: alyfagaras@yahoo.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ade_ spune:

Va pot ajuta cu informatii.
Pentru recalcularea pensiei alimentare trebuie sa mergeti la judecatoria de care apartineti cu domiciliul.Acolo se depune o cerere.Judecatorul de serviciu va poate da gratuit toate informatiile.Toata actiunea o puteti face fara sa apelati la un avocat.Pasii sunt urmatorii:
Mergeti la judacatorie - completati o cerere de mana care sa contina :Subsemnata...domiciliul.in caliate de parinte a minorei...........care mi-a fost incredintata spre crestare conf sentintei.............solicit recalcularea pensiei alimentare deoarece................Datele situatiei financiare ale(numele fostului sot) se pot obtine de la (casa de pensii... sau loc de munca dupa caz)
Mai trebuie adaugate niste copii,apoi asteptati termenul de judecata.
Daca puteti obtine copie dupa talonul de pensie scutiti un termen de judecata sau chiar doua.Daca nu puteti obtine il va obtine judecatoria.Dupa ce se da sentinta trebuie sa asteptati trecerea termenului de recurs si daca fostul sot nu face recurs,atunci hatararea este definitiva si mergeti la judecatorie ca sa ii puneti timbrele care o autentifica ca fiind definitiva.
Cu hotararea definitiva(daca fostul sot nu plateste pensia alimentara)puteti merge la un executor judecatoresc si ii puteti pune poprire pe pensie.Astfel ca in fiecare luna i se va opri din pensie suma respectiva si va va fi virata dumneavoastra.
Asta e tot ce stiu.Am o prietena buna care a divortat la putin timp dupa ce a nascut fiindca sotul nu dorea copilul si nici nu se uita la el.Dupa divort l-a dat in judecata pentru pensie alimentara.De la ea am informatiile.
Mult noroc!
Cu respect,Ade

Mergi la inceput